Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי Saferich

פלה

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 7.8.2025 בשעה 14:53, madmaxx כתב:

לפני שבועיים החלפתי לאחותי צמיגים בקיה פיקנטו, אחד הרכבים הנמכרים ביותר בישראל בעשור האחרון ועדיין מי שהזמנתי אצלו בקושי הצליח למצוא לי משהו לא סיני במידה לדגם. 

155/80R13?

בעיה מוכרת.

גם בספארק שבחתימה זו המידה.

בספארק אפשר לשדרג לR14 בחתך נמוך יותר, שזו המידה שיש לנו בספייסטאר, ויש בה מבחר הרבה יותר גדול.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי צמיגים סיניים, איכותיים ואחרים, יש פה משתמש בשם

@צ'ופצ'יק

שהוא בעל פנצ'רייה.

אני מצטט מאמר שהוא כתב לגבי שרשור בנושא קרוב, שם הוא מסביר את העניין (ויחס לקוחות לצמיגים ולמחירים):

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, madmaxx כתב:

165/60R14 במקרה של הפיקנטו המדוברת.

באמת חתך מוזר. ב-65 היו לך הרבה יותר אופציות. אולי יש עוד מידות מאושרות לדגם. צריך לבדוק.

לפי tires4u יש במידה שלך רייקן, קלבר מהסדרה הבסיסית,  ואפילו קונטי אולטרה (במחיר המופרך של מעל 500 שקל לצמיג).

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 5.8.2025 בשעה 08:16, TZR84 כתב:

אכן צמיג סיני אמנם יצרן יחסית מוכר אבל עדיין סיני.

צמיגים סיניים הם בסך הכל צמיגים טובים ומספקים את רוב הנהגים בארץ. לא רואה שום בעיה איתם כל עוד אתה לא נוהג ספורטיבי או מחפש ביצועים.

• רעיון גרוע 10
  • מצחיק 1
פורסם

הדיון הזה נוהל כאן בפורום כבר עשרות פעמים.

לדעתי, אין שום טעם לערוך אותו שוב, כדי להעביר את הזמן למשועממי החופש הגדול.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 17 שעות, natco כתב:

לפי tires4u יש במידה שלך רייקן, קלבר מהסדרה הבסיסית,  ואפילו קונטי אולטרה (במחיר המופרך של מעל 500 שקל לצמיג).

קלבר היו רק 3 יחידות מהדגם במידה, רייקן לא בדקתי ובסוף הותקנו Nexen בדגם שבתכלס זה מה שהגיע עם הרכב מהמפעל. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

היום הבת שלי נגשה לטסט עם ספארק 2016 שאצלה מינואר האחרון ונכשלה על צמיג קדמי .

לא מפתיע אותי כי כל הצמיגים מתחילת 2021 וממותג סיני עלום מהבעלים הקודמים.

היות שהיא רצתה לסיים עם זה מהר ומה שהיה זמין בפנצ'רייה קרובה , טרי ולא סיני היה CEAT.

לא מותג שאני מכיר אבל נראה לי מעיון זריז ברשת נראה לי סביר לנסיעה שלה שהיא נמוכה.

הלקח שלי הוא החלפה יזומה כשהצמיג ישן ולא לחכות לכשלון בטסט כשאתה לחוץ לגמור עם זה ומתפשר על מה שזמין במלאי.

הבטחתי לה החלפה יזומה של שני האחוריים לקראת החורף (אם יגיע לכאן ...)

פורסם

הספארק בשנתון שלך כבר מגיעה עם ה-165/65R14 כדיפולט, לא?

בשנתונים שלי, קיבלו את זה רק בדגם ה"בכיר", LT.

זו מידה שיש בה מלא סחורה סבירה (בוא, זה כולה רכב מיני, לא צריך פה משהו לימי מסלול...)

לי אישית יש נסיון רע עם הסחורה המזרח-אירופית, ואני מתפשר עליה רק כשאין ברירה אחרת.

לפני החורף, גם אני אשדרג את החישוקים ל-14 ואתקין רבעיה ממותג יפני/קוריאני הגון.

כרגע היא נועלת זוג סיני מהבעלים הקודם, וזוג מזרח אירופי מפוקפק שיורש העצר התקין לה אחרי שקרע צמיג.

לא מצאנו פשוט שום דבר אחר במידה הומפרכת של 13 וחתך של 80...

לפני 8 שעות, madmaxx כתב:

הותקנו Nexen בדגם שבתכלס זה מה שהגיע עם הרכב מהמפעל. 

עסקה מצויינת לטעמי. 

