Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכלל לא - אולי קצת קומפרסיה מהמנוע - ממש לא משהו רציני...

אה ,גם לא עובר שם שמן.

וגם לא נוזל קירור.

אפילו לא טיפה.

בחיי...:loco:

פורסם

אין ספק שהפתרון הנכון, הטוב והאולטימטיבי לבעיה של איציק הוא אחד: הלי-קויל. אבל, ופה האבל הוא גדול: הוא צריך למצוא משהו שיודע בדיוק מה הוא עושה. משהו שיודע לשחות בבריכה הזאת שנקראת הלי - קויל. הפטנט הזה קיים כבר עשרות שנים ונועד בעצם לתת פתרון למצבים בהם דרוש תיקון הברגה מהיר, "בשטח" אם תרצו, מבלי לפרק את החלק או אם לפרק - אז לבצע התיקון במקום, ללא הצורך להביאו לבית מלאכה/חרט. זה התחיל בתחום התעופה, חלל, ים ורק אחר כך מיכון ואוטומוטיבי. במקרו הוא מתחלק ל- 3 קבוצות: מתכת ברזלית (יציקה אפורה, ברזל מחושל וכו'), מתכת אל ברזלית (אלומיניום על שלל הסגסוגות שלו, נתכי נחושת וכו') וקבוצת החומרים הפלסטיים (אוקולון וכו'). לכול קבוצה יש כמובן תתי קבוצות ובעצם הבעיה אשר לפניה ניצב מי שרוצה לתקן עם הלי - קויל היא ההתאמה המדויקת שיש לבצע בין הסליל, החתך של ההברזה, כוח המומנט הנדרש מהאוגן כמובן ובין הגוף אותו רוצים לתקן. המשתנים של ההברזה הם בפסיעה, עומק ומעלות. עוד יתרון בפטנט הזה הוא שבתיקון עם הלי-קויל חוזרים בעצם להשתמש (שים לב, ariel-s) באותו בורג בדיוק. יש בלוקים של מנוע וראשי מנוע הבאים מן היצרן מוכנים להרכבה כאשר כול התבריגים כבר מצוידים מראש בהלי-קויל, מובנים בבית החרושת ומסופקים ליצרן המנוע. כנראה על מנת למנוע פגיעה עתידית בהברגה. כך ראיתי גם מדחסים, כלי נשק וחלקי מטוס. הלי קויל נותן את הפתרון החזק ביותר: אם נקפיד על התאמה מדויקת בין סוג המתכת לבין סוג הסליל - הרי נקבל תבריג אשר מבחינה פיסיקלית הרבה יותר חזק מן המקור; תאורטית, תבריג בורג יחרש לפני שסליל ה- הלי קויל יפגע, אם בכלל. יש טבלאות רבות בנושא ההתאמה ויצרנים רבים קמו ומנסים לייצר את השיטה שלהם להלי - קויל. ראיתי פעם טבלת התאמה מקורית של המפתח הגרמני ל- הלי קויל וחטפתי חולשה מהפירוט והמגוון הרב בנושא. אז זהו. אין הרבה אנשים בארץ שמבינים בנושא זה והבעיה תהיה למצוא אחד ששוחה בחומר.

עכשיו אני הולך לשתות קצת מים.

פורסם
שלום.

לפעמים יש לי הרגשה שאני מדבר לקירות!!! הרי כתבתי במפורש "אליקואיל לא מתאים למטרה בתור תבריג לבורג ראש כי הוא יתלש, יקרע ,יהרס ,בחיזוק הראש".

בברכה בני ל.

א. מעט נימוס ממש אבל ממש לא יזיק לך.

ב. זה שכתבת משהו במפורש עדין לא עושה את זה נכון, במסגרת עבודתי יצא לי לראות כמה וכמה פעמים אליקויילים שעומדים בעומסים לא קטנים.

ג. בסך הכול רציתי להבהיר לאיציק שאם הוא בכול זאת יילך על אופצית האליקוייל הוא ייצטרך בנוסף לכול להתאים בורג אחר במקום המקורי - פשוט לא נראה לי שהוא ידע את זה ו\או לקח את זה בחשבון.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

אמנם מסיבה אחרת (לא הברגה חרושה) , אבל גם אני עמדתי מול אותה דילמה ששיפצתי את המנוע לבימר:

אצלי, בכל אופן, כ ן השתמשנו בהלי קויל, וכן בנקודות התבריג של הראש למנוע.

בניגוד למה שמתואר בשרשור לא קרה אסון גדול, והשמש זרחה למחרת (תאמינו או לא) מאותו כיוון.

בביצוע נכון, התותבים יחזיקו גם יחזיקו את מומנט ההידוק של הראש לבלוק.

כמו שהיטיב לתאר ירחמיאל, צריך רק לדעת למי לתת לעשות מה:

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
א. מעט נימוס ממש אבל ממש לא יזיק לך.

ב. זה שכתבת משהו במפורש עדין לא עושה את זה נכון, במסגרת עבודתי יצא לי לראות כמה וכמה פעמים אליקויילים שעומדים בעומסים לא קטנים.

ג. בסך הכול רציתי להבהיר לאיציק שאם הוא בכול זאת יילך על אופצית האליקוייל הוא ייצטרך בנוסף לכול להתאים בורג אחר במקום המקורי - פשוט לא נראה לי שהוא ידע את זה ו\או לקח את זה בחשבון.

אריאל

בוקר טוב(תרתי משמע)

יש לך עודף ציפיות...

נימוס ובני ל. אלו שני דברים מנוגדים(...הוא לא שמע על המילה...):roll:

חוץ מזה איך אתה מעז בכלל לערער על דבריו,הרי יש לו 35 שנות ניסיון בלה... בלה... בלה...

בני תמיד..אבל תמיד צודק(גם כשהוא טועה...זה בטעות).

אם תמשיך לערער על דבריו הוא יכתוב לך בכתב אדום מודגש בגודל 7 ...תיזהר...:smile: .

ניצן

• תוכן חדש...