Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקמיצ'י, אל תיפגע- נראה שהחברים ענו לך על השאלות שלך אבל אתה מתעקש לקבל תשובה שזהה לקו החשיבה שלך.

אני לא חושב שתצליח לקבל את התשובות שאתה מחפש פה. 

נסה לשאול ולדבר עם אותו פלוני תיאורטי שנמצא במוקד הפרשה ולהבין מה דעתו בנידון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 48 דקות, Nakamichi כתב:

סביר להניח

זאת מילת המפתח פה. זאת הנחה. יכול להיות שתתקיים. יכול להיות שלא. בקצבה חודשית אתה מבטיח עתיד ידוע בלי סימני שאלה.

בנוסף, מהכרות עם לא מעט מבוגרים בגיל 70+, רבים מהם ממש לא רוצים להתעסק עם השקעות הון ובניית תוכנית כלכלית שתאפשר גם להשקיע וגם לצרוך. הם רוצים לטייל בחו״ל, ללכת לקאנטרי ולראות את הנכדים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נפתח בשאלה

האם הקצבה צמודה? משנה את התמונה לחלוטין.

230 פחות  ניכוי מס = 149,500=כסף ביד 

עשה תחשיב שבו מדי חודש אתה מוציא מן הכסף ביד 1,500 ש"ח ואם הקצבה צמודה אז גם ההוצאה מהכסף ביד תהיה באותם תנאים ואז תראה לאן אתה מגיע עם הכסף ביד שלך

קח בחשבון מיסוי על הרווחים. 

פנסיה נעימה

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

דעתי - אם חברך מיעד את הכסף הזה לירושה, עדיף שיוציא אותו עכשיו, ישלם את המס, וישקיע בדרך המועדפת עליו.

אם הוא רוצה להתפנק עם ארוחות בוקר בבתי קפה פעמיים בשבוע או חופשה נוספת בשנה בחו״ל כל עוד הוא יכול - להשאיר את הכסף כפנסיה.

אין פה נכון או לא נכון.

פורסם

אם הוא מייעד את הכסף לעזבון שייודא שבמקרה מוות הוא עובר ליורשים בפטור ממס - שישאיר את הכסף במכשיר הפנסיוני במסלול השקעות המקובל עליו. כך יימנע גם מתשלום 35% מס כעת וגם מתשלום 25% על רווחים עתידיים. קרוב לוודאי שזה עדיף על תשלום מס בהווה ובעתיד אפילו אם דמי הניהול נמוכים יותר. אבל שייוועץ במומחה שמכיר את חוקי המס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נתקלתי בכתבה בנושא, אולי יעזור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 09:19, Nakamichi כתב:

החבר צבר בקרן 230K ש"ח.

הקצבה החודשית 1500 ש"ח.

הקופה מתחייבת למינימום של 10 שנים של תשלום ("קבצת שארים"). כלומר - 180 אלף. 

אופציה 1 - קבלת קצבה חודשית: אחרי 13 שנים של תשלומים - החבר יקבל סכום של 230K ואז "כאילו" הוא מתחיל להרוויח, בפועל הכסף נשחק מאוד בשנים האלו.

אופציה 2: הוא לוקח את הכסף פחות 35% מס 153 אלף. הפער בין הסכום ש"התחייבו" לתת לעומת הסכום בפועל ביד עכשיו לא גדול. 30K.

אם ישקיע אם הכסף ל-10 שנים סביר להניח שה-150 יהפכו ליותר מ-180. ואם ל-13 שנים יותר מ-230K. בכל השלב הזה הכסף נשאר אצלו ביד. 

הסוגיה הזו הציקה לי, כי אני גם מנסה לתכנן מסלולי פרישה.

לפי הסכומים ומועד הפרישה, הוא בביטוח מנהלים ישן שמשלם לו לפי מקדם נמוך מאוד.

כמה שאלות:

1. למה ההנחה שהכסף נשחק בשנים האלו? הכסף כן מפיק תשואה.

2. מה המצב הבריאותי של הבחור? תוחלת חיים של בן 67 היא 20-25 שנה. כל החישוב שעשית (10 שנים) מתבסס על זה שהוא מתפגר בגיל 67 ויום.

3. אתה לוקח את 180 אלף (תשלום מינימלי כברייק איבן), אבל אתה צריך לקחת את ה230 אלף. להגיע מ153 ל235, זה אומר שאתה צריך לייצר תשואה של 54%. כשבשנים האלו הרף של ה230 עולה כאמור.

לענ״ד אם אין לו נסיבות רפואיות שצופות לו תוחלת חיים קצרה מאוד, זה מהלך הפסדי. הייתי יושב עם איש מקצוע ומבקש הסבר מפורט מאוד, לפני מהלך כזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ועוד דבר, נניח שהצלחת להכות את התשואות ולהדביק את התשואה שהכסף היה עושה בביטוח המנהלים. רוצה ליהנות ממנו? שלם 25% מס רווח הון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם על קצבת פנסיה יש מס הכנסה, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@Nakamichi תראה, כנראה שאתה תקוע בכמה הנחות, שלפחות חלקן חסרות בסיס.

1. שהתשואה שתשיג בהשקעה עצמאית תהיה גדולה מהתשואה שישיג הגוף הפנסיוני + 35% מס בפדיון הקרן + 25% מס רווחי הון החל מהמשיכה. אני חייב לומר שזו אופטימיות חריגה.

