Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדידות RTA עם SHIBBY.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך מינימום מקסימום תשב בשקט - אני רוצה למדוד ערוץ בודד אתה אצלך תמדוד 4 ערוצים טוב ?

אם הוא יסביר איך אתה מודד ערוץ תעשה אותו דבר כפול 4 טוב ?

ומה גם שמדידה של ערוץ בודד זה לא סתם מייצג זה יותר ממיצג כי החברות לא מודדות מגבר תחת 4 ערוצים פועלים הם מודדות מגבר תחת זוג ערוצים פועלים....

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הוא יסביר איך אתה מודד ערוץ תעשה אותו דבר כפול 4 טוב ?

ומה גם שמדידה של ערוץ בודד זה לא סתם מייצג זה יותר ממיצג כי החברות לא מודדות מגבר תחת 4 ערוצים פועלים הם מודדות מגבר תחת זוג ערוצים פועלים....

אינטיליגנט ,

אולי נמדוד עם 4 ערוצים , ואני אחלק בשבילך את התוצאה ב-4?

אתה שומע עם רמקול אחד?

מה מעניין אותי מה החברה אומרת על מדידה ברמקול אחד.

יש 4 רמקולים (או יותר גרוע 2 קומפוננט+סאב)

מודדים 4 רמקולים.

נ.ב.

תעדן את השפה שלך,לא לעניין.יש מים קרים, ו/או מזגן, ו/או 5דקות ללא מקלדת+מסך.

ZZR

פורסם

אתה רוצה לדעת הצהרות של מגבר ? יופי החברה לא מודדת 4 ערוצים היא מודדת זוג, ולא 4....

מה זה אומר לגביך ? הריי אם ימדדו את הרוקפורד ב4 ערוצים והוא יוציא 5 וואט את תקפוץ ותגיד "הוא מוצהר 50 לא בעומס של 4 ערוצים" דיי אז שלא יהיה לך תירוץ טוב נמדוד ערוץ אחד בודד ניתן לרוקפורד את הצ'אנס הכי טוב להפיק את ההצהרות שלו בכבוד !, וכדי להיות הוגנים ניתן לJBL את אותו הדבר....הריי שאם הרוקפורד יוציא 50RMS אז הוא כביכול עמד בהצהרות שלו ואם הJBL באותו מצב יוציא 120 אז זה אומר שאו שהJBL חזק יותר מההצהרות (ממש לא נראה לי) או שהרוקפורד נמוך יותר....

בכל מקרה זה הצ'אנס הכי טוב של הרוקפורד והכי הוגן שיש

נ.ב. צודק בקשר לשפה, פשוט יש לך יכולת לעצבן ברמות בינלאומיות

פורסם

מידן, מדברים פה על מדידות היענות ולא הספק.

אם אני לא טועה ההיענות תהיה גרועה יותר או זהה כאשר המגבר תחת עומס.

או שאני טועה?

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

מדידת הספק בפני עצמה לא שווה כלום מבלי לבדוק את

העוותים שמייצר המגבר. מנקודה מסויימת, מגבר ייצר כל כך הרבה

עיוותים שלעוצמה אין כל משמעות.

יש שמתייחסים לנקודת הקטימה (קליפינג) כנקודת סף, אבל האמת היא

שהעוותים (והרבה מהם) נמצאים שם כבר הרבה קודם.

אני הייתי מתייחס לסף של 0.1% כסף סביר לציוד לרכב, אך בשביל

לבדוק עיוותים כאלה צריך ספקטרום אנלייזר (למקרה שמישהו חשב

לבדוק עיוותים כאלה עם סקופ).

אז תגידו איזו בדיקה אתם מעדיפים, ואני אכתוב את הדרך.

ברשותכם אפרוש לישון, ונתראה מחר מהעבודה.

>

פורסם
אתה רוצה לדעת הצהרות של מגבר ? יופי החברה לא מודדת 4 ערוצים היא מודדת זוג, ולא 4....

מה זה אומר לגביך ? הריי אם ימדדו את הרוקפורד ב4 ערוצים והוא יוציא 5 וואט את תקפוץ ותגיד "הוא מוצהר 50 לא בעומס של 4 ערוצים"

בכל מקרה זה הצ'אנס הכי טוב של הרוקפורד והכי הוגן שיש

אם מדידה נכונה=משמע שהיא מדמה מצב אמיתי.

