Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקרה מוזר שהיה לי ביציאה מחנייה... אשמח לעזרה מניסיונכם!

המגיב

פוסטים מומלצים

היי, שלום.

מקרה שקרה לי לפני תקופה, ועד היום אני מתחבט מה באמת קרה ולמה.

באיזור בו אני מתגורר, עקב מחסור חמור במקומות חנייה ובתשתיות תואמות, הוחלט ע"י דיירי הרחוב שהחנייה תהיה בניצב - כך יתווספו עוד מקומות חנייה לרווחת השכנים. יצויין כי זה לא מפריע כלל לתנועה החוצה משום שהכביש רחב דיים ויכול להכיל רוחב של שתי אוטובוסים. 

בדרך כלל אני חונה ברוורס עם האף בחוץ משום שהרחוב הוא די סואן וברצוני לצאת בבטחה מהחנייה, וכידוע במחוזותינו מאוד קשה לצאת מחנייה ברוורס.

בקיצור, יום אחד חזרתי הביתה אחרי יום עבודה ארוך וממש הייתי עייף טילים ולא היה לי אפילו זמן להחנות את האוטו ברוורס וחניתי עם האף פנימה, כפי שבדרך כלל אני משתדל שלא לעשות. לאחר כמה שעות הייתי אמור לצאת ואני יוצא ברוורס לכיוון הרחוב, כמובן מסתכל במראות שאין רכב מאחורי וכולי, ומאחר שאני רואה שהשטח נקי התחלתי לגלוש באיטיות לכיוון הכביש, תוך כדי הגלישה לפתע אני מרגיש שהרכב לא זז, מנסה ללחוץ טיפה... אבל כלום... אין תגובה, אני מסתכל במראות הצד - צד ימין - לא רואה כלום - צד שמאל - אני רואה בהפתעה רכב עומד (מיצובישי אטראז', אם שאלתם) ואני שם לב שצד שמאל טמבון אחורי שלי נתקע בצד ימין טמבון אחורי שלו - זווית זווית.

צפרתי לו לאות שיעצור בצד להחליף פרטים.. אבל כלום... הבן אדם עשה תנועות ידיים עצבניות וברח מהאיזור.

הנזק? כלום ממש, קצת קילופי צבע בזוויות הטמבון שלא ממש מעניינים אותי, נראה לי שהרכב השני חטף מכה משמעותית יותר.

מה שמעניין אותי, ולא הצלחתי לקבל תשובה נורמלית על זה, האם בכזו סיטואציה נהג המיצובישי אשם? משום שככה"נ הוא נדחף אלי.

או שמא מי שיוצא מחנייה צריך להיזהר שלא יגרם שום נזק על ידו ואם נגרם הוא אוטומטית אשם?

יצויין, כי אני בטוח כמעט במאת האחוזים שהמיצובישי לא הייתה מאחורי כלל בעת תחילת הגלישה לעבר הרחוב משום שלא ראיתי את הרכב כלל במראות הצד, וגם לא במצלמת רוורס, ואני מגזיר את עצמי כנהג זהיר.

אז מה? מישהו יכול לעשות לי פה קצת סדר בסיפור? מי האשם, הוא או אני? ואם אני אז מדוע הוא לא עצר? ואם הוא - יכול להיות כזה דבר?

אשמח לעזרת המומחים כאן, זוהי ממש תעלומה בעיניי.

בברכה

עריכה אחרונה על ידי המגיב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה נוסע ברוורס ויוצא אל דרך, חובת הזהירות היתרה היא עליך, אז בגדול כן - אתה האשם.

לגבי למה הנהג השני לא זז - אלוהים יודע. אולי הוא רצה להכנס לחניה במקומך, אולי הוא בדיוק גילה פריצת דרך במחשוב קוואנטי.... לא משנה. הוא בדרך נוסע באופן ה'רגיל' ואתה זה שיוצא ברוורס, אתה אמור להזהר יותר.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא מאיפה הוא צנח לשם

אם אתה טועה והוא היה שם בתחילת הרוורס שלך - אשמה שלך 200%

אבל אם הוא הגיע אחרי שאתה התחלת את הרוורס - צריך להבין מאיפה הוא הגיע, כמה מרחק הוא שמר מהמכוניות העומדות, באיזו מהירות הוא הגיע, יש מצב שזה אשמה מלאה שלו, למשל אם הוא הגיע במהירות גבוהה במרחק של 10 ס"מ מהטור החונה, במקרה כזה הוא לא מאפשר זמן תגובה לנהג שיוצא ברוורס בגלישה איטית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
בתאריך 2.5.2025 בשעה 09:51, avargel כתב:

יש מצב שגם הוא יצא ברוורס מחניה שמרוחקת ממך 2-3 מקומות חניה

אני יודע בבירור שהוא אינו מקומי ושלא חנה לפני זה באזור הקרוב אלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה רכב יש לך?  

יש נהגים שלא יודעים כמה רוורס תעשה-אולי רק קצת כדי להתיישר בחניה…

אתה יכול בכזה מצב לצאת עם 4 וינקרים+ בשיטת סגירת שטחים(המצאתי עכשיו את השם) אתה עושה רוורס כמה ס״מ רואה שהכול בסדר ואז עוד כמה ס״מ. לא בפעם אחת כי האחריות המלאה על מי שעושה רוורס-בגלל שהוא לא שולט כמו מי שנוסע קדימה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, דובצע כתב:

איזה רכב יש לך?  

