Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

איך אפשר עם רב מודד לבדוק האם המצב תקין מבחינת הקיבולת שלו .

את עוצמת הטעינה אין בעיה לבדוק ( V ) , אבל איך בודקים את הקיבולת שלו ?

תודה .

פורסם

עקרונית, אי אפשר למעט עם מכשיר המעמיס על המצבר. ובכל זאת בדיקה קצת פחות יעילה אולם לפעמים מספקת: אם מד-המתח (וולטמטר) מראה על 12.3V ויותר , כאשר המנוע כבוי יש להפעיל תאורה מליאה מגבים מאוררים , בקיצור כל צרכן הניתן להפעיל מבלי להניע. מסתכלים על המד-מתח ורואים באיזו מהירות המתח יורד : ירידה מהירה או נפילה , אשר תראה גם התאורה, תצביע על מצבר חלש, ירידה מתונה תצביע על מצבר בעל עמידות. בהצלחה

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

עקרונית אתה יכול לבדוק את הטעינה וזליגה של המצבר רק שאתה לא יכול לעשות בדיקה מדויקת כי כמו שאמר לפני צבי אתה צריך מכשיר מיוחד שמעמים על מערכת החשמל שלך ואז אתה בודק וראוה אם היא עומדת בעומס .

הדלקת אורות,מזגן,ושאר צרכנים לא מספקת לבדיקה טובה !

אני רק יוסיף שבבדיקת טעינה אתה מודד את מתח המצבר שצריך להיות 14.2 +- על המצבר

ובבדיקת זליגה אתה מנתק מינוס מהמצבר נועל את הרכב ממתין שהכול יכבה (נעילה , הרמת חלונות , אורות בתוך הרכב ולוחץ על המתג של האזעקה שנמצא במכסה מנוע ובודק כמה מתח יש בכול מקרה אסור שיעבור את 0.03 v

"למה לשתות ולנהוג אם אפשר לעשן ולעוף"

פורסם

תודה ,

אני מבין שלבדוק בעצמי זה קצת בעייתי ,

אני יקח אותו לאוטו דיפו , שם לפני שמתקינים מצבר חדש הם בודקים גם את הטעינה וגם את מצב המצבר .

הבעיה היא כזאת :

מדי פעם שאני מניע הסטרטר בשנייה הראשונה הוא כמעט לא זז ויוצר עומס מאד גדול על המערכת , אפילו המערכת סטריאו מעבדת את התכנות ( כמו שניתקו את המצבר ) , אני לא ידעתי האם הבעיה זה המצבר או הסטרטר .

היום במקרה עבדתי עם הרכב שאני עם סוויצ' דלוק והמאורר עובד ( סידרתי משהו שקשור למאוורר ) , ולאחר עבודה של 5 דק' עם המאוורר עובד ( והמנוע לא ) פתאום המאורר התחיל לעבוד מאד לאט והאורות כמעט לא נדלקו , אני משאר שזה המצבר גמור ולא הסטרטר .

מה אתם חושבים ?

פורסם

אתה יכול עם מד אמפר , קח בחשבון שרב מודד פשוט יעלה באש אם יש יותר מ 10 אמפר במצבר , אפילו עם 7 אמפר החוטים של כבר יתחממו מאוד

למצברנים יש מד אמפר שבקלות יכול לימדוד גם מעל 100 אמפר.

אבל זו בדיקה שמראה לך כמה הוא מלא.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נשמע כאילו המצבר גמור - אבל כדאי לבדוק היטב לפני רכישה של חדש, אם זה לא בעיה של אלטרנטור שלא מספק, או זליגת מתח לצרכן סמוי... עדיף לבדוק במקום יותר ניטרלי מאוטו דיפו (הרי יש להם אינטרס למכור לך מצבר לא?)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

בדיקה עומס "ביתית" :

חבר מד מתח לקטבי המצבר, צ"ל 12V +-.

נתק פיוז משאבת דלק (או כל אמצעי אחר כדי שהרכב לא יניע), הפעל סטרטר ובדוק את קריאת המתח תוך כדי סיבוב המנוע.

אם פחות מ 9.6V המצבר לא תקין.

פורסם

הייתי באוטו דיפו ,

יש להם מכשיר שמודד עומס על המצבר , ובאמת לאחר 2-3 לחיצות הוא ירד לקו האדום .

המצבר הוחלף ל - VARTA חדש , 3 שנים אחראיות .

• תוכן חדש...