Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא פורד פיאסטה 2012, מנוע 1.25, עם 177 אלף קילומטר.

כמעט כל הצינורות במערכת מקוריים בני 13 (חוץ מאחד שקצת נזל והוחלף), ואני מתלבט אם להחליף את כולם באופן יזום כתחזוקה מונעת.

הצינורות לא נוזלים, וגם לא ראיתי סדקים או התנפחויות, אבל אני חושש מפני פיצוץ פתאומי של צינור נוזל קירור במהלך נסיעה, במיוחד אם זה קורה בנסיעה בכביש מהיר, כשלא ממש ניתן לעצור.

הייתם מחליפים באופן יזום את כל המערכת לצינורות חליפיים (ברמה גבוהה, כמו gates, vaico, febi, meyle)? או נשארים עם המצב הקיים?

צינורות מקוריים עולים הון אצל היבואן, את חלקם לא ניתן למצוא מקורי גם בחו"ל, וגם כשכן אז זה רק בחנויות שלא שולחות לארץ.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

צינור גומי (EPDM) מאבד את האלסטיות שלו עם הזמן, חוץ מסדקים והתנפחויות תרגיש גם את הגמישות שלו. אם היא אבדה והצינור מרגיש קשיח זה הזמן להחליף את הצינור. כאשר הצינור מתקשה גם מתחילים לראות נזילות קטנות מאזורי החיבורים בקצוות (Barb)

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם יש לך דרך למצוא את כל הצינורות במחיר סביר ומוסך שמוכן לבצע גם כן במחיר סביר, לדעתי זו השקעה נהדרת במידה ואתה מתכוון להחזיק ברכב לזמן ממושך. 

בנסועה ובשנתון שלך, מעת לעת צינור יפרוץ, המנוע עלול להתחמם, תצטרך לעיתים להשתמש בגרר, בזבוז חוזר של נוזל קירור איכותי וכו'. 

רק תוודא שהצורה של הצינורות זהה כי חליפי לא תמיד מתאים ואז צינור עלול לגעת במקום שהוא לא אמור כמו במתכת חמה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 29 דקות, Moshe c כתב:

אם יש לך דרך למצוא את כל הצינורות במחיר סביר ומוסך שמוכן לבצע

מצאתי את כל הצינורות בחנויות בחו"ל, ואני מתכנן לעשות את העבודה בעצמי (בהנחה שאחליף).

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

לאסוף חלפים זה רעיון מצוין. מה שכן, אולי תמתין לנזילה הראשונה בתור אות הפתיחה להחלפה כוללת. יש לך את הידע והמיומנות, אתה לא מאלה שיסעו עכשיו 50 ק"מ עם נורת חום דולקת :)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 21 דקות, שחר 1 כתב:

מצאתי את כל הצינורות בחנויות בחו"ל, ואני מתכנן לעשות את העבודה בעצמי (בהנחה שאחליף).

במקרה כזה אין בכלל שאלה, לך על זה רק תבדוק איזה נוזל קירור יש לך כרגע ותוודא שמה שאתה מתכוון לשים עובד ביחד איתו כי הרי לא כל הכמות יוצאת ועלולה להיווצר ריאקציה. 

פורסם

אם כבר עושים מהלך כזה, שטיפה של כל המערכת במים יד שיוצא נקי, ואחר כך מילוי מים מזוקקים במקום המים הרגילים, ולבסוף ריקון ומילוי של נוזל קירור בתקן.

המהדרין יוסיפו - לאחר כמה ימים לבצע שוב החלפה מלאה של נוזל קירור.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כן. קודם כל כי דוגל בגישת שמור את המערכות כמה שיותר חדשות וכך תמנע תקלות. אף אחד עוד לא הצטער על תיחזוק ברמה גבוהה לרכב. אבל הפוך, קורה מדי יום. נכנסים לקיץ, חום מנוע פלוס חום חיצוני פלוס נסיעה ארוכה שווה סיכון. גם היחס עלות תועלת מצדיק. תיקון ראש מנוע/מנוע או רכב שנמכר לפירוק בשנתון הזה ובמצבו, ביחס להחלפת צינורות. אין בכלל שאלה, להחליף.

יש מקומות שיכולים להתאים לך צינורות  במחיר זול משמעותית מהזמנה מחו"ל. במיוחד צינורות ישרים שאין להם עיקולים מיוחדים. פעם קניתי באזור שונצינו בת"א, לא זוכר את השם.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מתכנן להישאר עם הרכב הרבה שנים אני במקומך הייתי מזמין סט צינורות סיליקון ומחליף. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, hans כתב:

מה שכן, אולי תמתין לנזילה הראשונה בתור אות הפתיחה להחלפה כוללת. יש לך את הידע והמיומנות, אתה לא מאלה שיסעו עכשיו 50 ק"מ עם נורת חום דולקת

למה לעשות כזה דבר?

אם הוא כבר החליט שהוא מחליף והוא יכול לבחור את הזמן והמקום אז למה לתת לגורל לבחור שיקרע לו צינור בדיוק בדרך לחתונה?

פורסם
לפני 23 שעות, SlowRide כתב:

אם אתה מתכנן להישאר עם הרכב הרבה שנים אני במקומך הייתי מזמין סט צינורות סיליקון ומחליף. 

לא חד-משמעי שסט סיליקון עדיף על צינורות EPDM, הדעות חלוקות. הם נראים מצוין וגמישים מאוד, אבל יש לא מעט טענות שדווקא בגלל הרכות שלהם, הם לא אוטמים כמו שצריך עם החבקים המקוריים (ובהצלחה להגיע למסקנה באילו חבקים חליפיים להשתמש ובאיזו עוצמה לסגור אותם).

לפות"ש - אולי לא להמתין לנזילה הראשונה (למרות שאפשר), אלא אולי להחלפת נוזל הקירור הקרובה. אני מניח, לפי הגיל של הרכב, שהחלפת לפני 3 שנים, וצפויה לך החלפה עוד שנתיים? במקרה כזה, נשמע לי סביר להמתין עד אז. אני אישית עם צינורות מקוריים ברכב מ-2008, אולי אחליף אותם בהחלפת נוזל הקירור הבאה עוד כמה שנים (הרדיאטור כבר הוחלף בגלל נזילה לפני שנה, אבל הצינורות היו אז במצב סביר).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...