Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, לב טוב כתב:

מפחיד. ממש. 

לא ידעתי בכלל שמצבר יכול להיגמר באמצע נסיעה, הוא לא נטען תוך כדי? 

לא הבנתי, אז מה כן? 

האם כל הרכבים אצליכם הם פלאג-אין? 

בעצם בכל רכב ככה... 

אני לא מכיר רכב מודרני שבלם היד שלו לא חשמלי (ואוטומטי).

גם אני לא ידעתי ,אבל מסתבר שכן .,הרכב לא מתוכנן להשתמש בכוח שהוא מייצר אחרי התנעה וזה פאק רציני. זה אומר שאם אין טעינה מסיבה כלשהי או שיש כשל במצבר אתה נתקע תוך כדי נסיעה .

כל הרכבים פלאגין .

אין בעיה בלם חשמלי ,הבעיה שאם המצבר נניח גמור ,מנותק,יש קצר/ כשל,הרכב לא יודע לקחת אנרגיה שיש בו מהסוללה הראשית .

ככה למשל שנוצר מצב שאי אפשר להעביר ל p. 

ולא ניתן לשים הנדברקס.

בנוסף אם נגמר לך מצבר אתה לא יכול לפתוח את האוטו ,רק עם המפתח הפיזי ,זה בסדר אבל המצבר שלך בתא המטען ,אתה צריך לזחול באוטו לפתוח את התא מטען מבפנים כי המצבר שלך מאחורה מתחת לשטיח . 

עכשיו הייתי בטוח שיש מחשבה שמצב כזה יכול להיות ויש נניח כפתור התנעה/ חילוץ חירום כמו ב איוניק שאומר לאוטו ,קח אנרגיה מסוללה ראשית ותניעה אבל לא. אין כלום . 

בנוסף אין חיבור בתא מנוע ,לפחות לא מצאתי למרות שכביכול אמור להיות ואם מישהו מכיר אשמח לדעת ,כי יש רכבים שיש להם גישה מרחוק למצבר 12v דרך תא המנוע ,ויש חיבור פלוס ומינוס בדיוק למצבים כאלה,חיפשתי ופשוט לא מצאתי. סינים בלאט.

לפני 5 שעות, לב טוב כתב:

מפחיד. ממש. 

לא ידעתי בכלל שמצבר יכול להיגמר באמצע נסיעה, הוא לא נטען תוך כדי? 

לא הבנתי, אז מה כן? 

האם כל הרכבים אצליכם הם פלאג-אין? 

בעצם בכל רכב ככה... 

אני לא מכיר רכב מודרני שבלם היד שלו לא חשמלי (ואוטומטי).

ולגבי הרדיו אתה צריך לדבר באנגלית עם צ'רי ולהגיד לה לשים תחנות ,האמת לא הצלחתי עד היום ,או שאני לא יודע אנגלית ,או האוטו שלי לא יודע ,או שיש בעיה או שסינים לא רוצים לשמוע רדיו,אז הפסקתי לשמוע.

• מבאס 2

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשמע רע. 

ומדובר בחברה שהעיפה רכבים כמו לחמיות טריות אחרי פסח. אנשים באמת לא מעניין אותם מה הם קונים? העיקר שהקופסא תהיה יפה?

לפני שעתיים, timur2008 כתב:

אבל המצבר שלך בתא המטען ,אתה צריך לזחול באוטו לפתוח את התא מטען מבפנים כי המצבר שלך מאחורה מתחת לשטיח . 

חשבתי שהפרס לגאונות תכנונית שייכת לצרפתים. נראה שמישהו קינא בהם 

לפני שעתיים, timur2008 כתב:

ולגבי הרדיו אתה צריך לדבר באנגלית עם צ'רי ולהגיד לה לשים תחנות ,האמת לא הצלחתי עד היום ,או שאני לא יודע אנגלית ,או האוטו שלי לא יודע ,או שיש בעיה או שסינים לא רוצים לשמוע רדיו,אז הפסקתי לשמוע.

מי המציא את זה?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 41 דקות, לב טוב כתב:

נשמע רע. 

ומדובר בחברה שהעיפה רכבים כמו לחמיות טריות אחרי פסח. אנשים באמת לא מעניין אותם מה הם קונים? העיקר שהקופסא תהיה יפה?

