Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור יורק... :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה:

כל מי שבעברו פיאט אונו יודע שמדובר ברכב בעל חיים משלו, רצונות משלו וקולות וצלילים משלו

אבל בתמורה אתה מקבל אוטו זריז קל כיפי לנהיגה (גרסת ה- 1400 הזרקה) וזול בטירוף לאחזקה... ואפילו בעל יכולת ריפוי עצמית (נשבע לכם שהאוטו תיקן לעצמו את המנוע צעדים :smile:

ולעניין עצמו:

יש לי פיאט אונו שנת 95 ובחודש האחרון היא פיתחה תופעה מוזרה. בסיום הנהיגה כאשר אני מכבה את המנוע, "יורק" הרדיאטור (דרך הפקק) כמות לא מבוטלת של מים, בהתחלה חשבתי שמדובר בעודפים עד שראיתי שאם אני לא מוסיף את המים בחזרה יורד המפלס תוך שבוע והמנוע מתחיל להתחמם.

לדעתי יש שלוש אפשרויות :

1. הפקק בלוי

2. יש לחץ יתר במע' הקירור מה שעלול להעיד על דליפה בין המנוע למע' (פקונג ראש?)ה

3. אישתי הערמומית, ששונאת את הפיאט (שדווקא תמיד היתה נחמדה אליה ואף פעם לא נתקעה לה בדרך לאוניברסיטה) חיבלה לי ברדיאטור

האם יש למישהו רעיון ... עיזרו לי להציל את הפיאט שלי אנחנו מאד קשורים זה לזו

רביב

כמה זה יעלה?

אי אפשר לדעת פותחים ורואים!

מוסכניק / רופא שיניים

פורסם

הקדמה:

כל מי שבעברו פיאט אונו יודע שמדובר ברכב בעל חיים משלו, רצונות משלו וקולות וצלילים משלו

אבל בתמורה אתה מקבל אוטו זריז קל כיפי לנהיגה (גרסת ה- 1400 הזרקה) וזול בטירוף לאחזקה... ואפילו בעל יכולת ריפוי עצמית (נשבע לכם שהאוטו תיקן לעצמו את המנוע צעדים :smile:

ולעניין עצמו:

יש לי פיאט אונו שנת 95 ובחודש האחרון היא פיתחה תופעה מוזרה. בסיום הנהיגה כאשר אני מכבה את המנוע, "יורק" הרדיאטור (דרך הפקק) כמות לא מבוטלת של מים, בהתחלה חשבתי שמדובר בעודפים עד שראיתי שאם אני לא מוסיף את המים בחזרה יורד המפלס תוך שבוע והמנוע מתחיל להתחמם.

לדעתי יש שלוש אפשרויות :

1. הפקק בלוי

2. יש לחץ יתר במע' הקירור מה שעלול להעיד על דליפה בין המנוע למע' (פקונג ראש?)ה

3. אישתי הערמומית, ששונאת את הפיאט (שדווקא תמיד היתה נחמדה אליה ואף פעם לא נתקעה לה בדרך לאוניברסיטה) חיבלה לי ברדיאטור

האם יש למישהו רעיון ... עיזרו לי להציל את הפיאט שלי אנחנו מאד קשורים זה לזו

רביב

2+3 נראה הגיוני יותר!

אך כדי למנוע משבר משפחתי, לא הייתי פוסל את 1!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בדרך כלל נשמר חום המנוע בטמפ' של 100-110 מעלות לפי הטרמוסטט

אחרי שבוע של נזילה הוא יכול לעלות ל 140 מעלות (זה קרה לי פעם אחת אבל מאז אני מקפיד להשלים מים)ץ

לפני חודש בערך החלפתי את הרדיאטור של החימום (בסכום פעוט של 1700 שקל!!!!)ץ יכול להיות שיש קשר?

כמה זה יעלה?

מוסכניק / רופא שיניים

פורסם

ברוך הבא לפורום ד"ר!!

