Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתה רוצה? שאני אבנה ווינדאוס? וחוץ מזה 5 יחידות זה הכל תאוריה. זה מודלים, איזה מודל אתה רוצה שאני אבנה לך? אמרתי שאני לא "עילוי", אני לא יודע לבנות פיירוול ואני לא יודע לפרוץ לפנטגון. וזה יותר מ15 שורות אבל זה בגלל הקידומות הרבות

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שאתה לא מבין משהו - אין מתנות חינם.

עתודה זה לא מתנה, אני חושב שזה אפילו סוג של התחייבות ונטל.

אם אתה רוצה להגיע למקום טוב בצבא - תשקיע.

תתחיל לקרוא ולהתעניין במחשבים. בגאמא נמצאים כאלה שחיים מחשבים, לא כאלה שרוצים חברות הייטק ועתיד.

ובכלל אני נגד חשיבה כזו.. בצבא אתה צריך לחשוב איך אתה יכול לתרום לו, ולא להיפך.

וגם אם אתה חושב ההיפך - שכח מזה שבצבא אתה בונה קריירה אזרחית. אתה בונה קריירה צבאית לחלוטין.

(להוציא את המסלולים המיוחדים שדיברתי עליהם קודם)

עתודה לא בונה לך קריירה אזרחית, אתה תתחיל מאפס בעוד שחבריך יהיו כ3 שנים בשוק העבודה האזרחי

(הם ילמדו בזמן שאתה תהיה בסדיר, לאחר התואר).

והכי חשוב - למה אתה קובע את העתיד שלך כבר עכשיו? חכה עם זה, תן לעצמך חיים. לקבוע כבר עכשיו מה אתה הולך לעשות 10 שנים ובשבילך זו רק ההתחלה, זה לא רעיון טוב. רק אם אתה מתכנן להתחתן בגיל 24 ו5 חודשים כשלאשתך יקראו מירי והיא תהיה בהריון של 5 שבועות. אהה, ואת צבע המפית אל תשכח לקבוע לעצמך כבר מעכשיו.

פורסם

יותר מ 15 שורות?

במקום לעשות אם אחרת אם אחרת אם אחרת- עושים CASE זה חוסך שורות...

לופ קטן שיוציא את המספרים משמאל עד ה 3 האחרונים- ולמה דווקא 9 מספרים?

תעשה כמה מספרים שהמשתמש רוצה ותעשה לופ- תנאי היציאה הוא מספר קטן מ999- ז"א 3 ספרות אחרונות...

אתה ה3 ספרות אתה משווה ל"מאגר"= עוד קייס...

כל זה תעשה בפרוצדורה ובתוכנית הראשית תעשה לולאת WHILE- אם המשתמש רוצה לבדוק יותר ממספר אחד הוא צריך להפעיל את התוכנה כל פעם מחדש...

אמנם לא עילוי אבל עדיף שלא תציג מוצר לא מוגמר, אמנם גם ה"שיפור" שאני חשבתי עליו גם לא מוצר מוגמר אבל לפחות זה שיפור...

אם כבר מדובר על מוצר מוגמר, אפשר להוסיף לפה עוד הרבה- למשל את התוכנית שממירה מספרים ישנים לחדשים מ9 ספרות ל 10 ספרות...

זאת פרוצדורה של לא יותר מ30 שורות קוד וזה מהווה שיפור רציני לתוכנית שלך...

וחזרה לנושא- אני מניח שלמדת עיצוב תוכנה ומודלים חישוביים- 2 יחידות מתוך סה"כ 5 יחידות מחשבים..

תדמיין לעצמך חומר מעפן כזה ללמוד אותו בתוספת דברים יותר מסובכים ופחות מובנים...

ולגבי גאמא- כמו שנאמר, אם אתה אחד שנושם מחשבים אז זה בשבילך אחרת- בזבוז זמן לנסות להגיעה לשם...

עריכה:

אני לא בא לשלול אותך חס וחלילה!

אני דווקא בעד לדרבן אנשים לעשות מה שיושב להם בראש!

אבל לפני שנכנסים למשהו צריך לבדוק את השטח ולראות למה אתה באמת נכנס.

כי יש הבדל בין מה שיגידו לך לבין מה שתעשה בפועל..

