Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 22.1.2026 בשעה 11:34, SlowRide כתב:

גם על קצבת פנסיה יש מס הכנסה, לא?

תלוי מה המקור של הקופות.

יש קופות שהם פטורות לחלוטין ממס, בגלל שהמקור של הכספים הוא מכסף שכבר שולם עליו מס במועד ההפקדה (קצבה מוכר).

על הקופות שכן משלמים מס (קצבה מזכה) על חלק משלמים ועל חלק לא בדומה למדרגות מס במשכורת.

תוספת...

משלמים גם ביטוח לאומי וביטוח בריאות.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק לדייק את ההודעה האחרונה - התשלום הוא לפי מדרגות מס (ואם רלוונטי - תיאום מס) בדיוק כמו במשכורת, עד ביצוע קיבוע הזכויות, אשר מסכה סכומים נוספים בפטור ממס. זה יכול לקרות רק לאחר גיל הפרישה (לגברים 67, לנשים לפי תאריך הלידה).

פטור ממס אינו רק על קופות שעליהן כבר שולם מס אלא עוד כמה סוגי חיסכון פטורים, לדוגמה קופות גמל בתנאים מסויימים.

וכשמתחילים למשוך ״קצבת אזרח ותיק״ מבט״ל תשלומי בט״ל וביטוח בריאות מופסקים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תודה על התיקון. זה אפילו טיפה יותר מורכב - אם הגבר מבוטח בבט״ל הגבר משלם, האישה לא, אם כי הסכום שמשלם הגבר מכסה את שני בני הזוג. מה שהטעה אותי הוא שאישתי לא משלמת ביטוח בריאות, ואני משלם בט״ל על החצי יום עבודה השבועי שלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...