Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עתודה מדמ"ח - בחירה מאוד גרועה.

אני אישית בכלל נגד עתודה. אתה קובע לעצמך את העתיד בגיל שבו שאתה לא מבין דבר בחיים האמיתיים.

אתה חי בבועה של בית ספר, בית, משפחה.. אתה לא יודע איך זה לחיות חיים אמיתיים.

אבל בוא נניח שאתה רוצה לעסוק בתחום המחשבים, אין בעיה. הצבא נותן לך מסלולים שבוגרי עתודת מדמ"ח חולמים עליהם:

1. פרוייקט גאמא - פרוייקט של חמ"ן בעל כמה מסלולים. המסלולים התותחיים הם כאלה שבהם אתה מגיע עם ידע מוקדם. אפשר להתקבל למסלול בגאמא גם אם אין לך ידע מוקדם, אבל זה דורש ממש כשרון רב.

עבודה אחרי הצבא? מספיק להגיד גאמא ואתה בפנים. בגלל הסודיות אסור לך לספר במה בדיוק התעסקת, אז חברות ההייטק מצאו טריק נחמד.

הן שואלות אותך אם היית עם X או אם היית במחלקה של Y וככה הן יודעות בערך מה עשית שם.

זהו אולי המסלול הטוב ביותר למחשבים בצבא שלא דורש תואר.

2. ממר"ם - בית הספר למדעי המחשב של אגף התקשוב. ישנם כמה מסלולים (אחד מהם הוא תוכניתן).

הקורס הוא חצי שנה ובו אתה לומד הרבה שפות תכנות. זה קורס מאוד יוקרתי וקשה (אני שמעתי שחצי נופלים ממנו, וחברות הייטק "תופסות" ממנו). החסרון של תוכניתן הוא חתימת קבע של כשנתיים וחצי, אבל בוגרי ממר"ם נחטפים כמו לחמיות חמות בשוק ההייטק.

אגב חלק מבוגרי קורס התכנות משובצים בחיל האוויר, חיל המודיעין ושאר חילות, אבל הרוב נשארים בתקשוב.

3. יחידת לוטם - אמנם זה לא מחשבים ממש, אבל זו יחידת מחקר ופיתוח של אגף התקשוב (אל תזלזל באגף הזה, הם התפתחו בצורה מדהימה בשנים האחרונות). העבודה היא מחקר ופיתוח של דברים אלקטרוניים בעיקר ויש גם מחשבים (חלק ממבחן הקבלה מורכב משאלות בשפות תכנות). בלוטם אתה יכול לקחת כמה קורסים שאתה רוצה (קורסים אקדמאיים) אפילו עד תואר ראשון! כרגע תהליך האיתור של יחידת לוטם לא יעיל. הם מחפשים תלמידים מצטיינים במקצועות האלקטרוניים (כולל מדמ"ח) באיזור גוש דן, ו"שולפים" משם אנשים. לכן לא הרבה מקבלים זימונים ליחידה הזו.

כל המידע הנ"ל שגור מפיו של איש הנמצא ביחידת לוטם שעשה י"ג-י"ד.

4. מוסד/שב"כ/משרד הבטחון - שלא תטעה, התותחים הכבדים נמצאים שם. הסיכוי שהם יפנו אליך בכלל מבט הוא אפסי. הם מחפשים אנשים שכבר יש להם תואר ראשון או שהם מבריקים בצורה יוצאת דופן. אבל אם הגעת לשם, אתה לא תרצה לעבוד בחברת הייטק. אתה עובד שם עם מיטב המוחות בארץ ועושה את העבודה המעניינת ביותר שאפשר לעשות. אתה עובד עם פרופסורים, דוקטורים ושאר אנשים מכל הסוגים, וכל כך טוב לך ומעניין לך שם שאתה פשוט לא רוצה לעזוב. אם התקבלת לשם, אתה מסודר בחיים. מה לעשות כדי להתקבל לשם? להתחיל לקחת קורסים אקדמאיים ולקוות לטוב. אם הם לא יפנו אליך, גאמא יעשו את זה.

