Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את התגובות ולא האמנתי שבשנת 2025 נכתבו פה סטיגמות של שנת 2006.

מאיפה מביאים את זה שמקום כשר הוא לא נקי?

אני חרדי ואני על גבול האסטניס, ואני אוכל בלא מעט מסעדות.

כמו שאצל כל בן אנוש בחירת מסעדה נמדדת ב-נקיון, שירות, אוכל וכו, ונקיון במקום הראשון, זה לא אומר שחרדי מחליף כשרות בנקיון. פשוט מאד כמו ש @Muzic4Ever  כתב, לפני נקיון וכל המסתעף, בודקים כשרות. יש כשרות? רק אז אני מתחיל בשלב א' שהוא נקיון.

והראיה, שלא חסרות מסעדות כשרות, ואפילו בכשרות בד"צ מהודרת, והן נקיות כמו חדר ניתוח.

ויש גם מסעדות יוקרתיות מאד בכשרויות גבוהות שנקיות ברמה פסיכוזית.

@אורח לרגע  אני כחרדי אוכל רק אוכל מבדצי"ם מהדרין, ובלי קשר לזה שאני חרדי אני חושב שכמו שלכל בעל מקצוע מגיע את שכר עמלו, גם למשגיח כשרות מגיע משכורת על עבודתו.

אחד שישב ולמד מקצוע והשקיע רבות, כמו מהנדס לדוגמה, מי שנצרך לשירותיו משלם על כך.

גם משגיח כשרות(לא כולם) ישב ולמד והשקיע ועבר מבחן, מגיע לו להתפרנס.

בעבר חשבתי שאני רוצה להיות משגיח, למדתי את כל ההלכות חצי שנה בהתמדה, ועברתי את המבחן של הרבנות. אבל בסוף לא הלכתי בכלל על המקצוע הזה. סתם כי לא היה בא לי, לא בגלל משהו מיוחד.

בקיצור, כל בעל עסק של אוכל צריך לבחור לאיזה אוכלוסיה הוא מכוון, ולפי זה להחליט איזה כשרות.

וזה לא משנה אם בעל העסק חרדי/חילוני/ערבי/צ'זבקיסטני. אם זה ירחיב את הכנסות העסק, אז משקיעים.(*)

כמו עיצוב העסק או הנקיון, משקיעים בכך וזה יביא לקוחות. למרות שלעיצוב צריך מעצב וזה הרבה כסף, ולנקיון צריך מנקה פעיל לאורך כל היום שעולה גם כסף.

אני מכיר שני בעלי עסקים של אוכל רחוקים מאד מדת, ובכל זאת העסקים שלהם בכשרות מהדרין גבוהה. למה? כי זה מכניס כסף.

---------------------

* אני לא מצדיק בכלל שחיתויות ושוחד!

ולא משנה איפה זה יהיה, במגזר החרדי, חילוני, ערבי, רפורמי או לא משנה מה. 

את זה כתוב בתורה- "והכסף יעוור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים"!

איפה שיש כסף, יש....... הבנתם.

לכן גם כשאני חרדי, אני לא נכנס לכל  הבלאגן והמריבות על כשרויות. אני אוכל רק במקום בד"צ וזהו. ונטו בקטע של- "תמים תיהיה עם ה' אלוקיך"!

נוכלים ומושחתים יש בכל מקצוע ובכל עיר ועיר.

• אהבתי 4
פורסם

תודה על המענה! אני רוצה להציג את הדברים כמו שאני רואה מבחינה הלכתית

אני אשתדל לכתוב בהיגיון כדי שגם מי שלא בעניינים יבין, ואם משהו לא ברור אשמח להסביר (במידת האפשר)

(נעזרתי בידע כללי ובמאמר הזה https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=428585&lang=HEB )

הבעיה בגוי מתחלקת ל-2 נושאים עיקריים:

1 - נאמנות וחשש החלפה - מכאן הדרישה שהוא לא יהיה לבד (מצלמות אמורות לעזור עקרונית, ואכמ"ל)

2 - בישולי גויים - איסור לאכול אוכל כשר שבושל על ידי גוי, וכאן יש 2 גישות עיקריות, הגישה המחמירה שכל תהליך הבישול ייעשה על ידי יהודי, והגישה המקלה שלפחות הדלקת האש תיעשה על ידי יהודי.

