Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שהיה ב'טייגר' של אגד באמת היה חצי אוטומטי, לא רובוטי.

הנהג היה אחראי על החלפת הילוכים (ידית קצרה בתוך מסילות מתכת).

רק הקלאץ' היה אוטומטי, כלומר לא הייתה דוושה שמאלית בכלל.

באותה תקופה הסידור הזה הופיע בעוד רכבים, VW חיפושית, סיטרואן GS ועוד.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

מעניין, לא הכרתי

אבל היום אין את זה בכלל לדעתי, אולי בחו''ל כן

אגב חבר טוב שלי נסע באוטובוס ידני בפולין חדש מהניילון

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

בפועל, כשלומדים את צורת העבודה שלו ואיך לנהוג בו נכון, הוא עובד סבבה.

אתה לא כזה חכם ואין צורך להציג את כולם סביבך כמטומטמים. בין המגיבים פה (והמשמיצים את הגירים האלה לאורך ההיסטוריה) יש אנשים עם עשרות שנות נסיון על כל דבר מאופנוע וטרקטור עד משאית ואוטובוס, עם שלל מכוניות פרטיות באמצע. אם הם אומרים שהפתרון הזה בעייתי אז הוא בעייתי, ולא בגלל שהם לא למדו לנהוג בו נכון או כי הם 'רגילים' למשהו. ואם רכב נמכר/מושכר כאוטומט אז הוא צריך להתנהג בהתאם, לא לדרוש יחס מיוחד שרק יחידי סגולה יכולים להבין. 

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

גם באוטומט זה ככה..

בכל אופן יש מכוניות שאפשר להוריד מהירות בידית בקרת השיוט עצמה בלי ברקס

אגב באיזו רומסטר יש שיוט? לא מוכר לי, הדיזל 1.9 אולי? איזה שנה? או הבנזין 1.2?

רק שבאוטומט הרכב עושה זאת עבורך, בידני אני יוצא מהשאנטי לוחץ על המצמד מוריד יד לידית הילוכים ומבצע פעולה.

ברומסטר התקנה בחברה אחרי הקנייה.

פורסם

יש לי פיגו 108 רובוטית ולחמותי קיה פיקנטו רובוטית ובתחושה שלי הגיר של הקיה (למרות שהיא חדשה משמעותית) הרב פחות נעים לנהיגה

פורסם

דוקה הפיקנטו במתיחת פנים איבדה כמה סוסים בגלל זיהום אויר 

ולגבי ההשוואה לקרולה רובוטית, הקרולה הרבה יותר טובה מה גם שבקרולה יש שליטה ידנית בהילוכים ובפיקנטו זה עובד לפעמים רק בלהוריד הילוך 

דווקה אני אישית יותר אוהב את הקרולה הרובוטית מהפלנטרי, אבל זה בתנאי שמחליפים הילוך לבד ואז הוא די ממושמע [זה לא חוחמה כי אני נוהג על ידני ביום יום

מה שבפיקנטו לא שייך והמעבר בו בין הילוך ראשון לשני אתה רואה במראה איך כל הרכבים גדלים....

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

אם מדובר ברובוט חשמלי בלבד, זה מסביר את ההתנהגות המחורבנת שלו...סטייל C3 1.6 דור ראשון רובוטית, או קורולה 2008-2010 רובוטיות.

זה מנגנון עלוב ברמות שקשה לתאר.

דווקא הגיר הרובוטי של PSA ב C3 פיקאסו 2012- וברלינגו XTR הוא מוצלח בזכות היותו אלקטרוני-הידראולי (מערכת של מגנטי-מרלי שנקראת סלספיד). 

זה עובד מהר יותר, חלק יותר וטוב יותר. זה לא גיר פלנטרי, אבל זה עובד הכי טוב שגיר ידני חד מצמדי יכול לעבוד עם רובוט.

