Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, itsik170 כתב:

עקב תקנות זיהום, אוטוטו מפסיקים את ייבוא ה-1.2 ליטר ומייבאים מנוע 1 ליטר חלש יותר, מה שבטוח זה שהתאוצה תהיה עוד יותר איטית.

כבר עכשיו עם מנוע 1.2 היא עושה 0-100 ב-16.5 שניות. 

איטי יותר מזה זה כבר רמות של דאצ'יה ספרינג עם מיאוץ של 19 שניות. 

פורסם
לפני 10 שעות, yoav911gt2 כתב:

לג'אז יש גיר רציף

בג'אז ההיברידית החדשה אין גיר רציף.

אין גיר בכלל.

המנוע החשמלי עובד שם, ומחשב הרכב מדמה כאילו יש העברות הילוכים כמו בגיר אוטומטי.

פורסם

אחת הבעיות העיקריות פה היא עדר. 

לא חושב שמישהו פרטי קונה אותה ב 110 אלף

אבל הרבה עושים ליסינג פרטי ולוקחים אותה, או קונים אותה במחיר מופקע רק כי זה פיקנטו.

פורסם
לפני 14 שעות, itamarg כתב:

כל העברת הילוך לוקחת המון זמן

והתחלתי להתגעגע לפיג'ו 208 הידנית שמכרתי לא מזמן.

הנסיעה בה כל כך נוראית שסבלתי מכל רגע וכלל תאוצה. 

על עקיפות מחוץ לעיר אין מה לדבר בכביש דו סטרי,

ובכלל באופן כללי התאוצה לא נעימה ונוראית (גם בתאוצה איטית)

יצא שהיתה לי כזו רובוטית בדיוק מהשכרה לשבועיים ומייד אח"כ כזו ידנית (ביוון) לשבוע - מה אגיד שני רכבים שונים לגמרי. עם הרובוטית הייתי ממש מתוסכל, כל הדברים שאתה מתאר התנהגות ממש מוזרה בעיר ומחוצה לה, כל יציאה מחנייה היתה לא צפוייה.

עם הידנית - תענוג. מממש נהניתי איתה. אגב פעם ראשונה שראיתי קרוז קונרול בידני (עובד טוב).

עכשיו אני עם I20, גם רובוטית (DCT) אבל הכל שונה לגמרי - לטובה, כמובן במגבלות שהרובוטי מאפשר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

כבר עכשיו עם מנוע 1.2 היא עושה 0-100 ב-16.5 שניות. 

בחיי שאני עם רכב חשמלי מעדיף לעמוד ברמזור מאחורי משאית ולא מאחורי פיקנטו, הדבר הזה לא זז.

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 56 דקות, baer כתב:

אגב פעם ראשונה שראיתי קרוז קונרול בידני

קיים כבר שנים למשל C3 פיקאסו מ 2010 ידנית זה סטנדרט, הקרוז קונטרול, היתה לי 1 כזו..

גם קסארה פיקאסו 2002- 2004 ידנית יש קרוז!! גם כזו היתה לי..

משתדל לעזור

פורסם

לי היה קרוז בקליאו 3 ידנית, גם בסיוויק 93 של ההורים היה בידני.

• מעניין 2

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מי ישמע.

בקרת השיוט הומצאה לפני תיבת ההילוכים האוטומטית.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

היה לי בקרת שיוט ברומסטר ידנית, עבד יופי כאשר אני לבד על הכביש.

כאשר יש תנועה על הכביש... אני נוסע בפאנן על הכביש בנתיב הכי ימני, עוקף אותי רכב נכנס לפני ומאט, הרכב שלי גם מאט עד לנקודה שבה אני צריך להוריד הילוך. ואז הבן יונה מאיץ... ואני שוב צריך להעביר הילוך.

בקיצור הנהגים מסביב מוצאים לך את כל החשק לנהוג עם בקרת שיוט,

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, itamarg כתב:

אבל ניחא. 

צריכת הדלק עמדה על 1:11 בנסיעה משולבת.

גרוע מאוד.

זה מעניין

אני נסעתי כמה וכמה פעמים על כזה רובוטי ותמיד יצא הרבה יותר חסכוני (בערך 1-16/17)

עריכה אחרונה על ידי עוזי ל
פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

היה לי בקרת שיוט ברומסטר ידנית, עבד יופי כאשר אני לבד על הכביש.

כאשר יש תנועה על הכביש... אני נוסע בפאנן על הכביש בנתיב הכי ימני, עוקף אותי רכב נכנס לפני ומאט, הרכב שלי גם מאט עד לנקודה שבה אני צריך להוריד הילוך. ואז הבן יונה מאיץ... ואני שוב צריך להעביר הילוך.