הדרישה ל"נר תמיד" היא לא בכל תנור אלא בתנור "קומביסטר" בו כל פתיחת דלת מכבה את התנור. מבחינה הלכתית במצב כזה לא יעזור (גם לגישה המקלה) שההדלקה הראשונית תיעשה על ידי יהודי - כי הפתיחה של הדלת ביטלה את ההדלקה (לכן גם הדלקה מרחוק לא תעזור).

אינדוקציה זה אותו סיפור - גם אם המכשיר "הודלק" (הופעל) על ידי יהודי ו/או מרחוק, אין שם אש דולקת או גוף חימום, לכן הנחת הסיר היא הדלקת האש. אם צוהר מתירים גם בזה ע"י הדלקת יהודי בבוקר לדעתי זה חורג מההלכה.

אין שום בעיה שגוי יגע באוכל, לפני או אחרי שהוא בושל (אם אין שם יין). יש בעיה של בשר שנתעלם מן העין (אני לא יודע איך צוהר עוקפים את הבעיה הזו).

משגיח 1000 ש"ח בחודש - מניח שזה כתלות בעבודה שלו (אין לי ידע אישי אבל שמעתי על מקומות שהוא משתלב בעבודה של המטבח).

צוהר מאפשרים להשתמש בתנור בלי הכשרה? או שלא הבנתי אותך נכון?

ועכשיו נחזור לנושא של השרשור ולהחלטה שלכם - בסוף זו ההחלטה שלכם על מה ללכת, אני יכול רק לתת טיפים-

טיפ אחד לשקול ברצינות לשלם קצת יותר ולעשות מהדרין - בפרט בירושלים יש לזה ביקוש גדול - וכשאני אומר מהדרין אני מתכוון לבדץ חיצוני שחרדים סומכים עליו - אני בכוונה לא מציין שמות - תתייעץ עם אנשים שמבינים.

טיפ שני גם אם החלטתם ללכת על רבנות - לנסות להבין את הדרישה (כל דרישה לגופה), גם אם בעל המקום לא שומר מצוות בעצמו (בינתיים) ברגע שיודעים את ההלכה (לצורך העבודה) אפשר להבין מהיכן זה בא (כמו שניסיתי לעשות בהודעה הזו על קצה המזלג) וגם לתת למשגיח או המפקח הרגשה (נכונה!) שדרישתו הובנה והאוכל אכן יהיה כשר - בסוף הרי זו המטרה של התעודה (ואני די בטוח שהוא גם לא רוצה להכשיל אנשים שיחשבו שזה כשר ויאכלו משהו לא כשר, מדובר באדם עם מצפון). אם אני יכול לעזור בזה אשמח.

(עוד נושאים שהועלו כאן זה מוזיקה ולבוש של המלצריות, אלה דברים חשובים שיכולים להשפיע על החלטה של אדם דתי או חרדי להיכנס למקום, אבל לא קשורים לכשרות המאכלים, רק כדאי לקחת בחשבון שאם אתם משקיעים כסף על בד"צ כדאי לעשות גם התאמות בנושאים האלה, נטו מבחינה עסקית)

גילוי נאות, אני חרדי אבל אין לי שום קשר לרבנות כלשהי ולרבנות ירושלים בפרט, או לבד"ץ כלשהוא.

פורסם

מזכיר לי את הימים (אולי זה עדיין כך) שבטיסות אל-על לניו יורק היו 3 (שלושה!) סוגים של גלאט מרבנים/מטבחים שונים.
היות ולא פעם שוכחים להזמין כשר ובמקרה ונשאר כשר לא מהרב שלך... הם לא היו אוכלים! (להזכיר שהאוכל הרגיל והמטבחים באל-על הם כשרים בהגדרתם)
זה כשר גלאט, סגור בנליון והם ימותו מרעב ולא יגעו בזה כי זה לא של הרבי שלהם... חשכת ימי הבניים
איזה אחוז הפאנטים באוכלוסית ירושלים צריך לשאול את מינה צמח
אכן בעיה גדולה לקיים סביבה עסקית כשאתה מוגבל ממיעוט (או רוב) פנאטי
עצוב!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

היות ולא פעם שוכחים להזמין כשר ובמקרה ונשאר כשר לא מהרב שלך... הם לא היו אוכלים! (להזכיר שהאוכל הרגיל והמטבחים באל-על הם כשרים בהגדרתם)
זה כשר גלאט, סגור בנליון והם ימותו מרעב ולא יגעו בזה כי זה לא של הרבי שלהם... חשכת ימי הבניים

יש כאן חוסר הבנה,

הם לא ימותו מרעב וזה לא קשור לרבי, יש בדצים עם דרישות מסויימות, ויש אנשים שמקפידים על דרישות נוספות, וזה עקרוני להם (כמו אדם שבחיים לא ישים צמיגים סיניים... גם אם הם עומדים בתקן הישראלי).

