Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי אם אתה נוסע 1000 ק"מ בשבוע, במקומך לא הייתי בוחר בדגם הזה. זה אומר שתצטרך לעשות טיפול כל 3 חודשים בערך לפי מה שכתבו פה מי שמכיר את הדגם.

לגבי המוכר, תמיד יכול להיות שהכל נורמלי ומדובר באנשים אמיתיים וכל מה שאמרו לך אמיתי, פשוט למה להיכנס לזה מלכתחילה כשיש לך עוד אופציות בלי כל הסיפורים האלה? 

אם מה שקורץ לך ברכב הספציפי הזה הוא התוספות של המערכת וכל הקוסמטיקה מסביב, מציע לך לא להסתנוור מזה יותר מדי.

הבנתי אותך לגמרי, תודה רבה על התגובה המפורטת 🙏

למען האמת אני דיי נעול על הרכב הזה, לא רק בגלל שהוא סופר פרקטי אלא גם כי פשוט בא לי עליו – גם איך שהוא נראה, גם איך שהוא יושב על הכביש. אני לא מתרגש מהמערכת מולטימדיה או הגאדג'טים; מה שחשוב לי באמת זה שהרכב יהיה תקין מכנית ובמצב טוב.

לגבי הקילומטרז’ – נכון שציינתי 1000 ק”מ לשבוע, אבל זה משתנה לגמרי. לפעמים זה יכול להיות גם 500 או פחות. זה תלוי בשיבוצים שלי בעבודה כמאבטח ובאיזה משמרות יוצא לי לקחת.

אני לוקח את הרכב לבדיקה במוסך שלי שכבר שנים מטפל בי, אם הוא נותן אור ירוק – מבחינתי זה מספיק כדי ללכת על זה בלב שלם. פשוט בא לי גם להרגיש טוב כשאני נוהג, לא רק לשרוד את הדרך 😅

שוב תודה על ההכוונה!

לפני 19 דקות, NickName1 כתב:

נכו, כך שהרושם מהמודעה שהרוכש יהיה יד שלישית, בעוד שבתכלס הוא יהיה יד 4.

ניק, לדעתך שווה לשאול את זה עכשיו או לחכות קצת?
או אולי דווקא לנסות להוריד במחיר בגלל זה?
לא רוצה לצאת קטנוני מדי אבל גם לא פראייר 😅

מה דעתך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 דקות, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

ניק, לדעתך שווה לשאול את זה עכשיו או לחכות קצת?
או אולי דווקא לנסות להוריד במחיר בגלל זה?
לא רוצה לצאת קטנוני מדי אבל גם לא פראייר 😅

מה דעתך?

דעתי האישית?

לא הייתי ממשיך בקנייה של הרכב הספציפי הזה.

אם הייתי נעול על הרכב בתור קונה ממוצע,

ומכיוון שאני לא מבין גדול במכניקה ושטיקים של סוחרים -

הייתי משלם ליועץ רכב מומחה שייתן לי שקט בקנייה הזאת.

אבל זה רק אני.

• אהבתי 1
פורסם

שלום

אישית לא הייתי קונה רכב ממוכרים שמספרים סיפורים.

אם אתה מחפש אמינות יותר גבוהה תקנה מזדה 3.

אין ברכב הזה משהו מיוחד. המעריצים של הרכב מספרים לעצמם כמה הוא מעולה.

תקרא בפייסבוק קבוצת הונדה דור 10.

תקבל מושג איך חושב קהל המעריצים של הרכב הזה.

פורסם
לפני שעה, 𝔼𝕚𝕥𝕒𝕟 כתב:

. אתה אומר שההתראות להחלפת שמן באות אפילו אחרי פחות מ-7000 ק"מ לפעמים – זה משהו שמוסכניק אמין יכול "לכייל" איכשהו? או שזה נטו לפי מחשב הרכב?

מהמעט שאני יודע בכל מנועי הטורבו יש בעיה של ירידה באיכות השמן בגלל ערבוב דלק בשמן.

אין כיול שיפתור את זה.

ברוב הרכבים הפתרון למי שרוצה להיות זהיר וקפדן זה לא להסתפק בהחלפת שמן כל שנה/15,000/10,000 אלא להחליף תחוף יותר.

בהונדה יש התראה ממחשב הרכב. לא הצלחתי להבין האם זה לפי מחשב הרכב לפי נהיגה/צריכה וכו או שיש חיישן בשמן

ב 50,000 קמ בשנה חפש דיזל או חשמלי או היברידי

פורסם

לפני כל נושא הסיפורים המורכבים, היד שלא פורסמה נכון והבחירה בדגם הספציפי - אתה עושה טעות שאתה אומר לעצמך "לפני סגירה".

