Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברכב  פיגו 208 שנת 20 נדלקה נורית מנוע בצהוב  , בבדיקה עם סורק הופיע תקלה P00D2 התקלה חוזרת שוב לאחר מספר אפוסים בזמן קצר נסיעה אחת 

למישהו יש מושג מהות הבעיה ?

תודה

פורסם
בתאריך 22.3.2026 בשעה 08:08, המצליח כתב:

בדקתי חיישנים  נראה תקין  , האם ידוע למישהו

מספרי הפינים בפלג המחשב  של חיישני החמצן לבדיקת חיוט

בכל הפורום הנכבד הזה ... אף אחד לא יודע לעזור בנושא   

פורסם

נעשו בדיקות  חלקיות לפי הסירטון  . וגם נבדקו גופי החימום  כדי להשלים את הבדיקה  צריך לבדוק חיוט בין חישני החמצן לפלג במחשב כדי לשלול בעית חיווט    ולשם כך אני צריך מספרי פינים רלוונטים  לחיישני החמצן בפלג המחשב

פורסם (נערך)

לדעתי:

מדובר פה במשהו מסובך יותר מלהחליף פילטרים, שמן, נוזל קירור, פלאגים, החלפת מיכל עודפי נוזל קירור, ורצועת אלטרנטור.

הייתי הולך למוסך.

אם באמת היית יכול לטפל בזה לבד, היית גם מוצא את המידע שאתה צריך והדגשת בהודעה לבד. אתה לא יכול לטפל בזה לבד לדעתי, יש המון דברים שאתה כנראה כן יכול לטפל לבד.

(לא לשכוח בטיחות - רכב על 2 בוקים אחד מכל צד כשעובדים על הרכב, פין נעילה, משקפיי מגן, וכו')

אני גם לא חושב ש PASHUT יודע לעזור לך במקרה הזה - כי אם הוא באמת היה יודע לעזור, הוא היה מפרט איך לבדוק את מה שהוא הציע.

איך בודקים גופי חימום? לא צריך להביא אחד אחר כדי לבדוק האם הבעיה משם? 

מה התהליך?

אתה לא מקבל כאן מידע כי מדובר במקרה לא פשוט, לך למוסך שמבין בפג'ו ותבקש שמישהו ותיק יבדוק לך. שמכיר דברים מיוחדים.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם

גולדן תודה על התיחסותך ,  למען הדיוק לא הודגשה המילה לבד ,

מעבר לכך מבחינתי זה לא מסובך יותר מהחלפת פילטר  ,   חסר לי שרטוט של פלג המחשב וחיבורי חיישני החמצן  , 

אשר יכולים להמצא אצל אחד או יותר  מחברי הפורום הזה ,  הרי לשם כך קיימים פורומים יעודיים  להחלפת דעות , מידע , וניסיון 

ובכך לספק עזרה  , ועניין לחברי הקבוצה  בנושא משותף 

פורסם

ניסיתי לגגל אין לי מושג מה זה אולי אתה תבין..

1מתח חימום (+)BSM (נתיך F22 או F4)בדוק $12V$ כשהמנוע פועל

.2פיקוד חימום (-)קונקטור חום (Middle), פין A3/B3המחשב נותן פולסים של אדמה.

3אדמת סיגנלקונקטור חום, פין L4רציפות לאדמת מחשב.

4אות (Signal)קונקטור חום, פין K4מתח משתנה $0.1V-0.9V$

*הערה:

אני הייתי הולך למוסך מתמחה דוגמת גבע או אורן 

הבדיקה שם בדר''כ ללא עלות.

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

המקרה שלך מה זה יותר מסובך מלהחליף פלאגים, שמן, נוזל קירור או פילטרים, כל כך הרבה יותר מסובך ואני אסביר לך גם למה:

קיבלת שגיאה P00D2

איך אתה יודע איזה חיישן חמצן לבדוק? זה שלפני הממיר או אחרי?

