Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תיקנתי...

ואוסיף...

להפיק מתנול זה קל יחסית. הוא מופק מגז המתאן,ניתן להפיק אותו מזבל אורגני, מערמות הזבל של חיריה וכו'...

המתאנול נישרף ללא חלקיקי פחם או פיח, תחמוצות גופרית, וכ 30% פחות CO2!!!

מתאנול יותר בטוח (פחות נפיץ מדלק), נותן יותר כוח, ושומר על הסביבה כי הוא מקור לא מיתכלה...

אז איך הגעת לזה שהוא לא טוב או מזהם!?

גילי

סתם שאלת תם - באמת:

אם מתאנול כזה טוב לסביבה לחיסכון ולכוח - למה לא עוברים לייצור מנועים הפועלים על מתאנול?

אלון.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

BUB אתה מגזים, תקשיב למה שאנשים אומרים לך פה, התחלת עם אחוז מהילה גבוה מאוד וכבר היו לך בעיות ברכב, ואתה אפילו לא יודע מה הם.

אל תמהל ב-15% אתה מסכן את המנוע שלך וגם את עצמך, כל דבר במידה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

לגביי הלכלוך משנת 92, אני חושב ש- k-44 וניקוי הקרבורטור/מערכת הזרקה (אין לי מושג מה יש לך באוטו) באופן יסודי במוסך שמומחה לכך, יהיו הרבה יותר יעלים למנוע מאשר מתאנול. ( חס חלילה לא פלאש מנוע!!!)

לאחר הניקוי היסודי הנ"ל אתה תרגיש ירידה ניכרת בצריכת הדלק, ומנוע בריא וחי יותר.

פורסם
סתם שאלת תם - באמת:

אם מתאנול כזה טוב לסביבה לחיסכון ולכוח - למה לא עוברים לייצור מנועים הפועלים על מתאנול?

אלון.

מנועים יכולים לעבוד על מתנול.

אין שינוי במנוע עצמו, מערכות הדלק טיפה שונות ומכויילות אחרת...

יש מדינות שלמות שנוסעות בעזרת מתנול. מתנול שמופק מזבל, משאריות של קני סוכר וכו'...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גם אני משתמש במתאנול, כבר מספר חודשים, כ-7K, ונראה שאין לי בעיות מיוחדות, אלא יותר בעיות שנגרמות מלכלוך שיוצא מהמערכות. אבל אני חושב שעכשיו אחרי ניקוי קרבורטור אני אחרי הכל. אצלי שיקול זיהום האוויר הוא אחד השיקולים העיקריים. אני מוהל כ2-3%

פורסם
לגביי הלכלוך משנת 92, אני חושב ש- k-44 וניקוי הקרבורטור/מערכת הזרקה (אין לי מושג מה יש לך באוטו) באופן יסודי במוסך שמומחה לכך, יהיו הרבה יותר יעלים למנוע מאשר מתאנול. ( חס חלילה לא פלאש מנוע!!!)

לאחר הניקוי היסודי הנ"ל אתה תרגיש ירידה ניכרת בצריכת הדלק, ומנוע בריא וחי יותר.

לפי דבריך ניתן להסיק שהפחית הזאת היא מין פחית קסם , מזכיר לי את הסרט "צארלי בממלכת השוקולד" (סרט מדהים מעל כל ספק).

אין דבר כזה פחיות קסם, ה K44 מועיל אך אחרי מילוי - 2, הקסם מתפוגג לו.

"סתם שאלת תם - באמת:

אלון. "

בחו"ל ישנם תחנות שמוכרות דלק מהול במתאנול.

לצביקה היקר:

"לחבר הפורום היחידי שידוע לי, שמערבב מתנול עם דלק הוא חבר הפורום, שגם ביצע אצלי ניקוי ושיפוץ קרבורטור, וכיניו בפורום הוא"אליק באליק" , והוא מבצע זאת לפי כל הכללים, ושבע רצון מהתוצאות!