איך סגירה אם עדיין לא ראית את הרכב בכלל?

כשאתה מגיע לראות רכב אתה מחפש סיבות לפסול אותו, ואתה צריך להיות כל הזמן מוכן נפשית לנטוש. גם אם נסעת רחוק לבדוק.

אם אתה בא בראש של "לפני סגירה" זאת הדרך הכי טובה ליפול במלכודת כלשהי.

תוספות אפטרמרקט שהותקנו ברכב - בתור קונה זה תמיד חיסרון, אלא אם כן זה משהו שהיית קונה בעצמך. זה שהמוכר הוציא אלפי שקלים על זה, כואב לו, לא מעניין אותך.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אמל"ק. במידה ולא נרשם או לא הודגש:

כפי שרשמו, לסיוויק טורבו 1.5 יש בעיה שלרוב צריך להחליף שמן-מנוע כל 7-8 אלף ק"מ. בזמנו היה סיפור שלם עם זה וזה פגע בשם של הדגם(בעיית "דילול השמן"). במידה והרכב מודיע שצריך להחליף, זה משהו שחייבים לעשות, אחרת עלול להגרם נזק למנוע.

חוץ מזה, אחלה רכב.

אז אם אתה חייב וזה מה שאתה רוצה - אפשר ללכת על זה, תוך כדי זה שאתה מודע למגבלה הזאת.

וכפי שרשמו - מאזדה 3 זה יותר בטוח מהסיוויק הזה. אפשר גם ללכת על טויוטה קורולה.

כמובן, לבדוק בשבע עיניים ,לקחת לבדיקה מטעמך , ולקוות שהרכב תקין (עצם זה שאין לך קשר עם בעלת הרכב, זה כבר משהו חשוד ועלול להיות בעייתי).

וחוץ מזה, יש כאלה שנעזרו ביועץ-רכב לצורך רכישה, השקיעו כמה אלפים בייעוץ, אבל קיבלו רכב שהחזיר את ההשקעה, ויותר.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה. 

פורסם
לפני 59 דקות, amosbmw כתב:

לפני כל נושא הסיפורים המורכבים, היד שלא פורסמה נכון והבחירה בדגם הספציפי - אתה עושה טעות שאתה אומר לעצמך "לפני סגירה".

איך סגירה אם עדיין לא ראית את הרכב בכלל?

כשאתה מגיע לראות רכב אתה מחפש סיבות לפסול אותו, ואתה צריך להיות כל הזמן מוכן נפשית לנטוש. גם אם נסעת רחוק לבדוק.

אם אתה בא בראש של "לפני סגירה" זאת הדרך הכי טובה ליפול במלכודת כלשהי.

תוספות אפטרמרקט שהותקנו ברכב - בתור קונה זה תמיד חיסרון, אלא אם כן זה משהו שהיית קונה בעצמך. זה שהמוכר הוציא אלפי שקלים על זה, כואב לו, לא מעניין אותך.

כמו שציינתי קודם, אני לוקח את הרכב לבדיקה אצל המוסך הקבוע שלי בחולון – אני מטפל שם כבר כמה שנים, מכיר אישית את הבעלים ויודע שאני יכול לסמוך עליו בעיניים עצומות.
נסיעת המבחן תהיה מנתיבות לחולון, אז גם תהיה לי הזדמנות לבדוק את הרכב על הכביש כמו שצריך.
מדובר על הונדה סיוויק 2018, 1.5 טורבו, 182 כ"ס.

קראתי לא מעט על הדגם הזה, וידוע לי שהקפדה על החלפת שמן איכותי כל 7,000 עד 10,000 ק"מ קריטית במיוחד במנוע הזה, אז זה אחד הדברים הראשונים שאני אבדוק במוסך.

אם למישהו יש עוד טיפים למה לשים לב בדגם הזה – בנסיעה עצמה או במוסך – אשמח ממש לכל עצה:
תקלות נפוצות? נזילות? בעיות טורבו? גיר? שרשרת? חיישנים?

תודה רבה מראש 🙏🏻

לפני 42 דקות, ntd כתב:

אמל"ק. במידה ולא נרשם או לא הודגש:

כפי שרשמו, לסיוויק טורבו 1.5 יש בעיה שלרוב צריך להחליף שמן-מנוע כל 7-8 אלף ק"מ. בזמנו היה סיפור שלם עם זה וזה פגע בשם של הדגם(בעיית "דילול השמן"). במידה והרכב מודיע שצריך להחליף, זה משהו שחייבים לעשות, אחרת עלול להגרם נזק למנוע.