ולחם או לחמניות אין בעיה לאכול מכל כשרות מהדרין (ומי שמחמיר גם בזה שיהיה בריא)

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, אורח לרגע כתב:

כבר כתבתי:

רבנות:

שים נר תמיד בתנור (2 קומות, 1000 לכל קומה). יש רק חשמלאי אחד ששמע על זה ועושה את זה. אההה, ממש במקרה הוא חבר של המפקח.

עובד גוי: אסור לו לגעת בבישולים,

אסור לו לגעת במוצר שבושל.

אסור לו לשהות לבד במקום.

מותר לו לאפות.

אסור לו לגעת באינדוקציה.

צריך להכשיר את התנור אבן (או להחליף אבנים (משהו כמו 2000 שקל) או שהם יעשו הכשרה- מחיר לא ידוע כרגע).

משגיח מקבל מינימום 1000 לחודש, אם יחוש צורך לקבל יותר, יקבל יותר. ככה.

לתת גישה למצלמות.

צוהר:

גוי לא יכול להדליק תנור. אפשר לשים שעון שבת חכם שנדלק דרך אפליקצייה ולהדליקו מרחוק.

גישה למצלמות. 

אני לא יודע ולא מכיר את החבר של המשגיח או את מי ששלח אותו.

אבל לפי לוגיקה פשוטה זה מובן(שוב, לא החירטוטים).

לכל דבר עם יש מחיר. כשאתה קונה רכב, ככל שהמפרט יותר ארוך המחיר עולה.

כך גם בכשרות, מה שנצמד יותר להלכה היהודית(אבל באמת) עולה יותר.

למה לך לשבור את הראש יותר מדי אם אתה לא בקטע של דת? תסתכל על כשרות כהשקעה שיכולה להכניס לך כסף וזה.

וכמובן שאם בחרת בכשרות ככל שתיהיה, אתה מחוייב לציבור שאליו אתה מכוון ולהיות נאמן אליהם ולשמור על הכללים שהכשרות(ככל שתיהיה) תציב בפניך.

לפני 7 דקות, סולל הדרך כתב:

מזכיר לי את הימים (אולי זה עדיין כך) שבטיסות אל-על לניו יורק היו 3 (שלושה!) סוגים של גלאט מרבנים/מטבחים שונים.
איזה אחוז הפאנטים באוכלוסית ירושלים צריך לשאול את מינה צמח
אכן בעיה גדולה לקיים סביבה עסקית כשאתה מוגבל ממיעוט (או רוב) פנאטי
עצוב!

למה אתה מכניס לעצמך עצבים מיותרים בגלל שיש מיעוט של אנשים שלא עושים את מה שאתה עושה?

מה אכפת לך שהבחור ע"י ישאר רעב ולא יאכל? 

אני כחרדי, שאני אוכל אוכל בכשרות שאני סומך עליה וע"י יושב מישהו שלא סומך על הכשרות הזו והוא לא אוכל, זה לא מעניין אותי.

כל אחד אוכל ועושה לפי הבחירה שלו.

פורסם
לפני 18 דקות, אלעדית כתב:

יש כאן חוסר הבנה,

יש כאן חוסר חיבור למציאות - לא חוסר הבנה
אני מבין אתה חרדי ואדם באמונתו יחייה, אבל לא יכפה על אחרים את אמונתו 
תאכלו מה שתרצו, תמותו או לא תמותו מרעב מעניין לי את הביצה השמאלית
אבל אתם לא המצאתם את הכשרות, אלוהים לא נתן לכם זכות על הכשרות ואין סיבה שזרמים פחות הזויים יאכלו להשתמש במילה כשר (בהשגחת צהר למשל)

בארץ מפריע לכם שאני אוכל לא כשר בפסח, למה באמריקה, משפחה חרדית יכולה לשבת בפוד קורט בפסח, לאכול על שולחן שלא הוכשר לפסח מול פיצה האט ורגשותיהם לא נפגעו?
כי הפכתם את המדינה הזאת למחלבה אישית וכפייתית של מגזר שלם... זה למה!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 11 דקות, סולל הדרך כתב:

, אלוהים לא נתן לכם זכות על הכשרות 

אז זהו.

