Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות. 

עליתי על "משהו" שהיה על הכביש. אין לי מושג מה זה המשהו הזה. עץ? קרטון (אם זה קרטון, כנראה עדיין היה בתוכו את המוצר לפי הנזק...)? לא ראיתי אותו בזמן, וגם הרכב שלפני לא. הוא ראה אותו רק כשכבר היה ממש עליו, ולא היה לי די זמן להגיב- ולמיטב יכולת הזיכרון שלי מימיני היה רכב כך שלא יכלתי לתמרן. את הסרטון מהמצלמה האחורית לא שלפתי עדיין. 

הסרטון מצורף. 

הנזק: שבר (סדק פתוח) בפגוש, פלסטיקה שנגררה על הכביש. עצרתי איפה שהוא לסדר את זה זמנית עם אזיקונים. 

איך ממשיכים מכאן? 

יש לי עילה לתבוע את העירייה או משהו כזה? 

יש לי אפשרות להפעיל את הביטוח על זה? 

אם אני אפעיל את הביטוח, אני אחטוף את אותו גובה שטרונגול אם אתקן רק את זה או גם בעיות נוספות (מכות חנייה וכדומה) שהשאירו לי כל מיני שכנים חמודים והפחח שעבר על הרכב לפני שרכשתי אותו שצריך לשבור לו את הידיים, הרגליים וה, אה, אהם, עוד איבר אחד ספציפי? 

תודה לעונים. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

מעניין אם אתה יכול לבקש מעיריית נשר לראות למי זה נפל מהרכב, ולא הרים, ואולי ככה נשנה את המצב הזה.

לפני שנתיים עליתי על קרש בכביש 6. על 110 קמ"ש. הלוואי שאנשים היו מספיק סבבה לעצור ולהרים מה שנופל להם.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

יש לי אפשרות להפעיל את הביטוח על זה? 

על סמך שרשורים קודמים יש לך ביטוח מקיף. 

אתה כמובן יכול להפעיל אותו על זה, אבל השאלה היא האם כדאי להפעיל אותו.

בסופו של דבר זה תלוי בעלות התיקון, אם מדובר באלפים בודדים הפעלת ביטוח לא תהיה משתלמת (כי תשלם השתתפות עצמית ועליית פרמיה בשנים הבאות).

כן, אני מכיר את החוק שעד 5000 זה לא נחשב תביעה, אבל חברת הביטוח תדאג שהנזק ייחשב לפחות 5000.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

הצעת מחיר כבר קיבלת? קשה לייעץ לפני שיש הצעת מחיר מפחח שבדק את הרכב ווידא שמדובר רק בפלסטיקה. כמובן שהפעלת ביטוח משנה לגמרי את התימחור.

לתבוע את העיריה? אפשר, אבל בעייתי. אתה צריך להוכיח שהמפגע דווח והיה די זמן לסלק או לתקן אותו.

@גולדן191 לקח לי שניות בודדות לזהות את המקום (כביש דורי המוכר גם כ״עוקף נו״ש). ממש לא דומה ל-705 (דרך משה, ״עוקף נשר״).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. לגבי לתבוע את העירייה, לא מבין בזה.

2. כמובן שאתה יכול לתבוע את הביטוח, זו תאונה לכל דבר ועניין. 

3. זה תלוי בפוליסה שלך, יש כיום מגוון רחב של פוליסות וכל מני הסדרים של חברות הביטוח עם מוסכי הסדר כך שיתכן שתוכל לתקן מבלי שבכלל תירשם תביעה ולפעמים גם בלי השתתפות עצמית.

מעבר לכך, תבדוק היטב מה נפגע וגש לקבל הצעת מחיר מאיזה שני פחחים. רק כדי שתקבל מושג, אז פגוש מפירוק צריך לעלות משהו כמו 700 שקל וחדש תחליפי מוכן לצביעה כ-1500 שקל. 

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 22:53, גולדן191 כתב:

לפני שנתיים עליתי על קרש בכביש 6. על 110 קמ"ש. הלוואי שאנשים היו מספיק סבבה לעצור ולהרים מה שנופל להם.

