Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שניה, אז נחזור שוב להשוואה...

העתודאי לאחר 3 שנות סדיר ושנת קבע יהיה בן 26 עם 4 שנות נסיון, ואילו חברו באותו זמן בדיוק יסיים את התואר ויחפש עבודה...

האם לפי דעתך המהנדס המתחיל (זה שסיים ללמוד) יקבל כבר מההתחלה משכורת טובה יותר יחסית למה שיקבל העתודאי בצבא לאחר 3 שנות סדיר ועוד שנת קבע במקצוע (בהנחה ששניהם באותה רמה)?

ועוד שאלה בקשר לכדאיות הכלכלית... מי שבעתודה מקבל מהצבא כ34 אלף ש"ח ללימודים סך הכל (יש תוכנית שבה מקבלי 54 אלף ש"ח במסלול מסויים)... האם גם לאחר הצבא ניתן למצוא מלגה בסדר גודל כזה, האם זה לא משפר את הכדאיות הכלכלית של העתודה?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו נשים בצד רגע את הסוגיה של הכסף.

מה שיפריע לי אם אני אלך למשו בסגנון תלפיות ושות' זה התנאים.

אם אני יודע מראש שאני אהיה משו כמו 9 שנים בצה"ל ואני אוכל חרא רוב הזמן אני לא אלך על זה.

ואני מעדיך לאכול אח"כ חרא ולנסות להתבסס לבד מאשר גם לאכול חרא תוך כדי זה שהחברים שלי נהנים ומסתובבי, ומכו שאמרו כאן, אני "תקוע בארץ.

גם בכלליות, במגזר הפרטי יש הרבה לאן להתקדם, וזה גם עניין של חופש לעבור לאן שבא לי בלי שמישהו אחר יגיד לי.

עכשיו, אני צריך את עזרתכם, לדעת, מה הם התנאים שיש בפרוקיטים הנ"ל והאם זה שווה את כל השנים הטובות שלי..?

בתודה מראש, אור.

פורסם

אם תלך לתוכנית כמו תלפיות או פסגות חרא אתה לא תאכל וזה בטוח...

בשתי התוכניות האלו (במיוחד בתלפיות) השיבוץ הוא בתפקידי מחקר ופיתוח, בעיקרון שם יותר שמים על מה שאתה רוצה ומה שאתה מבקש, ושם אין את הבעיה האם אני אקבל שיבוץ טוב או לא...

התוכנית של תלפיות היא אולי התוכנית הטובה ביותר למי שרוצה ללמוד פיסיקה-מתמטיקה ומדעי המחשב, אתה לומד 3 שנים על מדים, כשבחופשים יש לך הכשרות מגוונות של החילות השונים, קורס צניחה, עוד קורסים שונים, קורס קצינים ועוד... לאחר מכן אתה משרת חצי שנה בסדיר ואז ישר עובר לקבע עם משכורת גבוהה יותר (שוב אני לא יודע מה המשכורת, אבל זה לא 600 ש"ח כמו בסדיר).

גם בשירות אתה תשרת בתפקיד מעניין של מחקר ופיתוח וכל מי ששאלתי אותו ומבין בזה אמר שאם אתה רוצה חיים מעניינים לך לזה...

מה שכן זה לא כל כך פשוט להתקבל לשם, תחילה יש לך מבחנים ראשוניים בכתב, לאחר מכן יש לך ועדות אישית ומקצועית, מבדקי קצונה, מבחנים קבוצתיים ואם אתה עובר את כל זה (בסך הכל מתוך 7000 מועמדים בהתחלה רק כ100 עד 150 מגיעים בכל מחזור לועדה הסופית) אתה מגיע לועדה הסופית ששם כולם יושבים ומחליטים על ה50 שיצטרפו לתוכנית...

לגבי פסגות, לפי מה שהבנתי גם שם יש הכשרות שונות וגם שם השירות הוא בתפקידי מחקר ופיתוח בדגש על הרצונות שלך, גם פה לא צריך לדאוג לגבי השיבוץ. הלימודים הם בטכניון לתואר כפול בהנדסת חשמל ופיסיקה. בכל מחזור מתקבלים כ30 עד 35...

בסך הכל אם אתה הולך לשתי התוכניות האלו, סביר להניח שאין לך מה לדאוג לגבי השיבוץ...

פורסם

בתור מישהו ששייך למדור עתודות בצבא, רואה ומדבר עם האנשים שבאים כל כמה חודשים למעקב אחר הציונים שלהם...

אני יכול להגיד לך שדי הרבה מבואסים.. וזה גם בא לידי ביטוי באחוז האנשים שעוזבים את העתודה וחוזרים לצבא במתכונת רגילה (3 שנים ואתה חופשי (פרט למילואים)).

יש לי גם חבר שסיים עכשיו שנה ראשונה בלימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.. ולפי הקיטורים והבכיות שלו הוא ממש לא מרוצה - ושוקל לחזור לצבא אחרי הסמסטר הראשון של השנה הבאה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...