שמסתבר שמדינת ישראל בחסות בג"ץ כן נתנו להם, לפחות עד הודעה חדשה.

מרתיח ככל שיהיה, זו המציאות.

אני לא אכנס לוויכוחי דת כי מזמן הבנתי שאין בצד השני עם מי לדבר. אני חילוני-  אז אני מסכן כי אני לא מבין את מה שהם יודעים. 

פורסם

הייתי סטודנט בירושלים ויש לא מעט מקומות ללא תעודה ואפילו פתוחים בשבת כך שזו לא הבעיה. בנוסף זכור לי שהייתה מחאה של בעלי עסקים בירושלים נגד הרבנות שהפסיקו לשלם בגלל הדרישות המוגזמות שלם ורשמו כשר בהשגחתי והיום חברים שלי חובשי כיפה שידעו על התופעה ועל אכלו שם. בתור מסורתי שומר שבת וכשרות אין לי בעיה לאכול כשרות צוהר. במיוחד שאני יודע שעוד. כשרות רבנות זה רק אומר ששילמת להם את הכסף שהם דורשים ולא מעבר. 

פורסם

אז למי לתת אחריות על הכשרות? לכאלו שאין להם מושג מימינם ומשמאלם ובעצמם אוכלים (ורוצים להאכיל) מאכלות אסורות?

אגב, רבנות זה באמת המינימום של המינימום. רוב הדתיים מכל הזרמים לא סומכים עליה בנושאי כשרות אבל עדיין צריכים אותה לדברים אחרים כמו למשל לוודא שהבת שלך לא תתחתן בטעות עם גוי מהקיבוץ.

מה לעשות שהכשרות זה חלק מהחבילה? שיהיה.

בתור אדם שמתיימר להיות שומר תורה ומצוות הייתי מעדיף מזמן להפרדת דת ומדינה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

ניסו לעשות רפורמה בכשרויות אבל לא הצליח. נראה לי שביטלו את המגבלה של תחומי שליטה של הרבנות ככה שאפשר לעבוד עם רבנות מכל מקום בארץ. לא התעמקתי כל כך בנושא, יש מצב שביטלו לגמרי את העניין הזה

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

אבל אתם לא המצאתם את הכשרות, אלוהים לא נתן לכם זכות על הכשרות ואין סיבה שזרמים פחות הזויים יאכלו להשתמש במילה כשר (בהשגחת צהר למשל)

בארץ מפריע לכם שאני אוכל לא כשר בפסח, למה באמריקה, משפחה חרדית יכולה לשבת בפוד קורט בפסח, לאכול על שולחן שלא הוכשר לפסח מול פיצה האט ורגשותיהם לא נפגעו?

אני חרדי וכתבתי בצורה מכבדת יותר... נכנסת פה כבר לפסים מכלילים ולא נכונים. חבל.

לפני 45 דקות, אורח לרגע כתב:

אז זהו.

אני לא אכנס לוויכוחי דת כי מזמן הבנתי שאין בצד השני עם מי לדבר. אני חילוני-  אז אני מסכן כי אני לא מבין את מה שהם יודעים. 

אף אחד לא רוצה להתווכח על דת כי זה לא מעניין.

כל אחד והאמונה שלו.

כמ שסולל הדרך כתב:

אדם באמונתו יחייה

וגם לא אמרתי שאתה מסכן.

זה שאתה לא מבין את מה שאני מבין, זה בדיוק כמו שיש דברים שאתה מבין ואני לא מבין. הגיוני?!

לפני 30 דקות, avhyh כתב:

הייתי סטודנט בירושלים ויש לא מעט מקומות ללא תעודה ואפילו פתוחים בשבת כך שזו לא הבעיה. בנוסף זכור לי שהייתה מחאה של בעלי עסקים בירושלים נגד הרבנות שהפסיקו לשלם בגלל הדרישות המוגזמות שלם ורשמו כשר בהשגחתי והיום חברים שלי חובשי כיפה שידעו על התופעה ועל אכלו שם. בתור מסורתי שומר שבת וכשרות אין לי בעיה לאכול כשרות צוהר. במיוחד שאני יודע שעוד. כשרות רבנות זה רק אומר ששילמת להם את הכסף שהם דורשים ולא מעבר. 

