Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,אשמח אם תוכלו לתת הסבר כי אני כבר לא בטוח.

לפני כשבוע נתקלתי בתופעה הרכב ,דייהו נקסיה 96 מכנית כמו סופר רייסר בדיוק, הניע נחנק וכבה רק לאחר מספר פעמים הצלחתי להניע ולא כבה .

לפני יום יומיים הרגשתי שתוך כדי נסיעה הרכב משתנק והבחנתי כי מד הטורים משתגע.

אתמול נחנק פמפום בגז לא עזר(נשמע כאילו מקבל מכה) ופשוט כבה ולא יכולתי להניע-"נתקעתי ".רק הבוקר הניע ,נראה כי הצו'ק תפוס כי הטורים לא יורדים 1500-2000 סל"ד

מה דעתכם ,האם זה רק הצו'ק או גם קרבורטור?

האם לפנות למוסך המטפל (שירת אותי נאמנה עד כה) או ישר למכון קרבורטורים?

אשמח לקבל המלצה על מכון אמין ומקצועי באיזור יפו-ת"א.

פורסם

נראה לי שאתה צודק

יש מערכת הזרקת דלק אז מהי הבעיה?

ניקוי מערכת הזרקה?

האם הצו'ק תפוס?

לידיעה טיפול נעשה לא מזמן והוחלף פילטר דלק.

פורסם

לפי מה שאתה מספר יכולות להיות המון סיבות למקרה ...

הקושי בתנעה יכול לנבוע ממיצב סיבובי סרק לא תקין , יש מצב שגם יש לך פיח במנוע , לגבי ההשתנקות בנסיעה , צריך לבדוק את כל מערכת הדלק , כי ככל הנראה היא לא מספקת דלק באופן רציף למזרקים ..

בכל אופן אני הייתי ממליץ ללכת למוסך , בדיקה כזאת עצמאית אינך יכול לעשות (בלי לזלזל) .

פורסם

הסביר ביותר שמשאבת הדלק החשמלית המורכבת במיכל הדלק, והמספקת למזרקי הדלק את לחץ העבודה הדרוש להם, גוססת. אם תסע כך עוד, הרכב יתקע לגמרי.

לצערי ואם האבחנה שלי נכונה, זוהי הוצאה עצומה (מעל 1800 ש"ח במוסך מורשה), אז שווה לנסות לאבחן (להרכיב שעון לחץ דלק על קו היציאה מהמשאבה ולבדוק כשהסוויץ' פתוח, וכן לוודא שהלחץ לא נופל מיידית לאחר סגירת הסוויץ', לחץ תקין בערך 3 בר), ולחפש משאבה מחנות חלפים זולה.

החלפת המשאבה קלה ואם היא דומה לדגמי דייהו אחרים אז יש לפרק את המושב האחורי כדי להגיע אליה.

יוסי

פורסם

האמת שהרכב מודל 96 ומעולם לא עשו ניקוי אינג'קטורים יכול להיות שזה יפתור את הבעיה?

פורסם

אצלי, דייהו רייסר 94, היה משהו מאוד דומה,

הבעיה הייתה שהרוטור נשרף ( החליפו לי רוטור וחוטי הצתה, 350 ש"ח)

פאשה

פורסם

לא תאמינו , אני קצת אובד עצות

הרכב למעשה עמד בשישי לאחר שנתקעתי בסמוך למקום מגוריי

בשבת בבוקר הניע נסעתי משהו כמו 50 -100 מטר ולא כבה ,אתמול יום א הרכב עמד כל היום .

והבוקר אחריי מספר נסיונות שלא הניע או שנדלק וכבה אחריי שנייה וכל זאת למרות פמפום בגז וממש דקה לפני שאני מתקשר לגרר פתאום הניע - (לקח לי בסה"כ 15-20 דקות להניע אותו ).

נסעתי למוסך בעצלתיים מבלי לסחוט את דווושת הגז -על טורים נמוכים,

לצערי במוסך הרכב נבדק וכמובן כמו תמיד כאשר מגיעים לרופא הכל בסדר.

מד הטורים בסדר הרכב מניע ולא כבה בלי שום בעיה למרות שעמד כחצי שעה.

בסופו של דבר הציעו לשים תוסף לדלק(אמור לנקות את האינג'קטורים) +למלא חזרה דלק אוקטן 98 נטול עופרת ולא 95(שלאחרונה עברתי אליו מטעמי חיסכון והבנה שלא יגרם נזק) 98 זה למעשה מה שהיצרן כתב מלכתחילה.