בהצלחה!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיבחתי מכתב גם מפרוייקט גמא. אני לא בוחר בזה בכדי לברוח מהשירות(אני גם לא יודע איפה, אני רק סיימתי כיתה יא').

אני מאוד רוצה להתקבל לממר"ם/פרוייקט גמא כו' יש לי גם מאיפה ללמוד(אחי),ואני סיימתי 5 יחידות מחשבים בבית ספר.

וכשאני מסתכל על העתיד, בזכות בעתודה אני יכול להיות מסודר לכל החיים שלי.

העניין הוא שחבר שלי הפחיד אותי, הוא אמר שהם(צבא) אומר מה שאני רוצה לשמוע ושהוא מכיר מלא סיפורים שהם נידפקו. הוא אמר שהוא מכיר מישהו שהיה בשלבים מתקדמים להתקבלות ליחידה מובחרת למודיעין, ואז שאלו אותו אם הוא רוצה ללכת לעתודה(מחשבים) , הוא הסכים. בהתחלה הוא ישב במשרד ממוזג ועכשיו הוא תקוע בעזה, ז"א הוא לא צובר כל ניסיון ולא עושה בתחום עבודתו!(ולא הוא לא לא ביקש לעזוב עתודה והוא לא ניכשל).

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לפי דעתי אם אתה "עילוי" במחשבים ובתיכנות-אל תלך לעתודה-בחוץ תרוויח הרבה יותר.

לגבי מה יהיה אם, קודם כל תעשה פסיכומטרי,תסיים את רוב הבגרויות ואז יהיו לך את כל הקלפים ביד.

תנאי הקבלה בשנה-שנתיים האחרונות הוחמרו-אין לצבא כבר כל כך הרבה כסף לשפוך.

לפי דעתי הקושי הגדול הוא כמובן לימודי,האוניברסיטה זה עולם אחר,אבל גם קושי מנטלי- אתה רואה כוסית על יושבת לידך בהרצאה אבל אתה לא תתחיל איתה אפילו בגלל שהיא בת 25 ומחפשת חתן ואתה לא מזמן היית בטיול שנתי..... ואז אתה אומר לעצמך שעם חיילות חרמניות אחרי שמירה המשוואה הייתה פשוטה הרבה יותר.

זה רק דוגמה אחת מני רבות.....

(אבל עזוב אותך המקרה עם הכוסית לא יקרה לך כי אתה רוצה ללמוד הרי מדעי המחשב...:wink: )

פורסם

אני לא "עילוי" ז"א אני לא בונה משחקים בVB בזמני הפנוי, אבל אני יודע את החומר הנילמד. אני יודע כל מה שלמנדו ב5 יחידות וקתץ יותר מספרים(כמו HTML)

זאת דוגמא שעכשיו עשיתי בפסקל...

לחץ פה להורדה.

פורסם
אני לא "עילוי" ז"א אני לא בונה משחקים בVB בזמני הפנוי, אבל אני יודע את החומר הנילמד. אני יודע כל מה שלמנדו ב5 יחידות וקתץ יותר מספרים(כמו HTML)

לחץ פה להורדה.

השאלה היא אם אתה מתחבר לתוכנה- אני אהבתי בתוכנה את התיאוריה והלוגיקה ממש לא אהבתי לתכנת.

גם אני עשיתי 5 יחידות במחשבים בC והוצאתי 97 אבל אני ממש,ממש לא נמשך לתחום והידע שלי בכל מה שקשור למחשבים בסיסי ביותר,לכן לא רציתי ללמוד מחשבים.

בקיצור,עזוב מה עשית בתיכון תחשוב מה אתה רוצה לעשות בשארית חייך.

פורסם

ב3 יחידות היה לי מגן 100 וקיבלתי 95 או 97 כבר לזוכר. ב2 יחידות אני לא יודע כמה קיבלתי, עוד לא ניבדק.

