Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום הייתי בכנס עתודה באוניברסיטת ת"א מטעם הצבא. אם אני אצליח וירוצו אותי שם אני מעוניין ללכת למדעי המחשב או רפואה(פאראמדיק/רפואת שיניים). העניין שהם הציגו את זה כהכל בוורוד שאתה יוצא משם בגיל 28 עם תואר ו6 שנות ניסיון וישר הולך לעבודה לעומת כאלה שאחרי 3 שנות שירות צריכים ללמוד לבד ולשם לאוניבריסטה(שלא נדבר שבזמן הזה גם הדרישות יעלו לקבלה) ואז עד סיום התואר זה לוקח זמן. בעבודה רוצים רק בעלי ניסיון וגם אם יקבלו זה יתחיל מלמטה בעליה איטית כלפי מעלה כאשר בעתודה אתה ישר מתחיל ממקום גבוה.

בקיצור רציתי לדעת אם עתודה זה טוב או מה שהם אומרים זה בעיקר שקרים ושזה ממא לא נחמד להיות בעתודה

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם עומד בפני ההחלטה הזאת, רק שאני צריך להחליט עוד מספר חודשים ואין לי שנה לחשוב על זה...

בכל מקרה יש לעתודה את היתרונות, לימודים על חשבון הצבא, שירות כקצין, רכישת נסיון מקצועי...

אבל, יש גם סיכונים... ראשית, האם אתה בטוח מה את רוצה ללמוד, שנית האם תוכל עכשיו להשקיע 3 שנים או יותר על למידה... אוניברסיטה זה לא בית ספר, שם צריך להשקיע כדי להוציא ציונים טובים...

עוד בעיה היא שיש סיכוי שישבצו אותך בעבודה לא הכי נחשקת, או כקצין מצגות ואז הלכו לך 6 שנים... אם אתה לא הולך לתוכניות כמו "פסגות" ו"ברקים" ששם מובטח לך תפקיד פיתוח, אזי יש כאן הימור מסויים...

לא הכל ורוד, אבל אם תהייה טוב לפי דעתי תמצא את עצמך במשרה טובה בצבא ובסוף זה ישתלם...

פורסם

אז ככה.

אחרי שתחתום להם על מה שהם ירצו.....

1. אתה נחשב הרכוש שלהם!!! (הרבה יותר מחיילים רגילים).

הם שילמו עליך כסף שתלמד והם יעשו בך מה שהם רוצים.

וזה כולל לשים אותך באיזה חור במשך 6 שנים!

ואין לך מה לעשות בנידון!!!

2.תחשוב טוב עם זה מה שאתה רוצה לעשות כל השנים האלה.

זה יכול להימאס עלייך! מהר מאד!

ROVER=~~

פורסם

אל תלך לעתודה כפאראמדיק!

כמעט ואין דרישות למקצוע הנ"ל...

ובכללי זה מקצוע לא הכי טוב מבחינה כלכלית- קורע ת'תחת חודש שלם (אני מדבר על האזרחות), ומקבל פחות ממה שדרוש לחיים נורמליים- זה דעתי בכל אופן..

והסביבה בה נמצא פאראמדיק היא לא משהו משהו- בד"כ זו סביבה לחוצה (רפואת חירום), הפאראמדיק הוא הגורם המוסמך בשטח בהיעדר רופא (רוב הזמן) ז"א כל דבר שקורה עובר דרכו- ואני מתכוון לפעולה בשטח...

שאלות נוספות בקשר למקצוע ולמקומות העבודה ובכלל לסביבה בה תהיה ואיך מתנהלות 4 שנות הלימוד למקצוע:

פורומים איגוד הפארמדיקים

http://www.paramedics.co.il/cgi-bin/YaBB.pl

בהצלחה

פורסם

אז ככה, שמעתי בטלוויזיה וגם באוניבריטה אמרו שדווקא מאוד זקוקים לפארמדיקים.

