Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מניח שיש כאן אנשים שהציוד ברכב נובע ממקצועם.

גם אני שונא שימוש במזומנים, אבל תמיד יש לי כמה שטרות בארנק.

אגב, האם יש ציוד ספציפי לפי דגם או מוצא הרכב?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכל הרשימות שנתתם לטעמי הכי שימושי בפער זה קומפרסור, אני משתמש בפשוט דיגיטלי וקטנטן של שיאומי ב100 שקל מאלי אקספרס.

וסט ברגי סיליקון לתקרים ומברג מתאים, מוצר משנה חיים....

תקר סטנדרטי מתוקן תוך 2 דקות (בהתחלה הייתי ניגש לפנצריה מיד אחרי עד שראיתי שזה מחזיק לנצח עם אטימה מושלמת ופשוט אין טעם)

פורסם

יש לי קומפרסור *איפהשהוא* ברכב, מקדמת דנן- עוד מהרכב הראשון שלי. 

אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שהשתמשתי בו- רגע. בעצם לא השתמשתי בו אפילו פעם אחת...

הדבר המיותר ביותר עבורי. אבל, כמו שציינת, מאחר ויש לך ערכת תיקון תקרים ואתה מטפל בהם בעצמך, לך יש צורך קריטי בקומפרסור. 

רוב הנהגים לא צריכים אותו. אחד הדברים היותר מיותרים שאני לא מצליח להבין למה אני לא מעיף אותו לפח. 

הממ, במחשבה שנייה, אני כן מבין- אני אצטרך קודם למצוא אותו :lol:

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 34 דקות, yd b-4 כתב:

מכל הרשימות שנתתם לטעמי הכי שימושי בפער זה קומפרסור, אני משתמש בפשוט דיגיטלי וקטנטן של שיאומי ב100 שקל מאלי אקספרס.

וסט ברגי סיליקון לתקרים ומברג מתאים, מוצר משנה חיים....

תקר סטנדרטי מתוקן תוך 2 דקות (בהתחלה הייתי ניגש לפנצריה מיד אחרי עד שראיתי שזה מחזיק לנצח עם אטימה מושלמת ופשוט אין טעם)

אתה מתכוון לכזה?:
image.png.7f0b02e465877fcb4550e610ee6cf60a.png

פורסם
לפני 42 דקות, yd b-4 כתב:

אם התכוונת שאתה לא מבצע תיקון סטנדרטי בכלל - רע מאוד.

אתה נמנע מקבלת חוות דעת מקצועית לגבי הנזק והיקפו, הפוטנציאל לחשוף את  שלד הצמיג ללחות עולה, שחיקה/עמידות/התנהגות שונה וכד' ביחס לשאר הצמיג יכולה להוסיף לנזק עתידי וכו'.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

הדברים שציינתי מאוחסן מתחת לרצפת בגאז או תאי איחסון בפנים ובבגאז. אם משקיעים מאמץ בסידור נכון לא תופס שום מקום.

זה המפתח לכל -

מעבר לזה שאני מאבטח את כל הדברים על מנת שלא יזוזו/יעופו/ינועו ברחבי תא המטען וגם למנוע רעשים מעצבנים. סידור יעיל בתיק/נרתיקים רכים משאיר מקום למטען/מזוודות ותיקים מבלי לתפוס יותר מידי מקום.

אני מחזיק קומפרסור דו-ראשי ומד לחץ אוויר דיגיטלי, ארוזים בנרתיק רך מוצמד ולקרו/סקוטש לדופן תא המטען. זה ממש לא תופס מקום.

כמובן גם פנס ראש נטען ופנס ״נר״ נטען שתמיד טוב שיש ומאפשרים גם לבדוק גובה שמן/נוזלים במקומות שאינם מספיק מוארים או בלילה. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כובע ספייר, תיק ציידנית וממלא בכל נסיעה קרחונים ומים קרים/קפואים, שישית מים של 0.5 ליטר

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

שורה תחתונה- אין צורך לרוץ ולעשות קניית ציוד לאוטו. 
כל הדברים שאנשים ציינו פה זה Nice to have ושום דבר מזה לא מחוייב המציאות (מעבר לאפוד ומשולש שנדמה לי שמגיע עם האוטו). 