אך הבחור רציני , ונוהג לפי כל כלל הבטיחות!

בברכה

צביקה"

אולי תוכל להסביר מהם ה"כללים" לשימוש במתאנול כדיי שכולנו נדע ונשכיל ונשתמש בו בתבונה לפי ה "כללים"....?

לבחור המוהל:

בצפון ישנה סדנה שמוכרת מתאנול בתור שיפור למנועים - על כל ליטר הם לוקחים 40 שקל!!!

כמו כן הם מוכרים את זה בתור תוסף למנוע בבקבוקים קטנים בייצור מקומי - הם לוקחים על זה 25 שקל!!!

18 ליטר במרכז לכימיכלים עולה 60 שקל!!!(איפה שמייצרים את זה).

בחישוב פשוט הסדנא הזאת יכולה להתקיים רק ממכירת מתאנול, הם עושים אלפי אחוזים רק מהמתאנול=עסק טוב לא?!

לגבי מהילה, מותר למהול עד 10% ללא שום בעייה(מידע דרך אתרים בחו"ל ופורומים בחו"ל).

הבעייה היחידה היא שברכבים חדשים עם מחשב - לא רצוי למהול כי זה ישגע את המחשב בגלל התערובת שהמתאנול עם הדלק, ברכבים עם קרבורטור אין שום בעייה - להיפך זה מומלץ.

החיסרון היחיד של המתאנול הוא שהוא חומר חזק ולכן מוציא את כל הליכלוך שקיים במערכת, השימוש בו צריך להיות עקבי וצריך לשים לב לפילטר דלק ולהחליפו בתדירות גבוהה(10 שקל), אחרי חצי שנה של שימוש (משוער), המערכת תתנקה ואז יהיה אפשר להשתמש בו ללא כל חשש לסתימות.

המינון המומלץ הינו עד 10%, אני אישית חושב ש 3-5% זה הכי בטוח .

השימוש במתאנול מעלה ביצועים ,המתאנול שורף את המים שיש בדלק עם כל התחנות שמוהלות, המתאנול מוריד טמפרטורת בעירה במנוע, מונע צילצולים, שריפה יותר יעילה,המנוע פשוט עובד יותר טוב ואת זה ניתן להבחין כבר מהמילוי הראשוני.

עכשיו למה היצרן לא ממליץ להשתמש או למה הוא לא אומר כן להשתמש ...

ולמה הוא לא אומר כן לשים פילטר פתוח או כן לשים K44 ....?

אגב, אני הזמנתי ספרות יצרן מקצועית מאיביי לסובארו , יש שם סעיף שמתייחס

לדלקים, תאמינו או לא, לגבי סובארו לאונה: היצרן ממליץ על 87 אוקטן או אם משתמשים בדלק מהול אז דלק מהול במתאנול\אתאנול 5%.

שבוע טוב לכולנו.

פורסם

לפיצ'י,

k-44 היא לא פחית קסם, ובהחלט לא פתרון יחיד ולכן אמרתי שיגש למכון שמומחה בקרבורטורים ומערכות הזרקה ושיבצע ניקוי יסודי בנוסף ל-k-44 .

חוץ מיזה, כדי שה"קסם לא יתפוגג לו", תמלא לאחר שתשים k-44 בפעם הראשונה כל 2000 ק"מ תוסף של LM שעולה 30 ש"ח, ותראה שלא יצטבר לך הרבה פיח. (זה תוסף למניעת הצטברות פיח) וכל טיפול תשים קיי 44.

מתאנול הוא חומר קורוזיבי ובכמויות גדולות הוא עלול לאכל את מיכל הדלק, הצנרת, וראש המנוע!

להשים מתאנול לאוטו שלו, במצב של האוטו שלו, זה כמו לקחת אקמול בשביל לשכך כאבים של פריצת דיסק מבלי לטפל בבעיה.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

מתאנול הוא חומר קורוזיבי ובכמויות גדולות הוא עלול לאכל את מיכל הדלק, הצנרת, וראש המנוע!

