Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצות לגבי תאונה קלה – בירור אחריות והאם לערב ביטוח

מיקום: רחוב ביאליק, רמת גן (כביש ראשי, יום שישי, עומס תנועה רגיל)
תיאור הדרך: שני נתיבים לאותו כיוון + חניות אלכסוניות בצד ימין של הרחוב.

תיאור האירוע:
נסעתי ברכב מאזדה בנתיב השמאלי. בנתיב השמאלי עמדו מספר רכבים שחסמו את הדרך, ולכן עברתי בזהירות לנתיב הימני כדי להמשיך בנסיעה.
לאחר המעבר לימין והתקדמות איטית, רכב שחנה בצד ימין יצא מהחנייה במהירות יחסית ופגע בצד ימין של רכבי (באזור הכנף הימנית הקדמית).

הרכב הפוגע לא היה שייך לנהג עצמו אלא מנוהל על ידי חברה (נהג שכיר).

שאלות להתייעצות:

1. לפי התיאור והתרשים המצורף – מי נחשב אחראי לתאונה?

2. האם כדאי לערב את הביטוח שלי (מקיף), או לנסות לסגור את זה ישירות מול החברה שמפעילה את הרכב הפוגע?

3. האם יש יתרון להזמין שמאי פרטי לפני פנייה לביטוח?

נסיבות נוספות:

• אני נסעתי באיטיות ובזהירות עקב התנועה.

• הפגיעה הייתה בזמן שרכב החניה החל לצאת, לא כאשר אני נכנסתי לחניה.

• יש תרשים מצורף שמתאר את מיקום הרכבים ואת כיוון הנסיעה (ראה קובץ מצורף).

image.thumb.png.df592b0be8348019abcb5df91ff46092.png 

image.png

image.jpeg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי שנוסע לאחור אחריות מיוחדת.

לגבי מה שכתבה BeRoo - באיזה מרחק לפני נקודת המפגש היית מייוצב בנתיב הימני?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש סרטון של רגע הפגיעה?

תמונה של הפגיעה ברכב החונה?

ממיקום ואופי הפגיעה ברכב שלך נראה כאילו הוא הספיק לצאת לנתיב ואז אתה פגעת בו.

אם זה אכן מה שקרה - לדעתי יצטרכו לנסות להוכיח מה היתה המהירות שלך ושל הרכב השני כדי להבין האם שניכם או אחד ממכם נהג שלא בזהירות המתבקשת.

פורסם

אין סרטון של הפגיעה, 

הרכב החונה זה היונדאי האפורה, הוא לא חנה הוא יצא ממקום חנייה ברוורס לכיוון כביש ראשי.

מיקום הפגיעה ברכב מאזדה הוא מצד ימין כנף תחתון.

מיקום הפגיעה ברכב שיצא מהחנייה הוא מצד שמאל פנס אחורי - רק שריטות אין פגע בטמבון 

תודה על המענה,

לתבוע ביטוח או לשחרר?

פורסם

לדעתי יש שוב עודף ניתוח מיותר של חברי הפורום. 

מעבר הנתיב שלך לא רלוונטי, אלא אם אולי עברת בדיוק ברגע שהוא יצא. 

אתה נסעת בנתיב הימני. הוא יצא מחניה. לא הסתכל, פגע בך. נגמר הסיפור. 

תקן את נזקיך ודרוש מצד ג' את עלויות התיקון. סביר שתקבל את כלל הסכום ללא כל ויכוח במידה ולא יוכחשו העובדות. מקווה שצלמת היטב. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

‎האמת שאני קצת מתלבט מה הכי נכון לעשות עכשיו. הנהג מכחיש בעובדות לא מוכן לקחת אחריות על זה. לאחר בדיקה מול חברת הביטוח שלי @ניקו פ.

‎ יש לי שתי אפשרויות:
    1.    לתקן את הרכב על חשבוני (בשיקים דחויים) ולהגיש דרישה לחברת הליסינג של הנהג הפוגע – במקרה הזה אקבל החזר רק אם הם יאשרו את אחריותם.
    2.    לתקן דרך הביטוח שלי, אבל זה ייחשב כהפעלת פוליסה ויביא לעלייה בפרמיה בביטוח הבא, גם אם אעבור לחברה אחרת.
‎אני נוטה להסכים איתך – התאונה די ברורה: אני נסעתי בנתיב, הוא יצא מחניה ופגע בי בלי להסתכל.
‎אני רק שואל – במקרה כזה, מה באמת עדיף לעשות? ללכת על הדרישה מהליסינג או פשוט להפעיל את הפוליסה שלי ולסיים עם זה?