חשבתי שהפרס לגאונות תכנונית שייכת לצרפתים. נראה שמישהו קינא בהם 

מי המציא את זה?

https://youtu.be/X03sgrYdOd4?si=J0DvjWywuXyMEwYy

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לפני 3 דקות, yahaga כתב:

נסה לשמוע רדיו דרך אפליקציות שפועלות על אנדרואיד אוטו או אפל קארפליי. יותר קל ולא צריך להתעצבן.

ברור לי ,אבל זה עדיין לא אומר שזה תקין וככה זה אמור להיות ברכב חדש ב 2026 שעולה מעל 160k

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני אם קאיה חשמלית. שומע רדיו דרך אנדרואיד אוטו כי זה נוח. התחנות לא נעלמות, לא צריך לכוון, אפשר לשמוע תחנה מהצפון בקצה הדרום ולהיפך. זה בצד המעשי. בצד של רכב חדש בשנת 2026 אין לי אלא להסכים איתך.

פורסם

טוב,מעדכן עבור אנשים שיש להם את הרכב ואולי יחפשו פתרון כי לקח לי לא מעט זמן למצוא את זה .

בגרסת הרכב קונפורט הפשוטה בגלל שאין מכסה שסוגר את כל המנוע ,יש גישה להתנעה מהירה /בוסטר. 

מצרף 2 תמונות ,אחת עם חיבורים ושניה של הדגם נובל שאין שם אפשרות להגיע כי צריך לפרק את כל המכסה וכבר עדיף ומהר יותר להגיע למצבר בתא המטען . 

IMG-20260501-WA0011.jpg

IMG-20260501-WA0009.jpg

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם (נערך)
בתאריך 30.4.2026 בשעה 20:34, timur2008 כתב:

מפה לשם עברתי 15 אלף על האוטו . 

איזה מזל שזה ליסינג  . 

היום אני בטוח שלא הייתי קונה לעצמי בכספי הביתה,למרות שזה מאוד מפתה ,בתור רכב חברה סבבה ביותר ועדיין . 

נחשפתי לתקלות שהיו לחבריה שלנו וגם בקבוצות אחרות ,תקלות חמורות שעדיין לא ברור מה גרם להם ואני מניח שזה קשור גם לאיכות בניה וגם לאיכות החומרים. 

אחד המקרים זה שבחור ובחורה בחרה שלנו נתקעו באמצע הדרך ,סתם ככה רכב חדש פחות מ 10k 

אחת נכבה הרכב ,ושני שזה בכלל הזוי נתקע תוך כדי נסיעה כבה האוטו ,הצליח לעצור,ניסע לשים המברקס שהוא חשמלי לגמרי בפאר היצירה הזה,ולא הצליח . המצבר מת ,ככה פתאום למצב מוות כללי . עכשיו האוטו לא מספיק חכם לקחת מהסוללה הראשית שעומדת על 26% קצת חשמל ולשים פארקינג פארקינג ובלם יד,והנה מצא את עצמו בחור באמצע כביש מהיר בתוך רכב שאם עוזב את דוושת הברקס האוטו מתדרדר .

הצליח לצאת ובמזל לשים משהו מתחת לגלגל. אבל הרצתי לעצמי כמה מצבים מאוד לא נעימים שעלולים להיות במקרה כזה בירידה תלולה עם ילדים קטנים מאחור,לא תקין בלשון המעטה והזוי .

ברכב הזה רכיב קריטי הוא מצבר 12v 

הוא בעצם האחראי הראשי והעיקרי על פתיחת הרכב והפעלת המחשב ועל הפארקינג ובלם יד . עכשיו תחשבו לעצמכם מה קורה ברגע שהוא פשוט מת או שיש בתוכו קצר . עכשיו בוא נוסיף למשוואה מצברים ורכבים שעמדו והמתינו המתנה ממושכת בכל מיני חניות עד שהגיעו ללקוח . כל המצברים האלה הגיעו לפריקה מלאה כי הרי יש מערכת פתיחה והתנעה ללא מפתח שכל הזמן אוכלת מהמצבר .

בנוסף לזה לאחר החלפת המצבר במקרה הזה על ידי מחלץ שהגיע למקום הרכב סירב לשלב להילוך ולנסוע, ככה שבעצם במקרה הזה הרכב עלה על גרר ונסע למוסך . במוסך לדבריהם החליפו יחידת בקרה . מה זה יחידת בקרה כנראה צריך לשאול את הסינים .