בקשר ללתקוע אותי בחור. אם אני לומד מחשבים לאיזה חור כבר יכולים לדחוף אותי?

אני יכול גם לנסות ללכת לכיוון רפואת שיניים ויהיה לי יותר קל ללמוד כי דוד שלי רופא שיניים ויש לו מרפאה פרטית כך שתמיד יוכל לעזור לי וגם תיהיה עבודה כשצריך.

פורסם

כנס לפורום "עתודה" בתפוז אנשים. ותקרא את המאמרים שם. וגם כן, תחפש "האמת על להיות עתודאי", או משהו כזה. יעזור לך הרבה.

משכנתא זה קל

פורסם

יעזור אם תגיד מה הפסיכומטרי שלך וממוצע הבגרויות.

כדי להתקבל לרפואת שיניים צריך נתונים כמעט כמו של רפואה כללית(לומדים 3 או 4 שנים בדיוק אותו הדבר-מנתחים גופות והכל...)

כדי להתקבל לרפואת חירום לעומת זאת זה בדיוק ההפך,לא צריך נתונים מזהירים.

בכללי,אני לא הייתי בוחר ברפואת חירום מהטעמים שצויינו כאן,בארץ אין לך מה לעשות עם התואר הזה חוץ מלהיות נהג אמבולנס עם משכורת לא משהו ועבודה תובענית,בחו"ל לעומת זאת מצב הפארמדיקים טוב יותר מבחינה כלכלית(כמו בכל מקצוע,חוץ מחבר כנסת אולי....)

לגבי עתודה,זה צעד מאוד קריטי אני לא יכול להמליץ לך כן או לא,רק לתת לך נתונים יבשים:

א. אתה רכוש צה"ל לטוב ולרע-יש הרבה מתוסכלים שבחרו במסלול ויש שמאושרים עד הגג.

ב.כ- 25% מכלל הלומדים במסלול פורשים.

בנצי,שגם היה באותם טקסים וסיפרו לו אותם סיפורים שהוא,סיים שנה בעתודה,החליט שנמאס לו לשחות נגד הזרם והולך להתגייס כמו כולם.

נ.ב

תדע לך שלא משנה מה תבחר לעשות בצבא תמיד הם יציגו את זה כאילו אתה מלך,"חוד החנית" והם לא יודעים מה היה קורה בלעדיך.....

"מאבטח מתקנים"-כי מי מאיתנו לא חושב על העתיד ועל הניסיון הרב במשך השנתיים של השירות.:wink:

"ש.ג במ.ק 90210" -כי בברלי הילס יש רק אחת....

פורסם

בסדר, עיזבו פאראמדיק, מה על מדעי המחשב?

ממוצע הבגרויות שלי אינו ידוע לי (אני כיתה יא')

פסיכומטרי אני אעשה השנה... ומכיוון שאני ביא' יש לי עוד אפשרות לשפר עד ליב'...

אני לא רוצה להיות איסתרא בלגינא קיש קיש קריא, אבל אני רוצה להיות מוכן והחלטי לכל מקרה.

פורסם

מה עם מדעי המחשב?

לפי מה שאני רואה יש ביקוש לבוגרים מהתחום, אם אתה טוב אתה יכול למצוא עבודה טובה בחברות גדולות ולהרוויח משכורת יפה...

לגבי הצבא, תמיד קיים הסיכוי שישבצו אותך כמתחזק מערכות או באיזה תפקיד משעמם אחר שלא מהווה מקצוע נחשק ואף עשוי להיות לא ממש קשור לתחום ואז ילכו לך 6 שנים מהחיים, אבל מצד שני יכול להיו שישבצו אותך בתפקיד מאתגר ואף בתפקיד של פיתוח, ואם אתה טוב יקחו אותך למקומות טובים...

פורסם

הבעיה היא חוסר האפשרות לצפות מראש את המסלול.