אולי הם לא רוצים למות?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 6.11.2025 בשעה 22:53, גולדן191 כתב:

אז אתה נהג מתון. אנשים נוסעים שם גם 160 קמ״ש.

ראיתי כמה סרטונים איך מפנים מפגע מכביש מהיר בארה״ב. עם כל ההערכה הלא מחמיאה שלי לשיטות השיטור שלהם זה היה מרשים. לפחות 4 ניידות שחוסמות את הכביש, כמובן עם כל האמצעים והסימונים הדרושים כדי לעצור רכבים בביטחה, כך שמי שצריך לטפל במפגע יוכל לעשות זאת הבלי להפגע.

הכרתי פעם רופאה שעצרה לסייע לפצוע קל בתאונה בכביש בינעירוני. דקה אחר כך רכב פגע בה והרג אותה. הכלל הראשון של כוחות הצלה הוא שלא ייפגעו בעצמם.

• מבאס 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 7.11.2025 בשעה 06:35, שחר 1 כתב:

על סמך שרשורים קודמים יש לך ביטוח מקיף. 

אתה כמובן יכול להפעיל אותו על זה, אבל השאלה היא האם כדאי להפעיל אותו.

כן, אני מכיר את החוק שעד 5000 זה לא נחשב תביעה, אבל חברת הביטוח תדאג שהנזק ייחשב לפחות 5000.

יש מקיף. חלק מהשאלה הייתה לגבי עליית הפרמיה. בכמה זה צפוי לעלות אם אפעיל?

ואני לא מכיר את הנקודה של עד 5K- אודה להסבר ואיפה אני יכול לראות עוד על זה.

בתאריך 7.11.2025 בשעה 08:19, sperial כתב:

הצעת מחיר כבר קיבלת? 

לתבוע את העיריה? אפשר, אבל בעייתי. אתה צריך להוכיח שהמפגע דווח והיה די זמן לסלק או לתקן אותו.

איך מתחילים את התהליך? למי עליי לפנות עבור הצ"מ?

איך ניתן להוכיח שזה דווח?

בתאריך 7.11.2025 בשעה 08:45, Aviady001 כתב:

אולי יש לך ביטוח פגושים? לא נרשמת תביעה במקרה כזה

מה זה "ביטוח פגושים"? יש מקיף.

בתאריך 7.11.2025 בשעה 09:07, yahaga כתב:

מניסיון כואב בעבר, הייתי מתחיל בקבלת הערכה לנזק והצעת מחיר לתיקון במקום שסומך עליו ומשם מתקדם.

מאיפה אני אמור להתחיל? 

מוסך? חברת הביטוח? שמאי? איך מניעים את זה?

תודה רבה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לגבי עליית פרמיה - אתה צריך לבדוק בפוליבסה שלך מה שיעור ההנחה שקיבלת. מה שהכרתי לפני מספר שנים זה ללא הנחה בשנה הראשונה ואחר כל עליה ב-7.5% כל שנה, עד 22.5%. זה אומר 45% מהפרמיה ברוטו על פני 3 שנים. אבל זה מאוד משתנה, אחד הבנים שלי קיבל הנחה מלאה אחר טוטאל לוס עם ותק אפסי. דבר עם סוכן הביטוח שלך.

את עניין ה-5,000 חפש בפוליבה או מפרט הפוליסה, אם עי זה מעוגן בהוראות הפיקוח על הביטוח.

ביטוח פגושים הוא נספח לפוליסה ולא חלק ממנה. מקביל לביטוח הפנסים או הגרירה. בדוק במסמכי הביטוח שלך.

• מעניין 1

פורסם
לפני 29 דקות, ברווז כתב:

ואני לא מכיר את הנקודה של עד 5K- אודה להסבר ואיפה אני יכול לראות עוד על זה. 

כתבה שיצאה כשההנחיה הזו נכנסה לתוקף. 

• מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...