הכוונה פה היא להמחיש באופן חלקי וחפיף למדי לגבי מה שקורה במציאות..

פורסם

אתה צודק, אבל עשיתי את זה כ STRING זה עוזר לעשות את המספר שלם שלא יהיה צורך לקלוט קידומת בניפקד וזה יותר נוח ככה, דבר שני אני כן עשיתי הגבלות, מה הטעם שזה יציג מספר לא נכון? דבר שלישי ב STRING אי אפשר לעשות CASE

פורסם
אפשר להוסיף לפה עוד הרבה- למשל את התוכנית שממירה מספרים ישנים לחדשים מ9 ספרות ל 10 ספרות...

זאת פרוצדורה של לא יותר מ30 שורות קוד וזה מהווה שיפור רציני לתוכנית שלך...

ומה עושה התוכנה שלי? :roll:

פורסם

צודק- טעות שלי!!

אבל צריך להודיעה..- איך אתה חושב ישימו לב?

בכל אופן הפכנו את הת'רד לצ'אט...

ולסיכום אני חושב שעליך לקרוא את כל הת'רד מהתחלה ולחשוב פעמיים לפני שאתה מתבייט על משהו...

בהצלחה

פורסם
רועי, קודם כל אחרי 3 שנים סדיר אתה נכנס לקבע ומרוויח משכורת מכובדת ביחס למה שהייתה מרוויח באזרחות (בתנאי שיש לך תואר או תעודה, זה לא תקף לממר"מ). דבר שני (לגבי ממר"מ), אתה היית מת להתחלף עם כל יוצא ממר"מ ברגע השחרור. מה אתה יכול לעשות אחרי 3 שנים בשירות סדיר? להיות שומר בחברת אבטחה? טלמרקטינג? שירות לקוחות של אורנג/סלקום/אינטרנט זהב וכו'? מי שיוצא ממר"מ יכול להתקבל לעבודות עם תנאים ומשכורת שאתה רק חולם עליהם. אז אל תגיד שהם סתם "שרפו" שנתיים וחצי מהחיים שלהם כי בסופו של דבר הם ירוויחו בגדול כשהם יצאו לאזרחות. לפי דעתי "לשרוף" שנתיים זה לשבת כמו $#@^ ולשמור על מתקנים ...

טעות ;)

1. המשכורת בקבע עלובה. פשוט עלובה. ועוד קיצצו בתקני "דירוג המחקר" שהיו ביחידות מסויימות, איתן עוד איכשהו הצבא הציע משכורת נמוכה-אך-סבירה ביחס לתעשייה, עכשיו אתה מדבר על משכורות לעתודאים שעומדות על בין רבע לחצי ממה שהאנשים שווים בחוץ (תלוי מי).

אני מדבר על אנשים (שאני מכיר מהמדור) שכיום מקבלים 7-8K בזמן שבחוץ היו מקבלים 25K-30K (ואלו לא מספרים מופרכים, אלו בערך המשכורות של המשוחררים. מצד שני, מדובר כנראה בקבוצת הפיתוח הכי איכותית בצה"ל).

2. אני בוגר מסלול מסויים של חמ"ן. הייתי חתום על שנה וחצי קבע שלא עשיתי.

שירתתי עם ממר"מניקים, אף אחד לא נתן להם להתקרב לעבודה רצינית. באזרחות, הם לא מגיעים למשרות פיתוח רציניות, אולי רק אחרי תואר. for the record, כיום אני בן 21, ללא כל השכלה פורמלית, ומועסק במשרת פיתוח לא רעה כלל (רכב + משכורת שמאפשרת להחזיק STI, לא שאני עושה את זה... YET).

3. כאמור, עתודה אינה דבר רע, בהנחה שאתה מגיע למקום טוב בסופו של דבר. אחרת, אתה לא צובר נסיון (אולי תוכל לרשום בקו"ח שהיית עתודאי, אך בפועל לא התקדמת מקצועית לעומת נקודת סיום התואר ולפעמים אף חלה נסיגה קשה והתרחקות מהתחומים המעניינים של המקצוע).

אם אתה מגיע למקום רע, אתה תהיה אומלל ולא תצבור שום דבר חיובי.