איך הגעת למסקנה הזו בדיוק?!

איך המתאנול יכול לפגוע בראש מנוע? הוא מגיע בצורה של אדים? ובמיכל הדלק....

די... באמת, אל תחזרו על כל מה שקראתם באינטרנט, הוספתם על זה טיפה "חוכמה" משלכם, ואחרי זה אתם שופכים את זה כאן....

חלאס...

תודה מראש,

גילי

פורסם

לגבי זה שהמתאנול הוא חומר קורזיבי, המקור הוא ממחקר אמריקאי שנערך לפני זמן רב. דיברתי עם כימאי בכיר מאד (עובד כיום בדרגה גבוהה בתכנון הרכבי תרופות, בחברת "טבע") והוא היה בטוח שהתאוריה שלי לגבי המחקר שלהם נכונה, ולכן אני אציג אותה פה. העניין הוא מאד פשוט. כידוע המתאנול סופח מים. לכן כשהטכניון ביצע את הניסוי, ניקו את מיכלי הדלק המשתתפות בניסוי, ווידאו שלא ישאר בהם מים. אחרת, הדלק עם המתאנול יספח את כל המים, והאנשים יקבלו דלק עם אחוז גבוה של מים!

בניסוי האמריקאי לא ביצעו זאת, ולכן הם הגיעו למסקנה המטופשת, שמכלי דלק המיועדים למתאנול, צריכים דופן כפולה, מחשש לקורוזיה, כי הרי המכוניות שהשתתפו בניסוי שלהם נפגעו מקורוזיה למרבה הפלא! בניסוי של הטכניון לא היה את הבעיה הזו, ולכן הם לא הגיעו לתוצאות שגויות. ההרכב האטומי של מים גורם לקורוזיה, ההרכב של מתאנול לא יכול להיות קשור לזה..

פורסם
לגבי זה שהמתאנול הוא חומר קורזיבי, המקור הוא ממחקר אמריקאי שנערך לפני זמן רב. דיברתי עם כימאי בכיר מאד (עובד כיום בדרגה גבוהה בתכנון הרכבי תרופות, בחברת "טבע") והוא היה בטוח שהתאוריה שלי לגבי המחקר שלהם נכונה, ולכן אני אציג אותה פה. העניין הוא מאד פשוט. כידוע המתאנול סופח מים. לכן כשהטכניון ביצע את הניסוי, ניקו את מיכלי הדלק המשתתפות בניסוי, ווידאו שלא ישאר בהם מים. אחרת, הדלק עם המתאנול יספח את כל המים, והאנשים יקבלו דלק עם אחוז גבוה של מים!

בניסוי האמריקאי לא ביצעו זאת, ולכן הם הגיעו למסקנה המטופשת, שמכלי דלק המיועדים למתאנול, צריכים דופן כפולה, מחשש לקורוזיה, כי הרי המכוניות שהשתתפו בניסוי שלהם נפגעו מקורוזיה למרבה הפלא! בניסוי של הטכניון לא היה את הבעיה הזו, ולכן הם לא הגיעו לתוצאות שגויות. ההרכב האטומי של מים גורם לקורוזיה, ההרכב של מתאנול לא יכול להיות קשור לזה..

אין לי מושג על איזה מחקר אתה מדבר, ואני לא אומר שלא היו דברים מעולם... לא קראתי את כל המאמרים שבעולם...

מתנול סופח מים, זה לא הופף אותו לחומצי. באוויר יש לחות, כן, זה קורה...

במקום שהלחות הזו תישאר במיכל היא ניספחת למתנול ונישרפת (מיתאדה)... אם כבר מדברים על סכנה יש את הסכנה של נעילה הידרוסטטית. אבל זה לא יקרה אם אחוז זעום כל כך של לחות במתנול.

