Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי מה יש למכוניות נוסעות לחפש בשוליים שמצריך אפוד כזה.

מכונית יורדת לשוליים לפנצ'ר לא תרד במהירות, וגם אם כן מדובר ביציאה מהרכב שלך ככה שיראו את הרכב שלך, אז מתי יש תאונות שוליים באמת באיזה מצב? שזה שירד לשוליים ירד גם לכביש כי השוליים לא רחבים מספיק?

או שאיזה שיכור נסע מהר וירד לשוליים תוך כדי? ואז גם האפוד לא ממש יעזור כי הנהג שיכור ולא רואה כלום

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לשים אפודה זוהרת זה בטיחותי. לחוקק חוק המחייב את זה זה טמטום.

גם להולכי רגל, על מנת שיראו אותם בלילה, מומלץ ללכת עם אפוד זוהר. וקסדה, למקרה שבכל זאת יפגעו מרכב טועה. אה.. וגם מגיני מרפקים... יכול להציל חיים.

וכובע ארוך ובולט לנמוכים, שהמכוניות לא יסתירו אותם.

חובה גם לחוקק חוק שיחייב את העיריות להתקין מעקות על המדרכות ולאפשר מעבר הולכי רגל במעברי חציה בלבד, למען בטחונם. ולא לשכוח נינג'ות על הכביש ליד מעברי החציה כדי למנוע ממכוניות לחנות 12 מטר ממעבר חציה, למען הילדים כמובן. מה לא נעשה בשבילם.

ומה עם חובת מיגון מלא לאופנוענים? קסדה לא מספיקה במקרה תאונה. בטיחות, רבותי, איפה החוק...?!!!

אה.. וגם רישיון לאופניים. לא ייתכן שכל זאטוט יסע בכביש על אופניו ויהיה פטור מלימוד מעמיק על הכביש והתנהגות בו.

המדינה מאבדת שפיות.

dirty old man

need love too

פורסם
לשים אפודה זוהרת זה בטיחותי. לחוקק חוק המחייב את זה זה טמטום.

גם להולכי רגל, על מנת שיראו אותם בלילה, מומלץ ללכת עם אפוד זוהר. וקסדה, למקרה שבכל זאת

המדינה מאבדת שפיות.

להולך רגל מומלץ למכונית חובה?

קצת לא הגיוני היתי אומר, הרי יש הולכי רגל בשוליים כמו אותו בנאדם שבדיוק יצא מהאוטו.

in the face

with a chair

פורסם

קצת לא הגיוני היתי אומר, הרי יש הולכי רגל בשוליים כמו אותו בנאדם שבדיוק יצא מהאוטו.

כמה אנשים ראית הולכים באיילון באמצע הלילה?

לדעתי זה חוק טוב. אני הולך לקנות אפודה אולי שתיים.

(אני מפחד שאחת תתבלה מהר מידי, יש לי צרפתית :-) )

פורסם

איילון?

בשביל להגיע לאיילון יש לי דרך לעבור, למשל כביש רחובות נס ציונה ששם יש כאלה שעושים ספורט רצים הולכים נוסעים באופניים או לא משנה מה, למה הם לא צריכים מחזיר אור סגנון האפוד? מה ההבדם בינם לבין אותו איש שיוצא מהרכב בשוליים?

יצא לי ללכת את הדרך הזאת ברגל לא פעם אחת ובתור אחד שגם נוהג בכביש הזה, לא חסר אנשים שמגיעים למהירויות גבוהות מאוד בכביש הזה.

in the face

with a chair

פורסם

הממ...

הרעיון בעצמו הוא מבורך, אבל הבעיה היחידה היא ששוב דבר לא נעשה במדינה הזאתי באמת ובתמים.

אני יתן לכם קצת חומר למחשבה.

2 דברים שנראים הגיוניים,אבל מאחרויהם מסתתרים דברים שתבינו בהמשך.

1. מי שראה בכמה חודשים האחרונים, הוחלפו כל המספרי מוניות , כלומר את המדבקות שעליהם מופיעים מספרי המוניות.

בכל מקרה זה נבע מאיזה תקנה שאומרת שכל המוניות צריכות להחליף ל מדבקה החדשה(זוהרת יותר עם פסים כתומים).

נראה הגיוני למראית עין,הרי מספר יותר ברור נראה יותר טוב.

בכל מקרה, הבעיה בעניין היא שיש רק 2 מקומות בארץ שניתן להלחליף בהם את המדבקות הללו.

וזה עולה 180 ש"ח.(180 שקלים חדשים עבור מדבקות זוהרות לרכב!! אני מדביק ווינל זוהר על הרכב במחיר הזה).

קיצר זה רק מניפולציה לטובת איזה 2 מקומות כדי שירוויחו עוד קצת כסף.

בושה!.

2. מי שיודע לכל מונית יש מונה, קיצר השבוע קראתי שמחליפים את המונים הקיימים למונים אחרים בעלי שעון שבת שונה, אשר נכנס לעבודה כשעתיים לפני שבת.

חוץ מהעניין שציבור יפסיד מזה, כי כעת המונים נכנסים לתעריף שבת כשעה לפני כניסת השבת.

בכל מקרה, זה אולי יתן אחרכך אחידות בין כולם.

הבעיה שמחייבים את המוניות להחליף למונה הזה, שכמו המדבקות יש רק 2 מקומות שאפשר להתקין אותו.

שוב, מניפולציה של כסף.

ועלות התקנה מונה חדש היא 240 ש"ח.

מה שאומר שאם לדוגמא יש 20000 מוניות על הכביש, והם יתחלקו שווה בין 2 המקומות העיקריים.

זה אומר שכל מקום ירוייח2.4 מליון ש"ח רק מהשיוני החדש!!!.

