Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מי שמכם שאינו בעל מקצוע בתחום מבצע בעצמו את הטיפול התקופתי של החלפת שמנים, נוזל קירור ומסנן שמן?

האם עשיתם זאת בהצלחה? האם היה/עדיין קשה לכם מדי עם זה?

האם לצורך כך מייתם צריכים לרכוש ציוד מקצועי משמעותי ? (ג'קים להרמת רכב מסיביים יותר או משהו בסגנון)

כיצד למדתם לעשות זאת?

תודה משיבים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מבצע את זה בהצלחה כבר הרבה שנים, את כל הציוד הדרוש רכשתי מזמן. 

ה"קשה" זה לא העבדה עצמה, זה לא קשה. פשוט חם רוב השנה, קצת מלכלך ולא נוח.

• רעיון טוב! 1

פורסם

האמת שאלות קצת תמוהות ב2025. הרי כל המידע שתרצה נמצא בכף ידך או מול עינייך במכשיר באמצעותו שאלת את השאלות האלו, והמתנת לאחר מכן לקבל תשובות עליהן מבני אנוש.

הקושי הוא בעיקר סביב התארגנות וזמן. יכולת זה די עניין קוגניטיבי שקשה לשנות אותו, אם אתה אדם ש"אין לו את זה" מבחינת מוטוריקה וחשיבה טכנית, לפעמים גם הוראות מפורטות לא יעזרו לך לסובב בורג לכיוון הנכון.

חומר מפורט יש בערוצי יוטיוב, במקרה אני מפעיל אחד כזה כבר כמה שנים טובות.

מוזמן לצפות וללמוד 

https://youtube.com/@knufia?si=E5zuYN4ZOo94SHj8

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 5
פורסם
לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

הרי כל המידע שתרצה נמצא בכף ידך

אני חושב שחסם עיקרי הוא חשש לעשות נזק, או לפספס משהו שלא מתגלה מיידית אלה רק לאחר תקופה.

אולי גם שטיפולים לבד עשויים להיות פחות מקיפים או איכותיים.

לדוגמא, מילוי מי ברז בתור נוזל קירור. זה לא משהו שיהיו לו השלכות מיידיות.

פורסם

החשש לעשות נזק היה חסם משמעותי עבורי. בדיעבד הכל נראה פשוט, אבל כשרק נכנסים לתחום, מפחיד לטעות (ואגב, גם מפחיד להיכנס מתחת לרכב). מילא להתחיל ללמוד על רכב ישן וזול, אבל אני החלטתי להתחיל על מיאטה, ועוד אחת שהשתמשתי בה ביומיום - לא יודע מה עבר לי בראש 😂. אבל בסופו של דבר הכל היה בסדר, ואני ממש שמח שהתחלתי לעשות דברים לבד. ההתעסקות ברכב גם לימדה אותי לחשוב על תחומים נוספים בחיים בתור כאלו שאני יכול לעשות ולתקן בעצמי (מכשירי חשמל, כל מיני דברים בבית, וכו'). זו תחושה מאוד מעצימה - וגם כשאני מחליט לגשת לבעל מקצוע (בין אם לגבי משהו ברכב שאני לא יודע לפתור בבית, ובין אם תיקון כלשהו בבית), הרבה יותר ברור לי איך דברים עובדים ואני לא מגיע clueless בתחושה שעוד שניה יעבדו עלי.

אבל אני כן חושב שלפחות בשלב הלמידה הראשונית, יש חשיבות לדגם הרכב שבוחרים להתנסות עליו, כי זה משליך על אופי המידע הקיים ברשת. לגבי המיאטה, היה לי המון מידע מפורט: מתיעוד טכני רשמי של מאזדה, דרך פורום של בעלי מיאטות עם המון אנשים טובים ומקצועיים (שגם תיעדו את העבודות שלהם היטב), וכלי בפוסטים מפורטים ברחבי האינטרנט על הדברים הבסיסים מהם התחלתי, כמו החלפת שמן. אני לא יודע אם הייתי מעז להיכנס להרפתקה הזו אם כל המידע שהיה לרשותי זה סרטון או שניים ב-youtube. כיום, אחרי שיצא לי לעשות המון דברים במיאטה, ואת הדברים היותר בסיסיים לעשות בכמה דגמים שונים ומגוונים של מכוניות (יפניות, קוריאניות, אירופאיות, אמריקאיות) - אני ארגיש הרבה יותר בנוח לגשת ולעבוד על רחב שאני לא מכיר עם מידע מינימלי. אבל להתחיל ככה מאפס, לא הייתי מעז.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 13 דקות, chrono כתב:

