Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם.

הסבת מנוע להנעה בגפ"מ (גז פחממני מעובה)

מכיוון ששקלתי להכנס לתחום זה ערכתי בדיקות ועלו נתונים , להלן מס' נתונים חלקי ובסיסי :

הסבת מנוע להנעה בגפ"מ יכולה להיות חוקית. לא ניתן להגדיר אותה מראש כחוקית שכן "חוקיותה" מותנה בעמידה בתנאים כפי שפורסמו ע,י משרד התחבורה.

על ההתקנה להיות ברכב ששנת ייצורו אינה נופלת משנה מסויימת (אני לא זוכר בדיוק ,אבל משהו כמו 1996 , בעניין זה יש לבדוק במדוייק)

על המתקין להיות מתקין מורשה בעל רשיונות בפועל של ניהול עסק להסבת רכבים להנעה גם על גז , אישור ורשיון זה כולל שמנהל העבודה יהיה בעל הסמכה למכונאות רכב, שעבר השתלמות ע"י יצרנית מע' הסבת הגז להתקנות מע' גז ברכב.

בנוסף

"תא" מיוחד וחסין להתקנות, ציוד וכלים מסויימים,

אישור כיבוי אש, אישור איכות הסביבה, אישור עיריה לניהול עסק כזה.

על ההתקנה לעמוד בסטנדרטים המתחייבים והמחייבים

על הרכב לעבור טסט מחדש ויש לוודא רישום ברשיונות הרכב לרכב המונע גם בגפ"מ.

על השמשה הקדמית יש להדביק מדבקה שהרכב מונע בגפ"מ- על רכב זה יוטלו מגבלות כמו אי אפשרות להכנס לחניונים תת קרקעיים,

בשוק מערכות חד נקודתיות ורב נקודתיות. הרב נקודתי עדיף בהרבה אך הוא יקר יותר.

לקחת בחשבון שרכב באחריות ואשר בעקבות ההתקנה יגרם נזק , יוסר הרכב מאחריות היבואן ובעלי הרכב יאלץ לשלם מכיסו ו/או לתבוע את מתקין מערכת הגפמ.

לקחת בחשבון כי צריכת ה"דלק" גבוה ב 10-15% בעת שימוש בגז, ויעילות הסחיבה של הרכב בעיקר בעליות, נמוכה יותר.

לקחת בחשבון כי אם יש כשל בהתקנה , הצריכה תהיה גבוהה הרבה יותר, ידוע לי על מקרה בו התקינו ברכב 4X4 אמריקאי ישן (דבר אסור לכשעצמו) מערכת והצריכה במעבר לגז קופצת פי 2 ...

לקחת בחשבון כי יש איכויות שונות לגז המניע את הרכב , לפי הידוע לי גז בישול אומנם יעיל אך לא האידיאלי.

חשוב ביותר לקחת בחשבון כי הנסיון בארץ ברוב רובם של המקרים נמוך, ואיכות ההתקנה לעיתים ירודה. פשוט נראית כהתקנת "חאפר"

רצוי להמתין שנה שנתיים לנסיון גדול יותר של המתקינים ואז השאלה מה יהיה מחיר הגז להנעת הרכב ולכמה זמן עד שיעלה שוב.

לקחת בחשבון כי יבואני יונדאי ויבואני סובארו מתקינים ברכבים שלהם מערכות , ההתקנות שלהם מקצועיות , ובקניית רכבים מהם יש לשקול בחיוב התקנת מערכת אצלם לפני מסירת /קבלת הרכב , מה שישאיר אחריות היבואן לרכב לתקופה המוסכמת.

אני מקווה שהארתי מעט את העניין, יש לציין כי אלה נתונים שעלו מבדיקות שלי , וע"פ הבנתי.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב לכולם

אז ככה:

בתור מנהל בחברת הסבות לגז אני שמח להודיע בזאת שמי שמספר שזה לא חוקי הוא חסר כל הבנה בתחום.

אני לאחר כל התקנה מחוייב להביא את הרכב לבדיקה ע"י הטכניון אשר בודק את איכות ההתקנה וסוג המערכת,ולאחר מכן מריץ את הרכב על דינמומטר על מנת לבדוק שאין ירידה בכוח.

אחרי הטקס הזה בעל הרכב ניגש ביחד עם כל המסמכים שמאשרים את ההתקנה .לתחנה מס'1 בחולון או חיפה ושם לאחר בדיקה קצרה הוא מקבל רישיון רכב חדש שהשינוי בו הוא בסוג הדלק( בנזין\גפ"מ).