חוץ מזה, אחלה רכב.

אז אם אתה חייב וזה מה שאתה רוצה - אפשר ללכת על זה, תוך כדי זה שאתה מודע למגבלה הזאת.

וכפי שרשמו - מאזדה 3 זה יותר בטוח מהסיוויק הזה. אפשר גם ללכת על טויוטה קורולה.

כמובן, לבדוק בשבע עיניים ,לקחת לבדיקה מטעמך , ולקוות שהרכב תקין (עצם זה שאין לך קשר עם בעלת הרכב, זה כבר משהו חשוד ועלול להיות בעייתי).

וחוץ מזה, יש כאלה שנעזרו ביועץ-רכב לצורך רכישה, השקיעו כמה אלפים בייעוץ, אבל קיבלו רכב שהחזיר את ההשקעה, ויותר.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה. 

כמו שציינתי קודם, הבעלים הנוכחי של הרכב הוא חייל צעיר שרק התגייס לקרבי, ככה שכרגע אין לו ממש זמינות לשיחות. מי שמטפל במכירה בפועל זה אבא של בת הזוג שלו, הוא גם זה שענה לי עד עכשיו ומנהל את התהליך.

לגבי שמן מנוע – ראיתי שבמנוע הזה חשוב להקפיד על טיפולים כל 7–10 אלף קילומטרים.

רציתי לשאול אותך מה ההמלצה שלך מתוך ניסיון – באמת כדאי להחליף כל 7K? או שזה סביר גם ב-10K אם משתמשים בשמן איכותי? או בכלל להסתמך על ההתראה של מחשב הרכב?

אני מודה שמבחינתי הרכב הזה פשוט קנה אותי – גם במראה, גם בדגם וגם בתוספת של המערכת שהבעלים התקין (אפילו שזה רק בונוס מבחינתי).

הסיוויק הזאת הייתה כבר הרבה זמן ברשימת המשאלות שלי, ואני באמת מקווה שהיא תשרת אותי לאורך שנים כי אני הולך לטפל בה כמו תינוק! 😅

לפני שעתיים, razi_pazi כתב:

מהמעט שאני יודע בכל מנועי הטורבו יש בעיה של ירידה באיכות השמן בגלל ערבוב דלק בשמן.

אין כיול שיפתור את זה.

ברוב הרכבים הפתרון למי שרוצה להיות זהיר וקפדן זה לא להסתפק בהחלפת שמן כל שנה/15,000/10,000 אלא להחליף תחוף יותר.

בהונדה יש התראה ממחשב הרכב. לא הצלחתי להבין האם זה לפי מחשב הרכב לפי נהיגה/צריכה וכו או שיש חיישן בשמן

ב 50,000 קמ בשנה חפש דיזל או חשמלי או היברידי

ראזי תודה רבה על ההסבר המפורט!

רק רוצה לוודא שהבנתי נכון – הבעיה המרכזית היא תכנון לקוי של המנוע (דלול שמן), וזו תופעה מוכרת ב-1.5 טורבו. כלומר גם אם הבעלים מקפיד על החלפה כל 7K–8K ק"מ, עדיין ייתכן בלאי פנימי בגלל אובדן שמן בין הטיפולים?

בנוגע להתראה מהמחשב – האם זה מבוסס על זמן או קילומטראז'? האם אתה ממליץ להסתמך עליה, או שפשוט להקפיד באופן ידני על החלפה כל 7K בלי קשר למה שהרכב "אומר"?

ולשאלה אחרונה – במידה ואני קונה את הרכב, איך היית ממליץ לעקוב אחרי צריכת שמן בפועל? לבדוק מדיד כל שבוע/אלף ק"מ?

תודה רבה שוב על הזמן והידע שאתה משתף פה 🙏🏼
מקווה לקנות רכב שיחזיק לי לשנים קדימה.

פורסם

יצא לי כמה פעמים למכור רכב עבור חברים או קרובי משפחה,

שהיו עסוקים מדי, או פשוט לא יודעים ולא רוצים להתמודד בשיחות טלפון עם כל מיני סוחרים והזויים שמתקשרים.

היו כאלה שהתקשרו וזה עורר את חשדם, ואמרתי להם שאת העברת הבעלות אם יחליטו לקנות,

יעשו מול בעל הרכב עצמו, בהתאם לאילוצי הזמן שלו.

אז אמנם נדלקת פה נורה אדומה, אבל אפשר לבטל אותה ע"י פגישה עם הבעלים הרשום.

