Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

נתחיל מהסוף- אין לי אינטרנט. לא יודע למה. או שנגמר התכולה של הכרטיס, או שמשהו התקלקל, או שפאר היצירה שהיא המערכת של גיל-קאר כבר לא תומכת יותר בקישוריות אינטרנט כמו ששמעתי איפה שהוא ולא זוכר איפה. אז עד שסוף סוף אין שיבושי מיקום באזורי, אני עדיין לא יכול להשתמש ב WAZE. 

יש לי בפנל של המערכת, מצד ימין למטה, 2 "כפתורים" שהם למעשה דלת קטנה שמתחתיה יושב הכרטיס. רק מה, אין לי מושג איך להוציא אותו משם. 

ניסיתי לדחוף "משהו" (סיכה או משהו, לא זוכר) לחור הקטן שיש שם, ללא הועיל. 

image.thumb.png.bd0a0defa6cdf94da065f94a88e23225.png

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה בטוח שלא מדובר בכרטיס SD שם?

בדר"כ בלחיצה על הכרטיס זה יוצא בצורה קפיצית.

אבל אולי כאמור זה לא כרטיס הסים, שאולי ממוקם במקום אחר, בתוך/מאחורי תא כפפות או מוסלק אחרת מאחורי היחידה או הפאנלים.

אולי @DRcarLEd יוכל לשפוך אור בנושא.

בכל מקרה, לא בטוח שגם אם תעדכן את הכרטיס סים, הווייז יעבוד.

היו מספר שרשורים לאחרונה לגבי מערכות ישנות עם גרסאת ווייז (ואנדרואיד) ישנה שהופסקה התמיכה בה.

אגב, אומנם מדובר בשרשור ישן וארוך, אבל אולי יש שם מידע רלוונטי עבורך.

ובכל מקרה, אולי פשוט עדיף להחליף את המערכת בכללותה למשהו עדכני יותר.

פורסם

היי. הגירסה של המסך שלך לא תומכת בוויז לכן לא משנה אם תכניס סים או נקודה חמה. 

עידכון אצל גיל קאר מיותר ועולה 250 ולא יעזור

להחליף למסך חדש ואיכותי 

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 16 שעות, Tom_22 כתב:

אתה בטוח שלא מדובר בכרטיס SD שם?

בדר"כ בלחיצה על הכרטיס זה יוצא בצורה קפיצית.

כשקיבלתי את הרכב, רכשתי כרטיס ושמתי אותו שם בעצמי... צריך לאתר את הקבלה של מה שרכשתי. 

בכל מקרה, הנה התמונה של מה שיש לי:

image.thumb.png.2fc9412b349d47bacef1ab96e6a98446.png

יש חור גם למטה (שם ניסיתי עם הסיכה או משהו) וגם בחלק הפנימי יותר, שאני לא חושב שראיתי אותו כשהתעסקתי שם בחושך בפינה לבד...נראה לי שזו הבעייה ולא ניסיתי בחור הנכון :LOL:

בכל מקרה, לא בטוח שגם אם תעדכן את הכרטיס סים, הווייז יעבוד.

היו מספר שרשורים לאחרונה לגבי מערכות ישנות עם גרסאת ווייז (ואנדרואיד) ישנה שהופסקה התמיכה בה.

כן, אני מוטרד מהאפשרות הזו. אני לא מאמין שניצלתי את כל הגלישה שלי, אבל היה כתוב שהכרטיס בתוקף ל-3 שנים. אז...

ובכל מקרה, אולי פשוט עדיף להחליף את המערכת בכללותה למשהו עדכני יותר.

או את הרכב, גם אופצייה :LOL:

אם היה תקציב כבר הייתי מחליף. 

כבר התכוננתי להחליף, דיברתי עם חנות, סגרתי מחיר, מצאתי את התקציב, ואז הייתי צריך להחליף מייבש כביסה. בלאט. למצוא שוב את התקציב כשיש דברים חשובים יותר זו בעייה, לכן אני מעדיף לנסות לפתור את זה במינימום הוצאה אם ניתן (תיעדוף של חשוב מול nice to have). ווייז יש לי גם בסלולרי, רק פחות נוח (ומעצבן ומיותר, כשיש לי מערכת מובנית ברכב שאמורה להריץ אותו :Nevela:)

פורסם (נערך)

תפתח בטלפון נקודה חמה, וברכב את הWIFI

(זה מה שאני עושה ב-I20)

גם אם לא תרצה להשתמש כך באופן קבוע, תוכל לדעת אם הבעיה רק באינטרנט (ואז החלפת סים או רכישת חבילה תפתור זאת), או בעדכניות הWAZE