אני חושב על להיות רופא לבין מחשבים. רופא יורד כמראה מהפרק בגלל דרישות גבוהות מידיי, קריעת תחת בשביל שאולי בגיל 80 אקבל משכורת טובה. לעומת זאת, במחשבים אתה די משתעמם אולי, אבל יש לך תנאים מצויינים. חוץ מזה, אם יש עבודה ומשכורת טובה, תמיד אפשר להחליף מקצוע

פורסם

עוד אפשרות, אולי הטובה ביותר שקיימת בתחום של מדעי המחשב היא פרוייקט תלפיות...

זה נחשב לאחד הפרוייקטים היוקרתיים בצבא, הוא דומה לעתודה, רק שיש מספר הבדלים.

בפרוייקט הזה לומדים 3 שנים באוניברסיטה העברית לתואר ראשון בפיסיקה-מתמטיקה, כאשר ניתן להתמחות במדעי המחשב אם אני זוכר נכון.

במהלך ה3 שנים יש לך הכשרות צבאיות מגוונות בחופשים, קורס צניחה, הרצאות, סדרות שטח, כלומר נגיעה כמעט בכל מה שהצבא מתעסק בו.

לאחר ה3 שנים אתה משרת חצי שנה בסדיר ואז עובר לשירות קבע של כ5.5 שנים. כלומר שלא כמו בעתודה, פה אתה תתחיל להרוויח משכורת יפה כבר לאחר חצי שנה ולא לאחר 3 שנים.

בנוסף, השיבוץ הוא בתפקידי מחקר ופיתוח, כלומר אין סיכוי שתתקע בתפקיד לא טוב או לא מעניין.

זאת נחשבת לאחת התוכניות הטובות ביותר בצבא. לגבי המיון, אם יש לך נתונים מתאימים אתה תקבל זימון למבחנים הראשוניים, אליהם מגיעים לאחר סינון כ2000 מועמדים. לאחר מכן מי שעובר יש לו ועדות שונות, מבדקי קצונה ומבחנים קבוצתיים. כלומר הסינון הוא קפדני ולבסוף מגיעים לועדה הסופית כ100 עד 150 מועמדים בלבד שמתוכם בוחרים כ50.

בסך הכל למדעי המחשב (זה שילוב עם מתמטיקה ופיסיקה) זאת נחשבת לתוכנית היוקרתית ביותר.

פורסם

שחכי לציין, הקשר ביני לפיזיקה הוא מקרי בהחלט. בכיתה י' הפסקתי ללמו פיזיקה. אני לומד מחשבים(5 יחידות)+כימיה(5 יחידות)+ביולוגיה(5 יחידות)

במבחני הדסה שהיו בבית ספר קיבלתי ציון של 8.8 בפיזיקה(מתוך 9). העניין שאני אוהב את התאוריה וכו' אבל לא אוהב את הקטע כשזה מגיע לחישובים ונוסחאות.

אגב, אם כבר מדברים על זה, יש לי שאלה ממני שיודע האם כוח המשיכה נשאר זהה בכל מרחק מהגוף עצמו. ז"א אם לוקחים רק את כדור הארץ בכל החלל, האם כוח המשיכה יהיה זהה ב100 קילומטרים מכדור הארץ וב10 מיליון קילומטרים מכדור הארץ?

פורסם

ראשית, בכל מקום יש נוסחאות ויש צורך לחשב...

לגבי תלפיות. למרות שעדיף שתלמד פיסיקה, אבל זה לא חובה וניתן לעבור בלי לדעת פיסיקה אם אתה חושב ומנתח כמו שצריך (הם מתחשבים במבחנים אם למדת פיסיקה או לא).

ולגבי כדור הארץ. ככל שאתה מתרחק ממנו כך השפעתו קטנה...

