Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת משאבת קלאצ' תחתונה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י shlomiko,

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, ברכב של אחי התחיל לאחרונה תקיעות בהוצאת הילוך מרוורס והילוך ראשון וגם הקלאצ' לא תמיד חוזר, הבעיה היא בעיקר כשהרכב מתחמם

החשוד העיקרי שלי הוא משאבת קלאצ' תחתונה שסיימה את תפקידה ולא עליונה, מה גם שלפי השיטוט בגוגל זה קורה הרבה באיביזות

השאלה שלי היא האם החלפה של המשאבה דורש פירוק של הגיר גם במשאבה תחתונה - כמו GPT טוען, או שהוא מבלל את המוח כרגיל

כמה העבודה הזו מסובכת לעבודה עצמית עם יש לי ידע בסיסי ברכב, וכמה בערך עולה החלפה כזו במוסך מורשה

הרכב הוא איביזה ידנית 2013 מנוע 1.4 - שבוע טוב ותודה רבה למגיבים

פורסם

לא מזמן אליק25 צירף סרטון של עבודה על קלאצ'.

אז קח בחשבון שזה בערך כזאת עבודה.

כדאי להיות בטוח בסיבת התקלה, לפני שעושים כזה מבצע.

כי אם עשית את כל זה ובסוף לא נפתר.

אז זה די עוגמת..

פורסם
לפני 6 דקות, IsraCar כתב:

העניין שלמיטב זכרוני ולפי איך שהחלק נראה המשאבה לא יושבת בתוך הגיר, אלא היא חיצונית - לפחות בדגם הזה

ובסרטון התותח של אליק, לא ראיתי שהוא החליף משאבת קלאצ'

אני די בטוח שזו התקלה, אבל בטיפול לא שגרתי תמיד טוב להתייעץ עם חכמי הפורום ולראות אם יש משהו שפספסתי...

פורסם
לפני 13 דקות, IsraCar כתב:

כדאי להיות בטוח בסיבת התקלה, לפני שעושים כזה מבצע.

כי אם עשית את כל זה ובסוף לא נפתר.

אז זה די עוגמת..

דווקא אצל אלי המשאבה התחתונה נגישה מבחוץ וזו עבודה פשוטה יחסית אם מחליפים רק אותה, אבל יש רכבים שם מדובר במיסב הידראולי שיושב סביב ה input shaft ובהם חייבים לפרק גיר.

אני לא מכיר את האיבזה, אז הייתי ממליץ לבדוק לפי VIN מה החלק החלק המדויק או להציץ מתחת לרכב ולראות אם יש משאבה תחתונה חיצונית לגיר.

בנוסף, שווה לבדוק גם אם המשאבה העליונה תקינה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברנו קליאו 2011 (דור3) גיר ידני יש משאבה פנימית.

בכל החלפת קלאצ' מחליפים אותה.

החשבון הכולל היה 5,600 ש"ח.

מרכיב העבודה הוא 2/3 מהסכום.

משאבה מחוץ למיכלול הקלאצ' ?

היה  במינימיינור.

שם זה באמת היה פשוט. (עשיתי זאת בעצמי, פחות משעה, בלי שום כלים מיוחדים).

(*) האיזכור של הסרטון לא היה בשביל להראות  החלפת משאבה (שם זה דווקא מופעל כבל), אלא בשביל כמות העבודה והאמצעים הנדרשים.

פורסם

מכוון שיש לך ידע בסיסי ברכב, "תאכיל" את AI עם חומר רפרנס ואז אולי תוציא אותו מהזיות.
לפי דגימה של סוג מנוע ושנתון הגיר שלך 02T, אז לפי זה מצרף חומר טכני.

87597.jpg.4ccb44a3b9977935636d656e94016e3d.jpg

בשלוף לא רואה לפי קוד דגם גיר הזה, אבל זה גיר מאוד נפוץ בקונצרן וואג, אז אצרף שך אודי.
קודם SSP מעולה על גיר הזה
SSP 237 Manual gearbox 02T.pdf

והנה WORKSHOP שכולל כל מידע טכני, אולי יעזור לך להגיע למסקנה אם להכנס לזה, וגם מכסה תסמינים/גורמים של תקלות.
5-speed manual gearbox 02T.pdf

בהצלחה!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, IsraCar כתב:

משאבה מחוץ למיכלול הקלאצ' ?

היה  במינימיינור.

לא יודע מאיפה המצאת את זה, יש לא מעט רכבים מודרניים עם משאבה חיצונית ומזלג. אתה מוזמן לחפש ברשת clutch slave cylinder, יש הבדל ויזואלי גדול מאוד בין משאבה חיצונית לבין משאבה פנימית עם/בלי מיסב אינטגרלי.

ברכב של אלי ראיתי בעיניים שלי את המשאבה, וגם בסרטון רואים את זה. לא כבל, משאבה. כבל היה בספארק דור 1 ושם גם כיוונתי אותו מספר פעמים.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

במגנטיס שלי המשאבה הייתה פנימית

בפיגו היא חיצונית. שני ברגים והחוצה.. תענוג.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לפי דגימה של סוג מנוע ושנתון הגיר שלך 02T, אז לפי זה מצרף חומר טכני.

לפי קוד הדגם אז נראה שהמשאבה היא חיצונית, הוצאתי התנצלות GPT ומג'ימני על הדיסאינפורמציה...

בעזרת ה' מקווה השבוע להעיף מבט אם זה חיצוני, ואם כן העבודה אמורה להיות פשוטה בלי פירוק או הורדה של הגיר? או שאני מפספס משהו

• מעניין 1
פורסם

בדרך כלל כן. פשוט תציץ על החלק העליון של הגיר, תעקוב אחרי קו ההזנה של המשאבה ותראה לאן היא מגיעה. תוכל גם לכוון מצלמה על מצב וידאו ולראות אותה בפעולה כשאתה לוחץ על הקלאץ, או לחלופין לבקש ממישהו ללחוץ ולהסתכל

• רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • פיתרון
פורסם

מקפיץ באיחור עדכון לטובת הדורות הבאים, המשאבה תחתונה אכן חיצונית והוחלפה על ידי פירוק של שני ברגים

כרגע הידית משייטת חלק בין ההילוכים ללא תיקיעות והשהיות - תודה לכל המגיבים

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...