אז אם זה לא ב@יון אני לא יודע מה כן.

לא נעשה פה שום דבר שאין לו מניע כספי.

כנ"ל גם לגבי האפודות הזוהרות הללו ומיני ירקות טרופיים כאלו ואחרים.

רק מחפשים איך לסחוט מאיתנו כסף.!

ואגב למי שלא יהיה לו אפודה באוטו לא יעבור טסט.

בושה,רפובליקת בננות...

under construction..

פורסם
וכובע ארוך ובולט לנמוכים, שהמכוניות לא יסתירו אותם.

.

דבר אחד טוב שערוץ הילדים עשה,זה לגרום לילדים להרים את היד למעלה כשהם רוצים לעבור את הכביש.כשהם בין מכוניות רק ככה רואים אותם.לא קשור אבל חשוב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני חושב שכל אזרח ישראלי צריך ללכת עם מנורה על הכובע ופעמון על הצוואר כמו בולבול הקבולבול. זה הציל אותו המון פעמים.

אבל ברצינות - רק לפני כמה ימים ראיתי ברגע האחרון בן אדם בבגדים כהים עומד בכביש ליד רכב תקוע בשוליים בחושך. טוב שהאטתי כבר כשראיתי את הרכב עומד בשוליים, למרות שהוא לא העמיד משולש ואפילו לא טרח להפעיל ארבעה איתותים. :?

אם תקנה כזו יכולה להציל 10 מתוך ה-15 איש שנדרסים במתאר הזה זה כבר שווה, לא? מצד שני, אם אנשים יטרחו לשים משולש ולהפעיל איתותים, הנהגים שמתקרבים אליהם יהיו מספיק עירניים כדי להזהר ולא לתלוש אותם מהכביש.

מספיק להביא לידיעת הציבור את החשיבות שבכך, ולמכור במחיר מסובסד את האפודים האלו אפילו בסופרמרקטים ליד הקופה. שאנשים יקנו אותם במקום את צמידי לארס ארמסטרונג האידיוטיים האלו.

בעצם, אתם יודעים מה? הנה, אם מישהו היה מוטרד ממה לעשות עם כל הסרטים הכתומים אחרי ה-15 באוגוסט, אז אפשר להחזיק כאלו ברכב ולתלות אותם מהראסטות כשיוצאים מהרכב.

אבל לחייב אנשים בחוק? לא מספיקה חובת המשולש החלה על הנהג וחובת הזהירות הכללית החלה על הנהגים האחרים בכביש?

פורסם

דיברתי על הולכי רגל בתוך העיר, שנוטלים חלק רב מהנפגעים בתאונות דרכים.

גם בעיני זה לא הגיוני, בדיוק כמו לחייב נהגים לשים אפוד באוטו. ואם שני אנשים יוצאים מהאוטו, צריך שני אפודים? ואם חמישה אנשים יוצאים מהאוטו, צריך חמישה אפודים? ולאוטובוס, צריך 52 אפודים? מה עם רוכבי אופנוע, למה לא לחייב אותם לסוע עם ביגוד זוהר?

כמושאתם רואים, אין גבול לטמטום.

ציניות, על אותו משקל של החוק המטומטם הזה. אנא, קראו את רוח הדברים ואל תשלפו ציטוטים ללא הקשרם.

dirty old man

need love too

פורסם

אה, הם לא שמים לב שיש כאן מכונית עם אורות אזהרה מהבהבים. התעלמו ממשולש האזהרה שהצבתי, אולי גם הדלקתי FLARE כמו בארה"ב ...אבל עם האפוד הזה הם יגידו "אופס, כדאי שאזהר יש שם מישהו/משהו בכביש"

אם כל שאר אביזרי הבטיחות לא עזרו האפוד הזה רק יעזור לזק"א למצוא את הגופה יותר קל בחושך.

הדבר הראשון שלומדים בקורס נהיגה מתקדמת זה "מבט" ואיפה שאתה מסתכל...לשם מגיע האוטו. אני מאוד מפחד שמי שיהיה זוהר מדי בצידי הדרך יהיה באמת למטרה.

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

תומר איילון היה בהגזמה.

הנקודה שלי הייתה שאין הרבה הולכי רגל בחושך בכבישים מהירים.

ואם מישהו כבר יוצא להליכה לילית בחוצות איילון, אז הוא צריך להיות מספיק חכם כדי לחשוב לבד על לשים אפוד זוהר, כי אחרת זאת כבר התאבדות

אבל בן אדם שניתקע לו האוטו באמצע הכביש בלילה, לא תיכנן את זה מראש, ולא הכין איזה אפודה זוהרת, ולכן צריך שבאוטו תהיה קבוע כזאת אפודה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

kompy - תודה, זה ענה לי על השאלה שחשבתי לשאול עד לפני שקראתי את הכתבה "איך אני מזהה אפוד תקני?".

החוק הזה, כמו שאומרים בצבא "נכתב בדם", יצא אחרי שכמה נהגים שהחליפו גלגל נאספו מצידי הדרך כי לא הפעילו מספיק אמצעי זהירות... (או שאני טועה?)

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מתחילת ינואר 2006 יחויב כל נהג בישראל להחזיק בתא הנהג אפוד זוהר.

את האפוד יחויבו הנהגים ללבוש בכל פעם שהם נדרשים לצאת מהרכב בעת נסיעה בין עירונית לצורך תיקון תקלה.

נהג שברכבו לא יימצא אפוד בעת הטסט השנתי לרכב לא יעבור את הטסט.

האפוד נמכר בתחנות דלק, בסופרמרקטים ובחנויות לאביזרי רכב במחיר של 15-20 ש"ח.

"ידיעות אחרונות"

6-12-05

ל

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...