Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פורד פוקוס 2014

אני מקפידה על טיפולים בזמן במוסך קבוע ואחרי הטיפול האחרון מתוך סקרנות בדקתי באתר פורד על שגרת טיפולים ושמתי לב למספר דברים שגרמו לי להרים גבה ולתהות.

1. כתוב למשל שצריך לשים שמן מנוע 5/20 וכל הזמן הזה תמיד שמתי 5/30🫣(קסטרול)

2. כתוב שצריך לשים אנטי פריז צהוב תמיד שמים לי ירוק

טפו טפו הרכב לא רואה מוסך חוץ מטיפולים בזמן הכל מתועד והיו 2 קריאות שירות על מחשב וחיישן חגורת בטיחות.

היא כרגע 176 אלף ק"מ

השאלה שלי האם השימוש בשני הרכיבים האלה שלא תואמים למה שהיצרן כתב פוגעים בצורה מסוימת ברכב?

פורסם

השמן תקין זה מה ששמים 5W30.

הצבע של הנוזל זה לא תקן. אז ירוק עם תקן תואם גם מתאים.

להמשיך לטפל בזמן והכל בסדר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, NTZSV כתב:

השמן תקין זה מה ששמים 5W30.

הצבע של הנוזל זה לא תקן. אז ירוק עם תקן תואם גם מתאים.

להמשיך לטפל בזמן והכל בסדר.

תודה על התגובה

אני פשוט מנסה להבין למה 5w30 ונוזל קירור ירוק זה בסדר אם היצרן קבע 5w20 ונוזל קירור צהוב מצרפת תמונה מהאתר.

פשוט זה גורם לי לתהות.

Screenshot_20250503_131852_Chrome.jpg

פורסם

אפשר לשים גם 5w20 וגם 5w30. מה שקובע את הצמיגות זה אם המדינה קרה או חמה. בישראל בפורד שמים לכולם 5w30. לגביי נוזל זה עובד לפי תקן לא לפי צבע, כאשר על הנוזל קירור עצמו רשום התקנים. של פורד רובם אדומים צהובים או כתומים, אבל אולי יש גם ירוק. כל עוד הוא לפי התקן זה לא משנה.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

מה צמיגות השמן שכתוב על מכסה המילוי?

לעניות דעתי בתנאי אקלים ישראלי גם שמן 5W-30 ואפילו 5W-40 יתאימו לרכב הנ״ל ,אבל כפי שציין נירו  בד״כ במוסכי יבואן משתמשים ב 5W-30 חצי סינטטי וגם בסינטטי מלא אפשרי.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 51 דקות, Ravit161 כתב:

אני פשוט מנסה להבין למה 5w30 ונוזל קירור ירוק זה בסדר אם היצרן קבע 5w20 ונוזל קירור צהוב מצרפת תמונה מהאתר.

למה את חושבת שזה בסדר? נוזל ירוק בהיר מומלץ לרכבים שלהם עד 2002, ולא מומלץ לערבב אותם. במצב כזה אין התאמה מיטבית לחלקי הרכב.

פורסם

מהו דגם הרכב ספציפית?

נפח? כ"ס?

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

למה את חושבת שזה בסדר? נוזל ירוק בהיר מומלץ לרכבים שלהם עד 2002, ולא מומלץ לערבב אותם. במצב כזה אין התאמה מיטבית לחלקי הרכב.

היא לא אמרה שמערבבים, היא אמרה שמחליפים לכל המערכת נוזל ירוק. אם זה לפי התקן הצבע פחות משנה, למרות שלתקן של פורד אני אישית מעולם לא נתקלתי בנוזל ירוק לפי התקן ויש לי פורד. יש צהוב, כתום, אדום. 

לפני 3 שעות, Camaro 92 כתב:

מה צמיגות השמן שכתוב על מכסה המילוי?

לעניות דעתי בתנאי אקלים ישראלי גם שמן 5W-30 ואפילו 5W-40 יתאימו לרכב הנ״ל ,אבל כפי שציין נירו  בד״כ במוסכי יבואן משתמשים ב 5W-30 חצי סינטטי וגם בסינטטי מלא אפשרי.

ב service manual של פורד כתוב במפורש שלארצות חמות וישראל בתוכן להשתמש ב 5W30. אם צריך לבחור בין ספר רכב מ 2014 שתורגם AS IS מאירופה ל servise manual אני יודע במה עדיף לדבוק. וזה גם מה שהמוסכים עושים.

ורק סינטטי מלא לרכבים של פורד מתחילת שנות האלפיים.

לפני 10 שעות, Ravit161 כתב:

תמיד שמים לי ירוק

נוזל קירור מחליפים פעם ב 5-10 שנים. מה זה תמיד שמים לי ירוק?

לא אמורים כל טיפול להחליף, ואם צריך  להוסיף יש נזילה וצריך לפתור את זה. 

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 4
פורסם
לפני 21 שעות, נירו72 כתב:

היא לא אמרה שמערבבים, היא אמרה שמחליפים לכל המערכת נוזל ירוק.

התכוונתי ליידע אותה אם תחליט להחליף מירוק לצהוב. רווית, תוודאי שירוקנו כמה שיותר מהנוזל הירוק.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, mcaspi כתב:

התכוונתי ליידע אותה אם תחליט להחליף מירוק לצהוב. רווית, תוודאי שירוקנו כמה שיותר מהנוזל הירוק.

קודם נוודא מה הסיפור עם מילוי הנוזל כל טיפול.  אם ממלאים לה בגלל חוסר ולא מתקנים זו בעיה, ואם מחליפים כל טיפול זה משהו שבכלל לא רוצה להאמין בו. כך או כך עד שהיא לא תבהיר את העניין לא נדע מה הסיפור. אבל עם הדברים כפי שהיא כתבה ומשתמעים, כנראה שקודם כל עדיף שתמצא מוסך אחר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...