Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לעניות דעתי גיר אוטומטי אוכל דלק לרוב מהסיבה הבאה:

אופי הגיר הוא העלאות הילוכים תכופות, דהיינו - הגיר חושק מאוד להעלות הילוך בכל רגע נתון, דבר שגורם בשיוט לחיסכון, אבל בנסיעה משולבת לקטסטרופה.

מכיוון שבעזיבת גז הגיר יעלה הילוך, באם יש צורך בתאוצה הגיר ישר יוריד הילוך או שניים(תלוי בעומק הלחיצה), וכידוע לנו בהורדת הילוך הסל"ד עולה משמע המנוע אוכל יותר דלק.

זקני הפורום אתם מוזמנים לתקן אותי!

אלעד

גיר מודרני לא מעלה ומוריד הילוכים בלי הגיון הוא לומד את הרגלי הנהיגה שלך ומצליח להתאים את עצמו, כך בפאסאט לדוגמא אחרי שני החלפות הילוכים ב3400 סל"ד אם ב2200 סל"ד תעזוב את הגז הוא לא יעביר הילוך ורק אם תשאר סטטי על סל"ד מסויים כמה שניות והוא יקלוט שאין לך רצון להמשיך להאיץ כמו בהעברות הילוך קודמות הוא יעביר הילוך....

RS קבל קטע : רשמתי 8 שסתומים....מחקתי ורשמתי 16 לא יודע למה ה8 שסתומים לא היה נראה לי הגיוני :D

פורסם
RS קבל קטע : רשמתי 8 שסתומים....מחקתי ורשמתי 16 לא יודע למה ה8 שסתומים לא היה נראה לי הגיוני :D

כבר אמרתי לך - הכל בגלל שאתה ערס :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הגולך 2001 שלי גיר אוטומט מנע 2000 היא 8 שסתומים.

ובבדיקה אני זוכר הוציאה 126 או 129 כוח סוס לא זוכר

אבל השאלה - באיזה שנה הגולפים מגיעים עם המנוע החזק יותר

2002 או 2003

:silly: Cx5 - 2012

פורסם
הגולך 2001 שלי גיר אוטומט מנע 2000 היא 8 שסתומים.

ובבדיקה אני זוכר הוציאה 126 או 129 כוח סוס לא זוכר

אבל השאלה - באיזה שנה הגולפים מגיעים עם המנוע החזק יותר

2002 או 2003

שוב, Golf MK4

1.6 8 שסת', המספק 102 כ"ס.

1.6 16 שסת', המספק 105 כ"ס.

2.0 8 שסת', המספק 115 כ"ס (מה שיש לך).

Golf MK5

1.6 8 שסת', המספק 102 כ"ס.

1.6 16 שסת' הזרקה ישירה, המספק 115 כ"ס.

2.0 16 שסת' הזרקה ישירה, המספק 150 כ"ס.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני אנסה לתת תשובה קצת יותר מלומדת, אם כי יתכן ואני לא מדייק פה ושם:

1) אוטומט מעלה את משקל הרכב בכמה עשרות קילוגרמים - ההשפעה של זה על צריכת הדלק היא אפסית.

2) גיר אוטומט מעביר הרבה הילוכים ומשחק איתם - זה דווקא טוב. הסל"ד נמוך כל הזמן, ועולה רק לאותם שניות שבהן רציתם להאיץ, ואח"כ מיד יורד שוב כשהגיר מלה הילוך שוב. עשוי לחסוך מעט - תאורתית.

3) תשלובת גלגלי שיניים פלנטרית - כל העיקרון של העברת הכוח וצורת העיצוב של מנגנון גלגלי השיניים שונה באוטומט. ייתכן וזה גורם לבליעת הספק והפסדי כוח (ולכן גם אנרגיה ודלק) גדולים יותר מאשר בידני.

4) ממיר מומנט - ברגע שהוא לא נעול, כל ליטוף קל של דוושת הגז מרים קצת את הסל"ד, כלומר יוצר מצב של "קלאץ' מחליק" . נניח הילוך שני באוטומט מגיע ל 120 קמ"ש ב 6000 סל"ד, ולכן ב20 קמ"ש הוא אמור להיות על שישית מזה, כלומר 1000 סל"ד. אבל בפועל תן קצת גז ב20 קמ"ש בהילוך שני, הסל"ד יעלה לאיזור ה2500-3000 בגלל ההחלקה. מה שאומר שאתה מייצר פי 2.5 עד פי 3 יותר הספק (ולכן יותר דלק) ממה שבאמת דרוש כדי להאיץ!! עודף האנרגיה בעצם מחמם את של שמן הגיר.

5) גם במצב של ממיר מומנט נעול - למשל שיוט רגוע, נגיעות בדוושת הגז לא מזיזות את מחוג הסל"ד, אבל ייתכן שעדיין כל הקונסטרוקציה של הממיר מומנט והכנפיים וכל מה שיש שם ומסתובב בולע טיפונת כוח.

6) יחסי העברה ארוכים, שיוט בסל"ד נמוך יותר מאשר בגיר ידני - מוריד את צריכת הדלק.

7) עמידה בפקקים במצב D ולא בניוטרל כמו בידני - שורפת מעט יותר דלק, אבל זה זניח, בעיקר אם אתה בפקק רק מדי פעם.

לפי נתוני צריכה, בשיוט בכביש מהיר אין כמעט הבדל בין ידני לאוטומט. בתוך העיר ההבדל משמעותי.

בשום פנים ההבדל בין התיבות הוא לא פי 2 , כמו שמישהו כתב פה. לדעתי במציאות ההבדל הוא 10-20 אחוז.

• תוכן חדש...