גם בטירונות קרבית יוצאים לסופ"ש מדי פעם, אז לא הייתי שולל על הסף אלא מנסה ליזום פגישה.

אם תקבל תשובה מתחמקת או עוד סיפור, זה כבר ידליק עוד נורה אדומה ואישית הייתי שוקל לסגת לגמרי מהעיסקה.

פורסם

לדעתי נדלקת על רכב שלא ראית. למה?

יש כאן יותר מידי אזהרות וטעויות:

1. סיפור ״האבא של החברה״ - נשמע כמו סוחר מדרכה מצוי. גם הסיפור שהוא יד שניה כאשר מדובר בשתי ידיים קודמות (והוא השלישית) הוא סיפור קלאסי של סוחר מדרכה.

2. הנסועה שלך גבוהה מאוד ואתה מתכוון לרכוש רכב שמצריך טיפולים תכופים. מתאים לך יום במוסך כל חודשיים?

3. אתה נוסע מחולון לנתיבות כדי לראות את הרכב? זה, לבד, משחק לרעתך. הפסיכולוגיה של ״עשיתי מאמץ לראות את הרכב, אז לא אקנה אותו?״.

4 אתה נשמע כמו צעיר מתלהב, שמדגיש דברים שוליים ומתפשר על המרכזיים. אגזוז רועש? סאבוופר? קישוט דמוי כונס אוויר? זה מה שמעניין אותך - וכל אלה שטויות. אתה צריך לבחור רכב עם מוניטין אמינות טוב, תיעוד של טיפולים מסודרים, ביטוח זול ווצריכת דלק נמוכה. 

לדעתי אתה צריך לעשות פוס ולחשב מסלול מחדש.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדהים אותי איך רכב מצועצע, שנמכר מעל המחירון, עם סיפורים מפה ועד הודעה חדשה ואין ספור נורות אדומות, עדיין מצליח לגרוף קונים להוטים שאפילו לא ראו אותו. זה רק מוכיח לי שאפשר למכור כל דבר במדינת ישראל :-).

גם אם הסטנדרטים שלך ושלי שונים (אצלי היה נפסל רק על המראה החיצוני שמעיד על הרבה דברים) - זה שהוא משקר על היד ואתה ממשיך לרצות אותו גם אחרי שגילית שהוא יד רביעית והיה אצל סוחר, אין מילים. 

אתה נשמע בחור טוב, תתרחק. יש לך פה יותר מדי נורות אדומות. אתה לא קונה למבורגיני הורקאן evo, זה רק סיביק... בטוח שיש נוספות נורמליות.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

לדבריו, הרכב קנה אותו. והוא אפילו לא ראה אותו. 

לא מובן לי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 43 דקות, sperial כתב:

לדעתי נדלקת על רכב שלא ראית. למה?

מסכים.

פות"ש, למה אתה כל כך מרוצה מהרכב הספציפי הזה. זה לא רכב נפוץ מאוד אבל לא נדיר. יש עוד רכבים כאלו ולא ברורה ההתלהבות שלך מהרכב המסויים הזה

פורסם

נראה לי שקצת נסחפתם עם התגובות כנגד...

אני לא רואה כאן "אינספור נורות אזהרה", אלא כמה בודדות.

לגבי הצורה והתוספות, זה לגמרי עניין של טעם. הבחור צעיר וזה מדבר אליו.

לגבי המוכר והסיפור, אכן חשוד מעט אבל ניתן לאישוש אם יקבע לראות פיזית את הרכב כשהבעלים בחופשה.

לגבי הידיים - הרבה מאוד אנשים מתבלבלים בין "בעלים קודמים" לבין מספר הידיים בפועל. לא בעייה לבדוק את זה.

רכבים כאלה שקהל היעד שלהם צעיר מאוד, מחליפים יחסית הרבה ידיים, אז 3 ידיים ב-7-8 שנים זה סביר ובטח לא דיל ברייקר.

פות"ש אומר שבכל מקרה יקח את הרכב לבדיקה במוסך שהוא מכיר ואמין עליו,

והמוכר לא מתנגד למרות שזה רחוק ממקום מגוריו, אז בסה"כ ההשתלשלות נראית לי בגדר הסביר.

אם הרכב הספציפי באמת שמור ופות"ש חושק בו מבחינת הצורה והתוספות, ומוכן לשלם קצת יותר מהמחירון,

גם זה נראה לי סביר והגיוני. זה לא ששאר הסיביקים האלה ביד 2 מגיעים מקשישות שבקושי נהגו עליהן...

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...