אין לי כל בעייה עם כל תוצאה שתצא, כל עוד היא הוגנת , ומדידה נכונה.

אני חושב שצריך למדוד 4 רמקולים , כי בד"כ אנו נעמיס יותר (סאב בגישור+ קומפוננט)

אני חושב שצריך למדוד במתח של 13.8 או 12.6 (14.4 נראה לי אופטימלי מדי לרכב)

עיוות של 0.1 או לפי תקן 1% כולל THD+N, (אני מעוניין במצב אמיתי, עיוות שלא נשמע לאוזן)

מה שיצא - אני מסכים.

אל תפחדו להרע נתוני בדיקה-אם מגבר מתוכנן היטב, הוא יחזיק כל עומס שתשימו, ואפילו בכבוד.

אם עדיין יש הבדל לטובת הjbl , מחר אני משלם 1150 ש"ח בארץ ורוכש אותו .

(אני אפילו לא אחכה לטיסה בספטמבר) ומתחייב לשים מדבקה של JBL ,

על המיכל דלק של הGPZ-500.

ZZR

פורסם

היות וכדי להגיע ל0.1 אחוז עיווט צריך ספקטרום אנלייזר ואני מניח שלשי אין אחד כזה...אז כל שנותר הוא להסתמך על קליפינג, אגב שאלה : אם נגיע אליך למעבדה נגיד אני עם הJBL ויותם עם הרוקפורד אתה תוכל לבצע (כמובן בזמנך החופשי והפנוי....אם יש כזה) את המדידות האלו ?

אז אם כך : במסגרת הציוד המצוי (סקופ בהתבססות על תוכנת מחשב+לאפטופ+אודוגי) אם תוכל לפרט על צורת מדידה שתביא אותנו הכי קרוב להספק המירבי עם מינימום עיווט

שנוכל אם לא לאמת אז לפחות לדעת שאנחנו בכיוון הנכון בהתאם להצהרות יצרן

מידן במקרה יש לי פה מדבקה פנויה של JBL, מעוצבת לא רע תתאים אחלה לGPZ

פורסם

טוב אני במתח כבר .

שי איפה נעלמת ? לדעתי תנסה למדוד שוב אחרי שתאפס את הכרטיס שלך או מה שלא צריך.

מידן אני יארגן לך מדבקה של JBL רק תארגן לי מדבקה של רוקפורד :)

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

טוב לויתן, אני יחרוג מנהלי "מיקמיק החדש" , ואני אסביר לך איך העינינים עובדים.

אם אתה מעוניין לשאול שאלה - מקובל, ואין לי שום בעיה לענות ולהסביר.

אם אתה מעוניין לקבוע עובדה, ולזרוק הרבה -מאוד- דברים לאויר, אתה לא תמצא שותף לטנגו.

אז אתה תצטרך להחליט באיזה אופן לנסח את דבריך, באופן כזה שיענינו את השותף לטנגו שלך - או באופן שבחרת בו מלכתחילה, ואני מצטט:

"עדיף שלא תתווכח"

"אני יכול לומר בוודאות"

"הוא מתרברב"

"לא מודדים במצב שבו הכרטיס נמצא כרגע"

"הסיבה שרואים ככה, היא בגלל X Y Z"

"הכרטיס לא בנוי לX"

"היה לי את הכרטיס X"

"אני אומר לך בוודאות שהוא לא איפס את הכרטיס"

"צריך להוריד עידכון"

"אני יודע לזהות כרטיס ברוויה"

"ואני יודע לזהות מתי פועלים אפקטים"

דרך אגב, תקח בחשבון שאת הידע שלי ואת ההדרכה שלי קיבלתי מאנשים "קצת" גדולים בתחום.

לבוא ולקבוע "X Y Z Q W K J A M" מבלי להתעניין, ולשאול..... אין מילה עדינה להגדיר את העוול שעשית לחברי הפורום כשיצאת בהצהרות שכאלה, מבלי , -חלקיק- של ביסוס. וחבל מאוד שבן אדם שמתיימר להיות עם ידע, יזרוק כל כך הרבה דברים לאוויר מבלי חלקיק ביסוס.

וחבל מאוד שחברי הפורום לא יראו בך כפי שאתה מתיימר, רק בגלל אופן ניסוח דבריך.

הורדת לעצמך הרבה מאוד נקודות בהצהרות שווא שיצאת והצהרת.