2. שתוחלת החיים של הפורש תהיה קצרה והוא ושאריו לא יהנו מתשלומי קרן הפנסיה לאורך שנים.

3. שכל החסכונות הפנסיוניים הם באותם תנאים, מצב שלא ייתכן.

4. שמישהו מנסה לגנוב את החסכונות.

מה שחברך צריך לעשות הוא לאגד את כל חסכונותיו - כל אחד לפי תנאיו - ואז לשבת עם מומחה לפרישה ולתכנן אותה כלכלית. הראיה צריכה להיות כוללת תוך חשיבה על צרכיו היום וגם תחזית צרכים עתידיים. וזה צריך להיות יועץ שידע להצביע על מה שהפורש לא יודע לבדוק או על צרכים עתידיים שאינו יודע לצפות. כבר הזכרתי את ניסיוני, ואחזור על כך: לפני חודש, כשעשיתי קיבוע זכויות, חשבתי על מסלול מסויים. יועצת הפנסיה שלי הצביעה על כמה נקודות שלא הבנתי, וגרמה לי לבחור במסלול שונה.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

גם על קצבת פנסיה יש מס הכנסה, לא?

כן, אבל יש הטבה. קרא קצת על ״קיבוע זכויות״ שמאפשר הפחתת המס.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ממש לא מבין את החישוב שלך.

הפנסיה היא עד סוף החיים + קצבת שארים לפי הגדרה אם יש שארים. הפנסיה צמודה למדד המחירים לצרכן.

בקרן פנסיה עדכנית, לפי מקדם 1:200 אתה מקבל כל חודש בסביבות 6% צמוד מדד ממה שצברת בפנסיה. בביטוח מנהלים ישן עם מקדם מובטח ונמוך, יותר מזה.
זה מה שאתה צריך לקבל בהשקעה כדי לא לאכול את הקרן. מי יכול להבטיח לך דבר כזה?

במחקר טרינטי בדקו היסטורית מה אחוז המשיכה הבטוח מתיק מושקע (50% מניות, 50% אג"ח למיטב זכרוני) על שיספק קצבה ל- 30 שנה.
הגיעו למספר 4% צמוד מדד שיספיקו ל- 30 שנה ב- 95% מהתרחישים. כלומר ב- 95% מהתרחישים נשאר לפחות דולר אחד בתיק בתום 30 שנה. ב- 5% מהמקרים התיק נגמר לפני. בהרבה מקרים כמובן התיק גדול לאחר 30 שנה.
6% זה אחוז משיכה גדול ב- 50%. אחוז מקרי הכשל יהיה גדול בהרבה. אתה מוכן לקחת סיכון כזה?

בנוסף, מי הולך לטפל לך בהשקעה ובמשיכה מהתיק בגיל 85? אתה לבד כאשר היכולת הקוגניטיבית הולכת ומתדרדרת לאורך השנים? כאשר יש הרבה אנשים חלקלקים שישמחו להפריד קשישים מכספם?
בני משפחה שלמרבה הצער לפעמים האינטרס שלהם שונה מאשר האינטרס של הקשיש? לפעמם ברצונם או לפעמים בהשפעה של בן/בת זוג?

• מעניין 1
פורסם

אגב, הדרך הכי בטוחה להבין שהמהלך הוא לרעת המבוטח, היא להגיד לחב׳ הביטוח שהוא רוצה למשוך את הכסף.

מהמר שהם לא ינסו אפילו לרגע לשמר אותו ויבצעו את המהלך במהירות מסחררת. מבחינתם זו זכיה בטוחה. גם גבו כל השנים דמי ניהול גבוהים (0.6% מהצבירה ו-15% מהרווחים) וגם פטורים מהתחייבות לשלם יותר מהצבירה (כשמקדם נמוך כזה מחסל את הצבירה מהר מאוד יחסית).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הבנתי את הנאמר - ויש לי שאלת המשך.

ניתן היה למשוך קצבה מזה כשנתיים מהקרן הנ"ל.

הוא החליט לא לעשות זאת בהתחלה כיוון שהמשיך לעבוד במשרה מלאה גם אחרי גיל הפרישה החוקי. 

נציין שהוא לא הפריש שקל בודד מגיל הפרישה עד להיום לאותו ביטוח מנהלים. כלומר שנתיים.

הקרן עלתה בשנתיים הללו באותו סכום קצבה שהיה אמור לקבל כפול 24. 

נגיד הקרן לפני שנתיים הייתה 200K והקצבה 1000. אז היום היא 224K והקצבה הצפויה עלתה בהתאם מכיוון שיש יותר כסף בקרן. 

יש הגיון להמשיך לחכות ולא למשוך קצבה?

פורסם (נערך)

אל תשכח שהקרן נחשפה גם לתנאי שוק ההון - לטוב או לרע. הוא אמור לראות את צפי הקצבה החודשית (ברוטו) בדו״ח הרבעוני, אם כי החישוב הסופי נערך בחודש שלפני הפרישה (והתשלום הראשון מתקבל חודש אחרי הפרישה, כלומר אם היום הראשון לפרישה הוא 1 בפברואר התשלום הראשון ייכנס ב-1 למרס).

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...