Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לך מזל שיש לך מקום למקם את זה כמו שצריך.

יצא מעולה וגם יעיל מאוד ,אין מצב שאין שיפור, האויר שנכנס למנוע נכנס כעת מבחוץ=אויר קר וגם בנסיעה האויר נכנס בלחץ לצינור דרך הכונס.

בקיצור יצא לך פיצוץ.

קבל חח.

חסר לך עכשיו רק פילטר פתוח INBOX ואתה מסודר.

אני בזמנו ניסתי את כל האפשרויות שיש ולא מצאתי שום דרך לחבר צינור כמו שעשית בגלל שאין מקום להעביר אותו לקידמת הרכב.

עד שבסוף לאחר קריאת מאמרים בחו"ל והתבוננות על פרוייקטים דומים באותו עניין,חוררתי את כל בית הפילטר בצד שפונה לתא הנהג (פחות חם) ושמתי פילטר פתוח במקום המקורי,קיבלתי רעש יניקה וגם ייעול כניסת אויר למנוע.

פורסם
יש לך מזל שיש לך מקום למקם את זה כמו שצריך.

יצא מעולה וגם יעיל מאוד ,אין מצב שאין שיפור, האויר שנכנס למנוע נכנס כעת מבחוץ=אויר קר וגם בנסיעה האויר נכנס בלחץ לצינור דרך הכונס.

בקיצור יצא לך פיצוץ.

קבל חח.

חסר לך עכשיו רק פילטר פתוח INBOX ואתה מסודר.

אני בזמנו ניסתי את כל האפשרויות שיש ולא מצאתי שום דרך לחבר צינור כמו שעשית בגלל שאין מקום להעביר אותו לקידמת הרכב.

עד שבסוף לאחר קריאת מאמרים בחו"ל ) ושמתי פילטר פתוח במקום המקורי,קיבלתי רעש יניקה וגם ייעול כניסת אויר למנוע.

תודה,:smile:

יפה שהצלחת לממש פרויקט משל עצמך למרות הבעיות שניתקלת בהן

אשמח לראות תמונות.

לגבי פילטר אינבוקס אשמח לקבל עוד פרטים וחוות דעת.

להלן עוד מספר תמונות.

ללא בית אלמנט-מבט מלמעלה.jpg

פתח היניקה _מבט מבפנים.JPG

אטימות באמצעות סיליקון שחור.JPG

פורסם

נראה נחמד

אתה מודע לזה שהמכסה נסגר כנראה שהאויר רק נשאב ולא נדחס?

כי לפי התמונות המכסה סוגר על הפתח תיעול שלך

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

המנוע שלך מצוחצח חבל על הזמן, אתה מצחצח בוקר וערב?,איך אתה מצליח לשמור על ניקיון כזה?

כשם שהתיעול לאויר שבנית משפר גם את טמ"פ האויר הנכנס למנוע וגם את זרם האויר הנכנס למנוע, כך גם פילטר אויר פתוח , ייעל לך את כניסת האויר, היום האויר בנסיעה נכנס לצינור דרך הכונס, האויר נכנס אך נבלם ע"י הפילטר שמהווה מעיין מחסום.

פילטר פתוח יהווה מינימום של מינימום של מחסום כך שהאויר ייכנס יותר ביעילות למנוע ובכך תקבל נשימת ופעולת מנוע יותר טובה,כמו כן שיפור ברעש המנוע שכן האטימות שנוצרת ע"י הפילטר המקורי תעלם כי מעתה יהיה לך פילטר פתוח,כאילו בלי פילטר.

פורסם
ניצן הצורה של החיפוש בגוגל לא עובדת לי אבל פשוט יותר אפשר להכנס מפה.....

http://autospeed.drive.com.au/cms/A_2518/article.html

תגיד המ אתה אומר על משהו דומה רק עם כונס שהוא תושבת של פנס???

רעיון לא רע,אגב באתר זה שמו כונס במקום פנס ערפל(בנישה שלו)

שוב-אינני מצליח להיכנס דרך הלינק רק דרך החיפוש בגוגל כמו שציינתי באחת הפיסקאות

נראה נחמד

אתה מודע לזה שהמכסה נסגר כנראה שהאויר רק נשאב ולא נדחס?

כי לפי התמונות המכסה סוגר על הפתח תיעול שלך

מכסה המנוע מכסה חלקית את פתח הכונס ומונע כניסה ישירה של אויר בנסיעה,מה שכן אויר בלחץ בנסיעה חודר מלמטה בין הגריל למכסה(נתן לראות את חיצי כיוון הזרימה באתר אוטוספיד בקטע של היכן ממקמים את הכונס)

אגב השבוע ראיתי מרצדס, עם מכסה מנוע מורם-שם יש כונס מקורי ליניקת אויר מחוץ למנוע והוא בנוי בצורה דומה(הכיפוף הקידמי של מכסה המנוע מונע כניסת אויר ישירה).

המנוע שלך מצוחצח חבל על הזמן, אתה מצחצח בוקר וערב?,איך אתה מצליח לשמור על ניקיון כזה?-לאחר ציחצוח השיניים אני מצחצח את המנוע...:wink: ...סתם סתם...

לא מזמן עשיתי שטיפת מנוע כיוון שהיו לי נזילות שמן ורציתי לאתר את מקור הנזילות.