תמיד המעבר בהילוכים הנמוכים הוא קריטי יותר, במיוחד בין 1 ל 2 שם הרכב מתחיל לנוע ולצבור מהירות - ושם תמיד יהיה מורגש שיהוי כלשהו, אבל כל היתר ? באמת בסדר גמור.

נראה לי שבהזדמנות אני צריך לצלם וידאו בנסיעה בשביל שיהיה אפשר להבין כמה זה שונה מהגיר בפיקנטו.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשגרתי בתל אביב הייתי לוקח מדי פעם פיקנטו כזאת מאוטו תל, באותה התקופה היתה לי בחניה סיטרואן c4 דיזל רובוטית עם קרוב ל200,000 ק״מ

יצא לי לנסות כמה פיקנטו כאלה, גם עם אלפי ק״מ בודדים. איזה קטסטרופה. מדובר ברכב שֿגרם לגיר של הסיטרואן המזדקנת להרגיש כמו אוטומט פלנטרי בהשוואה. 

מעבר לאופי המזעזע של התיבה, הבעיה הגדולה ביותר של הרכב הזה לדעתי זה המחסור הקיצוני בכוח, והתנהגות תמוהה שלא ראיתי בשום רכב אחר - כשיוצאים מרמזור עם רגל כבדה האוטו מדלג על ההילוך השני ועובר ישר לשלישי… מיותר לציין שזה לא עוזר במסע לכיוון הרמזור הבא. 

נקודת האור היחידה היא תא הנוסעים המאובזר יחסית וגימור מכובד ביחס לקטגוריה. 

• רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם (נערך)

@Derish

נראה לי שאתה קצת מגזים בתגובה שלך. 

גיר, ושיטת ההפעלה שלו, אלו פשרות הנדסיות. 

ברמת ההתנהגות אכן לגירים האלו חיסרון משמעותי בפן העידון בהחלפת ההילוכים ובעיקר בנמוכים. 

כמו כן לגיר הזה רגישות יתר ללחץ האוויר בגלגלים, כשהוא נמוך מדי ההילוכים לא יעברו חלק. למה? ככה. 

החזקנו יאריס רובוטית במשך 9 שנים. נקנתה כמשומשת. עשינו איתה 200 אלף ק"מ, בשנים הראשונות כ-35 אלף בשנה, אחר כך הפכה לרכב משני ואז פחות. 

רכב מצוין.

האם הייתי קונה אותו (או מוכר אותו למי שהולך להשתמש בו) לנסיעה עירונית או פקוקה בעיקר? כמובן שלא!

אבל עבור סוג הנסיעה שלנו אז, שכלל בעיקר כבישים פתוחים ועליות, ונסיעה הררית, רכב אוטומטי שניפק 17 ק"מ לליטר אמיתיים מול פלנטרית 4 הילוכים שהייתה שורפת 9 ק"מ לליטר, זה סופר משמעותי.

באופן אישי אני השתמשתי בהעברת ההילוכים בצורה ידנית. זוגתי רק במצב האוטומטי המלא.

לא שאני משווה, כן? אבל טויוטה שמו גיר כזה בלקסוס LFA. 

דוגמה לפשרות הנדסיות...

יכול להיות שכחבילה, הפיקנטו חרא. אבל הגיר לבד, או מערכת ההפעלה שלו, זה רק רכיב במכלול.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

בוא נדבר אחרי שתיסע קצת על הפיקנטו או ה-i10 עם הגיר הספציפי הזה. לא הטכנולוגיה באופן כללי, אלא איך שהיא מוטמעת בדגם המדובר. 

הדבר הכי קרוב שיצא לי לחוות היה סמארט דור א'. יש שם גיר ידני פרופר שצריך לתפעל באופן קבוע כמו על אופנוע, רק בלי דוושת קלאץ'. עוזבים את הגז, מחכים שניה, מעלים או מורידים הילוך. קצת חריג אבל עובד טוב סה"כ בתנועה עירונית או פרברית. דורש התרגלות, אבל אמא שלי למשל הייתה יכולה ללמוד את זה תוך מספר שעות או ימים ולא הייתי חושש לתת לה אוטו כזה. 

