Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"שים לב שאין Parking ברכב הזה, אתה צריך להיות על ניוטרל ללחוץ ברקס ולהניע".

"מה? למה?"

"זה גיר רובוטי"

אז אתמול קיבלתי רכב חליפי כי הרכב שלי נכנס לתיקון במוסך (בהמשך לשרשור הזה)

הביאו לי קיה פיקנטו דיי חדשה עם 34000 קמ וגיר...רובוטי.

החלטתי שאקח את הרכב ולא ביקשתי החלפה למרות שהם הציעו. 

עוברים על הרכב ו...מתחילים לנסוע. אחריי כמה מאות מטרים אני קולט שהגיר הזה פשוט מזעזע.

כל העברת הילוך לוקחת המון זמן

והתחלתי להתגעגע לפיג'ו 208 הידנית שמכרתי לא מזמן.

הנסיעה בה כל כך נוראית שסבלתי מכל רגע וכלל תאוצה. 

על עקיפות מחוץ לעיר אין מה לדבר בכביש דו סטרי,

ובכלל באופן כללי התאוצה לא נעימה ונוראית (גם בתאוצה איטית).

מערכות הבטיחות מתערבות יותר מדי.

אני חושב שצריך לעשות מערכת בטיחות שתשבית את הסלולארי בנהיגה. זה ימנע המון תאונות ויחסוך פקקי תנועה.

למרות שניסיתי להיצמד ימינה (מבלי לחצות או  לעלות על הפס הצהוב) כי אני מכיר את הכביש שאני נוסע בו ויודע שהנהגים שם משוגעים וחפשי חוצים פס רצוף אבל הרכב מתעקש לתקן אותי וגם לפעמים מתקן בפתאומיות שזה קצת מבהיל.

אבל ניחא. 

צריכת הדלק עמדה על 1:11 בנסיעה משולבת.

גרוע מאוד.

אין לי מושג מי קונה את הרכב הזה

אבל מה שכן, תקנות זיהום האויר מחרבות את עולם הרכב ועולות לנהג לא מעט ובכלל, אני לא מבין מי חשב לייצר רכב כזה נוראי ועוד לא חסכוני בדלק.

אגב

להוריי יש פיקנטו 2017 עם גיר פלנטרי

הרבה יותר נעימה לנסיעה מזו שקיבלתי.

אבל כניראה שמה שכתבתתי כאן לא ישנה לעדר שקונה מה שהשכן קונה בלי לבדוק,

בדיוק כמו שאנשים משלמים על דגמי רנו בתחפושת של ניסן או פיג'ו בתחפושת טויוטה מחיר כפול. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • מבאס 2
פורסם

זה חד מצמדי? (יש בכלל עוד חד מצמדי?)
פעם קיבלתי 301 חד מצמדית כרכב תחליפי. בחיי שחשבתי שמישהו עובד עלי. הגיר הכי גרוע בעולם (שאר הרכב אגב לא רע כמו שחשבתי שיהיה). וזה כשהרכב שירדתי ממנו היה עם גיר מבאס משלו, הרציף של רנו/ניסאן. 

פתאון התיבה פשוטה של אייסין ב-C3 הרגישה כמו איזה לוקסוס. 

• אהבתי 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אכן חד מצמדי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חוויתי טראומה דומה לפני מספר שנים עם הפיקנטו, ולמיטב הבנתי אותו גיר מגיע גם ביונדאי i10 הנוכחית. באירופה קוראים לו automated manual transmission או AMT בקצרה, ואכן מדובר בסכנה בטיחותית במקרים מסויימים (למשל זינוק בעלייה ברוורס), במיוחד לאנשים שרגילים לגיר אוטומטי רגיל או אפילו רובוט דו-מצמדי. 

הנושא לא עשה פה כותרות משום שרוב הרוכשים של מכוניות בתקציב הזה בורחים בגיר ידני, ולא בכל מדינה השיקוץ הזה נמכר בכלל. בישראל זו ברירת המחדל, אבל רוב הרוכשים לא מבצעים נסיעת מבחן וגם כשכן לא ממש דוחפים את הרכב למצבי קיצון, אז קונים כי זה 'אוטומט' ולומדים לחיות איתו. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מה שעצוב, מד"א משתמשים ברכב הזה כרכב "התערבות מיידית" ומתקינים עליו סירנה.

