Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדידות RTA עם SHIBBY.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .. ביום שבת אני ורום, (SHIBBY) ערכנו מפגש קריה קטן ...

ועשיתי כמה בדיקות העינות לציוד שהיה ברשותו.

רציתי לשתף את חברי הפורום בתמונות מצב של הרכיבים.

יש לי כמה וכמה תמונות מצב, אבל בגלל שאינני רוצה להציף את הפורום בתמונות מיותרות .. אני אוסיף רק את אלו שאני מוצא בהן הכי הרבה עיניין.

תמונה ראשונה היא של הקרוס האקטיבי של רום - RADIOSHACK. זאת העינות תדרים שלו .... מושלמת. אה? הוא בעל סלופ של 12DB דרך אגב.

תמונה שניה היא העינות תדרים של המגבר של רום, SOLID AUDIO MANIAC MS40.

תמונה שלישית היא של הIRIVER של רום, הקלטנו למכשיר גל סינוס 1000HZ, ואז עשינו דרכו PLAY בפול ווליום - והתוצאה היא גל סינוס מלא ללא שום קטימה.

radioshack - active crossover - rta response.jpg

solid audio maniac ms40 - rta response.jpg

iriver h120 - no clip full volume.jpg

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תמונה שלישית היא של הIRIVER של רום, הקלטנו למכשיר גל סינוס 1000HZ, ואז עשינו דרכו PLAY בפול ווליום - והתוצאה היא גל סינוס מלא ללא שום קטימה.

היי

נשמע כמו אחלה ציוד...

אבל לגבי הבדיקה הייתי רוצה לשמוע יותר פרטים:

1.גל סינוס ב 1 KZ הוא מייצג את כל תחום העינות של מגבר?

מתאר לעצמי שההגברה היא טרנזיסטורית איכותית אבל עדיין...

"העויינות" של העינות של המגבר היא לרוב בבאס וב LOW MID

אם כי ה MID הוא תחום הווקאלי שהוא מאוד חשוב (אוזניים רגישות לתחום הזה)

2.מה המיקום של ה MIC?

ניסית בכמה מקומות?

הלו ברכב ישנם החזרים מטורפים מהזכוכית ,ספיגה של הבאס במושבים "ניפוח" הסאונד מהבאג'....

אני לא מבקר את הבדיקה שלך.

אני חובב סטריאו במיוחד HI END ביתי והסתקרנתי

פורסם

מצטער אבי, באמת ניסיתי להבין את כל השאלות והתגובה בפרט שלך.

לא הצלחתי להבין מילה וחצי מילה ולא מצאתי לנכון להגיב על משהו שאינני ירדתי לעומק דבריו.

אשמח אם תחזור על שאלותיך בצורה יותר נוחה, מצטער מראש על אי הבנה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

נראה לי שהבנתי.

הגל סינוס פשוט בא להראות שבקדם הגברה שלי, הסורס שלי מהאייריבר יוצא ללא קליפינג אל המגבר גם בפול ווליום במקור.

לחות בתדר 1 קילוהרץ.

שאר המדידות לא בוצעו עם מיקרופון בחלל הרכב אלא רק ליציאה של המגבר או הקרוס.

היענות ברכב קצת יותר קשה ושם ישתלות ברמקולים בהתקנה וברכב.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

מתנצל מראש על אי הבהירות.

הבנתי שבדקתם את תחום העינות של המגבר שלכם ברכב.

לקחתם תדר סינוס 1KZ שזה בעצם אמצע תחום השמע

אותם שלישית צלילים שמקדימים את החדשות של (טו טו טוווווווווווו......מנסה להיות ברור:))

הקדמה לפני השאלה:

היות ובחרתם תחום ספציפי זה לשם בדיקת העינות המגבר

וידוע שמגברים (במיוחד מנורות אגב)בעייתים משהו עם התחום שקצת נמוך מהתחום שבחרתם

(LOWMID)וכנ"ל לגבי הבאסים.

שאלתי היא (מנוסחת מחדש)

האם ה1KZ שבחרתם בבדיקה שלכם כמקור השוואה(מה נכנס מה יצא) הוא משקף לגבי שאר תחומי השמע?

השאלה השנייה:

היות והבדיקה נעשתה תוך "ניגון" גל הסינוס מהמערכת שמע

קלטתם אותו עם משהו כדי להשות ואני מתאר לעצמי שעם מיקרופון(MIC)

מה המיקום של המיקרופון ביחס לרמקולים?

האם ניסתם כמה מיקומים?

אני שואל את זה כי באופן די מפתיע גל סינוס בתדר שבחרתם יכול להתנהג בצורה ממש שונה בכמה מיקומים בחדר ועל אחת כמה וכמה ברכב עם חלונות,מושבים,בגאג'.

שוב השאלות והתגובה באות ממקום של לדעת מה עשיתם בדיוק,לא כביקורת שלילית.

אבי.

פורסם

אין שום קשר בין הגרפים של ההיענות ולבין הבדיקה בגל הסינוס.

הגרפים של ההיענות בוצעו ע"י קליטה של היציאה של המגבר, מה הוא שולח לרמקול לפני הניגון של הרמקול והשפעות חלל הרכב.

מדובר רק על רמת המגבר ולא על כל המערכת.

מדובר על סיגנל חשמלי.

שי תקן אותי אם אני טועה.