אם אתה מגיע למקום טוב, הכל מצויין, מלבד אולי אובדן ההכנסה של שלוש שנים בקבע מול שלוש שנים של עבודה כמהנדס באזרחות - אבל יש מקומות בצבא שבפירוש שווים את זה.

את מה שתראה שם לא תראה בשום מקום אחר.

אגב, אם יש לך מה להציע לצבא בתחום הטכנולוגי עוד מלפני הגיוס (כמו במקרה שלי), העתודה מיותרת בשבילך (רמז: לך לגאמא ;)). אם תרצה תואר, תמיד תוכל לעשות אותו אחרי הצבא, רק כאזרח (!) ועם משכורת נאה בצד. לא שאני מוצא סיבה לעשות כזה, כרגע...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אונו מומנטו...

מה הכוונה משכורות עלובות? מה הסדר גודל של המשכורות למהנדסי חשמל נגיד בתפקיד טוב של פיתוח או משהו באיזור?

אני יודע שזה תלוי בהרבה גורמים, אך יש לך מושג מה המשכורת התחילית למנדס חשמל בתחילת הקבע וכמה היא יכולה לגדול?

פורסם
אונו מומנטו...

מה הכוונה משכורות עלובות? מה הסדר גודל של המשכורות למהנדסי חשמל נגיד בתפקיד טוב של פיתוח או משהו באיזור?

אני יודע שזה תלוי בהרבה גורמים, אך יש לך מושג מה המשכורת התחילית למנדס חשמל בתחילת הקבע וכמה היא יכולה לגדול?

תלוי ביחידה, ישנן כאלו שמקבלות תוספת פעילות, מוציאות אותך לקורסים (גמול השתלמות וכו').

משכורות קבע הן דבר סבוך ולא דטרמיניסטי בעליל.

בגדול, מדובר על איזור 7-8K למהנדס בתחילת הקבע, יכול להגיע ל12K אחרי שנה, גמו"ש-ים ודירוג מחקר. בתום שלוש השנים, הוא יכול להגיע לאיזור ה20K (שזה כולל תקן רב-סרן), אבל שים לב שזה בלי רכב והרבה תנאים נלווים שמקבלים באזרחות. זה מנסיון שלי ביחידה, אני משער שברוב-רובם של המקומות האחרים, המשכורות (ובמיוחד אלו בסוף השירות) נמוכות יותר.

מהנדס אלקטרוניקה עם שלוש שנות נסיון (במיוחד אחד טוב, עם נסיון במקום מכובד) יכול לקבל גם 25K בלי להתאמץ יותר מדי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

פשוט חשבתי בעצמי... נגיד בן אדם הולך ללמוד בגיל 18, לומד 4 שנים, לאחר מכן ניקח מקרה שבו הוא מגיע לתפקיד טוב של פיתוח או משהו קרוב, ואז בגיל 28 הוא משתחרר עם 6 שנות נסיון במקצוע...

לעומת זאת מי שהולך לצבא משתחרר בערך בגיל 21, סביר להניח שהוא צריך שנה חופש ככה אז בגיל 22 הוא נרשם ללימודים, לומד עד גיל 26 ואז הוא יוצא אל שוק העבודה בלי נסיון... נגיד וגם הוא מוצא עבודה טובה בפיתוח ועובד שנתיים עד גיל 28 במשרה טובה...

כלומר בסך הכל יוצא שאם מסתכלים אז בגיל 28 הם יוצאים בערך שווים מבחינה כספית (גם אם המהנדס בצבא מרוויח פחות, הרי שהוא עבד שנה יותר)...

ההבדל הוא בנסיון, למהנדס בצבא 6 שנות נסיון לעומת חברו שהוא עם שנתיים, מצד שני אפשר להגיד שהמהנדס בצבא בזבז את השנים הטובות שלו על לימודים וקריעת תחת ולא על בילוי עם חברים בסופי שבוע...

כלומר מבחינת מה שמקבלים לעומת מה שמפסידים, איפה המצב יותר טוב? האם 4 שנות הנסיון הנוספות של המהנדס בצבא שוות את זה?

פורסם

בקשר לזה שאמר שאני הצלחתי כי זה מה שרציתי זו בדיוק הנקודה. אם את מכוון על מדמ"ח, אתה יכול להצליח יותר מהר בלי הקבע של הצבא בתור עתודאי.