בעיקרון, העתודה היא לא עסקה רעה כלכך. אתה מגיע מראש לתפקיד יותר נחשב בצבא, ומשלם על כך בשלוש שנות קבע (נעזוב כרגע רפואה, בשביל זה אתה צריך להיות nutcase :drinking: ).

תשווה את זה לממר"מניקים שחותמים שנתיים וחצי בשביל כלום (קורס קדם צבאי של חצי שנה), או בוגרי קורסים מסויימים של חיל המודעין שחותמים שנה וחצי.

כלומר, הבעיה כאן היא לא הקבע.

הבעיה היא שכעתודאי בוגר מדעי המחשב, אתה יכול או להגיע לתפקיד מעולה בחיל מודיעין, למשל, או להגיע לשאול תחתיות אי שם בחיל תחזוקה או בחיל התקשוב. ההבדל תהומי - מהתפקיד הראשון אתה תצא היישר לשוק העבודה, מהשני, תצטרך שנים רבות בהודו בשביל למחוק את מה שקרה לך בשש שנים האלו.

אם אתה הולך למוסד נחשב, מסוגל להוציא את הציונים המעולים ואוהב את המקצוע, לך על זה, ותקווה שיגיעו השיבוצים, תצוף למעלה, לכיוון היחידות הנחשבות (כאמור, חיל מודיעין הוא ידידך הטוב ביותר בקטע הזה).

אם אתה מראש הולך לכיוון בינוני, ואתה לא חושב שתוכל להצטיין, חבל על הזמן שלך.

אתה תסיים (למעשה, תתחיל) את הקריירה הצבאית שלך באיזשהו בור ביבים עורפי, ותבכה, ותבכה, ותבכה.

עוד שאלה היא, מהי האלטרנטיבה שלך? במידה ואינך הולך לעתודה, לאן ישלחו אותך?

אם כי, ללכת לעתודה בשביל להתחמק ממשהו אחר זה בערך כמו להתמכר להירואין בשביל לשכוח מכאבי ראש - אתה לא פותר כלום, ויוצר בעיה חדשה.

אני לא עתודאי, אך במשך כל השירות הצבאי שלי הייתי מוקף בכאלה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

החסרון הגדול של העתודה זה שאתה משתחרר מצה"ל בגיל 28.

יש כמה חבר'ה שלומדים איתי בתואר השני ומתפללים ליום שהם ישתחררו מצה"ל.

אל תשכח שבזמן שאני בגיל 22 (בלימודים) התחלתי לעבוד בתעשיה, הרווחתי תמיד יותר מהם, והיום (לפני גיל 28 אני עובד כאיש פיתוח (בסטארטאפ השלישי כבר), וחוויתי יותר טכנולוגיות מהם.

הם ישתחררו בגיל 28, וימצאו עבודה טובה סביר להניח, אבל אני והם נוכל להתקבל לאותן עבודות בדיוק.

(אותה השכלה, ואותו הנסיון פחות או יותר).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בקיצור רציתי לדעת אם עתודה זה טוב

ובכן, ראשית כל שאל את עצמך האם אתה מסוגל להסתדר עם מסגרת הקשה באלפי מונים מזו של בית הספר - כשיש לא מעט אנשים שבקושי צולחים אותה גם כשהם בוגרים בהרבה ממך.

גם אני עד לא מזמן הייתי טרוד השכם וערב בקושיה הגורלית, וגם מצבי מבחינת הציונים וסיכויי הקבלה לא היה רע במיוחד (625 בפסיכו', וממוצע בגרויות שיהיה גבוה לדעתי - 93 במת', ציון דומה באנגלית ובעוד 4 מקצועות של 5 יח', כשבפיזיקה לצערי הציון מעט נמוך וינוע סביב ה-80), אולם לא הייתי מתקבל איתם - אך היה ניתן לשפרם בקלות.