סיפרו לי מתנדבים, שמפעילים סירנה, נהגים מפנים את הדרך, הנהג של מד"א לוחץ על הגז והרכב לא זז. 

הנהגים בסביבה מתייאשים וחוזרים לנסוע.

מי שבחר את זה כרכב חירום לא עשה שיעורי בית.

לפני כ10 שנים, החזרתי את הפיג'ו 301 תוך חצי שעה לחברת ההשכרה ששכרתי אותה ממנה. מאותה סיבה. אי אפשר לנהוג בשיקוץ הזה.

לגבי מערכת שמירה על נתיב - בכל רכבי קיה שנתקלתי בזה, לחיצה ארוכה על לחצן עם אייקון הגה בהגה מבטלת אותה. אבל בכל הנעה צריך לעשות את זה מחדש.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פבל דווקא טען בזמנו שלדעתו התיבה לא נוראה אך השוק סובר אחרת...

https://carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/3601/חדשות/קיה-פיקנטו-המחודשת-בישראל

הוא כן ציין שהתאוצה מאוד איטית

משתדל לעזור

פורסם

יש אנשים שבסדר עם הגיר, לאבא שלי הייתה במשך כמה שנים פיגו 107 והוא לא סבל מהגיר הרובוטי.

לי היה נסיון עם 107/108/ סאנדרו/קורולה/יונדאי i10 החדשה- על הפנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, PASHUT כתב:

הוא כן ציין שהתאוצה מאוד איטית

עקב תקנות זיהום, אוטוטו מפסיקים את ייבוא ה-1.2 ליטר ומייבאים מנוע 1 ליטר חלש יותר, מה שבטוח זה שהתאוצה תהיה עוד יותר איטית.

• מצחיק 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, PASHUT כתב:

לחבר יש אוריס חד מצמדי 2008 ומדווח שהגיר מאוד נעים והתרגל בקלות, מעניין. אני לא ניסיתי..

יש לי חבר שקנה לפני הרבה שנים קורולה 2008 יוצאת ליסינג. כששאלתי אותו על הגיר הוא קילל. אחרי שנה שאלתי אותו שוב והתגובה היתה ״אל תספר לאף אחד, אבל הוא מצויין״.

כנראה שהיה צריך ללמוד להשתמש בו.

ב-2010 ביצעתי נסיעת מבחן על יאריס ואהבתי אותה. רצה מהילוך ראשון לרביעי בלי להרגיש, וגם בהמשך היתה חלקה. ואז אישתי עשתה נסיעהדומה ופסלה אותה בגלל הגיר. בסוף נרכש רכב עם תיבה פלנטרית פשוטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה רכב שתמצא בעיקר אצל (א)נשים ממין מסוים.

יש לי עובדת שיש לה פיקנטו רובוטית כששאלתי אותה איך היא מסתדרת עם הגיר הרובוטי היא תיקנה אותי ואמרה "זה לא רובוטי זה אוטומט".

זה נוסע מ-א' ל-ת'?  קטן ונכנס לחניות צפופות? אין קלאץ'? כל השאר לא חשוב.

אגב לגבי הקורולה הרובוטית החזקתי כזאת די חדשה מכרנו אותה אחרי פחות משנה מ2 סיבות:

רב הנסיעות שלנו היו בכביש בין עירוני וההילוך החמישי היה קצר ככה שיוצא ששיוט ב110-120 ק"מש היה בסלד מאוד גבוה.

הסיבה השנייה שאשתי הייתה בהריון והטלטולים של הגיר הרובוטי עשו לה בחילות קשות למרות שעשו לנו עדכוני גרסה, איפוסי לימוד קלאץ ורובוט ועוד כל מיני חרטות שהמוסך מורשה ניסה לסדר את הבעיטות הגיר. כמה שהסברתי לה לנהוג כמו בידני להרים רגל בהעברת הילוך וכו' לא עזר. עברנו למאזדה 3 לתקופה קצרה והבעיה נפתרה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...