תקרא שוב מה שכתבתי לגבי השבחת עסק.

מכניס כסף? שווה!

מבחינתי אם אני פותח עסק ואני לא אדם מאמין ויודע שכשרות תביא לי לקוחות, אני מסתכל עליה כמוצר שיווק וכ"ביטוי" או "נעלם" שמכניס לי כסף.

עכשיו השאלה שלי לפות"ש, האם השאלה היא על רקע דת וויכוחים מי צודק או על רקע מסחרי האם שווה או לא?

עריכה אחרונה על ידי cohen motor 377
  • אהבתי 1
פורסם

אתה מערבב נושאים לא קשורים (במחילה)

תנסה לנסח את השאלה בצורה ברורה וממוקדת, ואשתדל לענות.

לפני 53 דקות, avhyh כתב:

כשרות רבנות זה רק אומר ששילמת להם את הכסף שהם דורשים ולא מעבר. 

פות"ש פירט את ההבדלים,

יש לך תשובה לשאלות שהעליתי שם?

פורסם

ואדם באמונתו יחייה, 

בישראל? יש מונופולים של הדת והדתות. תנסה להתחתן או להתגרש שלא באמצעות בית דין דתי. גוף רקוב מיסודו ולו בשל פסילת נשים לשבת בדין. וכמובן דיון לפי חוקים שאינם מתאימים למאה ה-21 לספירה.

חוץ מזה, השליטה המוחלטת שמחזיקים המנהיגים הדתיים בצאן מרעיתם. ההגבלות על ההשכלה, ההגבלות על קריאה, ההגבלות על צריכת מדיה. אז אני מודע לכך שחרדים יש הרבה והמגוון עצום - החברים כאן הם ההוכחה - אבל את שלשת כ-״כ״ים לא המציא מיקי-מכלוף, אנשי הדת (בכל העולם) תפסו את הפטנט לפני אלפי שנים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, אורח לרגע כתב:

יש גם לציין שהבעלים סולד מהדת בכלל ומהרבנות בפרט. אך הוא יידע לבלוע את הצפרדע ולהרכין ראש כלפי הגוף הכוחני והמושחת הזה באם זה מה שצריך כדי שהעסק יצליח.

ברשותך נתרגם את זה לתחום אחר להמחשה-

"אני שונא רפואה קונבנציונאלית אבל אני בולע את הצפרדע ונולך לקופת חולים שכואב לי ונעזר ברופא מושחת וכוחני"

זה שאתה לא אוהב/מתחבר פעילות של גוף מסוים לא עושה אותו מושחת וכוחני. במיוחד שאין לך שמץ של מושג למה נקבעו הקריטריונים.  

אין חובה לפתוח עסק כשר. אבל אם אתה מעונין בכך מכל סיבה שהיא תצטרך לעמוד בקריטריונים לא מתאים לך? לא חייב!

אלוהים לא נתן את רפואת השיניים לאיגוד המקצועי בתחום. מה דעתך על כך שמחר אפתח קלינקה ואכתוב רופא שיניים?

כשרות זה סה"כ צבר הלכות וכללים מסוים. הרבנות בישראל מוסמכת לקבוע מה ואיך הנהלים סה טו לא מתאים לך לא חייב.

ואגב הרמה של נהלי הרבנות כל כך נחותה שבהשוואה לרפואה ברמת פיקוח ויישום של מדינות עולם ג' במקרה הטוב.  לכן כמעט אף שומר מצוות אמיתי (לא משנה מאיזה מגזר) לא מסתמך על רבנות 

מישהו חייב אותך לאכול כשר? 

לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

אז זהו.

לא ברור לי מה מרתיח שגוף רשמי שמיקל בלי סוף על גבול הלא ריאלי, קובע סטנדרטים מסוימים. אותה התנהלות קיימת בכל איגוד מקצועי. 

אני לא יכול להכריז על עצמי כפסיכולוג גם אם אני מאוד משוכנע שאני כזה וגם אם גוף של 100 רופאים יחליט שאני כזה. 

וצוהר? זו בדיחה של ראש קטן לא הייתם סומכים על פיקוח ברמה כזו נמוכה  בשום תחום בעולם. 

• אהבתי 4
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...