Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה פה מי שאמר שכשמורידים רגל מהגז ונשארים בהילוך אזי כל עוד אתה מעל 1000 סל"ד

המחשב לא נותן שום גם ת דלק למנוע.

אני בדר"כ נוסע- מעביר הילוך גבוה יותר (כשאני לא צריך יותר תאוצה)- (ואז אני בערך ב 1500-2000 ) ומוריד את הרגל מהגז לגמרי- האם זה יכול לגרום לנזק?

האם התחושה שלי שלדוגמה אתה במהירות מסוימת ובהליוך שלישי אתה על 3000 סל"ד ואתה מעלה הילוך והסלד נופל ל 2000- גם הבלימת מנוע הרבה יותר נמוכה.

תודה

פורסם

נכון.

ככל שהסל"ד גבוה יותר, יש לך בכל שניה יותר מחזורי דחיסה (בלימת מנוע) שאינם מפיקים שום אנרגיה (אין דלק) או מעט אנרגיה במנוע עם קרבורטור (סרק) - ולכן יותר בלימת מנוע.

במהירות נתונה, הילוך גבוה יותר פירושו סל"ד נמוך יותר ופחות בלימת מנוע.

כמו כן, הגיאומטריה של הצילינדרים חשובה. מנועים בעלי מהלך ארוך וקדח קטן מפיקים יותר

בלימת מנוע ממנועים עם קדח גדול ומהלך קצר, באותו נפח וסל"ד. ולכן מנועים "יפניים"

מרובי שסתומים וקצרי מהלך מספקים יחסית מעט בלימת מנוע בסל"ד נמוך.

:turn-l:
פורסם
נכון.

ככל שהסל"ד גבוה יותר, יש לך בכל שניה יותר מחזורי דחיסה (בלימת מנוע) שאינם מפיקים שום אנרגיה (אין דלק) או מעט אנרגיה במנוע עם קרבורטור (סרק) - ולכן יותר בלימת מנוע.

במהירות נתונה, הילוך גבוה יותר פירושו סל"ד נמוך יותר ופחות בלימת מנוע.

כמו כן, הגיאומטריה של הצילינדרים חשובה. מנועים בעלי מהלך ארוך וקדח קטן מפיקים יותר

בלימת מנוע ממנועים עם קדח גדול ומהלך קצר, באותו נפח וסל"ד. ולכן מנועים "יפניים"

מרובי שסתומים וקצרי מהלך מספקים יחסית מעט בלימת מנוע בסל"ד נמוך.

תראה- כשאני נוסע בהילוך מסוים ורוצה "לגלוש" מעלה הילוך ומוריד רגל מהגז. כשאני רוצה להאיץ אני מוריד הילוך- וזאת כי אמרו לי שמאד לא חסכוני להאיץ או בכלל לנסוע בסל"ד שהוא מתחת ל 2500 - זה נכון? מה הטווח? (הכוונה מה הטווח המינימלי שאפשר לבצע בו גלישה בלי דלק ומה הטווח הכי חסכוני להאיץ בו ומה הטווח שבו מומלץ לנסוע כשנוסעים במהירות קבועה (טווח בסל"דים))

תודה רבה.

אגב- אצלי כשאני מעלה הילוך ומריד רגל מהגז זה כמעט כמו לנסוע בניוטרל (למרות שהיא צרפתייה)

• תוכן חדש...