Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאישתי יש פולו 99' ובתחילת החורף האחרון היא ביצעה את התיקון המיסתורי במחשב של כריות האוויר (אחרי שנסעה עם נורת האזהרה דלוקה כמה חודשים...). הנזק: 7000(!!) ש"ח. אומרים שזאת בעיה די נפוצה.

בקיצור - כפי שאמרו קודמיי - "תודה ושלום".

בהצלחה בהמשך החיפוש...

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמעו, המחיר מחירון הוא 53,300 ש"ח . (היא גם משאירה לי מערכת - נגיד שזה עוד 300 ש"ח) .

אז היא כאילו הורידה מהמחירון על תיקונים כמעט 4500 ש"ח - שככה צריך כי הכל הולך על תיקונים .

כמו שאמרתי , המפחיד ביותר זה החלון והכריות אוויר , בייחוד אחרי מה שנכתב פה.

אבל, מה אתם אומרים על זה שאני אשלח אותה למוסך מורשה , אני אשלם את הבדיקה של החלון והכריות אוויר.

אבל השאלה היא מה עושים אח"כ ?? אם מוצאים משהו לא רציני בעלות סבירה.

או אם מוצאים שלא עלינו ה7000 ש"ח של אישתו של P205 ??

מה להגיד לה ? מה לקבוע איתה , מה לסכם שיהיה עפ"י ממצאי הבדיקה?

girl on wheels

:smilecolr

פורסם

סליחה, אבל אני לא מבין משהוא, אם הגברת לקוחה קבועה של מוסך צמפיון מורשה בת"א (פליקס?) אז בדיקה של תקלה+חיבור למחשב+ הצעת מחיר לא אמורה לעלות כסף.

יש לי הכרות עם מוסך פליקס, ועד כמה שאני מכיר ומוכיר אותם כשודדי ים אמיתיים, הם עדיין לא ירדו מהפסים עד כדי כך שהם יקחו 400 ש"ח רק כדי לתת הצעת מחיר לבעיה ברכב.

את יודעת בודאות שזה מה שהם דורשים, או שהמוכרת אמרה לך (אולי במטרה למנוע ממך מלגשת למוסך ולקבל את הצעת המחיר המפחידה שהיא כבר קיבלה בעבר).

אנשים נוטים לייחס חשיבות מרובה למערכות בטיחותיות ברכב (ובצדק) וקשה לי להאמין שיום אחד נדלקה לה הנורה והיא פשוט החליטה להמשיך לנסוע ככה בלי להכנס מיד למוסך.

כמו שכבר נאמר, יכול להיות שבחיבור קליל למחשב יבינו שזה כלום וימחקו את התקלה, מצד שני, יכול להיות שזה אלפי שקלים כבדים.

מאחר והאני מאמין שלי בקשר לקניית רכב הוא שאף מוכר שפוי לא יבוא למכור את האוטו עם בעיה שהוא יכל לתקן אותה בקלות ובזול (מכירים את התשובה למה המזגן לא עובד, "אה, צריך ךמלא קצת גז").

תמיד מתברר שזאת בעיה הרבה יותר רצינית שפשוט מנסים לטייח אותה.

לסיכום, תתקשרי אליה ותגידי שהכרית אויר היא ליקוי בטיחותי ראשון במעלה ומסכן אותה כל עוד היא נוהגת ברכב, תלכו ביחד למוסך וקבלו הצעת מחיר.

אני לא מאמין שהם יגבו 400 ש"ח על הצעת מחיר!

בברכה ובהצלחה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תשמעו, המחיר מחירון הוא 53,300 ש"ח . (היא גם משאירה לי מערכת - נגיד שזה עוד 300 ש"ח) .

אז היא כאילו הורידה מהמחירון על תיקונים כמעט 4500 ש"ח - שככה צריך כי הכל הולך על תיקונים .

היא לא עושה לך שום טובה, אף אחד לא מוכר במחירון ואם תעשי סבב טלפונים למודעות בעיתון, תראי ש 4500 מתחת למחירון זה פחות או יותר מחיר שוק.

מערכת של 300 ש"ח (מה זה לעזאזל, פטיפון? טייפ סלילים?) זאת מערכת שבכלל לא מכניסים אותה למחיר. מערכות של אלפי שקלים נמכרות עם הרכב במחיר הקרן, או מפורקות מראש ע"י המוכר.

החלון לא צריך בכלל להדאיג אותך, ברור שתשחקי על זה להורדת המחיר, אבל תיקון העניין (מנסיון) במוסך (או זגג רכב) מחוץ לרשת צמפיון יעלה איזה 200-300 ש"ח ויפתור את הבעיה לתמיד!

את הכרית אויר תבדקי איתה במוסך.

לא ענית אם האוטו הוא מהדגם הישן או החדש (שניהם בשנת 2000), זה משמעותי מבחינת מחירי הפנסים הקידמיים.

