Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה ההתנגדות לחיבור טורי של לדים, זה יחסוך את ההספק שצורך הנגד.

עצה שלי חבר את הלדים במקביל אבל מכול ענף של החיבור המקבילי חבר 4 לדים, כך שמפל המתח יהיה 3 וולט בדיוק על כול לד.

בקשר לזרם, הזרם במעגל נקבע על פי ההתנגדות והמתח מכיוון שהמתח קבוע והוא 12 וולט , הזרם תלוי אך ורק בהתנגדות.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נעשה סדר, ישנם הרבה מחלוקות.

טורי:

יתרון: חוסך בנגד, פשוט יותר

חיסרון: מתח (12-14)הרכב ישנה את מתח עוצמת האור, לד אחד נפגם (קצר/נתק) השאר יתנתקו או ישרפו עקב מתח גבוה. מחייב מספר מסויים של לדים בטור.

מקבילי:

יתרון: אין הגבלה לכמות החיבור במקביל, לא מסובך.

חיסרון: או נגד לכול לד, האור ישתנה בתלות המתח, אם זה נגד משותף כאשר לד אחת נפגמת השאר עלולות להישרף.

ההצעה שלי ולדעתי הכי טובה. נגד מסויים (בחישוב תלוי כמה לדים אתה רוצה להפעיל), יצוב המתח על ידיי מתח הולכה של דיודות, וכך נקבל מעגל שהמתח שלו יהיה קבוע לא משנה כמה לדים ידלקו, ולא משנה מה מתח הרכב יהיה. זה יהיה המעגל הכי בריא ומדוייק ללדים.

תמיר

פורסם

המון תודה לכל העוזרים...

חשבתי על הרבה דברים, וכל האופציות באו בחשבון, אך מכיוון שעושים זאת פעם אחת אני חושב שאשקיע ואקח את הרעיון של תמיר עם הדיודות, כדי שאם משהו ישרף זה לא ישפיע על כל השאר.

עכשיו,

איזה דיודות אני צריך וכמה (איך מחשבים אותן)? ואיזה נגד ל15 לדים לבנים ול15 כחולים?

שוב תודה,

טל.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

• תוכן חדש...