Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש פה חובבי חריף?

פוסטים מומלצים

פורסם

לא סתם חריף, אלא חריף טעים. כזה שאמנם שורף, אבל גם מוסיף טעם לאוכל.

אם אלו ממרחים, רטבים או אבקות לתיבול.

אני כרגע מנסה להכין לי ממרח חריף-חמוץ על בסיס פלפל חריף וליים (עוד מנסה להבין מה אני שם בתור "עיבוי" כדי שזה יהיה ממרח ולא סתם רוטב.)

אם היו שואלים אתכם, איזה חריף הייתם רוצים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת, חריף ליים נשמע אש, משום מה אני מנסה לחשוב ורוב החריפים שאני מכיר מבוססי חומץ, מצד שני החריף שאני הכי אוהב זה השום לימון שיפקה שנותנים בחומוסיות, חושב שקוראים לזה סלט תטבילה-

מצאתי אגב סלט קנוי שנותן פייט לא רע, סלט פלפלית של מעדני מונטה קרלו (הוא לא חריף במיוחד אבל הפרופיל טעם זהה)

פורסם

אחרי שהכנתי צ׳ילי קריספ בבית אני די מכור.

אפשר לגוון עם כל תיבול שרוצים. 

עיבוי אפשר להשיג ע"י הפיכה למיונז (חלמון + חומץ/לימון + שמן + בלנדר מוט). לחלופין מרכיבים שומניים וערבוב ליצירת אמולסיה (מצריך עבודה). שמן זית/קוקוס הופך למוצק במקרר אז גם הוא עיבוי אבל יש טעם דומיננטי של זיתים/קוקוס. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פעם הייתי מכור,

ברמה של לקחת בכיס פלפל חריף למסעדה (לא ביקשו "דמי חליצה"...),

עד ש... חבר הביא לי שקית של הבנרו שהוא גידל בבית.

הייתי גיבור גדול ולקחתי ביס של חצי הבנרו, לעסתי ואחרי דקה השתעלתי והאדמתי כמו טירון.

אחרי נסיון נוסף עם אותם פלפלים הבנתי שזה אתגרי אבל כבר לא טעים או מהנה כל כך.

היום ברגוע עם 'אנהיים' מהסופר. בסוף הקיץ מחמיצים כמות גדולה לחורף, כי אז החריפות יורדת.

מעבר לזה - טבסקו ברוטב או סרירצ'ה, וסחוג ביתי בחריפות חזקה ומענגת, שאני קונה בתבליני יפת ברעננה*.

*החנות הזו אגב, היא בועה בזמן. מתנהלת כמו בשנות ה-70.

הבעלים זוג קשיש וחביב מאוד. אין אשראי, רק מזומן... שווה ביקור.

פורסם

אני רק אוסיף עוד פרט קטן...

יש לי כרגע 40 עציצים עם כ- 10 סוגים של פלפלים.
החל מחלפיניו, דרך 3 סוגי AJI, הבנרו, ריפר חרדל וריפר של אד.
אני רוצה להגיע לכמה סוגים של ממרחים, רטבים ואבקות, שאייצר בשבילי ואולי גם לאחרים.
אני מנסה לדוג רעיונות כדי להגיע למשהו שאני אוהב.

את הסחוג אני עושה עם הבנרו ו- SRP (כשה- SRP טעים יותר), ע"פ מתכון של אבא שלי. יוצא טעים ברמה שכמעט אפשר לאכול רק עם לחם (אבל אז זה שורף 3 פעמים...)

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, flytomars כתב:

סלט פלפלית של מעדני מונטה קרלו (הוא לא חריף במיוחד אבל הפרופיל טעם זהה)

עשית חשק ללכת לקנות אותו..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, blackice כתב:

יש לי כרגע 40 עציצים עם כ- 10 סוגים של פלפלים.
החל מחלפיניו, דרך 3 סוגי AJI, הבנרו, ריפר חרדל וריפר של אד.

מגניב אש.

אני מגדל כמה סוגים/צבעים של חלפיניו והבנרו (+איזה משהו דמוי פטרייה) - זרעים דור שלישי ורביעי מאיזו מציאה ששלפתי במכולת המקומית (מגדל ישראלי מקומי כלשהו בערבה).

מבחינת חריפות - ההבנרו חזק מספיק לכל מטרה, מעבר לזה אנחנו בזירה של תחרויות של אמריקאים...

לגבי חריף טעים - אני פשוט מכין בעצמי קארי תאילנדי, ירוק או אדום או צהוב. מבחינת אותנטיות אמורים להשתמש רק בפלפלי צ'ילי ספציפיים במקרה של הקארי הירוק (והההבדל מורגש) אבל היות ואני יותר בקטע של כיף מאשר אותנטיות, אני משלב את מה שיוצא מהגינה. :-)

בקיצור, מאוד מאוד ממליץ לך להכיר קצת את המטבח התאילנדי, זה אמנם דורש כמה מצרכים נדירים (גלנגל קפוא, קפיר ליים קפוא, ממרח שרימפס) אבל די בסיבוב חד פעמי בחנות ייעודית ואתה מסודר לכל השנה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ואף מילה על חזרת לבנה?

סחוג טיפוסי עשוי מפלפלים שיכולים להגיע לעשרות ומאות אלפי יחידות סקוביל, ולכן הסחוג עצמו יכול לנוע בטווח רחב, אבל במקרים רבים יכול להגיע ל3,000-10,000 SHU ואף יותר, תלוי בפלפלים.