פורסם

תלוי במחיר התיקון וביכולתך לספוג אותו. יתכן שהפתרון הנכון יהיה לשלם מכיסך ולדרוש החזר מחברת הליסינג, שבסבירות גבוהה תדחה את הדרישה ואף עלולה לתבוע אותך תביעה נגדית. חוץ מזה, כדי לתבוע צד ג׳ סביר שתדרש לדו״ח שמאי, עוד 1,000 ש״ח שלא מובטח שיוחזרו.. 

הצעת מחיר לתיקון כבר קיבלת?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וכמה ההשתתפות העצמית בתוספת עליית הפרמיה ל-3 שנים?

פורסם

יש נזק לשני כלי הרכב ותתכונן לתביעה של הרכב שיצא מהחניה .

לכן יידע את  חברת הביטוח שלך למקרה ש...

תקן את רכבך בעצמך והגש תביעה כנגד הרכב שיצא מהחניה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מה הכוונה מכחיש את העובדות? הוא טוען שלא נסע רוורס? מה הטענה שלו? 

אם חברת הביטוח שלו תשמע שהוא נסע רוורס הם יסבירו לו שהוא אשם. 

אם לא אז תביעות קטנות או תביעת פוליסה שלך. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

טרם יש לי תשובה לגבי השתתפות עצמית,

‎הכוונה ב”מכחיש את העובדות” היא שגם לאחר שביררו עם חברת הביטוח שלו, הצד הפוגע ממשיך לטעון שהוא לא אחראי

‎הוא מין הסתם טוען שלא ביצע נסיעה ברוורס או שהוא לא זה שפגע, למרות ההוכחות והעדויות מצביעות אחרת ( רכב חברה לא באמת אכפת לו) 

אז לסיכום הדרך היחידה שנותרה לי היא , לתקן את הרכב בעצמי (פלוס עלויות השמאי) ואגיש תביעה כנגד צד ג׳

אם הוא ממשיך להתכחש, אז אפעיל את הפוליסה והקטנת סיכון כלכלי. 

תודה לכולם על העזרה

עריכה אחרונה על ידי blackfeet
פורסם
בתאריך 3.11.2025 בשעה 11:35, ניקו פ. כתב:

לדעתי יש שוב עודף ניתוח מיותר של חברי הפורום. 

מעבר הנתיב שלך לא רלוונטי, אלא אם אולי עברת בדיוק ברגע שהוא יצא. 

אתה נסעת בנתיב הימני. הוא יצא מחניה. לא הסתכל, פגע בך. נגמר הסיפור. 

לפני כשעה, blackfeet כתב:

הוא מין הסתם טוען שלא ביצע נסיעה ברוורס או שהוא לא זה שפגע,

תקנו אותי אם אני טועה,

הניתוח שלי הוא שאם הפגיעה במזדה היא מקדימה ולא בצד, והפגיעה היתה תוך כדי נסיעה  - אז ברור ב-100% שהמזדה היא הרכב הפוגע ולא היונדאי,

עכשיו נשאר לברר מה היתה המהירות של שני כלי הרכב בשניות שלפני הפגיעה, אם המזדה נסעה במהירות סבירה לרכב שנוסע על יד שורת רכבים חונים, והיונדאי יצאה ברוורבס בפתאומיות ובמהירות שלא השאירה למזדה מרחק תגובה - האשמה ברורה על היונדאי,

אבל מה אם נהג היונדאי יוכיח שהוא נסע בגלישה איטית אחרי שווידא שאין אף רכב בנתיב, ולפתע חדר נהג מזדה לנתיב במהירות גבוהה ונכנס בו?

ברור שלפי גרסת פות"ש הוא צודק, אבל הוא לא יכול להיות אובייקטיבי בתיאור העובדות, לכן כדאי לראות תמונות או סרטון שתומכות בגרסתו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...