כל אלו דברים שלדעתי לא אמורים לקרות ברכב שמשווק במספרים כאלה בעולם. ואני אישית למשל החלטתי שאת הרכב הזה אשתי לא תקבל לנסיעות . אם האוטו היה קנייה שלי פרטית הייתי די מתבאס מתקלות מסוג זה. 

בכל מקרה אם נשים בצד את הדברים האלה , אישית לי בינתיים לא היו תקלות , יש משהו טיפה מעצבן שזה בעצם משיכה קלה ימינה . משיטוט ברשת ודיבור במוסך שטיפלתי בו הבנתי שיש המון תלונות כאלה ואין ממש פתרון לזה והרבה רכבים סובלים מזה . המוסך שלח אותי לעשות פרונט כמובן על חשבוני או על חשבון החברה לצורך העניין למרות שבפועל אני בטוח שיש בעיה ברכב ולא בפרונט כי הוא לא אוכל צמיגים והמשיכה מיום ראשון . אני חושב שאם האוטו היה קצת יותר רך הוא היה הרבה יותר נעים . המושבים סבירים בסך הכל די כיף לנהוג על רכב גבוה וחזק . הבקרת שיוט עובדת מצויין וסך הכל בינתיים האוטו מתפקד היטב. 

בין הדברים המעצבנים זה שלא ניתן פשוט בשום צורה לכוון תחנת רדיו , בעניין הצפצופים והתראות שאני פתרתי אצלי אני רואה שאנשים עדיין לא פתרו את זה ומחייב התקנת אפליקציה חיצונית בתשלום .

מעניין מה יהיה בהמשך ומעניין איך הרכב הזה ישרוד כרכב עבודה שעושה כ-60 אלף בשנה .

אני חושב שיש פה שילוב של רכב עם המון טכנולוגיה, ויבואן בינוני מינוס שלא בהכרח יודע לטפל בתקלות

אצלי הרכב נכנס למוסך היבואן לשבועיים על רעידות, המוסך טען שאין כלום, ובסוף אחרי שהחזיר לי אותו עשיתי לבד איזון גלגלים והבעיה נפתרה.

אני חייב לציין שאצלי ואצל עוד אחרים בחברה אין משיכה של ההגה ימינה, שווה לבדוק, אולי כיוון פרונט ואולי אחרי זה להצליב צמיגים (שחיקה לא שווה)

לדעתי חלק מהתקלות קיימות גם ברכבים אחרים, לדוגמה הבלם יד החשמלי, איך מורידים אותו בכל רכב אחר שמת בו המצבר? (יונדאי טוסון, ראב4 וכד') יש מנגנון שחרור או הרמה בלי סוללה?

לגבי הרדיו, בסרטון ששלחת זה פשוט נראה כמו באג, הממשק לא נראה מתפקד בכלל

לא ניסיתי אצלי כי אני שומע רק דרך ספוטיפי, אבל אנסה

עריכה אחרונה על ידי tscr
פורסם
לפני 3 שעות, tscr כתב:

אני חושב שיש פה שילוב של רכב עם המון טכנולוגיה, ויבואן בינוני מינוס שלא בהכרח יודע לטפל בתקלות

ניסן ג׳וק היבריד של שכן, 8000 ק״מ, לא הניע, הגיע שירות שהחליף מצבר 12v , הרכב נראה שמונע - לוח מכוונים פועל , אבל מסרב לשלב להילוך (כל הילוך, לא לקדמי ולא לאחורי) לא ניתן לנסוע. הרכב הועלה לגרר ונלקח למוסך.

בינתיים כבר חודש ! עם רכב חליפי שפריסבי הביאו. מה שמספר לו קצין הרכב שמדובר ביחידת בקרה כלשהיא. והם לא מצליחים לתקן. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 1.5.2026 בשעה 07:08, timur2008 כתב:

ולגבי הרדיו אתה צריך לדבר באנגלית עם צ'רי ולהגיד לה לשים תחנות ,האמת לא הצלחתי עד היום ,או שאני לא יודע אנגלית ,או האוטו שלי לא יודע ,או שיש בעיה או שסינים לא רוצים לשמוע רדיו

או שתנסה עם מבטא בריטי :lol:

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז ככה היום נכנסתי לפרונט אחרי שאני יודע שמהיום הראשון הרכב מושך אבל חיכיתי לטיפול ראשון ואמרתי שזה בטח יטופל . כמובן שהמוסך התנר ממני ואז פניתי חברת ליסינג שממנה לקחנו את רכבים והוא שלח אותי לפרונט .

