Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, flytomars כתב:

אבל הסיפור על עראפת- וואו, לא הכרתי, מעניין מאוד

באחת הפעמים היו אמורים להפיל מטוס שחשבו שערפאת נמצא עליו.

בדיעבד הסתבר שמי שהיה על המטוס הוא אח של ערפאת שנסע לאירופה עם כ30 ילדים יתומים מסברה ושתילה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, madmaxx כתב:

המלחמה פרצה ב-5 ביוני, הספינה נפגעה ב-8 ביוני, כך שהטיעון הזה לא תקף.

כמו שכתבתי- וויקיפדיה מלאה בשלל תיאוריות, החל מרצון להסתיר שאנחנו מוציאים שבויים להורג באל עריש וכלה בפעולת false flag בהוראת דיין כדי לגרור את האמריקאים למלחמה, אבל לפי הגרסה של אבא שלי (שלא קרא אותה באינטרנט אלא חווה בזמן אמת, היה באמצע שנות ה20 שלו באותו זמן) הספינה יורטה כדי שלא תגלה לעולם (לאו"ם, מדינות ערב) שאנחנו עומדים להפר את הפסקת האש עם סוריה ולכבוש את הגולן, מה שאכן קרה יום אחרי.

פורסם (נערך)

@discoTD5 לא כתבתי ״בטעות״. וכמובן שלכל צד הנרטיב שלו. 

הפלות של מטוסי נוסעים שכן או לא סטו ממסלולם לא נדירות. חשוב על קוריאן 007 ב-1983 שבעקבותיה שוחרר gps לשימוש אזרחי, טיסת סיבריאן 1812 מלזיה 17 שהופלו מעל אוקראינה,איראן אייר 655 שהופלה על ידי הצי האמריקאי, אוקראין 752 שהופלה מעל איראן ועוד רשימה ארוכה.

@flytomars התיאוריה של אבא שלך שגויה - לא היתה שום הפסקת אש עם סוריה. חיל האויר הישראלי תקף את שדות התעופה בסוריה ב-5 ביוני והסורים הפגיזו את יישובי עמק החולה ועמק הירדן ללא הרף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

התיאוריה של אבא שלך שגויה - לא היתה שום הפסקת אש עם סוריה. חיל האויר הישראלי תקף את שדות התעופה בסוריה ב-5 ביוני והסורים הפגיזו את יישובי עמק החולה ועמק הירדן ללא הרף.

אני כנראה מעוות את דבריו, אשאל אותו שוב לגבי הפרטים, דיברנו על זה לפני כמה חודשים והזיכרון שלי לא מי יודע מה 🤣

פורסם
לפני 10 שעות, flytomars כתב:

מסקרן אותי מה אנשים שחוו את זה בזמן אמת והיו מחוברים לחדשות ולזייטגייסט באותה תקופה, אני יודע שאפילו ספריאל הדינוזאור לא היה בגיל מודע אז אבל אשמח אם מישהו ישאל בן משפחה מבוגר מה התיאוריה שלו (ברור שכולנו מדברים מהתחת ואף אחד לא באמת יודע, אבל מסקרן אותי מה היה ההלך רוח בזמנו)

סיקרן גם אותי,  בעיקר אם האכילו אותי לוקשים או לא. 

קראתי על הליברטי קצת אתמול והגעתי לתחקיר שפירסם אדם בשם איי.ג׳יי. קריסטל - היה טייס בצי האמריקאי ואח״כ עו״ד ושופט, ככה שיש לו ניסיון רלוונטי לאורך ולרוחב.

הוא כתב עבודת דוקטורט ושני ספרים בנושא והמסקנה שלו היא שהתקרית הייתה טעות תמימה ושכל תיאורית הקונספירציה לא מחזיקות מים אם בוחנים אותן יותר מדקה.

מצורף תרגום לעברית (260 עמ׳) של עבודה שלו - כולל פרק בשם ׳האם דיין נתן את ההוראה?׳ ו׳סיפורי בדים לעומת מציאות׳.

קראתי ברפרוף כמה עמודים - נראה מעניין ורציני.

http://www.libertyincident-il.com/uploads/1/0/6/6/106665989/liberty_heb-compressed.pdf

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, waterman כתב:

מי שהיתה נגד היא מחלקת המדינה.

נשיא ארה״ב דאז פעל בניגוד להמלצות שלא להכיר במדינה הצעירה.

נשיא ארה״ב למעשה שינה את דעתו לאחר פגישה עם חיים ויצמן,

ציטוט מתוך ראיון שהיה בזמנו עם טרומן:

ד"ר ויצמן ואני שוחחנו כמעט שעה", סיפר טרומן. "הוא היה אישיות גדולה ואדם בעל הישגים יוצאי דופן... הוא הסביר לי שעמו צריך לבחור בין מדינה לבין השמדה. ואחרי שאמר לי את זה, הבטחתי לו שאתמוך במדינה יהודית.

"ואז ידעתי מה אני צריך לעשות", המשיך. "הייתי צריך לטפל בבחורים האלו ממחלקת המדינה שכל הזמן ניסו לעבוד עליי בנושא פלסטינה, שאמרו שאני לא מבין כלום ושאני צריך להשאיר את השאלה הזאת למומחים. צר לי לומר שכמה מהם היו אנטישמים.

