Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה צריך לכלול יישור קו לאוטו בשנתונים 91-94?

וכמה כסף צריך להשקיע ביישור קו לאוטו בשנתונים אלו?

תודה רבה לעוזרים...

פורסם

זה תלוי במצב הרכב כמדומני

ואני די חושב ממה שהבנתי פה בפורום שהכוונה לתא הנוסעים אבל לא בעיקר

ישור קו כשמו כן הוא והמחיר לו יהיה תלוי במצב הרכב

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

זה תלוי במצבו הפרטני של הרכב.

אבל בעיקרון זה כולל החלפת שמנים,פילטרים,צמגים ורכיבים מתבלים אחרים.

אבל שוב זה תלוי מאוד במצב הרכב,זה לא חוק ומשתנה מרכב לרכב.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

תודה רבה... הבנתי!

בקיצור אם אני יקנה רכב שנת 93-4 אז צריך להשאיר ליישור קו ולא להשקיע הכל באוטו...

או שאני יכול לעשות את כל זה אחרי זמן מה?!

פורסם

זה לא משנה אם תקנה אוטו משנת 93 או משנת 98,ישור קו בכל מקרה תצטרך לעשות.

אפשר לעשות אותו לאחר זמן מה אבל עדיף להשאיר מראש כסף לישור קו ולבצע אותו כמה שיותר מהר לאחר הקניה.

אני ממליץ לך לא לבזבז את הכל ישר,תשאיר לפחות סכום מסויים בצד. כי לך תדע אולי תיהיה חייב להחליף צמיגים בדחיפות או משהו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני ממליץ לך לא לבזבז את הכל ישר, כי לך תדע אולי תיהיה חייב להחליף צמיגים בדחיפות או משהו.

הצמיגים זה לא הבעייה,אפשר לאבחן אותם בקלות יחסית.הבעייה היא כל מיני תקלות קטנות ומוזרות-מכאן הביטוי יישור קו-לאתר את הבעיות,ומה שלא קריטי לא חייב תיקון.מה שכן רציני וכמעט תמיד אחרי קניית רכב יש לפחות בעייה אחת כזו צריך לתקן.לדעתי-שים סכום בצד לבעיות שתגלה אחרי הקנייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נכון שצמיגים אין בעיה לאבחן אבל מה זה משנה אם אתה יודע שהצמיגים לא טובים או לא?

אם האוטו במצב טוב והצמיגים לא בסדר לא תקנה אותו?

בקיצור הכוונה היא שכדאי להשאיר כסף בצד.

פורסם

אתה קונה אוטו משומש.

יכול להיות שתקנה אותו מסבא ובספר רכב מצויין בדיוק מתי התבצעו כל הטיפולים, איפה וכמה עלה.

מרבית הרכבים שנעים היום על כבישי ארצנו הם מטופלים (רובם המכריע בצורה זוועתית) ואינך יכול לדעת מי התעסק ומה הוחלף.

לכן, כאשר קונים רכב ורוצים להיות בראש שקט מתחילים עם הדברים הפשוטים לכאורה אך החוסכים-הרבה-כסף בעתיד.

זה מתחיל מהחלפת שמן ופילטר שמן, החלפת מים ברדיאטור, נוזל בלמים, נוזל קלאץ' (אם הידראולי), נוזל הגה כוח, פילטר אוויר, פילטר דלק, פלאגים, ניקוי וכיוון קרבורטור, כיוון פרונט (!), בדיקת מצבר ומערכת חשמל, רצועת תזמון (טיימינג, לרוב עסק יקר - אך הרבה יותר יקר מנוע חדש).

בטח שכחתי כמה דברים, אבל אלה המכלולים העיקריים שאם יתוחזקו במיטבם - רכבך יאריך שנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה מתחיל מהחלפת שמן ופילטר שמן, החלפת מים ברדיאטור, נוזל בלמים, נוזל קלאץ' (אם הידראולי), נוזל הגה כוח, פילטר אוויר, פילטר דלק, פלאגים, ניקוי וכיוון קרבורטור, כיוון פרונט (!), בדיקת מצבר ומערכת חשמל, רצועת תזמון (טיימינג, לרוב עסק יקר - אך הרבה יותר יקר מנוע חדש).

איתמר.

לפי מה שכתבת מדובר בהשקעה של אלפי ש"ח(אולי צריך גם רפידות ונעליים?,אולי ניקוי רדיאטור והחלפת טרמוסטט ואולי גם משאבת מים(יחד עם הטיימינג).

אם הרכב הנקנה שמור ויש תיעוד על טיפולים-אין סיבה לעשות הכל בלנקו במכה.

ניתן לעשות בהדרגה כל פעם קצת ואם יש תיעוד על טיפולים עדיף לעשותם במועדם ולא להקדים.

ניצן

פורסם

תודה רבה לכולם! באמת! עזרתם לי מאוד מאוד! מודה לכם!

וביכלל זה פורום שאני אישית למדתי ממנו מלא... אני סתם עושה חיפוש בנושא שאני צריך וקורא...

בקיצור אתם גדולים תודה!

ובקשר ליישור קו הבנתי מה זה אומר... ואני ישאיר כסף בצד בשביל כל הדברים האלה לפחות 2000 כמו שאני רואה...

שוב תודה אנשים!

• תוכן חדש...