דרך אגב, מה לא בסדר בהם?

יניב

פורסם

כמו שאמרתי , המפחיד ביותר זה החלון והכריות אוויר , בייחוד אחרי מה שנכתב פה.

אבל, מה אתם אומרים על זה שאני אשלח אותה למוסך מורשה , אני אשלם את הבדיקה של החלון והכריות אוויר.

אבל השאלה היא מה עושים אח"כ ?? אם מוצאים משהו לא רציני בעלות סבירה.

או אם מוצאים שלא עלינו ה7000 ש"ח של אישתו של P205 ??

מה להגיד לה ? מה לקבוע איתה , מה לסכם שיהיה עפ"י ממצאי הבדיקה?

דעתי היא כזו ואני אתחיל מהסוף:

לא לקנות את הרכב.

המוכרת יודעת טוב מאוד מה התקלות וכמה עולה לתקן אותן, זה לא חדש לה, אני בטוח.

ברכב קיימים ליקויים שיהיה יקר מאוד לתקן - ואני מתכוון בעיקר לעניין כריות האויר והחלון. גם הפנסים ושאר התקלות הם הוצאה לא קטנה בכלל, לא משהו לגיטימי במיוחד לרכב בן 6 (לדעתי האישית).

הדבר, לדעתי האישית, מעיד על הזנחה של הרכב וקמצנות של בעל הרכב. מה זה אומר ?

מבחינתך זה אומר שבעתיד עלולים לצוץ עוד רג'קטים שכרגע את לא רואה, שמקורם באותה הזנחה/קמצנות של בעל הרכב.

הרבה אנשים לא מתקנים תקלות גדולות כי הם אומרים לעצמם "למה לי לתקן מחשב כריות אויר ב 5000 שח, אם אני אמכור אני יעשה חצי-חצי עם המוכר ויצאתי מרווח !".

אני הייתי מתרחק.

בהצלחה בקניה / המשך החיפושים (וסבלנות, בסופו של דבר, משתלמת !!).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תגשי איתה ביחד למוסך מורשה ותבדקו כמה עולה בערך עלות התיקונים.

סה"כ הבדיקה של האוטו בסדר והיא כבר מורידה ממחיר המחירון כל מה שנשאר זה לבדוק את העלות האמיתית של התיקונים, ותקחי בחשבון שהמורשה יקר יותר ממוסך רגיל .

פורסם

חבריי היקרים לפורום !

האמת היא שהמוכרת באמת בסדר (אין לה כ"כ מוח קרימינלי - היא בחורה טובה שפשוט לא מבינה בזה) ואני בטח לא כזאת פריירית (תאמינו לי - אם מכרתי את האוטו הישן שלי במחיר מחירון):cool: . אני מוכנה לשלם על אוטו טוב ותקין לחלוטין מחיר מחירון- וזה ה"חטא" שלי.....

לסיכום: מחר קבענו ללכת למורשה - לצ'מפיון על הבוקר לבדוק את החלון ואת כריות האוויר (כפרה על ה188 ש"ח שלי - זה פחות מכנס בארון :wink: ) .

אם הכל בסדר וזה יצא בסה"כ עניין של כמה מאות -אז אני אתחדש לי ואקנה ב48,500-49,000 ושלום על ישראל.

את הכריות אוויר אני כבר אסדר שם (אם הוא כבר פותח אז שיתקן ) כמובןרק אם זה משהו "בקטנה".

ואת החלון אני כבר אסדר במקום אחר...

אם זה יתגלה כסיפור של אלפי שקלים- אז כפרה על ה600 ש"ח שכבר שמתי ו"מהכל לומדים".!!

אה, ולגבי הדגם - לדעתי זה החדש יותר עם הטוסיק היותר יפה. (הבעיה בפנסים שהם דהויים לחלוטין - כנראה מהשמש)

girl on wheels

:smilecolr

פורסם

אל תישכחע באותה הזדמנות לקבל גם הצעת מחיר על הפנסים, קשה לי להאמין שזה יהיה משהוא זול.

אחרי שתקבלי בצמפיון הצעה של איזה 2000 ש"ח ותורידי לה את זה מהמחיר, גשי לכל מוסך שיתקין לך חליפיים במקסימום חצי מחיר.

דא"ג, המכון בדיקה סתם ציין שהם דהויים, או שציין שזה לא יעבור טסט? כי אצלי באוטו אחד הפנסים דהוי בחזית והאוטו עובר ככה טסט בלי בעיה.

כל עוד הנורה והרפלקטור (החלק המבריק בתוך הפנס) תקינים, אז זה בסדר.

בכל מקרה, בהצלחה ותודיעי לנו מה נהיה.