החזרת לא נמדדת בסולם סקוביל באופן רשמי, מכיוון שהיא לא מכילה קפסאיצין. היא נמדדת בסקאלה אחרת שנקראת "Pyruvate" או "Synigrin". עם זאת, ישנם ניסיונות להמיר את חריפות החזרת לסולם סקוביל לצורך השוואה, והערכות שונות ממקמות את השריפה שלה בטווח של 10,000-50,000 SHU, אך זהו טווח עניין בלבד. החריפות משתנה מאוד בהתאם לטריות השורש ולדרך הכנתו (חי, מגורר).

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש את השיפקה/לימון כמו בחומוסיות/פלאפליות... 

מאוד פשוט להכנה, חריף עדין שמוסיף טעם גם לדברים חלביים וגם לבשריים.

קח קופסת שימורים של שיפקה+ קופסת שימורים של מלפפון חמוץ      ( אני משתמש במלח)+ לימון שלם שטוף עם הקליפה+ 5-6 שיני שום.

שים הכל במעבד מזון כולל המיץ של קופסת שימורים אחת( את המיץ קופסת השימורים השניה  תשמור בצד אם צריך עוד נוזלים), תוסיף כף של כמון( אם צריך להוסיף , תוסיף בסוף אחרי סיום הטחינה).

תן טחינה טובה עד למרקם שאתה אוהב(גס יותר או עדין יותר), במידת הצורך תוסיף עוד נוזלים מהנוזלים ששמרת בצד.

תצנצן...

ותהנה... 

הולך פצצה עם כריכים, על בשר, על אורז, על פתיתים, על קוסקוס...

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הכי קל והכי טוב לטעמי סחוג מהפלפלים החריפים הירוקים האלה שיש בכל ירקן או סופר.

ממלא שקית, לוקח גם איזה אחד או שניים אדומים בשביל הצבע, פותח אותם ומוציא את הלבן והגרעינים, שם במעבד מזון, שם כף מלח, כמה שיני שום וצרור כוסברה, טוחן הכל ושופך שמן זית תוך כדי שזה נטחן. אחרי זה שם בצינצנות, זה יכול להחזיק שנים אפילו במקפיא. הולך עם כל דבר. רק צריך לשים כפפות ולפתוח את כל החלונות בבית בזמן ההכנה אחרת ישרוף לכם גם במקומות שלא כיף להרגיש את החריף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני שוב אזכיר, אני לא צריך לקנות פלפלים... יש לי בשפע (טוב, אני עדיין עובד על השפע...)

יש לי גם כל מיני סוגים (למשל ה- Lemon drop. שיש לו טעם הדרים, אם מצליחים להרגיש אחרי החריף. גם Aji Pineapple, שנאמר לי שיש לו טעם של אננס)
אני רוצה לשלב אותם עם פירות/ירקות/תבלינים אחרים.

Peppers.jpeg

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם כבר במתכונים עסקינן - אז מתכון ממש פשוט אם כי רב שלבי לפלפלים \ בצל (בנפרד) מוחמצים:

רכיבים-

20 פלפלים חריפים מהסופר

כמה בצלים

לנוזל מחמיץ:

2 כוסות חומץ

2 כוסות מים

שיני שום לפי הטעם

3 כפות מלח גס

כפית וחצי סוכר (במתכון המקורי זה היה רבע כוס, מתכון אמריקאי...)

4-5 פלפלים באמת חריפים (לי יש תאילנדי אבל גם סודני או הבנרו או וואטאבר יתאים)

הוראות הכנה:

חותכים הפלפלים לטבעות

חותכים את הבצל לרבעים ומפרקים.

חותכים את הפלפלים היותר חריפים לחצאים

נותנים מעיכה קלה לשיני השום (רק לפצוע אותם, לא לכתוש)

שמים בסיר את כל מרכיבי הנוזל המחמיץ - 2 כוסות מים, שום, תבלינים, פלפלים אקסטרה חריפים.

מביאים לידי רתיחה. לא להיבהל אם השום מכחיל - זה טבעי.

איך שרותח - זורקים פנימה את טבעות הפלפלים ומכבים את האש! אחרת יוצאים פלפלים רכים ומבושלים.

אחרי 20 דקות, כבר אפשר לאכול את הפלפלים, הטעם שלהם ישתפר במהלך היומיים הקרובים.

שלב שני של המתכון, תוספת שלי - 

אחרי שהרתחתם וחיכיתם 20 דקות, צנצנו את הפלפלים בצנצנת וכסו בכמות המינימלית האפשרית של נוזל.

הקפידו גם להשאיר כמה פלפלים אקסטרה חריפים ושום בנוזל שנשאר בסיר.

אתם אמורים להישאר עם כמות די נכבדת של נוזל בסיר - חיזרו על התהליך רק הפעם עם הבצל- הרתיחו הוסיפו כבו.

צנצנו.

אחרי שבוע כשתסיימו לאכול את כל הפלפלים והבצלים (הימור שלי - זה יקרה עוד קודם), אפשר לעשות סיבוב שני של בצל-

המים של הבצל יהיו עכורים בגלל הסוכר שמתפרק, לזרוק. אבל המים של הפלפלים נשארים צלולים ואפשר לעשות עוד סיבוב של בצל!

בתאבון! מדובר במאנץ' האולטימטיבי, אני חולה על הפלפל הזה אבל החבר'ה נשבעים שהבצל זה אחד הדברים הכי טעימים שיש.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...