בקיצור הנהגים מסביב מוצאים לך את כל החשק לנהוג עם בקרת שיוט,

גם באוטומט זה ככה..

בכל אופן יש מכוניות שאפשר להוריד מהירות בידית בקרת השיוט עצמה בלי ברקס

אגב באיזו רומסטר יש שיוט? לא מוכר לי, הדיזל 1.9 אולי? איזה שנה? או הבנזין 1.2?

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

פות"ש מערבב פה שני דברים שונים. כן, אולי המשותף ביניהם הוא נסיון לעמוד בתקנות זיהום אוויר, אבל מעבר לכך, הם ממש לא קשורים אחד לשני.

1. גיר רובוטי חד-מצמדי. כן, זה לא גיר נוח למי שלא רגיל אליו, ואני יכול לתאר לעצמי איך מישהו שרגיל לאוטומט יתעצבן עליו אם קיבל אותו לכמה שעות/ימים. אבל בפועל, כשלומדים את צורת העבודה שלו ואיך לנהוג בו נכון, הוא עובד סבבה. ולראיה עשרות אלפי אנשים שהסתדרו עם קורולה עם גיר דומה לפני כמעט שני עשורים. האנשים שקונים את הרכב זה לא אנשים שצריכים להנות (או לסבול) מהגיר יום-יומיים. הם מבלים עם הרכב שנים, ולכן הרושם הראשוני, כמו שאתה קיבלת עליו, לא משנה להם.

2. מנוע חלש. כן, מה לעשות... זה מה יש ברכבים קטנים וזולים. לא בטוח למה ציפית בעניין הזה.

צריכת דלק לא טובה זה אכן מפתיע לראה, אבל סטטיסטיקה של בן אדם אחד זה לא בדיוק מייצג, בלשון המעטה. תבדוק מה הצריכה הממוצעת המדווחת בשטח, לא מה אתה ראית ברכב בודד ב-24 שעות.

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם

אני לא חושב שהמנוע חלש ביחס למשקל, כמו שכתבתי נהגתי בפיקנטו כזו עם גיר פלנטרי והיא היתה בסדר גמור.

הבעיה זה הגיר הנוראי הזה שגורם לרכב להרגיש כמו טרנטה.
לגביי צריכת דלק אני מסכים, יכול מאוד להיות גם שהרכב הנ"ל מוזנח למרות שלא נסע הרבה ק"מ.

פורסם
לפני 41 דקות, chrono כתב:

פות"ש מערבב פה שני דברים שונים. כן, אולי המשותף ביניהם הוא נסיון לעמוד בתקנות זיהום אוויר, אבל מעבר לכך, הם ממש לא קשורים אחד לשני.

1. גיר רובוטי חד-מצמדי. כן, זה לא גיר נוח למי שלא רגיל אליו, ואני יכול לתאר לעצמי איך מישהו שרגיל לאוטומט יתעצבן עליו אם קיבל אותו לכמה שעות/ימים. אבל בפועל, כשלומדים את צורת העבודה שלו ואיך לנהוג בו נכון, הוא עובד סבבה. ולראיה עשרות אלפי אנשים שהסתדרו עם קורולה עם גיר דומה לפני כמעט שני עשורים. האנשים שקונים את הרכב זה לא אנשים שצריכים להנות (או לסבול) מהגיר יום-יומיים. הם מבלים עם הרכב שנים, ולכן הרושם הראשוני, כמו שאתה קיבלת עליו, לא משנה להם.

2. מנוע חלש. כן, מה לעשות... זה מה יש ברכבים קטנים וזולים. לא בטוח למה ציפית בעניין הזה.

צריכת דלק לא טובה זה אכן מפתיע לראה, אבל סטטיסטיקה של בן אדם אחד זה לא בדיוק מייצג, בלשון המעטה. תבדוק מה הצריכה הממוצעת המדווחת בשטח, לא מה אתה ראית ברכב בודד ב-24 שעות.

1-טיוטה מהר מאוד זנחו את הגיר הזה לטובת פלנטרי כי אנשים לא התרגלו.

2-ספיצפית ברכב קטן עם רובוטי. רכב מרגיש יותר חלש בגלל העברות הילוכים איטיות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי ברומניה באוטובוס רובוטי, ואוו בעליות לקח לו הרבה זמן והחלפות ההילוכים היו מורגשות

בעבר בילדותי היו לאגד כמה כאלו ואבא שלי הסביר לי שזה ''חצי אוטומט'' חח

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...