אגב, הישגים אלו התקבלו בקלות יתרה וכמעט ללא השקעת זמן רצינית - לכן חשבתי לעצמי שאולי אצליח להסתדר באוניברסיטה - אך הגעתי למסקנה שבגיל 18 פשוט לא אהיה מסוגל לעבור ולצלוח את המסגרת המסובכת.

מובן שיש להקנות חשיבות רבה לסוגיית חתימת הקבע וכיו"ב, אך מעל לכל לדעתי עליך לשקול ולהגיע למסקנה באם הינך מסוגל להסתדר במסגרת האוניברסיטה.

בהצלחה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

רועי, קודם כל אחרי 3 שנים סדיר אתה נכנס לקבע ומרוויח משכורת מכובדת ביחס למה שהייתה מרוויח באזרחות (בתנאי שיש לך תואר או תעודה, זה לא תקף לממר"מ). דבר שני (לגבי ממר"מ), אתה היית מת להתחלף עם כל יוצא ממר"מ ברגע השחרור. מה אתה יכול לעשות אחרי 3 שנים בשירות סדיר? להיות שומר בחברת אבטחה? טלמרקטינג? שירות לקוחות של אורנג/סלקום/אינטרנט זהב וכו'? מי שיוצא ממר"מ יכול להתקבל לעבודות עם תנאים ומשכורת שאתה רק חולם עליהם. אז אל תגיד שהם סתם "שרפו" שנתיים וחצי מהחיים שלהם כי בסופו של דבר הם ירוויחו בגדול כשהם יצאו לאזרחות. לפי דעתי "לשרוף" שנתיים זה לשבת כמו $#@^ ולשמור על מתקנים ...

ד"א, מי שהולך לעתודה חותם על חוזה עם הצבא שהוא חייב להעסיק אתכם במקצוע, זה אומר שלא תוכל להיות "כותב מצגות". האם תתקבל לתפקיד מעניין? זה כבר תלוי בך, אם תצטיין ותראה שאתה מחפש תפקיד מעניין תוכל להגיע לתפקידים הטובים.

אני התקבלתי לתפקיד פיתוח לא בגלל שהייתי מצטיין אלא בגלל שבאמת רציתי תפקיד מעניין ואני חושב שאפשר להפיק מהשרות הצבאי הרבה יותר מאשר לאבטח מתקנים (ולכן גם בחרתי במסלול עתודה).

אני לא מפונק, לא אכפת לי לשרת גם בחרמון אבל העיקר שהתפקיד יעניין ויאתגר אותי. ביום של הראיונות כל החברים האדיוטים שלי (שבאו לעתודה רק בשביל "לדחות" את הצבא) שאלו דבר ראשון איפה משרתים (כלומר האם זה קל"ב להם) ומיד אחרי זה שאלו איך היציאות. מן הסתם שכאשר המראיין שומע את זה הוא ישר מבין שכל מה שאתה מחפש זה להיות בבית ו"איך להעביר את השירות הצבאי כמה שיותר מהר". אני אפילו לא שאלתי איך היציאות בתפקיד שנבחרתי אליו (כי זה באמת לא מעניין אותי) ואת המיקום של התפקיד המראיין אמר לי (כלומר לא שאלתי אותו).

Arilou, כל הכבוד לך. אתה הצלחת בגלל שאתה רצית את זה, אל תשכח שכל החבר'ה שיוצאים מהצבא קודם טסים לשנה לתאילנד "לנקות את הראש", אח"כ חוזרים ואין כסף אז קודם מוצאים עבודה רגילה, חוסכים חצי שנה עד שנה ללימודים/דירה/אוטו והנה כבר הגענו לגיל 23. עוד 3-4 שנים לתואר ראשון ואתה כבר בן 26-27. חברה שלי עם תואר שני בכלכלה ועדיין מתקשה מאוד למצוא מקום עבודה (זה רמז לזה שתואר ראשון ממש לא מספיק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...