יניב

פורסם
אייל----הכוונה במחירים לא הייתה אלייך אלא ל- srack שיש לו כנראה דוד עם מוסך...:wink: שמר - אמרתי לה שתתקן הכל , הכל ואני נותנת לה מחיר מזומן +מזמינה אותה לקפה ...והיא לא מוכנה . היא חושבת שתצליח למכור את האוטו ככה.

אה....ועדיין לא מצאתי את הפרצופים הבוכים . תצטרך ללמד אותי :?:wink:

אז אתם אומרים שלשלוח אותה לצ'מפיון המורשה לעשות רק את הבדיקה לכריות אוויר ואז נהיה יותר חכמים (ומי ישלם על הבדיקה 200 ש"ח אני ????)

דרך אגב, אני לא מאמינה שהיא עדיין חושבת על ההצעה שלי.

היא לא החזירה לי תשובה לגבי ההצעה .....מה לעזאזל הולך פה . אין הרבה פריירים כמוני בשוק !

(פרצוף בוכה)

המחירים הם לחלקים תחליפיים. לא במוסך מורשה.

זה רשום בהודעה.

אני ב2 רכבים שבבעלותי, החלפתי דוד אמצעי ב80 שקל לדוד חדש. אם תרצי, אפנה אותך למקום.

כמובן, שהמחיר למזומן.

בקשר לחלון, מי שיגיד לך שמנוע לחלון אחד עולה 1000 שקל, הוא הגנב פה.

שוב, תחליפי, או מפירוק, לא יעבור את ה200 שקל.

כנל לגבי שאר הדברים. אל תלחצי מכל דבר,

לדוג' - טיפול 10 אלף פלוס טיימינג לפיזו 205GTI במוסך מרום צמרת הגיע ל5300 שקל (יש לי קבלה), זה כולל בדיקת ברקסים ועוד כמה פיצפסקס מסביב.

אותו הדבר, נעשה 3 שנים מאוחר יותר (והמחירים עלו) במוסך אחר, המחיר, למזומן, הגיע ל1700 שקל, כולל ברקסים אחוריים.

אז.....

לטיפולך.

פורסם
איחלנו לחיילת הצלחה בהמשך דרכה.

למחר נא להגיע עם עיפרון , ולהשאיר את סט הטושים בבית...

באמת תבואי עם עיפרון, מה את בתיכון בכיתה י ?

עשית לי כאב ראש

שמעי על כל הליקויים זה פחות מהמחירים שאמרת לא צריך להגזים, אבל המחיר של הכרית אויר זה הקריטי והיקר פה

אני מאמין שתוכלו להגיע לעמק השווה על שאר הדברים, תיזהרי שהאוטו באמת לא מוזנח כמו שאיציק אמר ושימי עין על עניין הכרית אויר

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
הפנסים הקידמיים.

דרך אגב, מה לא בסדר בהם?

יניב

זה בדיוק עונה על השאלה אם הצורה ישנה או חדשה.

הפנסים הקדמיים בצורה החדשה עשויים מפלסטיק א-לה פיג'ו 106 (מוזר שפיג'ו לא תבעו אותם על גניבת סודות מקצועיים בתחום שימוש בחומרים מתפוררים), כלומר הציפוי מצהיב / נשרף עם השנים...

לעומת זאת הפנסים הקדמיים בצורה הישנה (כמו אצלי) עשויים מזכוכית.

מה דעתי את שואלת?

אם התקלה בכריות אוויר היא עניין פעוט של קונקטור או פיוז, אז קחי את האוטו.

אם הוא מצריך השקעה גדולה בדמות החלפת מחשב כריות, שכחי מהרכב הזה.

אני בכל מקרה הייתי הולך למוסך צ'מפיון לבדוק את הנושא, כי עוד רכב שיעבור כ"כ נקי בבדיקה

קשה להאמין שתמצאי.

דרך אגב, הרכב אוטומט? כי אם לא , אז את לא מסתכלת על המחירון הנכון.

זהו מחירון של 16V שנת 2000.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש תקלה סידרתית במחשב כריות אוויר ולכן VW החליפו אותו באחד אחר עם מספר סידורי אחר.

הם רק לא מודים בזה.

לדעתי בהנחה שמדובר בדגם שלאחר מתיחת הפנים , כלומר כריות אוויר שונות לחלוטין משנת 99 (ואפילו כריות אוויר נוספות בכיסאות הקדמיים בחלק מהדגמים) , אני כמעט בטוח שהיה שינוי במחשב כרית אוויר,

במיוחד אם היתה בו "תקלה סדרתית" , לכן לא צריך לפסול ישר אלא לבדוק את הנושא.

אני אישית מעולם לא שמעתי על תקלה נפוצה במחשב כריות אוויר של הפולו מהדור שלי,

אלא בעיקר על כמה תקלות במחשבי ABS.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...