יותר חכם לקנות לאט לאט, רק אחרי שמתגלה באמת הצורך (או הרצון... 😆)

סע בזהירות ותהנה, הכי חשוב. 

מצטרף להמלצתו של zaf לגבי אריזות רכות- ניצול מקום יעיל, תופס פחות נפח, פחות מרעיש ויותר בטוח. 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 4

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני חושב שמצלמת דרך זה חובה.

ולא משנה איזו חברה תקנה ומי יתקין - פעם בכמה זמן (תחליט אתה בכמה זמן) - תבדוק שהיא אשכרה מצלמת ושומרת סרטונים כי המוצרים האלה לאורך זמן בתנאים הקשים שהם נמצאים בהם מתקלקלים. טובים ככל שייהו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

אם התכוונת שאתה לא מבצע תיקון סטנדרטי בכלל - רע מאוד.

אתה נמנע מקבלת חוות דעת מקצועית לגבי הנזק והיקפו, הפוטנציאל לחשוף את  שלד הצמיג ללחות עולה, שחיקה/עמידות/התנהגות שונה וכד' ביחס לשאר הצמיג יכולה להוסיף לנזק עתידי וכו'.

לא מתקנים עם זה קרעים...

כשאני רואה ירידה בלחץ האויר בגלגל אחד אני מיד מחפש  בורג תקוע מוציא מחליף בבורג סיליקון וזהו...

אם זה אטום לחלוטין לאויר אני מניח שזה אטום למים.

@ברווז נשמע שמעולם לא היה לך פנצר מעניין איפה אתה גר אצלי המקסימום שלשה שבועות בלי פנצר....

• רעיון גרוע 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הדברים הבסיסיים שיש לי ברכב:

טופס תאונה של הביטוח ועט. במקרה של (עוד) אירוע, שיהיה קל למלא מראש בלי לפספס פרטים. רשמתי עליו למעלה בבולט: מה צריך לבקש מהצד השני, לא לשכוח לצלם ולא לשכוח להקליט בחשאי כל אינטראקציה עם הנהג השני.

כאמור לפני, מצלמת דרך. בודק אחת לזמן מה שיש סרטונים חדשים על כרטיס הזיכרון, גם כי המצלמה עלולה להיות תקולה אבל גם כי הכרטיס עלול להתמלא אם המצלמה שומרת סרטונים אוטומטית (למשל בבלימות חירום וכו). בודק גם את התיקייה של הסרטונים השמורים, לוודא שהיא לא מלאה.

מים עם סבון לווישרים, מטלית ושפריצר עם נוזל לחלונות.

טישו.

חצי-בסיסי בעיניי:

לדרמן או כלי בסיסי כלשהו שיודע לעשות כמה דברים.

מד לחץ אוויר "עט" (הכי נוח שהיה לי עד כה).

כמה פיוזים.

ערכת עזרה ראשונה בסיסית מאוד (פינצטה, פלסטרים).

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם (נערך)

נייר ועט זה משהו שתמיד נתקעתי בלעדיו! אני חייב לשנות את זה מתי שהוא.

בגדול ההמלצה שלי היא לנסוע חודש-חודשיים בלי כלום ברכב, רק כדי להרגיע את יצר הרכישה. 

בהמשך - קומפרסור מעלי אקספרס + סט ברגי סיליקון + כבלי התנעה. וזהו. הקומפרסור זה בעיקר לניפוח תקופתי, כדי שלא אהיה תלוי במכשיר השבור בתחנת הדלק שאף פעם לא עובד / מכוון / תור בלתי סביר

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שנוסע ברכב פעם פעמיים בשבוע יצטרך פחות דברים מאשר מי שנמצא ברכב 4 שעות בממוצע ביום, כך שמעבר לציוד שהחוק מחייב להחזיק ברכב (אפוד זוהר, משולש, פח זבל, וציוד לתיקון פנצ'ר/החלפת גלגל) זה תלוי באופי השימוש ברכב.

אם מדובר ברכב חדש, אתה כנראה לא תצטרך גלון שמן, נוזל קירור ומים מזוקקים או כבלים/בוסטר למרות שזה תמיד טוב שיהיה.

לגבי נורות - אם יש גישה נורמלית להחלפת נורות ברכב שלך כדאי להחזיק. 

