Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני מחפש רכב קרוסאובר אמין ונוח עם צריכת דלק נמוכה לנסיעות של חצי שעה לכל כיוון פעמיים בשבוע (נוסע יחיד) ובתוך העיר עם הילדים שלי. חשוב לי שהרכב יהיה אמין ונוח בנסיעה ועם צריכת דלק נמוכה.

הדגמים שעלו לי בראש (יש חשיבות לסדר)

סקודה קאמיק

סוזוקי קרוסאובר (מה ההבדל בין הרגילה לטורבו)

קיה סטוניק (אם נחשבת קרוסאובר)

פתוח להמלצות נוספות (לא היברידיות)

תקציב לא גבוה : 80 אלף

תודה.

פורסם

קרוסאובר של סוזוקי מ 2017 עבר למנועי טורבו 1.4 וגיר אוטומטי פלנטרי (לפני זה היה עם.מנוע 1.6 ללא טורבו וגיר רציף פחות אמין). אפשר לשקול ויטרה,  היא בשנתונים היותר ישנים עם מנוע 1.6 ללא טורבו אבל הגיר אוטומטי. יותר מאוחר הגיעו מנועי טורבו בנזין, המנוע 1.4 יותר מומלץ. 

קיה סטוניק יש שני מנועים - 1.4 לא טורבו וגיר אוטומטי.

1.0 טורבו וגיר רובוטי. 

הראשון יותר חלש, פחות חסכוני אבל יותר אמין. השני - הפוך.

סקודה קאמיק וגם סיאט ארונה עם גירים רובוטיים כפול מצמדים. בנסיעות בעיר כנראה הבלאי של המצמדים יהיה יותר מהיר. מנועי 1.0 אמינים. לסקודה יש גם מנוע 1.5 משמעותית יותר חזק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

בנסועה שלך צריכת הדלק היא פקטור שולי ביותר. ההוצאות העיקריות שלך יהיו ירידת הערך (בהתאם לדגם ולגיל הרכב) והביטוח. אחרי כן טיפולים ותיקונים (קשה לחזות לגבי רכב מיד שניה) ורישוי.

לא ציינת את מספר הילדים, גילם וההזקקות למושבי בטיחות. אלה הגורמים העיקריים, בנוסף לנוחות שלך ולצורכי המטען, המשפיעים על גודל הרכב שלו תזקק. ולאד הציע לך את הויטארה, בהשוואה לקרוסאובר (שניהם סוזוקי) הוא יותר קטן.

לגבי הסקודה והסיאט - הן יותר קטנות (לאישתי סיאט ארונה, כך שאני מכיר אותה מקרוב, וגם משווה בינה לבין הסוזוקי קרוסאובר שלי יום יום), אם יש יותר מילד אחד הייתי מוותר עליהן, לפחות על הארונה. ולאד העיר בצדק על תיבת ההילוכים, אבל בשימוש נכון (קצת שונה ממה שאתה רגיל מתיבות פלנטריות או רציפות) ועם נסועה נמוכה לדעתי לא תשחק את המצמדים מהר מידי. הבעיה היא שאין לך כל דרך לדעת מה מצב המצמדים ברכב מיד שניה אלא אם מתועדת החלפה טריה.

ממליץ לך לחשוב קצת על צרכיך ולשוב לכאן תוך ציון התקציב ופירוט נוסף של הצרכים, בעיקר מבחינת הילדים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבחינת מבחינת ילדים מדובר על 4 ילדים (בית ספר יסודי) בלי מושבי בטיחות נסיעה איתם בתוך העיר (ירוחם).

הנסיעות שלי לעבודה בדרכי מישור (30 קמ לכל כיוון). 

הרכבים בתחרות :

סקודה קאמיק (האם מנוע 1 או 1.5)

סוזוקי קרוסאובר טורבו 

יונדאי קונה 

תקציב : עד 80 אלף 

תודה לכל העוזרים 

פורסם

ברמת הנסיעה הזו ההבדל בין רכב שתיין ורכב חסכוני הוא אפסי.

תקלה בינונית כבר תאכל את כל ההפרש.

ולכן לדעתי אתה צריך להתמקד באמינות (כולל עלויות טיפולים), בטיחות (הילדים שלך שמה), עלויות ביטוח, ירידת ערך, ורק אז צריכת דלק.

ולמה קרוסאובר? התשובה "כי זה מה שמתחשק לי" לגיטימית לחלוטין, אבל צריך להבין את ההשלכות שלה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מבחינת אמינות לסוזוקי יש יתרון כל שלדרישות שלך היא הכי תתאים. הקיה גם אמינה אבל תרגיש הרבה פחות חזקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, רני גלגלים כתב:

אני מצרף לתחרות את יונדאי קונה (לא היברידית) והאם היא מומלצת לעומת האחרות

לדעתי, לא מומלצת.

הגיר הרובוטי פחות אמין, צריכת דלק גבוהה.

הרי במקרה המדובר לא מחפשים רכב שיהיה כמה שיותר קרוב  ל 200 כ"ס.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מן הסתם ירוחם לא פקוקה. בתנאים אלה אין לך מה לחשוש מה-DSG אלא אם הגיע שחוק. תיקון שלו יעלה כמה אלפי ש״ח בתלות במהות התקלה.

כמובן שמדובר ברכבי 1+4 מושבים, לא תוכל להסיע את עצמך, האישה וכל הילדים יחד. בכל מקרה, הארונה (וכנראה גם הקאמיק) יהיו צפופות למדי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החזקנו מספר שנים סוזוקי ויטרה 1.6 (ללא טורבו).

צריכה ממוצעת 1:13 די בקלות, אמינות מוחלטת (הרכב נרכש משומש ונמכר בהגיעו לגיל 9), שמירת ערך חזקה.

בונוס נחמד בגרסת ה4*4 שמגיעה קצת יותר רחוק בשטח מרוב הג'יפונים.

לשלילה: איטי, תא נוסעים פשוט, אבזור דל.

לדרישותיך בהחלט הייתי שוקל אותה.

פורסם

לכמות כזאת של נוסעים הייתי מתמקד בסוזוקי קרוסאובר 1.4 ( 2017 והאלה).

• אהבתי 1

פורסם

אז מצמצמים את התחרות לשתים

סקודה קאמיק 1 או 1.5

סוזוקי קרוסאובר 

רוצה קרוסאובר בגלל נוחות ומקום בתוך האוטו וגם בתא מטען.

אשמח לדעת בהשוואה על היתרונות וחסרונות של כל אחת מהן ומה באמת יכולה הכי להתאים מבחינת אמינות וביצועים וצריכת דלק כדי להתקדם. תודה גדולה.

פורסם

שים לב לגיר הפחות אמין של קאמיק. בין אם זה מצמדים או מכטרוניק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רני, תעשה חשבון מה ההפרש בין רכב שתיין (1:10) לחסכוני (1:15):  הערכה גסה 2400 ₪ לשנה. תיקון בינוני או ביטוח יקר יאכלו בקלות את החסכון הזה.

אמינות!

ביצועים?? ברכב כזה הביצועים הם לקחת את הילדים בבטחה למוסדות החינוך וחזרה. אתה לא מתכוון לקחת את הרכב לערד-סדום...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

חד משמעית הסוזוקי, כי יותר מרווחת. אבל בהזדמנות גש לאיזה מגרש ליסינג והתרשם במו עיניך. הדגמים נפוצים מאוד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...