יש מיקרים שכן מזריקים מים לצילינדים כדי להעלות את הדחיסה.

חוצמזה, ניתן להרכיב מיבש לחות, לפני הכניסה למנוע...

בקיצור, המתנול אינו קורוזיבי. אולי הוא סופח מים, אבל לא בגלל זה הוא "מסוכן"...

אם תחליט לעשות מסיבה ולישתות מתנול זה יהיה לך מסוכן...

האם יש מישהו שיכול להרים את הכפפה, ולהגיד למה לא לתדלק את האוטו עם מתנול?!

גילי

פורסם

לא מומלץ להשתמש במתאנול ברכב מוזרק בכלל או פשוט להוריד את כמות האחוזים?

מישהו יודע איפה אפשר להשיג באזור אשקלון?

פורסם

רגע אז אם הוא סופח אליו מים יכול להיות שמנוע יוציא עשן לבן באחוזים של 10% בערך???

האם זה נכון שמתאנול מסרטן?

אבל ברמה נורמלית לא כמו שכל יום רואים בעיתון

" ציפס יכול לגרום לך לסרטן " או " חצילים כבושים עם עמבה וסחוג בצד גורמים בעיקיפון למרכיבים סרטניים " וכו

האם הוא מסרטן למשל כמו אסבסט שכבר לא משתמשים בו בגלל זה?

פורסם
לפי דבריך ניתן להסיק שהפחית הזאת היא מין פחית קסם , מזכיר לי את הסרט "צארלי בממלכת השוקולד" (סרט מדהים מעל כל ספק).

אין דבר כזה פחיות קסם, ה K44 מועיל אך אחרי מילוי - 2, הקסם מתפוגג לו.

"סתם שאלת תם - באמת:

אלון. "

בחו"ל ישנם תחנות שמוכרות דלק מהול במתאנול.

לצביקה היקר:

"לחבר הפורום היחידי שידוע לי, שמערבב מתנול עם דלק הוא חבר הפורום, שגם ביצע אצלי ניקוי ושיפוץ קרבורטור, וכיניו בפורום הוא"אליק באליק" , והוא מבצע זאת לפי כל הכללים, ושבע רצון מהתוצאות!

אך הבחור רציני , ונוהג לפי כל כלל הבטיחות!

בברכה

צביקה"

אולי תוכל להסביר מהם ה"כללים" לשימוש במתאנול כדיי שכולנו נדע ונשכיל ונשתמש בו בתבונה לפי ה "כללים"....?

לבחור המוהל:

בצפון ישנה סדנה שמוכרת מתאנול בתור שיפור למנועים - על כל ליטר הם לוקחים 40 שקל!!!

כמו כן הם מוכרים את זה בתור תוסף למנוע בבקבוקים קטנים בייצור מקומי - הם לוקחים על זה 25 שקל!!!

18 ליטר במרכז לכימיכלים עולה 60 שקל!!!(איפה שמייצרים את זה).

בחישוב פשוט הסדנא הזאת יכולה להתקיים רק ממכירת מתאנול, הם עושים אלפי אחוזים רק מהמתאנול=עסק טוב לא?!

לגבי מהילה, מותר למהול עד 10% ללא שום בעייה(מידע דרך אתרים בחו"ל ופורומים בחו"ל).

הבעייה היחידה היא שברכבים חדשים עם מחשב - לא רצוי למהול כי זה ישגע את המחשב בגלל התערובת שהמתאנול עם הדלק, ברכבים עם קרבורטור אין שום בעייה - להיפך זה מומלץ.

החיסרון היחיד של המתאנול הוא שהוא חומר חזק ולכן מוציא את כל הליכלוך שקיים במערכת, השימוש בו צריך להיות עקבי וצריך לשים לב לפילטר דלק ולהחליפו בתדירות גבוהה(10 שקל), אחרי חצי שנה של שימוש (משוער), המערכת תתנקה ואז יהיה אפשר להשתמש בו ללא כל חשש לסתימות.