טויוטה פריוס

לפני 5 דקות, דובצע כתב:

יש נהגים שלא יודעים כמה רוורס תעשה-אולי רק קצת כדי להתיישר בחניה…

חבוב

בלי להתגאות יותר מידי, אני יכלתי להמציא את החניות (רק היום עשיתי תמרון חניה מטורף כדי לצאת מחניה שאיזה בן אדם שניסה לחסום אותי ממש בטווחים של סנטימטירם בודדים)

לפני 5 דקות, דובצע כתב:

אתה יכול בכזה מצב לצאת עם 4 וינקרים+ בשיטת סגירת שטחים(המצאתי עכשיו את השם) אתה עושה רוורס כמה ס״מ רואה שהכול בסדר ואז עוד כמה ס״מ. לא בפעם אחת כי האחריות המלאה על מי שעושה רוורס-בגלל שהוא לא שולט כמו מי שנוסע קדימה

אני לא נהגת...

ספוילר

והבנתי שאתה תושב ב.ע. ואתה יודע היטב מה סגנון הנהגים שם ;)

עריכה אחרונה על ידי המגיב
  • רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אח יקר אתה מגיב כאילו אני מסתכל עליך במישקפת ושופט את הנהיגה שלך

אני בכלל מסתכל מצד נהג אקראי שנוסע ישר ורואה אוטו יוצא ברוורס ולא יודע אם הוא יחסום לו את הדרך אז יש כאלה שממשיכים בנסיעה רגילה….

ואז השאלה אך משתפים פעולה עם נהגים אקראיים שכאלה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, המגיב כתב:

חבוב

בלי להתגאות יותר מידי

לפני 22 דקות, המגיב כתב:

חבוב

בלי להתגאות יותר מידי

אתה רק נהג שגרם לתאונה, יצא מזה במזל בלי כלום, וחושב שיש לו סיבה להתנשא.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מתיימר להיות שופט כן, אבל בשלב הזה של התיאור שלך כבר הייתי מנסח בראש 100% אשמה לך - 
"תוך כדי הגלישה לפתע אני מרגיש שהרכב לא זז, מנסה ללחוץ טיפה... אבל כלום... אין תגובה, אני מסתכל במראות הצד"

• אהבתי 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Be roo כתב:

אתה רק נהג שגרם לתאונה, יצא מזה במזל בלי כלום, וחושב שיש לו סיבה להתנשא.

לא הבנתי מה קשור להתנשא

אני אומר שתמרון החנייה לא אומר שזה בגלל חוסר יכולת או ניסיון, אלא עקב הידחפות הרכב לכאורה אלי במהלך הרוורס באופן פתאומי. ועל זו נסובה שאלתי האם הוא או אני אשם.

בדיוק כמו שאפילו הנהג הכי מוכשר וזהיר בעולם אם יקפוץ לו ילד סנטימטר ממנו לא יעזור לו כלום והתוצאה היא כמעט בלתי נמנעת, נכון? אז זה אותו דבר.

לפני 7 שעות, Albetx כתב:

אני לא מתיימר להיות שופט כן, אבל בשלב הזה של התיאור שלך כבר הייתי מנסח בראש 100% אשמה לך - 
"תוך כדי הגלישה לפתע אני מרגיש שהרכב לא זז, מנסה ללחוץ טיפה... אבל כלום... אין תגובה, אני מסתכל במראות הצד"

סליחה אם לא התנסחתי היטב

תיקון: אני מסתכל במראה הימנית ואני רואה שהשדה ריק, מסתכל במראה המרכזית ובמצלמה ורואה שהשדה גם ריק ולהפתעתי אני רואה רכב בשדה השמאלי שלי איפה שהכי לא ציפיתי לראות כי הסתכלתי שם רגע לפני.

אני מקווה שעכשיו הסיטואציה מובנת יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין סעיף בחוק בשם הדחפות.

אחראי מי: 

1. נוסע ברוורס

2. יוצא מחנייה

גם אם מיצובישי נהג בחוסר זהירות, אין שום דרך לטעון את זה, כי לא ראית אותו בא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ברור איך מתנגש בך רכב ואתה לא מבין למה הרכב שלך לא נוסע עד שאתה לא רואה בעיניים את אותו רכב.

לא שמעת כלום? לא הרגשת כלום?

מציע בלי קשר, גם אם אתה זה שהמצאת את החניות (קצת צנעה לא תזיק) לעשות רוורסים כאלו תמיד עם חלונות פתוחים (ואם יורד גשם - אז קצת פתוחים)

רעש של רכב מתקרב, גם אם הוא חשמלי ואין צליל של מנוע בעירה - שומעים, חיכוך הצמיגים בכביש, התנגדות הרוח... ואז קשה לפספס.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• אחראי פורום
לפני 8 דקות, EliC25 כתב:

גם אם אתה זה שהמצאת את החניות

וחשוב לציין, הוא גם אינו נהגת.

כלומר, יש לך את כל התנאים לנסוע רק רוורס מעתה ועד עולם ובכ"ז פגעת במישהו.

פקח עיניים להבא, יצאת בזול.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...