הכל חוקי כאשר זה מבוצע אצל מתקינים חוקיים (ולא חסרים לא חוקיים בארצנו שומרת החוק)

ההבדל היחידי בין המתקינים הוא בהגבלת נפח המנוע שהמערכת שלהם מאושרת לעבוד איתו.

לפי הגדרת החוק מותר להסב רכבים משנת ייצור 95' ומעלה.

נ.ב

נפתחה תחנת תידלוק חדשה בעמק חפר לכל המעוניינים

פורסם

מישהו יכול להמליץ על מקומות התקנה ?

האם יש מישהו שכבר ביצע הסבה ? אולי הוא יכול לספר איפה , כמה זה עלה לו ובכלל התרשמויות ?

פורסם

בוקר טוב לכולם

לאחרונה בדקתי את אופציית ההסבה לגז לרכב של העסק

הרכב הוא gmc סאברבן משנת ייצור 96

ההתקנה כוללת מיכל גז של 100 ליטר ומאושרת ברישיונות

לאחר ההתקנה הולכים למשרד הרישוי ועושים שם את השינוי

הזה בלי יותר מדי בעיות (ואיך לא - גם משלמים איזה אגרה קטנה )

המחיר שהוצע לי היה בסביבות ה10 אלף שקל להזרקה רק נקודתית

כולל מיכל של 100 ליטר (מחיר ההתקנה יקר מאחר וזה רכב של 8 צילינדר )

לדעתי ברכב עתיר סמק"ים וזולל בנזין כמו הרכב שלי אין דבר יותר משתלם מזה

לארז - התחלתי לברר על העניין מאחר וכמה אנשים המליצו לי בחום

והם נוסעים כבר מספר חודשים עם מערכות גז ברכב בלי בעיות והכל מאושר

כדת וכדין

לספי- אם הבנתי נכון כרגע לא ניתן להרכיב מערכות גז על רכבים מוגדשים

ואחרי שדיברתי עם הרבה אנשים בנושא גילית שהרכב צורך גז 10% פחות

מאשר שהוא צורך בנזין

ואין כמעט ירידה בביצועים

רצוי לציין שנהגתי על יוקון שעבר הסבה ואכן אין כמעט הפסד בכוח של הרכב

פורסם

מה הסיפור עם איסור כניסה לחניונים תת קרקעיים?

זו מגבלה מאוד רצינית לדעתי, הרי מה אתה יכול לעשות אם החניון שלך בבית או במשרד הוא תת קרקעי? אכלת אותה...

וכשאתה מגיע לקניון, תחפש חניה בחוץ כמו אדיוט?

אין איזה פתרון שיאפשר לחנות בחניונים תת קרקעיים ברכב מונע-גז?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

דלק שוב פעם מתייקר

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3134653,00.html

וכנראה שוב פעם יעלה גם בחודש ספטמבר

"אם מחירי הנפט הגבוהים יישארו בתוקפם גם במהלך חודש ספטמבר, נרגיש זינוק נוסף גם במחירי הבנזין בסוף ספטמבר."

ואני קיבלתי החלטה סופית לבצע הסבה לגז

רק אני צריך עזרה לגבי מקומות מומלצים להתקנה

היום אני מתחיל לבצע סקר מחירים

אבל בכל זאת אתם מוזמנים להגיב ולהמליץ

פורסם
מה הסיפור עם איסור כניסה לחניונים תת קרקעיים?

זו מגבלה מאוד רצינית לדעתי, הרי מה אתה יכול לעשות אם החניון שלך בבית או במשרד הוא תת קרקעי? אכלת אותה...

וכשאתה מגיע לקניון, תחפש חניה בחוץ כמו אדיוט?

אין איזה פתרון שיאפשר לחנות בחניונים תת קרקעיים ברכב מונע-גז?

שמע לא בטוח שזה נאכף השאלה אם אתה רוצה להתעלם מזה או להקשיב לזה...
פורסם

לפי מה שקראתי אתמול בהארץ/the marker הגיעו למסקנה בארופה שהגז מזהם בדיוק כמו בנזין מתקן יורו-5 (זה מה שיש בארץ). תקן יורו-6 שיצא ב 2008 יזהם אפילו פחות מגז.

לכן כנראה שההנחה במחיר הדלק בישראל לא תשאר להרבה זמן, מפני שהרעיון של הקטנת זיהום האוויר לא מתקיים ממילא. כמו כן, כנראה שגם תשתית של תחנות דלק עם מילוי גז לא תוקם בארץ, כי ממילא הגז מזהם אותו דבר, ולא יתנו הנחה במס.

• תוכן חדש...