נכון לרגע זה המיכל מלא ב-98 וב-95 כאשר היחס הינו 3/4 98 והיתרה 95 +תוסף דלק .

האם יתכן שזו כל הבעיה שימוש בדלק 95 במקום 98 ?

ומה לגבי מד הטורים-איך הוא מושפע מהשינוי בדלק?

מה לעשות , האם לחכות עד שאני אתקע שוב?

להיום כבר התייאשתי ומחשש להיתקע עברתי לקטנוע.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם.

פורסם

לצערי שום בדיקה לא הייתה עם מכשור אלקטרוני- כי כאשר הייתי אתמול במוסך (ראה תיאור קודם מאתמול)הכל פעל כשורה אבל מרגע חזרתי מהמוסך ועד הבוקר לא הזזתי את הרכב

אבל הבוקר הרכב שוב לא הניע אמנם יש סטרטר והיה רגע אחד שהוא נדלק וכבה מייד אבל לא הצלחתי להניעו,נראה לי בעיה רצינית -אולי משאבת דלק

האם מישהו יכול לאבחן על פי התיאורים שנתתי עד עתה?

פורסם

אני כבר לא בטוח אם אתה מתגרה בי, או שמרוב לחץ שכחת לקרוא את מה שכותבים לך, אז אנסה בפעם השלישית והאחרונה.

באמצע השרשור פרטתי לך איך בודקים משאבת דלק, ערך לחץ אופייני למשאבה חדשה ואפילו עלות והמלצה לפעולה.

לחץ דלק בודקים ע"י שעון לחץ מכני פשוט, המתחבר בעזרת מחבר T במקום כלשהו בצינור אספקת הדלק. לא צריך מכשור אלקטרוני.

התופעות שאתה מתאר מתאימות בדיוק למשאבת דלק גוססת.

עד כאן.

יוסי

פורסם

צריך לבצע אינפוזיה לרכב שלך , וגם לבדוק את המייצב טורים \ מנוע צעדים .

לדעתי המנוע צעדים אצלך ברכב לא תקין בגלל זה יש לך קושי בהתנעה , וזה גורם להצפה במנוע ולפיח רב , לכן כרגע מה שצריך לעשות זה גם אינפוזה וגם לבדוק מנוע צעדים .

ואם שניי הדברים האלו לא עוזרים , אז הדבר האחרון שיתכן זה חיישן טמ"פ .

פורסם

לבדוק מייצב טורים, לבדוק חיבור תקע של המחשב (היה לי מקרה עם לקוח במוסך, שהגיע עם תקלה דומה לשלך, יומיים חיפשנו את התקלה, חיברנו דיאגנוסטיקה, נתן מידע על חיישן טמפ' תקול, החיישן הוחלף, והבעיה נמשכה, אח"כ ראינו שזה הקונקטור של המחשב רופף מהצמה), ורצוי לעשות ניקוי מצערת והזרקה...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

טוב ,אז אחרי כל התגובות הייתי סגור נפשית על נושא המשאבה וזאת כמובן לאחר שלא הניע ,למרות ששלשום כן ואף הזזתי מיקום בחנייה בהנחה שאצטרך גרר :-) ישר למוסך.

גררתי הבוקר למוסך אחר מהקבוע שבו אני נוהג לטפל כי התאכזבתי מהדרך שטיפל בי השבוע (ראו לעיל) -המוסך שניגשתי הינו מורשה דייהו וזאת בהנחה שאלו לא חאפרים.

לאחר בדיקה קצרה והחלפה של כבלי הצתה לחדשים הרכב הניע דיי בקלות ,כבה להם אמנם פעם פעמיים ואז בוצע פירוק והרכבה של המפלג ונמסר כי הוא תקין ,נבדק לחץ מהמשאבה וגם הוא אובחן כתקין,

עשינו סיבוב לראות שהוא לא מקרטע לטענתם אי תקינות הכבלים(התיישנות -9 שנים) משפיעה על מד הטורים ואף גורמת לרכב לקרטע.

האמת שהנסיעה מהמוסך חזרה לביתי הינה קצרה ולא ראיתי משהו חריג ,אם אהיה אעדכן

אבל דבר אחד קצת הפריע לי הסכום שנגבה הינו כ- 500 שקלים-שזה קצת גבוה לטעמי לאור מה שתואר גם על ידכם אבל מה יכולתי לעשות על פניו נראה שפתרו את הבעיה-עשקו אותי ,לא?

מקווה שזה סוף הסיפור -ואם התיאור הזה יסייע בעתיד למישהו ,אני עשיתי את שלי.

תודה למי שהגיב ויגיב בהמשך.

• תוכן חדש...