האפשריות הינם מגוונות לבעיה שציינת.בו נתחיל מהקל /מאווררעובד בערך ב90 מעלות צל'

מתי נכנס לפעולה ואם בכלל?

זה קורה בנסיעה עם מזגן בעיקר?

לאחר הוספת המים אתה מבצע ניקוז אויר מהרדיאטור?

ויש ויש תענה ובו נתקדם .(עזוב את אישתך )

בנתיים אני רואה שענית לגבי החם בשעון .לא מתאים לאונו הטרמוסטט נפתח ב80 מעלות.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

דבר ראשון מחר אני הולך לקנות פקק! (למישהו יש המלצה על מקום באיזור ת"א?)ץ

דבר שני, וואלה אתם צודקים , פעם האונו הייתה מתיצבת באיזור ה-80 מעלות ולא זזה מילימטר

אבל שייכתי את הטיפוס למאה לזה שהיא כבר לא צעירה כמו פעם (140,000ק"מ)ץ

ניסיתי פעם להחליף את כל הנוזל קירור ולנקז אויר מהרדיאטור... זה התחיל בחיפוש מידע באינטרנט ונגמר בניצחון סוחף של האונו (לא הצלחתי בכלל להבין מאיפה להתחיל)ץ

למקרה שהפקק לא פותר לי את הבעיות... למי לדעתכם אני צריך לפנות למכונאי שלי או למישהו שמתמחה ברדיאטורים?ץ

כמה זה יעלה?

מוסכניק / רופא שיניים

פורסם

דבר ראשון מחר אני הולך לקנות פקק! (למישהו יש המלצה על מקום באיזור ת"א?)ץ

דבר שני, וואלה אתם צודקים , פעם האונו הייתה מתיצבת באיזור ה-80 מעלות ולא זזה מילימטר

אבל שייכתי את הטיפוס למאה לזה שהיא כבר לא צעירה כמו פעם (140,000ק"מ)ץ

ניסיתי פעם להחליף את כל הנוזל קירור ולנקז אויר מהרדיאטור... זה התחיל בחיפוש מידע באינטרנט ונגמר בניצחון סוחף של האונו (לא הצלחתי בכלל להבין מאיפה להתחיל)ץ

למקרה שהפקק לא פותר לי את הבעיות... למי לדעתכם אני צריך לפנות למכונאי שלי או למישהו שמתמחה ברדיאטורים?ץ

אם הרדיאטור חדש (1700 שקל??) אז כנראה שיש לך אחריות , לך למוסך בו החלפת אותו ותבדוק את הבעיה,אם יש לך אחריות נצל אותה

אנא תעדכן אותנו

Suzuki Jimny

פורסם

הטמפרטורות עבודה לא נראות לי סבירות... אולי בגלל שהמים מתחמים כל כך נוצר לחץ חזק והמים בורחים.

זה אמור להיות יציב פחות או יותר כל הזמן על 90

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני רוצה להוסיף.

הייתה לי אונו 93 קרבורטור 1100 עם 140K בערך.

החום שלה היה על 90 מעלות בידיוק, מעולם לא עלה מעל, ובנסיעות בינעירוניות החום היה אף יורד ל70.

יש לך בעיה רצינית ברכב, כדי שתבדוק את זה מהר.

בכל מקרה, מה שזה לא יהיה, תחליף גם נוזל קירור, זה עוזר, מניסיון.

לגבי החלפת נוזל קירור, הדבר פשוט מאוד.

הוצאת הנוזל ע"י הוצאת הצינור התחתון של הרדיאטור.

אחרי שיצאו כל המים, מחזירים את הצינור וממלאים את הנוזל קירור החדש.

בצד ימין מעל הרדיאטור יש מן פקק קטן שאותו אתה פותח, ודרכו אתה מנקז את האויר, מוסיף מים עד שיוצאים מים מאותו הפקק ואז סוגר אותו.

חוזר על הפעולה אחרי 15 דקות עבודה של הרכב וגמרנו.

הייתי מצלם, אבל כמו שכתבתי "הייתה לי אונו".