כשם שהתיעול לאויר שבנית משפר גם את טמ"פ האויר הנכנס למנוע וגם את זרם האויר הנכנס למנוע, כך גם פילטר אויר פתוח , ייעל לך את כניסת האויר, היום האויר בנסיעה נכנס לצינור דרך הכונס, האויר נכנס אך נבלם ע"י הפילטר שמהווה מעיין מחסום.

פילטר פתוח יהווה מינימום של מינימום של מחסום כך שהאויר ייכנס יותר ביעילות למנוע ובכך תקבל נשימת ופעולת מנוע יותר טובה,כמו כן שיפור ברעש המנוע שכן האטימות שנוצרת ע"י הפילטר המקורי תעלם כי מעתה יהיה לך פילטר פתוח,כאילו בלי פילטר.

אני יודע מה זה פילטר פתוח-התכוונתי בשאלתי ל"פילטר INBOX"

ניצן

פורסם

INBOX, פרושו פילטר פתוח במקום הפילטר המקורי,כלומר, הוא ניראה בדיוק כמו הפילטר שלך והוא בדיוק יתאים לקופסאת הפילטר המקורית של הרכב, כך שלא תצטרך לבצע שום שינוי,כלומר, פשוט להעיף את הפילטר שלך ולשים את החדש - פילטר פתוח INBOX.

פורסם

לי הקישור עובד......לדעתי שווה לשקול פנס גדול מאיזה רכב ולשים (הוא נגמר קטן אבל אפשר להגדיל בלי בעיה ) כי הוא מרכז לתוכו כמויות ענקיות של אויר......

לדעתי תשים רשת קטנה בכניסה שלא יכנסו לך דברים גדולים וחרקים וכאלה אלה אם הגריל חוסם טוב

פורסם

לא שאני מבין גדול כל כך אבל פעם שמעתי שיש בעיה עם הכנסת אויר קר ועוד ללא בקרת טמפ' לקרבורטור ... ההסבר הולך ככה:פ

1.שפוך מעט בנזין על כף היד

2. עכשיו תנשוף עליו חזק

שים לב איך היד שלך מתקררת נורא

אותו הדבר קורה בקרבורטור (בנזין + אויר)

ללא בקרה על טמפ' האויר עלול ה"פרפר"בימים קרירים לקפוא במצב פתוח !!!

כך אתה עלול למצוא את עצמך עם לאדה שנוסעת מהר יותר בקיץ אבל לא עוצרת בחורף !!!פ

אני בטוח שקראתי על זה באיזשהו פורום של שיפורים בחו"ל, אז תשים לב בבקשה.פ

כמה זה יעלה?

אי אפשר לדעת פותחים ורואים!

מוסכניק / רופא שיניים

פורסם

לקפוא.....בכלל לא הגזמנו.....

לעניין האתר צודק ניצן טעות שלי עכשיו משום מה זה לא נכנס לי.....

הצורה הטובה זה לכתוב

AOUTOSPEED-RAM AIR REVELATIONS

בלי ה-O כי זה טעות כתיב.....וזה מוצא ואין בעיה....

לעניין הכונס מצטער אם פספסתי אבל למה לא לעשות את זה באזור האורות ערפל שם הלחץ הכי גבוה....( טוב זה תלוי במבנה....אבל יש בכלל אזור אורות ערפל )או שיקולים של פחות קיפולים בצינור למרות פחות לחץ???

ב106 למשל יש תיבה שאמורה למנוע גל חוזר שיפגע בביצועי המנוע....נתקלת בזה?

מזה סיליקון שחור אף פעם לא השתמשתי בזה זה כמו סיליקון רגיל בשפורפרת כזאת רק יותר עמיד בחום???

פורסם
לעניין הכונס מצטער אם פספסתי אבל למה לא לעשות את זה באזור האורות ערפל שם הלחץ הכי גבוה....( טוב זה תלוי במבנה....אבל יש בכלל אזור אורות ערפל )או שיקולים של פחות קיפולים בצינור למרות פחות לחץ???

א.אין מקום-אין פנסי ערפל קידמיים

ב.כדי להגיע לפגוש צריך לקדוח חור בקוטר הצינור ויותר

ג.העלות(חורים,סכנה של חדירת מים,פיתולים נוספים) קטנה מול התועלת

ד.עקב הפיתולים תוספת הלחץ תיתקזז

ה.האזור ששמתי בו את הכונס נכשיו באתר כ-HIGE כאשר באזור המספר והפגוש התחתון VERY HIGH לא שווה לטרוח בשביל עוד 0.01PSI.

ב106 למשל יש תיבה שאמורה למנוע גל חוזר שיפגע בביצועי המנוע....נתקלת בזה?

לא ניתקלתי

מזה סיליקון שחור אף פעם לא השתמשתי בזה זה כמו סיליקון רגיל בשפורפרת כזאת רק יותר עמיד בחום???
עמיד כמו הכתום(343 מעלות) עמיד בשמנים ובאנטיפריז, מתקשה כמו פלסטיק.

יש הבדל אך אינני זוכר מהו,מה שכן יותר אסטטי.

ניצן

פורסם

לא ידעתי שההבדל כל כך קטן בין האזורים אתה סגור על זה????

אתה יודע שאני מסתכל עוד פעם הם בדקו על אוטו די.....מרובע...אני לא בטוח שתמיד עדיף האורות ערפל על הגריל או באזור הגריל....

• תוכן חדש...