Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב אנשים, אשמח לקבל עזרה ממי שמבין בנושא, יש לי הונדה סיוויק סדאן שנת 2013, הדלת של הנהג נפתחת ונסגרת רק באמצעות המפתח פיזית, הדלת לא מגיבה לשלט אבל החלון פועל ושאני מנסה לנעול באמצעות השלט אני כן שומע שיש רעש של מנגנון חשמלי פשוט הדלת מגיבה רק לפתיחה ונעילה פיזית עם השלט, הבעיה השנייה שיש לי היא הדלת מאחורי הנהג שבעצם יש כמעט אותה בעיה, הדלת נפתחת וננעלת רק מבפנים (שמשחקים עם הכפתור) גם בדלת הזו החלון עובד רגיל אבל בשונה מהדלת של הנהג שאני נועל באמצעות השלט אין שום רעש של מנגון חשמלי, הדלת בכלל לא מגיבה, הלכתי לכמה מקומות כדי לקבל הצעות מחיר והטווחים שאמרו לי הם 3-3.5 אלף, יש כאן מישהו שיודע לכוון אותי לבעיה לפי התיאור שכתבתי או שזה בעיה? חשבתי על לקנות אני את החלקים מעלי אקספרס וללכת למוסכניק רק שירכיב אותם ויקח לי התקנה, מישהו כאן יודע על מה מדובר ויכול לעזור לי? תודה מראש לעוזרים.

פורסם

בסיווק שהייתה לי דור קודם לשלך תקלה זהה הייתה במנוע נעילה בדלת  Door lock actuator, קניתי והחלפתי וזה הסתדר. 

פורסם
לפני 24 דקות, Buki כתב:

בסיווק שהייתה לי דור קודם לשלך תקלה זהה הייתה במנוע נעילה בדלת  Door lock actuator, קניתי והחלפתי וזה הסתדר. 

קנית בארץ או בעלי אקספרס? ותגיד אתה יודע להגיד לי האם התקלות אצלי בשני הדלתות זהות? כי בדלת אחת אני כן שומע רעש חשמלי אבל אין תגובה, כמה אמורים לקחת בערך החלפה של שני החלקים בדלתות אם אני מביא את החלקים?

פורסם
לפני שעתיים, רפי לין כתב:

היית בכמה מקומות לקבלת הצעת מחיר, מהיכן אתה בארץ?

בברכה  -  רפי לין

בת-ים

לפני שעה, PASHUT כתב:

ב 3 אלף זה מחיר של דלתות לכל האוטו

לא רציני מי שהציע את זה

אולי 300 400 ש''ח למנעול

אין לי בעיה לקנות את החלקים ושמישהו יחליף לי אותם בתשלום אבל מה זה המחירים ההזויים האלו

פורסם
Just now, PASHUT כתב:

אתה צריך מנעולן או פחח רכב שמתעסק עם פירוקייה ומביא לך חלק מקורי משומש

הבנתי אותך, אני אבדוק שוב, אבל סתם שאלה כדי לדעת, זה לא משהו שאני יכול להזמין מעלי אקספרס למשל?

פורסם

יותר טוב ויותר מהיר יהיה חלק מקורי משומש = תואם במאה אחוז.

מתעסקים בזה בעיקר ב''מגזר'' לוד/ כפרים וכו'.

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

בהרבה מהמקרים, הבעייה מתגלה בסוף כסך הכל פיוז סורר. 

יש לסיוויק הזו פיוז שאחראי ישירות על נעילת דלת הנהג ועוד מספר פיוזים שאחראיים על נעילת הדלתות. 

אני הייתי מתחיל מלבדוק שהפיוזים תקינים, אם זה זה-תיקון קל ומהיר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא יכול להיות פיוז אם הוא שומע את הרעש של מנוע הלוקר.

לגבי להזמין מנועי נעילה מעליאקספרס. אפשר אבל אי ממליץ על הדרך הזו רק אם גם את ההחלפה עושים לבד. ואז אתה יודע שאתה יכול להאשים רק את עצמך אם החלק לא מתאים או לא עובד או מפסיק לעבוד אחרי כמה זמן.

אין לחלק הזה משמעות קריטית ולכן אפשר לנסות.

לעומת זאת אם מביאים חלק מעליאקספרס למישהו שיחליף זה יכול להיות בעייתי אם לדוגמא הוא כבר פירק את ריפוד הדלת ומגלים שהחלק לא מתאים, יבקש כסף על העבודה שעשה ולא תקבל שום תיקון. 

פורסם

*לדלת מאחורי הנהג, אם לא הייתי ברור. 

אני מבין בעצמי שזה לא פיוז אם החלק החשמלי מקבל מתח.

פורסם

בכל השנים שהחזקתי מכוניות אף פעם לא קרה שנשרף פיוז כלשהו ככה סתם.

היו כמה מקרים שאני שרפתי אותם בעצמי כשקיצרתי משהו בהתקנת רדיו או שקע מצית נוסף, אבל מה שאני רוצה לאמור שאם נשרף פיוז ברכב זה כמעט בוודאות לא יגמר בהחלפת פיוז אלא יש תקלה אחרת שגרמה לו להישרף.

יכול להיות שמנוע לוקר באותה דלת התקלקל לגמרי ולא עובד בכלל בשונה מהמנוע בדלת נהג שכן מנסה אבל "אין לו כוח" להזיז את המנעול.

בתקלה מהסוג השני (עובד אבל אין כוח) נתקלתי יותר מאשר בסוג הראשון. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 39 דקות, Buki כתב:

היו כמה מקרים שאני שרפתי אותם בעצמי כשקיצרת משהו בהתקנת  רדיו או שקע מצית נוסף,

מאחר ולא היה פירוט נוסף בהודעה של פות"ש לגבי התקנות למשל, זה מגדיל את הסיכוי לבאג של שריפת פיוז. 

זה שאנחנו לא יודעים לא אומר שזה צריך לא להיאמר בכלל...

לפני 39 דקות, Buki כתב:

אבל מה שאני רוצה לאמור שאם נשרף פיוז ברכב  זה כמעט בוודאות לא יגמר בהחלפת פיוז אלא יש תקלה אחרת שגרמה לו להישרף.

נכון, מסכים. כמו שכתבת, את הפיוזים לרוב אתה שרפת- אולי פות"ש התקין משהו, אולי משהו אחר התקלקל\השתבש לו וגרם לשריפת פיוז. 

מבט מהיר בפיוזים יכול לעזור הרבה. לא קשה לביצוע ויכול להיות מאד אינפורמטיבי.

פלוס. 

בתקלות חשמל- מה הדבר הראשון שעושים? כמו שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני? הולכים לראות אם מגיע בכלל מתח לרכיב.

לדלת הנהג מגיע מתח לרכיב. לשנייה, לא מחייב. 

ומעבר לכל זה יש גם את האפשרות הבנאלית יותר של "התעייפות" הפיוז. נדיר, כן, אבל ברכב בן 13 זה כבר יכול להיות. 

ואנקדוטה לסיום, 

תמיד יכול להיות מצב שבו מישהו (בעלים קודם למשל) שם בעבר פיוז קטן מדי אבל עדיין סביב המגבלות עומס (עומס גבולי. למשל 5 במקום 7), מה שאומר שייקח לו קצת זמן אבל הוא יישרף מעצמו.

אני לא חשמלאי ואני גם לא מומחה גדול, אבל אני כן יסודי. זה לא אני אמרתי על עצמי, אלא מישהו אחר אמר עלי. אז אני תמיד מתחיל בהתחלה, וכמה שהיא יותר קלה, יותר טוב... :lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...