לעומת זאת, הפיקנטו מעמידה פני אוטו אמיתי שיכול להתנהל חלק בכל מהירות ועם כל משתמש, נותנת לך אשליה של גיר אוטומטי (כי מוט ההילוכים נראה ככה), ואז מביאה לך כאפה לפנים. מילא זה שהיא קצת איטית בכביש, אבל בעיר היא פשוט בועטת באמצע הנסיעה ומפחידה את הנהג, ואז כשמגיעים לעליה - מידרדרת כמו רכב ידני, רק שאין לך דוושת קלאץ' כדי להחזיק אותה במקום. אז אם אתה אדם נורמטיבי ולא חבר בקארספורום, המחשבה הראשונה שלך היא שמשהו ברכב תקול ואיך בכלל יוצאים מסיטואציה כזאת? נראה לך שהנהג הממוצע זוכר איך עושים זינוק בעלייה, ועוד ברוורס? זה מצב אמיתי שהיה לי עם פיקנטו שכורה בחניון חיפאי כלשהו, וזה אוטו שלא הייתי נותן לאמא שלי או לאף אחד אחר במשפחה שאינו נהג מקצועי. במצב כזה, המרחק בין בלבול רגעי לבין ה'אובדן שליטה ברכב' שאנחנו קוראים עליו בעיתונים קצר מאד.

גם אני שמעתי לאורך עשרים שנות פורום את כל הסיפורים על הטויוטה וה-DSG והפורד פוקוס, וחשבתי שזה מוגזם ואנשים סתם דרמטיים מדי ונהגים גרועים. אבל כשניסיתי את הפיקנטו הזאת לפני כמה שנים, במיוחד לאור נסיון קודם על פיקנטו ידנית ואוטומטית-פלנטרית, זה הרגיש כמו חומר לתביעה יצוגית ולא סתם איזה קוריוז קטן. לשמחתי אמא שלי (שהפיקנטו שימשה אותה כשבועיים בתור רכב חלופי) לא הגיעה למצבי קיצון כאלה אלא סתם ציינה שהיא מאיצה לאט, אבל אני כן חוויתי את זה והסקתי את המסקנות. 

• אהבתי 1
פורסם

מאוד מעניין אותי החוות דעת על הגיר של הפיקנטו. 

אין לי ניסיון יותר מדי גדול עם גירים רובטיים חד מצמדיים, היחידים שנסעתי עליהם היה סקודה סיטיגו ופיאט 500 רובוטיות. החלפת ההילוכים אכן הייתה מורגשת, והייתה גם השהייה במיוחד בהילוכים הראשונים, אבל מעבר לזה, לא הרגשתי משהו שיגרום לי לקלל את הרכב. 

האם בפיקנטו זה עד כדי כך שונה? 

פורסם

זה די דומה, ההשהיה מורגשת בעיקר הילוכים הראשונים. קח אותה לנסיעת מבחן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

בוא נדבר אחרי שתיסע קצת על הפיקנטו או ה-i10 עם הגיר הספציפי הזה. לא הטכנולוגיה באופן כללי, אלא איך שהיא מוטמעת בדגם המדובר. 

אבל על זה אין לנו שום ויכוח, בהחלט יכול להיות שהחבילה זבל ושאין לפיקנטו הרובוטית זכות קיום כמכונית ורק לקוחות אידיוטים קונים אותו. 

בתגובה הקודמת קטלת את הפתרון. אבל הפתרון הזה הוא הדרך שלהם ליצור מכונית שדורשת רשיון אוטומט ומאפשרת למכור אותה בלי להעניש את היצרן עם קנסות של הרגולציה.

הלקוח? את מי הוא מעניין בכלל? לא טוב לו, שלא יקנה.

ואכן, חבל שזה ככה.

פורסם

במקום רובוט אפשר רציף.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...