המינון המומלץ הינו עד 10%, אני אישית חושב ש 3-5% זה הכי בטוח .

השימוש במתאנול מעלה ביצועים ,המתאנול שורף את המים שיש בדלק עם כל התחנות שמוהלות, המתאנול מוריד טמפרטורת בעירה במנוע, מונע צילצולים, שריפה יותר יעילה,המנוע פשוט עובד יותר טוב ואת זה ניתן להבחין כבר מהמילוי הראשוני.

עכשיו למה היצרן לא ממליץ להשתמש או למה הוא לא אומר כן להשתמש ...

ולמה הוא לא אומר כן לשים פילטר פתוח או כן לשים K44 ....?

אגב, אני הזמנתי ספרות יצרן מקצועית מאיביי לסובארו , יש שם סעיף שמתייחס

לדלקים, תאמינו או לא, לגבי סובארו לאונה: היצרן ממליץ על 87 אוקטן או אם משתמשים בדלק מהול אז דלק מהול במתאנול\אתאנול 5%.

שבוע טוב לכולנו.

שלום רב!

אם פותח השרשור היה נוהג לפי הכללים שאתה פרטת , בדיקנות, לא ההית שומע ציוץ ממני, אך מכיוון

שפותח השרשור הוא צעיר נמרץ , וחסר סבלנות , ובדרך מדלג על כללים של בטיחות , ונזק

ולא מקשיב לעצות של בעלי נייון רב יותר ממנו, הרשתי לעצמי, להוריד אותו מהעץ ומההתלהבות

אשר רק אמורה לגרום לאסון, וגם לנזק עם מהילה גבוהה של 15 אחוז ומעלה!

לגבי שאלתך מה הכללים שבהם משתמש אליק באליק חבר הפורום יש לשאול אותו, ואני מאמין שהוא נצמד להוראות שאתה פרטת. ועל זה אני מודה לך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה בשני המהילות הראשונות אכן מהלתי במינון גבוהה וזה נבע מחוסר אינפורמציה אבל אם היית מגיב לעניין ומתקן אותי במקום ללעוג כבר מהמהילה השנייה הייתי מתקן את מעשי... אך תודה שיש כאן חברי פורום רציניים (פעם תפסתי ממך גם אחד כזה.. בלי להעליב כמובן) כדי להעמיד אותי על הטעויות שלי בדרכים יותר "מכובדות" משהשתמשת בהן.

הורדתי את המהילות לכמות של כ4-5% מתאנול והרכב עובד מצויין.

תודה לכל מי שעזר וייעץ לי. ורק לידע כללי פח של מתאנול עלה לי 70 שקל אצל היצרן חן שמואל בקריית חיים.

פורסם
רגע אז אם הוא סופח אליו מים יכול להיות שמנוע יוציא עשן לבן באחוזים של 10% בערך???

האם זה נכון שמתאנול מסרטן?

אבל ברמה נורמלית לא כמו שכל יום רואים בעיתון

" ציפס יכול לגרום לך לסרטן " או " חצילים כבושים עם עמבה וסחוג בצד גורמים בעיקיפון למרכיבים סרטניים " וכו

האם הוא מסרטן למשל כמו אסבסט שכבר לא משתמשים בו בגלל זה?

מתנול לא גורם ישירות לסרטן. אם הוא נישרף הוא מכיל חומרים שעלולים לגרום לסרטן, כמו שמנגל עלול לגרום לסרטן וכמו שישיבה מול המסך של המחשב...

אין לי מושג איזה עיתון אתה קורא שיש בו מודעות אבל על כאילו שניפטרו ביגלל שהם תידלקו במתנול... אולי אתה צריך להחליף עיתון :wink:

עדיין, אף אחד לא יכול לתת תשובה לשאלה שלי???

גילי

• תוכן חדש...