Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

מבקש את עזרת ציבור המומחים בזיהוי מקור הרעש. קיים כבר כמה חודשים. מופיע אחרי שנוסעים לפחות רבע שעה. ברגע שמתחיל, לא מפסיק. לפעמים חזק יותר ולפעמים בפחות.

לא קשור להאצה או האטה או בלימה. נוכח כל הזמן.

אחרי שחונים, מפסיק, עד שמתחיל שוב.

מגיע מצד ימין של הרכב.

הנסועה 100000 ק"מ.

ניסיתי להרים את כל הגלגלים ולסובב באויר, מיד אחרי נסיעה עם הרעש, לא מצאתי כלום.

אני מתכוון רק לרעש החריקה שנשמע בהקלטה, לא לרעשים האחרים שנשמעים.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אצלי במחשב לא הצלחתי להעלות את ההקלטה [אולי כי אני עם סינון דתי..] 

אני רק תוהה- 

לפי התיאור זה מזכיר לי סיפורים על משאבות מים שהיה ריקול כללי ברכבי VAG  שיכולה לטרטר ואז חלילה לשבוק

יש על זה מידע בפורום

האם חווית חוסר מי קירור לאחרונה? בדוק את מפלס מיכל העיבוי [העגול בצד עם הפקק הכחול עיגולי כזה] כאשר הרכב קר

כיוון נוסף יכול להיות רצועת אלטרנטור או מותחנים/מייסבים

האם הרעש משתנה בהפעלת מזגן?

בסיויק עם בעיה דומה שאני מכיר נפתר בהחלפת רצועת אלטרנטור ב 200 ש''ח.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

אני ממש לא מומחה בזיהוי רעשים.

לי זה נשמע כמו ציוץ של ציפור. ובגלל שאין קשר לבלימה או לחניה, אני חושב שזה כמו רעש של רצועה כלשהי.

אתה יכול לומר מאיפה זה מגיע מהאוטו? 

והקשבתי שוב, אתה מדבר על הרעש שנשמע כמו שפשוף מתכת שחוזר על עצמו? (סליחה, אבל הדימוי הכי טוב שלי זה כמו מעדר שהקצה שלו נוגע בבטון?). 

ודרך האינטרנט, קצת קשה לשמוע..

הייתי שואל את gemini בשביל הספורט.

לפני 7 שעות, amosbmw כתב:

מופיע אחרי שנוסעים לפחות רבע שעה.

אם זה ככה, אולי מן הסתם מדובר על ענייני חום וקור, אז זה מתרחב ומתחכך משהו במשהו? 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני מדבר רק על רעש ה"ציפור". זה לא רעש של רצועה. הרעש המתכתי שנשמע זה פעולת המתלים בעלייה על במפרים.

הרעש קשור למערכת ההנעה (drivetrain) כי כשעומדים במקום הרעש מפסיק.

זה לא רעש של רצועה וגם לא של משאבת מים, שאגב שניהם הוחלפו באופן יזום. לכן גם לא יכול להיות של מותחנים או פולים.

אני חושד במיסב גלגל, שאולי הגריז בתוכו מתחמם. אבל אני לא מזהה חופשים או נקישות שם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הרעש תלוי סל"ד או תלוי מהירות?

האם העברה לניוטרל משנה משהו?

אפשר לנסות העברת משקל, האם בסיבוב מהיר או משחק  בהגה ימימה/שמאל הרעש משתנה?

האם אין שחיקת רפידות בלם מוגברת באותו צד או חימום שונה של החישוק אחרי נסיעה ארוכה (קליפר תפוס)?

פורסם

היום ניסיתי להמשיך לחקור את העניין. הרעש הרבה פחות חזק מאתמול.

אז מסתבר שיצאתי קוגללאגר..

הרגשתי היום שניתן לשמוע את הרעש חלש מאוד גם כשהרכב עומד בלי לזוז ברמזור. כיביתי את הstart/stop ואז שמתי לב לזה.

אבל כשפותחים מכסה מנוע, אי אפשר לשמוע את זה כי הרעש של המנוע יותר חזק ומסווה הכל. רק כשיושבים בתוך הרכב עם מכסה מנוע סגור.

כיבוי דמחס או העברה לניוטרל לא משפיע. הרצועה בצד ימין של המנוע.

אז עכשיו הכיוון הוא להחליף רצועה ומותחן, כי זה זול, לא כי אני בטוח שזאת הבעיה.

עמוס

פורסם

יש אפשרות להריץ את המנוע ללא הרצועה לכמה שניות לבדיקה?

אצלי עשיתי את זה כמה פעמים לאבחון רעשים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

זה לגמרי נשמע כמו רעש שאופייני למותחן או מיסב מנוע... אפשר לשחרר את המותחן כדי להוריד מתיחות על הרצועה?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הורדתי את הרצועה, לא מצאתי שום בעיה ברצועה, לא בקפיץ של המותחן ולא בפולי אלטרנטור.

אין טעם להניע בלי רצועה, כי אין עכשיו רעש, ואם אניע בלי רצועה ולא יהיה רעש, לא למדתי כלום.

כנראה שאין ברירה להמשיך לנסוע עד שהרעש יתגבר.

שבוע הבא אני בחו"ל, רציתי להביא את החלקים הנדרשים אבל אין מסקנה. אין טעם לקנות סתם חלקים.

עמוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...