אופל קורסה 2003

פורסם

נראה לי שלא הבנת את מהות ואת אופן המדידה, ולכן אפרט אותה.

אם לאחר מכן עדיין יהיו לך שאלות, אשמח לענות.

לגבי תמונת המצב של הRADIOSHACK, הקרוס האקטיבי.

האודיגי חובר לכניסה של הקרוס - והיציאה של הקרוס חוברה לאודיגי.

האודיגי שידר לקרוס SWEEP של כל התדרים, והקליט את כל מה שהקרוס החזיר לו.

ובכך קיבלנו תמונת מצב של "איך התדרים יוצאים" לעומת "איך הם ניכנסו".

כל התדרים משודרים באותה העוצמה, ולכן אם יש "פיקים" בהחזר - זה בעצם אומר שהמכשיר שנבחן יצר אותם.

אותה מדידה של העינות תדרים נעשתה גם להגברה, אך כאן עם שימוש בוולטאז דיווידר.

הקרוס האקטיבי היה ללא גיין, ולכן לא היתי צריך להשוות כוחות עם סיגנל הכניסה, אלא לעבוד עם מה שיתן.

במגבר היה צורך לעשות השוואה של גיין , והתדר הנבחר בשביל ליצור את מדידת העינות התדרים בגל סינוס מלא - היה 1000 הרץ.

לאחר מכן חובר האודיגי עם הוולטאז דיווידר, ונעשתה שום מדידת העינות תדרים.

פה אפשר לראות את כל מה שהמגבר "מוסיף" בניגוד לקרוס.

לגבי המדידה של הIRIVER, לא נעשתה מדידה של העינות תדרים, אלא מדידה מסוג אחר .. לראות האם הפריאמפ של המכשיר מספיק "טוב" בשביל לשחזר גל סינוס מלא גם כשהוא נותן את כל התפוקה של הפריאמפ.

במילים אחרות, נתנו לו לשדר 1000 הרץ, ובדקנו האם המצב של פול ווליום הוא מגיע קטום - ואני חושב שהתוצאות מדברות בעד עצמן, גל סינוס מלא ללא שום קטימה.

לגבי מיקרופון - לא היה שום שימוש של מיקרופון במדידות, לא מדובר במדידות עבור האלמנטים החיים, אלא רק על המיכשור שבא לפניהם.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

או קיי..

ברור ונשמע הגיוני יותר.

כנראה שנחמד לדעת שלפני שהגל סינוס בוקע מהרמקולים יחס האות לרעש הוא מינמאלי (לא אפסי כמובן)

אבל בחזרה למציאות-לא יודע כמה סימפטית תיהיה התוצאה מהרמקול עצמו.

איך בדקתם את היציאה של המגבר?

מה RCA OUT?אם אני לא טועה יציאה כזאת לא תתן הרבה שינויים בווליום שונה היות והיא יציאה בעוצמת LINE.

ואם בדקתם מהיציאה האנלוגית(+ ו -) של הרמקולים אז אתה חיייייייב לפרט יותר על אופן הבדיקה והציוד שבדקתם איתו כי אני באמת סקרן לדעת איזה מכשיר עמד בשינויי הווליום האלה.

הגרפים של ההיענות בוצעו ע"י קליטה של היציאה של המגבר, מה הוא שולח לרמקול לפני הניגון של הרמקול והשפעות חלל הרכב.

מדובר רק על רמת המגבר ולא על כל המערכת.

מדובר על סיגנל חשמלי.

שי תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

לא נמדד הסיגנל של המגבר - נמדדה היציאה שיוצאת לרמקול.

הסיגנל ניכנס למגבר מהאודיגי - והיציאה שהמגבר הוציא ניכנסה לVOLTAGE DIVIDER.

וממנו - לכרטיס קול.

המטרה בעצם, למנוע מהכרטיס לקבל מתח גבוה מידי עבורו - ובאותה נשימה להנחית אותו משמעותית.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מה הסיכויים שההנחתה הזו מוסיפה רעשים/משנה את ההיענות שמתקבלת?

איך זה עובד? פשוט נגד?

אופל קורסה 2003

פורסם

ההנחתה מתבצעת על ידי פוטנציומטר, ההדרכה בנוגע ל VOLTAGE DIVIDER ניתנה על ידי מהנדס חשמל לא קטן בתחום.

האפשרות שהיא מוסיפה רעשים או משנה את העינות היא -אפשרית- בעולם המציאותי, אך צריך לזכור שאם אפשר למדוד דרכה העינות מושלמת - משמע היא לא השפיעה על התדרים בשום אופן רלוונטי.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אינני בטוח אם התרשים נמצא על המחשב שלי כרגע.

בכל אופן אתה מוזמן לעשות חיפוש ב

WWW.CARSOUND.COM

בנוגע ל VOLTAGE DIVIDER.

אתה גם מוזמן להיכנס ל WWW.BCAE1.COM, פריבאבין גם נתן הסבר בנוגע לדרך התיפעול.

אם עדיין לא תמצא, צור איתי קשר מחר אני אבדוק בכוננים החיצוניים, (אני עובד מהלאפטופ).

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אינני רואה את התרשים שלו, אז כניראה זה לא התרד המדובר.

בכל אופן אם לא תמצא צור איתי קשר מחר.

המשתמש עזב את הפורום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...