אם אתה בטוח שהסים שם, לחיצה עם סיכה קצת יותר עבה (לא סיכת תפירה) תקפיץ את המגירה החוצה. הכי טוב להשתמש בסיכה ייעודית שמגיעה עם הטלפון. אם הכנסת סיכת תפירה יש מצב שהקפיץ קצת נהרס ותידרש קצת יותר התעסקות כדי להוציא את זה. אבל קודם תבדוק כאמור מה הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני 41 דקות, אלעדית כתב:

תפתח בטלפון נקודה חמה, וברכב את הWIFI

(זה מה שאני עושה ב-I20)

מדובר על סיוט שמצריך התעסקות בתחילת כל נסיעה. ההגדרה לא נשמרת. ניסיתי. 

גם אם לא תרצה להשתמש כך באופן קבוע, תוכל לדעת אם הבעיה רק באינטרנט (ואז החלפת סים או רכישת חבילה תפתור זאת), או בעדכניות הWAZE

זה לא שניתן לעדכן את הוויז דרך המערכת של גיל קאר... היא נעולה שאין דברים כאלו. 

אם אתה בטוח שהסים שם, לחיצה עם סיכה קצת יותר עבה (לא סיכת תפירה) תקפיץ את המגירה החוצה. הכי טוב להשתמש בסיכה ייעודית שמגיעה עם הטלפון. 

המחשבה עברה במוחי. 

באיזה חור, עליון או תחתון? אני לא רוצה לקלקל משהו בטעות. 

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

מדובר על סיוט שמצריך התעסקות בתחילת כל נסיעה. ההגדרה לא נשמרת. ניסיתי. 

כשאתה מפעיל נקודה חמה זה עובד תקין?

אז אכן זה בסים.

אפשר לרכוש חבילת המשך בחברה.

אני לא הצלחתי להפעיל עם סים אחר, כנראה יש חסימה לרשתות אחרות. עם סים של סלקום לא ניסיתי. 

• מעניין 1
פורסם

העליון הוא של מגירה נשלפת. תשתמש באטב של ניירות או במה שמקבלים עם הטלפון הנייד ולא בסיכת תפירה. תכניס בניצב. 

למטה יכולים להיות חור ל- reset. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני כשעה, אלעדית כתב:

כשאתה מפעיל נקודה חמה זה עובד תקין?

אז אכן זה בסים.

אני לא משוכנע. נקודה חמה זה אומר שהסיפור עובד על WIFI, ואין קשר לתמיכת המכשיר בקליטת תדרים שאולי כבר לא נתמכים או קיימים ברשת הארצית. המכשיר קולט את האות WIFI של הסלולרי, שהוא מקבל את האות מהרשת הסלולרית עצמה.

מצאתי את מה שהוזמן בזמנו (אז המחיר היה גבוה יותר באופן מפתיע).

הוזמן סביב 6/2020, תוקף 4 שנים, קצת עברנו האמת.

האפשרות הפשוטה ביותר לפני כרגע- להזמין חדש, לראות אם יעבוד. אם לא יעבוד, אז ישמש אותי למערכת החדשה... שארכוש מתישהו. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, ברווז כתב:

אני לא משוכנע. נקודה חמה זה אומר שהסיפור עובד על WIFI, ואין קשר לתמיכת המכשיר בקליטת תדרים שאולי כבר לא נתמכים או קיימים ברשת הארצית. המכשיר קולט את האות WIFI של הסלולרי, שהוא מקבל את האות מהרשת הסלולרית עצמה.

אין סיבה שמשהו השתנה ברשת הארצית (ברמת הרשת הסלולרית).

היה שינוי באפליקציית WAZE שאינה תומכת באנדרואיד ישן. ואם זה עובד עם נקודה חמה סימן שזו לא הבעיה אצלך.

אם מה שיש לך היום הוא סים פריפייד של פרטנר, כנראה שנגמרה החבילה שהוטענה. אתה יכול פשוט להטעין אותו בקיוסק. רק צריך לבדוק מה המספר שלו (להכניס אותו לטלפון ולהקיש כוכבית > 054 > סולמית > חיוג). אין צורך לקנות חדש.

משום מה הבנתי שהסים שלך מקורי של גילקאר.

• מעניין 1
פורסם
לפני שעתיים, אלעדית כתב:

אין סיבה שמשהו השתנה ברשת הארצית (ברמת הרשת הסלולרית).