נקסן טובים גם בסדרות הבסיסיות. 

אני בעיקר זוכר אותם כשקטים יחסית (הותקנו אצלי אחרי פולדה שהרעישו כמו צמיגי פלסטיק של בינבה)...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 10.8.2025 בשעה 16:02, נהגיסט כתב:

צמיגים סיניים הם בסך הכל צמיגים טובים ומספקים את רוב הנהגים בארץ. לא רואה שום בעיה איתם כל עוד אתה לא נוהג ספורטיבי או מחפש ביצועים.

אתה פשוט טועה ומטעה, מפתיע אותי לקרוא כזו הודעה בפורום המיועד לחובבי רכבים.

מציע לך בצורה הכי מכבדת לקרוא ולראות סרטונים במדיה, הפער הוא משמעותי ומתגלה בעיקר (חלילה) במקרים בהם כל מטר חשוב.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 30 דקות, natco כתב:

הספארק בשנתון שלך כבר מגיעה עם ה-165/65R14 כדיפולט, לא?

בשנתונים שלי, קיבלו את זה רק בדגם ה"בכיר", LT.

זו מידה שיש בה מלא סחורה סבירה (בוא, זה כולה רכב מיני, לא צריך פה משהו לימי מסלול...)

לי אישית יש נסיון רע עם הסחורה המזרח-אירופית, ואני מתפשר עליה רק כשאין ברירה אחרת.

לפני החורף, גם אני אשדרג את החישוקים ל-14 ואתקין רבעיה ממותג יפני/קוריאני הגון.

כרגע היא נועלת זוג סיני מהבעלים הקודם, וזוג מזרח אירופי מפוקפק שיורש העצר התקין לה אחרי שקרע צמיג.

לא מצאנו פשוט שום דבר אחר במידה הומפרכת של 13 וחתך של 80...

עסקה מצויינת לטעמי. 

נקסן טובים גם בסדרות הבסיסיות. 

אני בעיקר זוכר אותם כשקטים יחסית (הותקנו אצלי אחרי פולדה שהרעישו כמו צמיגי פלסטיק של בינבה)...

יש כמה מידות לספארק בשנתון זה .
לבת שלי יש 165/65R14 והדגם הוא LT+ . גם ב LT יש מידה זו
בדגם LTZ יש מידה אחרת 185.55.15 

• אהבתי 1
פורסם

לפני כמה שנים היה לי פאנצ'ר בכביש 4 במהירות גבוהה. עד שהצלחתי לעצור (מפחיד בפני עצמו) הצמיג כבר היה הרוס... החלפתי גלגל ונסעתי לפנצ'ריה הקרובה (שאגב היו עליה ביקורות מצוינות בגוגל). הצמיגים היו רק בני כמה חודשים מיצרן מוכר (נדמה לי ש- PIRELLI). בעל הפנצ'ריה הציע לי צמיג סיני עלום שם ואמר שאין שום בעיה שאסע עם שלושה צמיגים מקוריים ואחד סיני זול. ויתרתי על התענוג ונסעתי על הגלגל הרזרבי (שבמזל היה בגודל מלא) עד אחר הצהרים, אז חזרתי למקום בו קניתי את הצמיגים קודם והחלפתי לאחד זהה.
אולי אני פראייר... 

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בהחלט עדיף לנסוע כמה ימים על הספייר ולא להחליף בלחץ של צמיגאי שחושב שאתה לקוח שבוי, או סתם מנסה לדחוף לך סחורה סוג ג'.

הבעיה מתחילה ברכבים שאין בהם גלגל חליפי בכלל, ואתה במקרה הטוב מגיע לאותו שוחט עם צמיג מלא בקצף, ובמקרה הרע הגעת על גרר עם צמיג קרוע.

האירופים המטורללים עוד מעט יתחילו לעשות לנהגים שעווה ברגליים בשביל לצמצם עוד שני מיקרוגרם CO, כדי לעמוד בתקני הפליטות המופרכים שלהם.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

פורסם

בשתי המכוניות האחרונות שקניתי לא היה גלגל רזרבי - קניתי בנוסף (אמנם צר אבל עדיף בהרבה על כלום)

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, motior כתב:

בשתי המכוניות האחרונות שקניתי לא היה גלגל רזרבי - קניתי בנוסף (אמנם צר אבל עדיף בהרבה על כלום)

מעניין.

כמה עולה גלגל רזרבי בערך?...

לא שמעתי אף פעם על מישהו (לא מהפורום) שקנה במיוחד גלגל רזרבי.

מחזק אותך מאוד בהחלטה הזו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...