החשש לעשות נזק היה חסם משמעותי עבורי. בדיעבד הכל נראה פשוט, אבל כשרק נכנסים לתחום, מפחיד לטעות (ואגב, גם מפחיד להיכנס מתחת לרכב). מילא להתחיל ללמוד על רכב ישן וזול, אבל אני החלטתי להתחיל על מיאטה, ועוד אחת שהשתמשתי בה ביומיום - לא יודע מה עבר לי בראש 😂. אבל בסופו של דבר הכל היה בסדר, ואני ממש שמח שהתחלתי לעשות דברים לבד. ההתעסקות ברכב גם לימדה אותי לחשוב על תחומים נוספים בחיים בתור כאלו שאני יכול לעשות ולתקן בעצמי (מכשירי חשמל, כל מיני דברים בבית, וכו'). זו תחושה מאוד מעצימה - וגם כשאני מחליט לגשת לבעל מקצוע (בין אם לגבי משהו ברכב שאני לא יודע לפתור בבית, ובין אם תיקון כלשהו בבית), הרבה יותר ברור לי איך דברים עובדים ואני לא מגיע clueless בתחושה שעוד שניה יעבדו עלי.

אבל אני כן חושב שלפחות בשלב הלמידה הראשונית, יש חשיבות לדגם הרכב שבוחרים להתנסות עליו, כי זה משליך על אופי המידע הקיים ברשת. לגבי המיאטה, היה לי המון מידע מפורט: מתיעוד טכני רשמי של מאזדה, דרך פורום של בעלי מיאטות עם המון אנשים טובים ומקצועיים (שגם תיעדו את העבודות שלהם היטב), וכלי בפוסטים מפורטים ברחבי האינטרנט על הדברים הבסיסים מהם התחלתי, כמו החלפת שמן. אני לא יודע אם הייתי מעז להיכנס להרפתקה הזו אם כל המידע שהיה לרשותי זה סרטון או שניים ב-youtube. כיום, אחרי שיצא לי לעשות המון דברים במיאטה, ואת הדברים היותר בסיסיים לעשות בכמה דגמים שונים ומגוונים של מכוניות (יפניות, קוריאניות, אירופאיות, אמריקאיות) - אני ארגיש הרבה יותר בנוח לגשת ולעבוד על רחב שאני לא מכיר עם מידע מינימלי. אבל להתחיל ככה מאפס, לא הייתי מעז.

צריך להתחיל מאיפשהו, לא נולדים עם ידע אלא צוברים אותו ובעיקר בידיים ולא בתיאוריה

לפני 6 שעות, EliC25 כתב:

האמת שאלות קצת תמוהות ב2025. הרי כל המידע שתרצה נמצא בכף ידך או מול עינייך במכשיר באמצעותו שאלת את השאלות האלו, והמתנת לאחר מכן לקבל תשובות עליהן מבני אנוש.

הקושי הוא בעיקר סביב התארגנות וזמן. יכולת זה די עניין קוגניטיבי שקשה לשנות אותו, אם אתה אדם ש"אין לו את זה" מבחינת מוטוריקה וחשיבה טכנית, לפעמים גם הוראות מפורטות לא יעזרו לך לסובב בורג לכיוון הנכון.

חומר מפורט יש בערוצי יוטיוב, במקרה אני מפעיל אחד כזה כבר כמה שנים טובות.

מוזמן לצפות וללמוד 

https://youtube.com/@knufia?si=E5zuYN4ZOo94SHj8

תודה על המענה, הלינק שצירפת הפנה אותי לערוץ. הסרטון שראיתי שם היה מסביר , רק לא פירט על כלי העבודה הנדרשים לביצוע העבודה. אולי יש עוד סרטונים אחרים שם מפורטים יותר

פורסם (נערך)

מבצע טיפולים ותיקונים ל 5 רכבים במשפחה.

הכי חשוב בטיחות! 

ובמשך השנים כמות הכלי עבודה והציוד גודלת כדי לייעל את העבודה.

התחלתי בקטן וזה רק גודל.

אבל אני פחות עצבני מהתקופה שהייתי מגיע למוסך ורואה את רמת העבודה.

עצה קטנה- לא תמיד זה פשוט כמו שניראה בסירטון ביוטיוב.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

מעבירים לאוקטובר עד מאי.

האוטו שלי צריך איזה 3 טיפולים בשעה (נוסע הרבה) ומטפל בעוד כמה מכוניות של המשפחה אז אי אפשר לעשות את כולן מאוקטובר עד מאי.

