Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יכול בהחלט להיות שבשוק הרכב תצליח למכור אותו במחיר גבוה מלוי יצחק. אבל בעניין הביטוח, לא תקבל שקל מעבר לזה.

לכן אתה צריך להחליט האם ההפרש בין חובה + ג' למקיף x מס' השנים שאתה מתכוון להחזיק ברכב מצדיק את הסכום הזה.

אם אתה חייב רכב בשביל להתנייד ואין לך בצד סכום כסף שמאפשר לך לקנות רכב דומה במקרה של גניבה או הרס, אבל יש את היכולת לשלם את הסכום השנתי הזה, כנראה ששווה לשלם מקיף.

אם יש לך בצד כסף למטרה הזו, כבר יש לך "ביטוח" וחבל לשלם אקסטרה על משהו שכנראה לא תצטרך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

בדקתי לך באפליקציה של לוי יצחק. מיצובישי לנסר ספורטבק 1798 סמק - 22,000 ש״ח.

ספאסיבה בלשוי קומרד טבאריש :mm_yeah:8)

לפני כשעה, SlowRide כתב:

יכול בהחלט להיות שבשוק הרכב תצליח למכור אותו במחיר גבוה מלוי יצחק. אבל בעניין הביטוח, לא תקבל שקל מעבר לזה.

אני לא חושב אפילו על מכירה בשוק הפרטי אלא על טרייד כלשהו בהמשך הדרך. מה שייתנו, ייתנו- כמו שאני מכיר את עצמי, בהינתן המצב הקיים ללא שינויים, אפרד מהרכב כשיגיע בערך לגיל 12. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לכן אתה צריך להחליט האם ההפרש בין חובה + ג' למקיף x מס' השנים שאתה מתכוון להחזיק ברכב מצדיק את הסכום הזה.

ההפרש לא מהווה חלק מהשיקולים שלי. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אם אתה חייב רכב בשביל להתנייד ואין לך בצד סכום כסף שמאפשר לך לקנות רכב דומה במקרה של גניבה או הרס, אבל יש את היכולת לשלם את הסכום השנתי הזה, כנראה ששווה לשלם מקיף.

אין. לא כרגע, בכל מקרה. אבל כמו שאמרתי, כרגע השווי הוא כשליש מעלות של משהו שבתוך התקציב שלי, כך שמקיף כן עדיין רצוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 58 דקות, ברווז כתב:

ספאסיבה בלשוי קומרד טבאריש :mm_yeah:8)

אפשר תרגום למרוקאית בבקשה?

לפני 58 דקות, ברווז כתב:

אני לא חושב אפילו על מכירה בשוק הפרטי אלא על טרייד כלשהו

תוריד שליש מהמחירון, אם בכלל תמצא טרייד שידבר איתך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

אפשר תרגום למרוקאית בבקשה?

תרגום:

"אם ככה אתה מדבר, אז תודה רבה לך- ואם זה לא מספיק לך אז גם שיהיה לך אחלה יום!", יש להשתמש בטון הדיבור המתאים.

תרגום  מילולי, בערך-"תודה רבה, חבר חבר".

?

למה כמה שנים אתה בארץ שאתה עוד לא מדבר רוסית?!

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)

אני בארץ מספיק שנים, הרי נולדתי כאן. אבל לא ייסדתי שום קיבוץ או מפלגה. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

קומרד טבאריש :mm_yeah:8)

אולי המקור שלך נטוע במחוזות הרוסיים אבל קומרד(  Comrade )זה מונח באנגלית, אתה ככל הנראה מושפע מסרטים מערביים 😜  טובאריש זה המקור( tovarishch, товарищ)

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הביטויים האלה מוכרים גם למי שאינו דובר רוסית אבל קרא פה ושם. 

אפילו בשיר ״פרת משה רבנו״  היא מבקשת להקרא ״החברה משה״ (סוף הבית השני).

ולגבי הקומראד - המקור הוא בספרדית ובפורטוגזית - עמית לחדר, מה שנקרא אצלנו ״ישנו באותו פאוץ׳״.

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, sperial כתב:

הביטויים האלה מוכרים גם למי שאינו דובר רוסית אבל קרא פה ושם. 

אפילו בשיר ״פרת משה רבנו״  היא מבקשת להקרא ״החברה משה״ (סוף הבית השני).

ולגבי הקומראד - המקור הוא בספרדית ובפורטוגזית - עמית לחדר, מה שנקרא אצלנו ״ישנו באותו פאוץ׳״.  - כמו שנאמר המקור מערבי לא רוסי 😜

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אחרי שלמדתי על הקשר בין הקולמוס, הקלמר והקלמרי אף סיפור של אטימולוגיה לא מפתיע.

פורסם
לפני 15 שעות, zaf כתב:

אולי המקור שלך נטוע במחוזות הרוסיים 

המקור שלי תקוע באמצע פרצופי, thank you very much.

• מצחיק 2

פורסם
בתאריך 17.8.2025 בשעה 13:35, ברווז כתב:

יש קשר ישיר בין הגיל והשווי

הבעיה היא כשיש פער בין שווי ראלי (מה שתצטרך כדי לקנות רכב חליפי זהה) לשווי שחברת הביטוח מעריכה (מחירון).

למשל איסוזו טרופר קצר ידני בנזין ימכר ב-30, עם תוספות מעבר לזה, המחירון שלו 16-17. אז גם אם תבטח מקיף לא תקבל סכום שיאפשר לך לקנות את אותו רכב. או רכבים יחסית נדירים כגון מיאטה שגם שם אין קשר בין המחירון למה שתצטרך לשים בפועל.

יש פרוצדורה להביא שמאי פרטי שיעריך תוספות יקרות (הגבהה 6K, נעילת דיפ' 4K) ולבטח בערך קרוב יותר לראלי. אבל זו כבר התנהלות מול הביטוח וכמובן הפרמיה בהתאם.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 28 דקות, Jack457 כתב:

למשל איסוזו טרופר קצר ידני בנזין ימכר ב-30, עם תוספות מעבר לזה, המחירון שלו 16-17. אז גם אם תבטח מקיף לא תקבל סכום שיאפשר לך לקנות את אותו רכב. או רכבים יחסית נדירים כגון מיאטה שגם שם אין קשר בין המחירון למה שתצטרך לשים בפועל.

במקרים כאלה עוד הלכת רחוק. יש לא מעט אנשים שיש להם רכבים סטנדרטים לגמרי שמורים שהם מטפלים ודואגים להם אבל הם ישנים ושווים במחירון 10-15 אלף. 

בסכומים כאלה, כול נגיעה ברכב זה הורדה מהכביש, והם יקבלו מהביטוח את ערך הרכב , מה הם יקנו בזה? איזהשהו רכב ממוצע בשנתון של הרכב שלהם שהוא כניראה פח זבל ממונע?

מישהו כזה, במידה ויתאפשר לו, יעשה את מירב המאמצים על מנת שלא יורידו את הרכב מהכביש.

שזה מצחיק , לשלם כסף על ביטוח מקיף על מנת שבעת הצורך הוא ישלם לך פחות ממה שצריך. 

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...