פורסם

השפעתו קטנה מכיוון שכוח המשיכה מתבטל מגופים אחרים שנימצאים בחלל(ירח,שמש...). אבל אם לקחת בתאוריה חלל ריק, ולשים שם רק את כדור הארץ, כוח המשיכה אמור להיות זהה בכל מקום שתיהיה בחלל, לא?

פורסם

לא...

כח המשיכה שכדור הארץ מפעיל על גוף תלוי במרחק בניהם... גם אם יהיה רק את כדור הארץ ואיזה לווין, כח המשיכה בניהם יקטן ככל שהם יתרחקו זה מזה...

פורסם

שלילי ידידי.

לפחות כך אני חושב - אם אני זוכר נכון (חומר שנלמד ממזמן ולקראת סוף השנה כך שלא הושקע כל מאמץ בהקשבה למורה).

כוח המשיכה תלוי במרחק, וגם בשתי מסות הגופים.

כלומר - כוח המשיכה שווה למכפלת קבוע כלשהו במסת כדוה"א ובמסת הגוף שאליו מתייחסים, לחלק למרחק בריבוע.

התצורה הבסיסית של החוק מוכרת ובשימוש בהמון תחומים, כגון חשמל (כוח בין מטענים).

האם אני טועה ועליי לחזור על החומר?

יום טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
שלילי ידידי.

לפחות כך אני חושב - אם אני זוכר נכון (חומר שנלמד ממזמן ולקראת סוף השנה כך שלא הושקע כל מאמץ בהקשבה למורה).

כוח המשיכה תלוי במרחק, וגם בשתי מסות הגופים.

כלומר - כוח המשיכה שווה למכפלת קבוע כלשהו במסת כדוה"א ובמסת הגוף שאליו מתייחסים, לחלק למרחק בריבוע.

התצורה הבסיסית של החוק מוכרת ובשימוש בהמון תחומים, כגון חשמל (כוח בין מטענים).

האם אני טועה ועליי לחזור על החומר?

יום טוב,

שחף בן צבי.

ישנו יחס ישר בין המסות ויחס הפוך בריבוע למרחק,ככל שמסות הגופים גדולים יותר כוח המשיכה גדול יותר וככל שהמרחק גדול יותר כח המשיכה קטן.(אם המרחק קטן פי שניים,הכח קטן פי 4)

פורסם

א) הכח קטן בריבוע הרדיוס כמו שאמרו כבר לפני ע"פ הנוסחא G(קבוע הגרביטציה) כפול M1 (מסה של עצם1) כפול M2 (מסה של עצם שני) חלקי R^2 (המרכז בין נקודות שיווי המשקל של 2 העצמים).

ב) גם אני עולה כרגע לי"ב ויהיה לי צו ראשון בערך בספטמבר, ואמרו לי שכדאי לי ללתכ לתלפיות ללמוד פיסיקה ומתמטיקה.

2 המקצועות הנ"ל מדברים אלי, אבל אני לא יודע אם אני רוצה להשקיע6-7 שנים מהחיים בצבא.

אם תוכלו לכתוב את החסרונות והיתרונות של הצבע לעומת חיים פרטים זה מאוד יעזור לי.

בתודה מראש, אור.

פורסם

לחץ פה להורדה.

תגיד אתה מסתלבט?

5 יחידות ובתוכנית הזאת אתה מתגאה? מתערב איתך התוכנית לא יותר מ 15 שורות קוד...

ועוד דבר בצבא לא מעניין אם אתה בונה משחקים ב VB או "עיצוב אתרים" ב HTML (ד"א כבר לא עושים את זה- יש תוכנות שעושות את זה הרבה יותר טוב..)

תגידו פתחתם פה כיתת לימוד?

את החישובים תשאירו לה"פ אתם מבהילים פה הרבה אנשים עם הקודים האלה- עוד יחשבו שאתם מתכוונים להשתלט על העולם עם לווין או ירח- בקיצור על מה שדיברתם...

• תוכן חדש...