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

בדרך כלל נשמר חום המנוע בטמפ' של 100-110 מעלות לפי הטרמוסטט

אחרי שבוע של נזילה הוא יכול לעלות ל 140 מעלות (זה קרה לי פעם אחת אבל מאז אני מקפיד להשלים מים)ץ

לפני חודש בערך החלפתי את הרדיאטור של החימום (בסכום פעוט של 1700 שקל!!!!)ץ יכול להיות שיש קשר?

ראשית, המנוע שלך מתחמם.

ייתכן והטרמוסטט תקול / הרדיאטור סתום / משאבת מים לא תקינה / אטם ראש נפרץ.

בתור התחלה יש לבדוק למה האוטו מתחמם. המחוג צריך להתייצב על האמצע בדיוק (90 מעלות) וכ-2 ממ מעליו (טמפ' של כ 92 מעלות) הוונטה צריכה להידלק (יוניט חום 92-87) עד להתקררות ב 87 מעלות.

לרוב מתחילים עם הדברים הזולים שבאונו לא יקרים בכלל - וכדאי לבדוק והלחליף לפי הסדר הזה;

יוניט מאוורר (מתג) 92-87 - 25 שח.

טרמוסטט (הולך ביחד עם הפלנג') - כ 100 שח.

משאבת מים - סביבות ה 150 שח כמדומני.

ניקוי רדיאטור - השאלה היא מה מצבו והאם כדאי לנקות (סיפור של כמה מאות שקלים - חדש עולה 500-700 שח של "מארלי").

במידה והכל תקין והאוטו עדיין מתחמם, סימן שזה האטם ראש מנוע.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאיציק - כמה שאלות:

כל פעם שאלו את זה על אונו אבל אני עדיין משתגע מהענין, כולם אומרים שאונו צריכה לעמוד על כ-90 מעלות. כולם אומרים שהמחוג צריך להצביע בדיוק לאמצע.

אבל -ע"פ חלוקה של הקווים בסקאלה (בין 60 ל-140 יש 5 קווים גדולים כולל) מתקבל שהקו האמצעי = 100 מעלות... ??

דבר שני - האם אין בדיקה לתקינות אטם ראש לפני כל ההחלפות וכו'?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם
לאיציק - כמה שאלות:

כל פעם שאלו את זה על אונו אבל אני עדיין משתגע מהענין, כולם אומרים שאונו צריכה לעמוד על כ-90 מעלות. כולם אומרים שהמחוג צריך להצביע בדיוק לאמצע.

אבל -ע"פ חלוקה של הקווים בסקאלה (בין 60 ל-140 יש 5 קווים גדולים כולל) מתקבל שהקו האמצעי = 100 מעלות... ??

דבר שני - האם אין בדיקה לתקינות אטם ראש לפני כל ההחלפות וכו'?

תודה,

צביקה

הסקאלה לא תמיד לינארית ב 100% ולכן לך על בטוח:

היוניט מאוורר מפעיל את המאוורר ב 92 מעלות, שזה בדיוק כ-2 מילימטרים ימינה מקו האמצע שאתה טוען שהוא 100 מעלות, ומפסיקה את פעולה המאוורר ב 87 מעלות, שזה כ 3-4 ממ משמאל לקו האמצע.

הנושא נבדק על אונו שהחלפתי בה טרמוסטט (שבא יחד עם הפלנג') שמתחיל פתיחה בטמפ' של 83 מעלות, יוניט מאוורר חדש 92-87 ונוזל קירור איכותי (לאחר שטיפה של כל המערכת כולל הרדיאטור חימום).

בנסיעות במזג אויר קר המחוג אכן היה יורד לאיזור ה 80 מעלות (הרבע הראשון של הסקאלה) אבל לא היה עובר את ה 92 מעלות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבנתי... אז לפני שנותק אצלי הרדיאטור חימום גם ישבתי על הקו אמצע בדיוק.

מאז הניתוק (כנראה בגלל שיש פחות נוזל במערכת?) אני עומד על ה-92 רוב הזמן (2 ממ ימינה...)

תודה על ההבהרה,

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...