אז אני מרשה לך לנסח מחדש את דבריך אם אתה מעוניין בשותף לטנגו - במצב הנוכחי אני נמנע מלהגיב.

ולא בגלל שהרשמת אותי לטובה, אלא להיפך.

מיקמיק החדש - לא מתווכח, אם מישהו רוצה לשאול הוא יקבל תשובה.

מישהו רוצה לקבוע עובדה - אני אסכים איתו. בזה יגמר הסיפור.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
חבל שדווקא עכשיו אתה בוחר להיות ציני ולא ענייני.

נ.ב.

עתיד, הוא ממש לא זקוק להגנה ממני. הוא יודע להסתדר טוב מאוד בעצמו :)

שי כל המוסיף גורע! הטעת את כולם, חשבת שהמצאת את הגלגל ובדרך גרמת עוול למישהו.

שי במקום זה תהיה גבר ותוציא התנצלות פומבית בפורום. ביום כיפור תבקש סליחה מאוטופרט.

פורסם

שוב כפיר, כשאין לך ידע להגיב לתוכן העיניינים.

במילה עדינה.... עדיף שתישב בצד.

לא הטעתי אף אחד, לא עשיתי עוול לאף אחד.

אם מישהו חושב כך - הוא מוזמן לחשוב כך. אני לא אגיד לו אחרת.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
לא הטעתי אף אחד, לא עשיתי עוול לאף אחד.

אם מישהו חושב כך - הוא מוזמן לחשוב כך. אני לא אגיד לו אחרת.

כנראה שיש לך בעיה במודעות עצמית. כנראה שאתה לא מבין את הנזק שגרמת למישהו אחר. עבורך הכתיבה בפורום נועדה להפיג את השעמום (לפי כמות ההודעות שאתה כותב פה ברור שאתה מכור לפורום), להוכיח שאתה הכי חכם ולקבל הרבה תשומת לב והערכה מצד חברי פורום אחרים.

תן לאדם שלישי אובייקטיבי לקרוא את ההודעות שלך ותשאל אותו אם לא גרמת עוול למישהו.

פורסם

מזל שהחלטת לפרוש, כבר לא ידעתי מה לעשות עם כל החוכמה והידע ששפכת בתרד.

עכשיו חלה בי תפנית חדה !!!

בכל אופן, כפי שכבר ציינתי, כל מי שמרגיש שנעשה לו עוול, מאוד מאוד מצטער, להבא שידע יותר טוב למי להקשיב.

הפורום אינו נותן אחריות לשום דבר, אם יש תלונות בדבר התנהלותו של הפורום שיפנה למנהלים, לא לאנשים הקטנים שבסך הכל עושים בו שימוש יומיומי.

במקרים כאלו, "האחריות חלה על המשתמש".

ושוב, מצטער מעומק ליבי !

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

בוקר טוב לכולם,

לעניין בדיקת ההספק – ראשית אני רוצה להקדים ולומר שההספק הוא כנראה החלק הפחות מעניין

במערכות שמע, אם כי אני יכול להבין מאיפה בא הצורך ליותר וואטים. רק לשם המחשה, בשביל

לקבל הבדלי עוצמות של 3 דיבי, נצטרך להכפיל את הספק המגבר, כלומר אם היה לנו מגבר של

50 וואט, נצטרך מגבר של 100 וואט. הרבה יותר קל לחפש רמקול עם נצילות גבוהה יותר ב – 3 דיבי.

מכאן, שאם הוויכוח סב סביב הבדלים בין רמות של 60 וואט מול 70 וואט למשל, חבל על הזמן שלכם.

ולעצם המדידה עצמה:

המדידה הזו מתארת בדיקה שבו אנו דוחפים את המגבר עד שהוא מגיע למצב של קטימה (קליפינג).

בשונה מציוד שמע ביתי, במגברי רכב אספקת המתח מגיעה מהמצבר, ולכן בתחילת הבדיקה עלינו

לדאוג לספק חזק. עכשיו עלינו להחליט מה בדיוק אנו רוצים למדוד – האם אנו רוצים לבדוק את

הצהרות היצרן, או להשוות בין שני (או יותר) מגברים באותם תנאים.

ברוב המקרים אנו לא יודעים מה היו תנאי הבדיקה אצל היצרן, ולכן לדעתי עלינו לקבוע מהלך ניסוי שידמה

מצב אמיתי שיכול להתקיים ברכב. בכל ניסוי שבו מבצעים השוואות יש לדאוג שתנאי הבדיקה יהיו זהים

ככל האפשר בכל המדידות.

