Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חיפושים אני חייב להודות שאני קצת מבולבל!

יש כאן מישהו שיודע אילו שינויים אני צריך לעשות ברכב על מנת שיוכל לנסוע על מתאנול נקי??? ואני יודע שיש רכבים שנוסעים ככה בעולם רק לצערי לא ממש הצלחתי להבין במה שונות המערכות הנעה שלהם מהרגילות...

מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על העניין??

פורסם

מתאנול נקי?! :shock:

לא נראה לי שקיים רכב שיכול לנסוע על מתאנול נקי. המתאנול הוא דלק נפיץ ביותר.

את המתאנול מוסיפים למערכת הדלק בכדי להעלות אוקטן. מי שכבר עושה את זה משתמש בעד 5%.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הרכב שלי כבר מספר חודשים נוסע על דלק מהול ב5% מתאנול אבל קראתי באינטרנט שיש בעולם רכבים שנוסעים עם מתאנול נקי וזה מאוד מעניין אותי אילו שינויים צריך לבצע ברכב לפני המעבר...

פורסם

מוטי אתה יכול להסביר את עצמך בבקשה? **עריכה - אין צורך בהרבה סימני שאלה, גם אחד עושה את העבודה מצוין**

פורסם

כן.

מתאנול הוא דלק בעל אוקטן גבוה מאוד, מה שהופך אותו למצוין למכוניות דראג מקצועיות בהן משתמשים במנועי קומפרסיה רצחנית וגדישה, ככה שהאוקטן הגבוה מונע דטונציה וכולם שמחים.

במכוניות כביש אפשר לשלב עד 10% מתאנול בלי נזק, מעבר לזה המנוע שלך לא מסוגל לעבד מתאנות בלי שתבצע בו שינויים מרחיקי לכת במטרה להתאים אותו למתאנול שהוא במקרה חומר זוועתי שתוקף צנרת גומי וכו'...

רעיון רע ויקר לביצוע במכונית כביש.

מוטי.

פורסם
מתאנול נקי?! :shock:

לא נראה לי שקיים רכב שיכול לנסוע על מתאנול נקי. המתאנול הוא דלק נפיץ ביותר.

את המתאנול מוסיפים למערכת הדלק בכדי להעלות אוקטן. מי שכבר עושה את זה משתמש בעד 5%.

איתמר.

מתאנול נשרף הרבה יותר לאט מבנזין, אין שום קשר בין רמת הנפיצות שלו לריכוז שמורץ במערכת...

כן.

מתאנול הוא דלק בעל אוקטן גבוה מאוד, מה שהופך אותו למצוין למכוניות דראג מקצועיות בהן משתמשים במנועי קומפרסיה רצחנית וגדישה, ככה שהאוקטן הגבוה מונע דטונציה וכולם שמחים.

במכוניות כביש אפשר לשלב עד 10% מתאנול בלי נזק, מעבר לזה המנוע שלך לא מסוגל לעבד מתאנות בלי שתבצע בו שינויים מרחיקי לכת במטרה להתאים אותו למתאנול שהוא במקרה חומר זוועתי שתוקף צנרת גומי וכו'...

רעיון רע ויקר לביצוע במכונית כביש.

מוטי.

הבהרה קטנה בנוגע לתוספת הביצועים שמתקבלת ממתאנול,היא לא נוגעת ישירות רק לאוקטן שלו, זה רק אחד מהקריטריונים שקובעים את כמות ההספק שניתן "להפיק" מדלק.

למעשה למתאנול אוקטן נמוך יחסית לשאר דלקי המרוצים כמו זיילין וכו'

ותוספת הכוח והגדישה מתאפשרת בגלל שצריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה בלהפוך אותו מנוזל לגז,ואת כל האנרגיה הזאת שואבים מאזור שסתום היניקה וסביבתו,מה שמאפשר למנוע לרוץ קר יותר ולהכניס תערובת דחוסה יותר...

וכמו שמוטי כבר ציין, מתאנול תוקף צנרת גומי ,סופח לתוכו המון מים, וגורם לקורוזיה במנוע.

כמו-כן,הוא רעל חזק מאוד,ויכול לגרום לעיורון ושיגעון.

ואז יש גם את עניין השימון,בנזין מספק שימון מסוים למצערת,מתאנול לא. אז היא עלולה להיתקע בזמן השימוש.

יותר קשה גם להתניע מתאנול במזג אויר קר,למעשה בלתי אפשרי.

ויש גם צורך להשתמש במסילת דלק מחוזקת מפלדת אל-חלד כדי למנוע ספיחה של מים ולשטוף את כל מערכת הדלק בבנזין אחת לכמה זמן...

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

• תוכן חדש...