כסף מזומן - תמיד טוב שיהיה לך בארנק, לאו דווקא ברכב. 

סוכך שמש לשמשה הקדמית זה חובה בישראל גם אם יש לך חניה מקורה בבית.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 שעות, daniel.asu כתב:

מים עם סבון לווישרים,

אני שם מים מזוקקים, בלי סבון ובלי כלום. 

אם לא שוטפים את החלון לעיתים קרובות, הסבון בשמש הישראלית מתקשה ומשאיר שכבה לבנה שלא ניתן להוריד בקלות. 

פלוס, מים מזוקקים לא סותמים את הנחיר של המתז. 

עושה עבודה טובה מספיק, לא צריך תוספות. 

פות"ש

מקווה שלקחת מפה כמה רעיונות שמתאימים לך. 

אתה ממש לא חייב לקחת את כל מה שהציעו לך... יש פה דברים שלא כולם צריכים או אפילו רוצים שיהיו ברכב. 

הכל תלוי בך ובאופי השימוש שלך ברכב. 

אם אתה יותר טיפוס של DIY, אתה כבר תדע להתארגן על הדברים המתאימים מתוך מה שהציעו פה- אם אתה יותר טיפוס "משרדי", גם לזה הציעו פה דברים טובים. 

זה שירשור שלא ייגמר... :lol:

אני טיפוס DIY, כך שיש לי כלים בסיסיים ברכב (ולדרמן עלי תמיד), קליפס למשקפי שמש (שאני מחליף עם הראייה) שמחזיק מחברת קטנה ועפרון (כי עט מתייבש בחום הישראלי), כמובן התרסיס תיקון תקרים שדיברתי עליו, בוסטר התנעה, ועוד כמה דברים שלא כל אחד צריך- תיק ענק לקניות מהסופר קבוע בבגאז', יחד עם עגלה מתקפלת (שארגנתי לה עיגון קבוע כדי שלא תחליק לה להנאתה) מאחר ויש לי גישה עם רמפה עד למעליות. יש לי גם פנס חזק בתוך כיס המושב האחורי (עם מגנט שניתן לקבע לחלקי הפח ברכב) ומטף (שאני כבר צריך להחליף) שיושב בתוך "ריפוד" כדי שלא ירעיש בתוך המחזיק-חור-תא-WHATEVER שיש בדלת הנוסע. סמרטוט מיקרופיבר באותו המחזיק בדלת הנהג, לניגוב החלונות אחרי שטיפה בתחנת דלק כדי שלא יישארו פסים. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 27.7.2025 בשעה 07:32, discoTD5 כתב:

יש משפט "מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת" וגם "מי שחושש שהרכב שלו לא יניע, שיקנה בוסטר". 

אני מחזיק בדיילי שני בוסטרים, ובג'יפ עוד אחד. עד היום הנעתי איתם רק נהגים אחרים שנתקעו ליד הבית או בעבודה, או האוטו של הבת שלי שגם הוא חונה ליד הבית ובקושי נוסע. 

אני לא נגד בוסטר 'לכל מקרה' רק בנאדם שקנה עכשיו רכב חדש ומחליט לאבזר אותו ל'חירום', חבל על הכסף. 

לפני שבועיים וככה עצרתי לעזור לאישה מבוגרת בת 70 פלוס שעמדה עם הרכב בצד הדרך. מה הסתבר? שהיא לא שמה לב והדלק במיכל אזל לגמרי. אז למזלי היה לי בקבוק 2 ליטר ריק בבגאז. נסעתי לתחנת דלק מילאתי 2 ליטר בנזין, חזרתי, מילאתי במיכל וזה הספיק לה להגיע לתחנה. לפי מה שרשמת הייתי צריך לומר לה שזאת בעיה שלה ועכשיו היא צריכה לאכול את הדייסה שבישלה לעצמה. ואה כן, לדרוש ממנה כסף על הדלק ועל הטירחה. לא לקחתי ממנה אגורה שחוקה לא על הדלק ולא על הטירחה. שוב פעם, בחיים לא הכל זה "מה ייצא לי מזה"? ושוב פעם חברה תקינה היא חברה של אנשים שנוטעים עצים שהם יודעים שהם לעולם לא ישבו בצילם.

• אהבתי 7

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...