יש כמה שיקולים מרכזיים:

1. אתה יכול לא לעשות עתודה ולהיות קרבי (זה מה שאני עשיתי) ואז לשרת כל שנה 30 יום במילואים בשטחים, ולקלל את הרגע שהחלטת להיות קרבי. (או לא) ואז ללמוד בלחץ, להשקיע ולקרוע את התחת. (ולסיים תואר ראשון מוקדם יחסית לשאר ולסגור את הפער עם העתודאים).

2. בתור עתודאי תהיה בהתחלה עם אנשים מבוגרים ממך. אחר כך תהיה עם אנשים צעירים ממך (במקרה הרע).

3. אתה מתחייב ל-6 שנות קבע כשאין לך מושג מה זה צבא ואיך זה לעבוד בתוכו. (למי שעובד בשוק החופשי יש אפשרות להחליף עבודה - לך אין). נאמר שתחליט שאתה רוצה להמשיך ללמוד, אם הצבא לא ייאשר לך את זה, אתה לא תוכל לעשות את זה.

4. לדעתי האישית, הכי מעניין לעסוק במחקר (מחקר של ממש, אקדמי, לא בפיתוח של תוכנה כזאת או דרייברים אחרים) ובשביל זה תואר ראשון ממש לא מספיק.

5. כשחברים שלך ישתחררו ויתחילו לטייל בעולם בין הסמסטרים (כמוני) או ליותר מזה אתה תהיה מבועס תחת מזה שאתה תקוע בארץ. מצד שני יהיו לך מילואים נוחים יותר למשל, וקל יותר למצוא עבודה כשתשתחרר סופסוף.

6. זה שאמר שלחברה שלו יש תואר שני בכלכלה וקשה לה למצוא עבודה, אז דבר ראשון שיהיה לה בהצלחה. דבר שני לא מרוויחים אותו הדבר בכל המקצועות ואין את אותה כמות עבודה בכל המקצועות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רועי, החיים לא כאלה ורודים כמו שאתה מצייר אותם. קשה מאוד להתקבל לעבוד במקום טוב עם תנאים טובים ללא ניסיון. יהיה לך הרבה יותר קל לקבל את המשכורת של ה-25K ש"ח אם יהיה רשום לך בקו"ח ניסיון של 6 שנים בפיתוח.

אני מכיר המון מהנדסים שאין להם עבודה או עובדים בעבודות כ"כ משפילות שאפילו בצבא לא חשבו עליהם. אני רוצה לראות אותך מרוויח 7-8K ש"ח אחרי 3 שנים בצבא, אני מזכיר לך שהמשכורת מינימום עומדת על פחות מחצי מהסכומים שאתה מדבר (וזה מה שמקבל חייל שמשתחרר אחרי 3 שנים בצבא).

לפני כמה שנים תלמידי שנה ב' להנדסת חשמל בטכניון היו מקבלים הצעות עבודה עם תנאים מטורפים, היום כשיש בשוק כ"כ הרבה מהנדסים עם ניסיון (שפוטרו מאילו חברות היי טק שנסגרות על ימין ועל שמאל) אפילו לא חושבים לפנות אליהם.

ולסיכום, אני לא יודע לגבי מקצועות אחרים אבל במקצוע הזה ניסיון שווה הרבה יותר מאשר איפה למדת, בן כמה אתה ומה אתה יודע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הכל תלוי ברמה שלך, אני מניח.

שוק העבודה התעורר בצורה דרמטית בשנה האחרונה, יש ביקוש אדיר לאנשים טובים.

אף אחד לא מעלה על דעתו לשלם למישהו טוב 7-8K, בשום מצב.

שוב, אתה צודק במה שאתה אומר על נסיון. אין ספק שנסיון שנרכש בצה"ל שווה המון, אך מצד שני צריך לזכור שהמשכורות בצה"ל נמוכות, גם ביחס למשכורות של כאלו ללא נסיון.

אגב, לצורך העניין, המשכורת שלי לא שונה ממשכורת שמקבלים העתודאים שציינתי בשוק האזרחי - אותו סדר גודל (מצד שני, יש לי נסיון עוד מלפני הצבא, ועוד פרוייקטים שונים ומשונים). ממש לא 7-8K.

• תוכן חדש...