להלן התוצאות 

20260503_111729.jpg

עוד דבר ששמתי לב ולא ברור לי למה אנשים מתקשים לחגור מאחור בצד ימין . 

ואז ראיתי שיש תפסן שיושב עמוק בכיסא . והכי מעצבן שאני לא מצליח למשוך אותו ולא מצליח להרים את הכיסא ,מישהו נתקל ? מכיר פתרון לזה?

IMG-20260501-WA0000.jpg

בתאריך 2.5.2026 בשעה 10:22, tscr כתב:

אצלי הרכב נכנס למוסך היבואן לשבועיים על רעידות, המוסך טען שאין כלום, ובסוף אחרי שהחזיר לי אותו עשיתי לבד איזון גלגלים והבעיה נפתרה.

אני חייב לציין שאצלי ואצל עוד אחרים בחברה אין משיכה של ההגה ימינה, שווה לבדוק, אולי כיוון פרונט ואולי אחרי זה להצליב צמיגים (שחיקה לא שווה)

לדעתי חלק מהתקלות קיימות גם ברכבים אחרים, לדוגמה הבלם יד החשמלי, איך מורידים אותו בכל רכב אחר שמת בו המצבר? (יונדאי טוסון, ראב4 וכד') יש מנגנון שחרור או הרמה בלי סוללה?

לגבי הרדיו, בסרטון ששלחת זה פשוט נראה כמו באג, הממשק לא נראה מתפקד בכלל

לא ניסיתי אצלי כי אני שומע רק דרך ספוטיפי, אבל אנסה

אני קצת לא אסכים איתך . 

אין לי בעיה שילך מצבר ,יש לי בעיה שלא יהיה אפשרות לשים בלם יד. 

יש לי תחושה שזה רכב שלא אפוי מספיק,שבקרת איכות שלו לא קיימת . שיש הרבה דברים מוזרים וקטים מעצבנים . 

יש אצלינו בחברה כבר לפחות 5 רכבים עם סיפורים וזה חברה קטנה . 

היו  לנו קורולות ב6 שנים אחרונות ,לא זוכר מתי דיברנו בווטסאפ בינינו על מכוניות . 

יש פה רכב עם המון אלקטרוניקה ,איכות בניה בפנים נמוכה ,בקרת איכות  כמעט לא קיימת . 

ואני אחזור ואומר שאני מאוד אוהב את הרכב כחבילה,אבל לא הייתי מעז לקנות לעצמי הביתה. 

שום מסך ,ושום קשקוש לא שווה אם אתה  נתקע עם רכב חדש ,מזמין גרר ונשאר בלי רכב שבועות או חודש .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

או שבאמת הכיסא מונח על הרצועה הקטנה שלו, או שאני לא ממש יודע. 

ניסית לחבר לו את החגורה ולמשוך איתה את הסורר החוצה? לתפוס את החתיכת פלסטיק הקטנה הזו בידיים זה לא הכי נוח או יעיל למשיכה החוצה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

או שבאמת הכיסא מונח על הרצועה הקטנה שלו, או שאני לא ממש יודע. 

ניסית לחבר לו את החגורה ולמשוך איתה את הסורר החוצה? לתפוס את החתיכת פלסטיק הקטנה הזו בידיים זה לא הכי נוח או יעיל למשיכה החוצה. 

ניסיתי ברור ,ואני יודע שזה ככה אצל כולם או לפחות את מי ששאלתי .אף אחד לא ידע איך למשוך אותה אחוצה.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
Just now, KipodYam כתב:

יש כל מיני שרוולים שמותאמים לכל מי שמתמודד עם כסאות בטיחות. אנסה לחפש לך משהו

תודה רבה .

הקטע שהזמנתי איזה שהוא מאריך כזה אבל במכס פסלו אותו כי זה בטיחותי .

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...