"אבל אני התחייבתי לפני ד"ר ויצמן... וכך, ביום שבו הוכרזה מדינת ישראל, הודעתי לפקידים האלה מה בדעתי לעשות חצי שעה מראש, לא יותר, כדי שלא יספיקו לתקוע מקל בגלגלים.

https://www.haaretz.co.il/magazine/letters/2022-06-15/ty-article/00000181-67e3-d36b-a5d5-6fef3dc60000?gift=fc4bd53bd6634c56a6fafcfa266b36af

גילוי נאות, קשר עקיף לאותו יעקובסון הליטאי שהיגר לברוקלין. 

עד היום לא מבין למה החלק של המשפחה שלי בחר בפלשטינה 🥹😜

ועוד ציטוט :

אדי ג'קובסון היה בנם של מהגרים יהודים עניים מליטא. הוא וטרומן היו חברים ושותפים בחנות הבגדים "טרומן וג'קובסון", שנסגרה ב–1934 בזמן המשבר הכלכלי הגדול. ב–1948 הצליח ג'קובסון לשכנע את טרומן — לאחר מאמצים רבים — לפגוש את חיים ויצמן. טרומן סיפר לאבי כך: "החברים הציונים שלו נידנדו לי בלי סוף. כמה מהם היו חסרי כבוד וחסרי נימוס עד כדי כך שלא רציתי שום קשר איתם... סבלנותי הלכה ופקעה עד כדי כך שהודעתי לעוזריי שאינני רוצה לפגוש שוב אף דובר ציוני. לכן דחיתי כל הזמן את הפגישה עם ויצמן. אבל אדי התעקש שאפגוש אותו ללא דיחוי".

נקודה חשובה להבנת מצבנו מיום הקמת המדינה - ישראל הוקמה עם אג'נדה קומוניסטית/בולשביקית שתוחזקה על ידי מפא״י לא מעט שנים.

המפלגה הקומוניסטית הישראלית -מק״י , נעלמה עם הזמן ונטמעה במפלגות הערביות. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

וכדי שלא כל השרשיר יהיה DOOM AND GLOOM - 

הנה משהו אופטימי:

עובדה שבטח הרוב פה מכירים אבל בשביל המעט שלא-

ישראל מחזיקה בשיא העולמי של כמות נוסעים על מטוס בודד, במבצע המטורף של העלאת יהודי אתיופיה במבצע שלמה.

https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/most-passengers-on-an-aircraft

אומדנים טוענים לבין 1088 ל1122 כאשר במהלך הטיסה נוספו 2 נוסעים קטנטנים שנולדו בטיסה עצמה 😃

כדי להגיע לכמות המטורפת הזו המטוסים עברו מודיפיקציה שבה הוציאו את כל הכיסאות וכל הדברים המיותרים שלא הכרחיים לטיסה.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 2
פורסם

אני מספיק זקן כדי לזכור את זה בלייב... טיסה אחת ששברה שני שיאים בו-זמנית.

אולי בעתיד יהיה איזה סופר-מטוס שייעלה יותר נוסעים, אבל שתי לידות בטיסה אחת - זה יהיה קשה לשבור 🤪

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, hans כתב:

אולי בעתיד יהיה איזה סופר-מטוס שייעלה יותר נוסעים, אבל שתי לידות בטיסה אחת - זה יהיה קשה לשבור 🤪

אני זוכר את המבצע המטורף הזה אבל לשיא הזה התוודעתי רק כמה עשרות שנים אחרי...

פורסם (נערך)

מטוס מסוג שנועד להסבה.

בהחלט, ניהול מטורף לחלוטין של המבצע.

ואפשר להתחיל להביא כאן שיאים ששברה אלעל. יש רשימה לא קצרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לילהאמר וזעם האל

מוקד

ערצב 12

אידה בורוכוביץ', פסקו כהן וז'אן ז'אק מימוני

שיירת הל"ה

לא יודע אם קל עכשיו למצוא דוחות מודיעין כאלה אבל כשהם שוחררו אחרי 60 שנה ההערכות של כל שירותי הביון המערביים היו שמדינת ישראל תחזיק מעמד מקסימום 8 שנים. זה לא קרה הרבה בגלל הדיקטטורה הפסדו-דמוקרטית ששלטה אז בארץ...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

משמח לראות שהתעורר דיון על העבר , כאשר עדיין יש כאן מי שהיו שם באותן שנים ויש את מי לשאול.הוריהם של כמה מוותיקי הפורום היותר מבוגרים עדיין בסביבה וניתן לקבל מהם מידע ממקור ראשון. 

על האירועים משנות ה 80 ואילך יש לא מעט מידע, רובו גלוי, ולא מעט ממנו ניתן לקבל ממקור ראשון. ככל שחוזרים בזמן לשנות ה 30 של המאה הקודמת, ממליץ לשאול את מי שכבר היו כאן  כמו למשל חמי שהיה עד להכרזת המדינה בהיות בן 15. 

לפני 21 שעות, פינדר כתב:

ב1973 חיל האוויר הפיל מטוס נוסעים לובי שחדר בטעות לסיני שהיתה אז בשליטת ישראל. 108 נוסעים נהרגו.

למזלנו, אין צורך לקרוא בויקיפדיה. יש מי שהיו שם בזמן אמת (לא אני 😉) ויודעים את העובדות שלא תועדו ברשת, אבל יודעים ממקור ראשון את השתלשלות האירועים.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

גם אם ישברו מה הסיכוימששני התינוקות יהיו אתיופים?

• מצחיק 5

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הקטע הוא שלא יודעים כמה ילדים היו על המטוס, כי, ככל הנראה, היו ילדים שהוחבאו בבקדי האימהות.

• תוכן חדש...