Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

online (נקרא גם המרה כפולה) הוא מכשיר בערך כפול בגודלו מ-LINE INTERACTIVE באותו ה-VA, ובגלל שהוא ממיר את המתח ל-DC ואז ל-AC בחזרה (ולכן השם), הוא הרבה פחות יעיל, ולכן הוא חייב מאוורר די חזק עליו.

משתמשים בזה לשימושים קריטיים שבהם אין אפשרות להרשות לעצמך גם את מיאית השנייה שבו לוקח לממסר להסגר, או במקום בו המתח לא יציב, והמרה כפולה פותרת את העניין.

כמו כן רוב מכשירי ה-ONLINE מאפשרים ניתור מתקדם (SNMP וכאלה) ומתממשקים עם שרתי SMTP לטובת שליחת מיילים.

אין הרבה הגיון להשתמש במכשיר ONLINE לשימושים בייתיים.

כנראה במקרה המתואר היצרן תכנן שהמכשיר יחזיק זמן מסויים שבו השנאי הפנימי עדיין לא צריך קירור, וברגע שהשנאי התחיל להתחמם, הוא שרף פיוז טרמי או שהוא התחמם כ"כ שהוא המיס את הלכה על המוליך, רק השערה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • אהבתי 1
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עושה שכל אך לא מה שקרה.

הרעיון כששלעצמו מעניין ואולי הגיוני אך מה שתיארת זה לא מה שכתבת, הפיוז החשמלי בכניסה נשרף ובזמן שה UPS עובד מהסוללה הפנימית לא זורם דרכו זרם. יצרן קקמאיקה אולי ינקוט בשיטה דומה של שימוש בפיוז טרמי אך ישנם גורמי מעטפת שונים (טמפרטורת סביבה, היבשות משחת קירור וכו') שיגרמו לך כי הוא לא יעמוד במפרט (אלא עם אותיות קטנות "ב 95% מהמקרים בטמפרטורת חדר בלבד")

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 13.6.2026 בשעה 20:35, Haim_gds כתב:

יוזמן

זה נראה אותו אחד שמופיע בתמונה שצירפת.

הגיעו המטען ומתקן המצברים וכרגיל ממוצרי עלי אי אפשר להבין איך להפעיל את המכשיר עם הדף המג'וייף שמגיע איתו. כרגיל, מספרים כמה שהמכשיר נהדר ומה הוא יכול לעשות אך לא מסבירים איך לעשות זאת וזאת בזמן שישנו רק כפתור אחד שאמור לשלוט על הכל. 

בדקתי מתח מצבר לפני שחיברתי משהו והוא היה 12.3 שזה ממש מכובד למצבר עיף שעמד שבוע במחסן ללא טעינה. המטען חובר והציג קיבולת מצבר של 80% ואחרי 2-3 דקות של טעינה ב 4 אמפר הציג כי המצבר מלא. אחרי מלחמה עם המפסק המחורבן שלהם ואוסף לחיצות קצרות וארוכות הוא הצליח (כנראה) להגיע למצב "תיקון" והציג Des (דיסולפוריזייה) בתצוגה. 

מכשיר הדיסולפוריזייה הוא סיפור אחר, את זה אני כבר לא מצליח להבין בלי איזהשהו הסבר. המכשיר מגיע עם שני תנינים מעבדתיים קטנים ולא מובן כיצד ניתן לחבר אותו למצבר. אחרי שאילתרתי חתיכת חוט נחושת הצלחתי להתחבר. המכשיר הציג C12 לחצי דקה, כיבה תצוגה והתחיל להבהב עם הלד הירוק מספר דקות וכיבה גם אותו. עובד? לא עובד? לסינים הפתרונים...

מפרט המכשיר הוא 100 וולט/רבע אמפר שהוא דיי מכובד למכשיר קטן, מה שמוזר לי שהוא לא מתחמם אפע"פ שבהתטם למפרט הוא צריך לפזר 3 וואט עם קופסת הפלסטיק הזו. עוד דבר מוזר הוא שאני שומע מעין ציפצוף של זמזם כשהלד נדלק, סליל בוסטר לא איכותי?

המצבר והמכשיר הדיסולפוריזייה הושארו בגינה, ניתן לזה לרוץ הלילה ונבוק שהכל תקין מחר. על פניו המצבר נראה תקין אז אמשיך לבדוק במשך השבוע ואנסה לפרוק אותו עם עומס כדי לראות אם הוא באמת תקין.

20260626_133727.jpg

20260626_120031.jpg

20260626_115730.jpg

20260626_114917.jpg

פורסם

ניסית לחפש הוראות הפעלה ביומדרוב? 

אני לא מצליח למצוא מידע על ה"מותג" הזה שרכשת.

הנה מה שהצלחתי למצוא- קרוב, אבל לא בול בפוני:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יומדרוב? מה זה?

בפתקית המגיעה עם המכשיר יש QR שאמור לאפשר בחירה של המדריך למשתמש להורדה בשפות שונות, לא מצליח להפעיל אצלי.

בכל מקרה המחדש הזה מחובר משישי למצבר (לאחר שנטען במלואו) והמתח עליו הוא עדיין 12.4 וולט, מה שקצת מוזר כי בהתאם למפרט המכשיר הוא מרוקן את המצבר ב 6 אמפר ליום...

פורסם
לפני 43 דקות, Haim_gds כתב:

יומדרוב?

הכינוי שלי ליוטיוב... מאז שיש לי שם ערוץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...