היה שינוי באפליקציית WAZE שאינה תומכת באנדרואיד ישן. ואם זה עובד עם נקודה חמה סימן שזו לא הבעיה אצלך.

מסתבר שלא הבנתי אותך- חשבתי "אינטרנט" באופן כללי, לא זוכר מה היה עם הוויז דרך הוט ספוט. אבדוק.

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

אם מה שיש לך היום הוא סים פריפייד של פרטנר, כנראה שנגמרה החבילה שהוטענה.

אין לי מושג של מי הוא היה במקור, לא מחייב של פרטנר (למרות שכך הוא מופיע בלינק שיש לי). אני בספק רב מאד שהחבילה נגמרה, אני לא צורך כל כך הרבה דאטה. רק ניווט, בגדול, וזה לא זוכר כבר איך- מדדתי בגדול. צריכה חודשית לפי תעבורה בתפריט של המכשיר או משהו, זה היה מזמן.

יותר מוטרד מהקטע שמצויין בפירוש "4 שנים". 

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

אתה יכול פשוט להטעין אותו בקיוסק. רק צריך לבדוק מה המספר שלו (להכניס אותו לטלפון ולהקיש כוכבית > 054 > סולמית > חיוג). אין צורך לקנות חדש.

זו נקודה מעניינת. יש מצב לראות מה מספרו בהגדרות המכשיר? איך נקראת ההגדרה הזו בגדול?

ומה הכוונה "להטעין אותו בקיוסק"? מעולם לא היה לי פריפייד. איזה קיוסק? מרכז שירות של פרטנר, חנות תיקונים כללית? 

תודה. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

מסתבר שלא הבנתי אותך- חשבתי "אינטרנט" באופן כללי, לא זוכר מה היה עם הוויז דרך הוט ספוט. אבדוק.

אין לי מושג של מי הוא היה במקור, לא מחייב של פרטנר (למרות שכך הוא מופיע בלינק שיש לי). אני בספק רב מאד שהחבילה נגמרה, אני לא צורך כל כך הרבה דאטה. רק ניווט, בגדול, וזה לא זוכר כבר איך- מדדתי בגדול. צריכה חודשית לפי תעבורה בתפריט של המכשיר או משהו, זה היה מזמן.

יותר מוטרד מהקטע שמצויין בפירוש "4 שנים". 

זו נקודה מעניינת. יש מצב לראות מה מספרו בהגדרות המכשיר? איך נקראת ההגדרה הזו בגדול?

ומה הכוונה "להטעין אותו בקיוסק"? מעולם לא היה לי פריפייד. איזה קיוסק? מרכז שירות של פרטנר, חנות תיקונים כללית? 

תודה. 

ראיתי פרטנר בלינק, לכן כתבתי פרטנר...

יתכן שהחבילה מוגבלת מראש לזמן מסויים ולכן התוקף שלה פקע כעת, גם אם לא ניצלת את כולה.

סדר הפעולות כעת:

תבדוק אם בהוטספוט הוייז עובד תקין - אם כן תמשיך הלאה, אם לא תחליף רכב :-)

אם הוייז עובד תקין ואתה צריך רק לחדש את האינטרנט - תבדוק של איזו חברה הסים, או שתוציא אותו או שתבדוק מי כתוב ב-APN (אם זה פרטנר זה UINTERNET).

אחרי שאתה יודע איזו חברה תבדוק מה המספר (בפרטנר כתבתי לך, בשאר החברות אני לא יודע איך בודקים - אפשר לבדוק). בלי להכניס אותו לטלפון אין איך לבדוק אם אין חייגן (מסתבר שהיה כתוב על הפלסטיק שקיבלת את הסים, אני מבין שאין לך אותו).

איפה להטעין? וואלה התקלת אותי, בעבר זה היה בכל פינה, היום זה הרבה פחות נפוץ - אבל כשתדע איזו חברה נעזור גם בזה בעז"ה.

בהצלחה!

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, אלעדית כתב:

כשתדע איזו חברה נעזור גם בזה בעז"ה.

תודה רבה על התשובה, אבדוק- רק בקשה קטנה לי אילך. 

אחרי שהופעלו כרטיסי הסים ב-6/10, בבקשה אל תגיד לי שנעזור לך להטעין בעז"ה. בערב יום הזיכרון... :LOL: זה לא, לא נשמע טוב הדבר הזה :rofl:

• מעניין 1

פורסם
בתאריך 28.4.2025 בשעה 18:38, אלעדית כתב:

תבדוק אם בהוטספוט הוייז עובד תקין

בדקתי. הוא לא.

"ממתין לחיבור לרשת".

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...