• מצחיק 1

פורסם
לפני שעה, royboy777 כתב:

צריך להתחיל מאיפשהו, לא נולדים עם ידע אלא צוברים אותו ובעיקר בידיים ולא בתיאוריה

תודה על המענה, הלינק שצירפת הפנה אותי לערוץ. הסרטון שראיתי שם היה מסביר , רק לא פירט על כלי העבודה הנדרשים לביצוע העבודה. אולי יש עוד סרטונים אחרים שם מפורטים יותר

ערוץ הוא עמוד עם תוכן רב, לא יודע איזה סרטון מדובר, אבל סרטון הוא סרטון והוא ספציפי. בערוץ יש 300 סרטונים.

כלים רוכשים לפי סוג העבודה שאתה צריך לעשות

ג'ק, בוקים, סט בוקסות 8-27 בדרייב שלוש שמיניות, מפתח לפילטר שמן וגיגית לריקון השמן, אלו כלים בסיסיים ביותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, levy כתב:

מבצע טיפולים ותיקונים ל 5 רכבים במשפחה.

הכי חשוב בטיחות! 

ובמשך השנים כמות הכלי עבודה והציוד גודלת כדי לייעל את העבודה.

התחלתי בקטן וזה רק גודל.

אבל אני פחות עצבני מהתקופה שהייתי מגיע למוסך ורואה את רמת העבודה.

עצה קטנה- לא תמיד זה פשוט כמו שניראה בסירטון ביוטיוב.

אתה מחשיב עצמך כאיש טכני? הצליח לך "להיכנס" לתחום? טיפים מיוחדים שאתה ממליץ עליהם? איך אגב אתה מגן על עצמך מכניסה מתחת לרכב? היה לך איזה ניסיון מסוכן בנושא?

פורסם
לפני כשעה, royboy777 כתב:

אתה מחשיב עצמך כאיש טכני? הצליח לך "להיכנס" לתחום? טיפים מיוחדים שאתה ממליץ עליהם? איך אגב אתה מגן על עצמך מכניסה מתחת לרכב? היה לך איזה ניסיון מסוכן בנושא?

אני מהנדס חומרה אלקטרוניקה, אמנם לא מכונאי אבל מגיל קטן הייתי עוזר לאבי לסדר את הרכב ונחשפתי לפירוק והרכבה של ראשי מנוע כיווני שסתומים,צביעה ופחחות של הרכב עם פיסטולט וטיפולים שהייתי עוזר לו אח'כ היה לי אופנוע ולמדתי לטפל בו.

שמעתי כבר על מספר אנשים שטיפלו ברכב והרכב נפל עליהם ונהרגו ולכן אני תמיד נוקט בהוספת בוק ואבני מדרכה למניעת תזוזת הרכב כאשר הרכב על הרמפות ודבר חשוב מאוד לעולם לא להיכנס מתחת לרכב שהרכב יושב על ג'ק תמיד שהרכב ישב על בוקים והג'ק יהיה לביטחון.

• רעיון טוב! 2
פורסם

מטפל ברכבי במשך שנים רבות, מחזיק בעיקר רכבים מזדקנים עד שהם שובקים ללא כוונות למכור אי פעם בעתיד (בעבר פנדה, היום 208) שעלות האחזקה שלהם הייתה מרקיעה שחקים אילו הייתי נעזר במוסכים לכל תקלה שצצה. וכן, צצות תקלות מעת לעת כשמחזיקים רכבים ישנים.

עלות הכלים מחזירה את עצמה מאד מהר, מה בעצם צריך כדי להתחיל? בוקים, ראצ'ט, בוקסות, מאריכים, מפתח מומנט, מפתח לפילטר שמן, סורק OBD פשוט (לי יש אחד שעלה לי כמה דולרים באליאקספרס). לאט לאט מוסיפים עוד כלים לארסנל.  העלות של הכלים היא זניחה, והיא חוזרת בריבית דריבית תוך סשן אחד איתם. כשאני מטפל ברכב שלי בעצמי, אני יודע שהעבודה נעשתה לפי הספר, כי אני לוקח את הזמן ומתעכב על כל בורג ודואג שהוא נסגר במומנט הנכון ויודע שהשתמשתי בחלפים הכי איכותיים ללא פשרות. 

בשנים האחרונות אני נתקל באנשים שמדווחים על טיפולים דיי בסיסיים שעלו להם  3-4 אלף שקל במוסכים מורשים, לעיתים אף יותר. טיפול זהה כשאני מבצע לבד תוך הזמנה של חלקים איכותיים יותר מחו"ל מוביל לכך שהעלויות נחתכות ב-80-90% לרוב. אין ספק שמחירי המוסכים בשנים האחרונות הרקיעו שחקים, אבל מנגד גם לא מאשים אותם כי אני מבין את עלויות התפעול של מרכז שירות. 

אז כן, בהחלט הייתי ממליץ לכל מי שהוא טכני במידה מסויימת, ללמוד כיצד לבצע טיפולים ותיקונים בסיסיים בעצמו. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...