יש לך חיישנים אחרים שאתה יכול לשים לבדיקה לראות אם המצב הסתדר? נניח באת החלפת את זה שלפני הממיר, בודק אם אין יותר שגיאה, יש שגיאה? מחליף את זה שאחרי הממיר.

זה הכיוון. חפרתי עבורך את גוגל ורדיט.

אתה אפילו לא מפרט מה בדקת ב "נעשו בדיקות חלקיות"

למה אתה לא מפרט?

אתה גורם לצד השני לחשוד שלא בדקת כלום, סורי שאני אומר לך את זה.

כי אם היית בודק משהו היית מפרט. זה מה שאני חושב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 33 דקות, PASHUT כתב:

ניסיתי לגגל אין לי מושג מה זה אולי אתה תבין..

1מתח חימום (+)BSM (נתיך F22 או F4)בדוק $12V$ כשהמנוע פועל

.2פיקוד חימום (-)קונקטור חום (Middle), פין A3/B3המחשב נותן פולסים של אדמה.

3אדמת סיגנלקונקטור חום, פין L4רציפות לאדמת מחשב.

4אות (Signal)קונקטור חום, פין K4מתח משתנה $0.1V-0.9V$

*הערה:

אני הייתי הולך למוסך מתמחה דוגמת גבע או אורן 

הבדיקה שם בדר''כ ללא עלות.

תודה , אבדוק ... בכל מקרה אלו נתונים של אחד מתוך שלושת החיישנים הקיימים

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, גולדן191 כתב:

המקרה שלך מה זה יותר מסובך מלהחליף פלאגים, שמן, נוזל קירור או פילטרים, כל כך הרבה יותר מסובך ואני אסביר לך גם למה:

קיבלת שגיאה P00D2

איך אתה יודע איזה חיישן חמצן לבדוק? זה שלפני הממיר או אחרי?

יש לך חיישנים אחרים שאתה יכול לשים לבדיקה לראות אם המצב הסתדר? נניח באת החלפת את זה שלפני הממיר, בודק אם אין יותר שגיאה, יש שגיאה? מחליף את זה שאחרי הממיר.

זה הכיוון. חפרתי עבורך את גוגל ורדיט.

אתה אפילו לא מפרט מה בדקת ב "נעשו בדיקות חלקיות"

למה אתה לא מפרט?

אתה גורם לצד השני לחשוד שלא בדקת כלום, סורי שאני אומר לך את זה.

כי אם היית בודק משהו היית מפרט. זה מה שאני חושב.

גולדן ... אם לא יודעים  בודקים את כל החיישנים , בפיתרון התקלה לא מחליפים סתם ,  מכיוון שמעבר לעלות הכלכלית  , כל החיישנים יכולים להיות תקינים אבל עדיין  הרכב מזהה חיישן תקול מכיוון שיש תקלת חיוט בין החיישן למחשב  כך שהחלפה לא תמיד פותרת לכן מבצעים בדיקות 

לגבי חשדותך  יכולת  פשוט לשאול איזה בדיקות נעשו , במקום להחזיק בדעה (וזו זכותך ) אשר בינה ובן המציאות אין קשר 

בכל מקרה לשאלתך  פורקו חיישני החמצן  לפני ואחרי הממיר נבדק התנגדות סליל החימום עם מולטי מטר תוצאה סביב ה 4 אוהם

חובר מתח 12 ולט לסליל החימום של החיישן  וליציאת החישן חובר מכשיר סקופ על מנת לראות את צורת גל היציאה והמתח סביב 0.4 ולט

וכמו שאמרתי מס פעמים  נותר להשלמת הבדיקה לבדוק חיווט בן החיישן למחשב ברכב  שככול הנראה הבעיה נעוצה שם היות שהחיישנים תקינים

פורסם

נתת בידע. יפה. אני לא יודע לבצע את מה שעשית.

אבל אם לא תמצא, וחפרת את האינטרנט, וגם פה לא תקבל תשובה, לך למקצוען של פג'ו או משהו. כפי שאמרו אורן או גבע. או מקצוען אחר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...