יכול להיות שיש תקנים למדידות של ציוד לרכבים, אז כדאי להיוועץ גם בהם.

נתחיל ממתח הספק – מתח הספק צריך להיות כזה שידמה את מצבר הרכב. אפשר להחליט שרירותית

על מתח של 13 וולט כמתח ריאלי למצבר (אם אתם חושבים שהערך צריך להיות אחר, תשתמשו בו).

את מתח הספק יש לדגום לאורך כל זמן הבדיקה ע"י מד-מתח אנלוגי – הערך הנמדד לא חשוב כמו עצם

היציבות של המתח. אם יש ממיר DC-DC בדרך, יש לדאוג לרמת מתח זהה במוצא הממיר בזמן הבדיקות

השונות באותה דרך.

מחברים אות סינוס בתדר של 1 קילוהרץ ובעוצמה שלא תכניס את דרגת הכניסה לרוויה – נניח 1 וולט P-P.

במוצא המגבר מחברים נגד עומס – נניח של 4 אוהם. במקביל לנגד מחברים סקופ מעבדתי כשהוא מכוון

לצימוד DC.

מתחילים להעלות את העוצמה (ווליום) במגבר עד שהגל מתחיל להיקטם – באותו זמן יש לבדוק

שמתח הספק נשאר יציב ולא נופל בזמן הקטימה – אחרת, לא נוכל לדעת באם הקטימה מתרחשת

בגלל נפילת מתח הספק או שזו קטימה של המגבר עצמו.

לאחר מצאנו את הנקודה שבה עדיין המגבר לא מגיע לקטימה, עלינו למדוד בסקופ את המתח שמתפתח על הנגד

(משרעת הסינוס). את הערך שמדדנו עלינו להכפיל ב – 0.707 (שורש ריבועי של 2 / 2), התוצאה תהיה

ערך RMS של המתח. בשביל למצוא את ההספק שהתפתח על הנגד, עלינו להעלות את המתח בריבוע

ולחלק בערך הנגד. אם נגיד המתח שנמדד היה 10 וולט P-P, מתח RMS יהיה 7 וולט בקירוב.

7 בריבוע = 49, 49 לחלק ל – 4 = 12.25. מכאן, ההספק במקרה הזה הוא 12.25 וואט RMS.

יש להשאיר את המערכת עובדת לאורך זמן ולוודא שאין נפילות במתח וכו', ולוודא שאין רכיב DC משמעותי

שיוצא מהמגבר בזמן הבדיקה (לכן הסקופ נמצא על צימוד DC) בנוסף, כדאי לחבר פיוז בזמן הבדיקה

לבטיחות.

מהחישוב הזה אפשר גם לראות שהספק שנידרש לו צריך להיות חזק במיוחד.

אם נניח לרגע שמדובר על מגבר CLASS-AB עם נצילות של 50% (נלך על בטוח) הרי שהספק צריך לדעת

לספק לפחות 5-6 אמפר. בבדיקה של יותר ערוצים או מתח אספקה גבוה יותר יש לחשב את זרם הספק

הנדרש בהתאם.

באותה צורה אפשר לבדוק על התנגדות של 2 אוהם, או שני ערוצים, או ארבע ערוצים וכו', כל שעלינו לדאוג הוא שתהיה השוואה נכונה בין שני מכשירים שנמדדו.

כמו כן, אפשר לבצע את הבדיקה גם עם כרטיס קול ומחלק מתח מתאים. יש לשים לב לכייל את התוכנה שעמה

אנו עובדים לפני תחילת המדידות, אחרת לא נקבל ערכי מדידה אמיתיים. כמו כן יש לחבר מד-מתח במקביל

בשביל לוודא שאין רכיב DC, היות וכרטיס קול לא יודע למדוד DC.

כפי שכתבתי קודם, הבדיקה הזו לא מספרת דבר על איכות המגבר. בחיבור לרמקול המגבר יכול להתנהג בצורה

אחרת לגמרי (התנדנדויות לא רצויות, עיוותים וכו') ולכן בדיקה נכונה תהיה מול עומס שמכיל גם רכיב היגבי וקיבולי

מסויים ובחיבור קבוע לספקטרום אנלייזר.

>

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...