Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,
אני רוכש באמצעות חבר רכב ביבוא מקביל (GMC DENALI EV), טנדר חשמלי מסחרי. הרכב מגיע מהיצרן עם ג'נטים של 24 אינץ' שאני מעוניין לשנמך לגודל נמוך יותר - 18 אינץ'  לצורך נוחות נסיעה ועמידות בשיבושים בכביש. גרסאות בסיסיות יותר של בגרסה מקבילה (silverado ev) של רכב כמעט זהה מגיעות עם 18 אינץ כך שלפחות טכנית לא אמורה להיות בעיה. האם ניתן לעשות עדכון כזה ברישוי הרכב? האם בכלל נדרש או שאני יוכל לעבור טסט גם עם ג'נטים 18? הרכב עדיין לא בארץ.

תודה

עריכה אחרונה על ידי bijos
פורסם

מחיפו שטחי באינטרנט - נראה שיש גם דגם עם גאנט 18" - כדי לפשט את התהליך תבקש מהיבואן שבהוראת הרישום של הדגם יציין גם  צמיגים במידה 18" בנחה שיש אסמכתאות קבילות מהיצרן למידה כזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אולי גם ל-@kompy יהיה מידע בנושא.

יש מצב שהרכב ירשם עם הציוד איתו יגיע, ולכן החלפה לחישוקים אחרים עדיפה אולי בארץ המקור.

בכל מקרה, מציע לך לבדוק זמינות של צמיגים בכל מידה שלא תהיה, לא כל שכן עלות חישוקים מתאימים (אם יבוצע בארץ).

לדגם ה-EV של GMC יש אולי אפשרות של "18 בדיגום אחר של הרכב, AT4 ו-Elevation.

ככל שמסתכלים על הגרסאות שאינן EV, המידות מסביב (מספר חורים, חור מרכזי ואופסט לצורך הענין) שונות לחלוטין בין תתי הדגמים השונים של הסיירה. אז חובה לשים לב גם לענין הזה.

אבל כן, אכן סילברדו EV נראה עם מידות דומות ואפשרות של "18 וגם "22.

להשיג חישוקים וצמיגים מתאימים מראש, בארה"ב לא תהיה הבעיה.

פורסם

ההצעות שהועלו פה נכונות ומתאימות לכל רכב ביבוא אישי/מקביל.

רצוי שהרכב יגיע במידה הרצויה, כך יהיה קל יותר לבצע את הרישום המתאים לבעליו או לחילופין, כפי ש @zvit רשם, שתהיה הוראת רישום עם המידה הרצויה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בתאריך 5.3.2025 בשעה 20:48, kompy כתב:

ההצעות שהועלו פה נכונות ומתאימות לכל רכב ביבוא אישי/מקביל.

רצוי שהרכב יגיע במידה הרצויה, כך יהיה קל יותר לבצע את הרישום המתאים לבעליו או לחילופין, כפי ש @zvit רשם, שתהיה הוראת רישום עם המידה הרצויה.

היי. תודה לכולם על התשובות. 

הרכב מגיע ביבוא מקביל. עוד לא עזב אצ ארה״ב. 

אני יכול לנסות שיחליפו שם את הצמיגים אבל מה יבטיח שזה יעבור כמו שצריך את הרישוי כאן? להבנתי החבר היבואן מקבל מסמך שם שבו נכתב מה הצמיג המותר. 

אני מניח שכאן בישראל יהיו כאלו שישמחו להחליף ראש בראש את הצמיג 24 ב18 גם ללא עלות אבל זה לא יפתור לי ענייני טסט וביטוח

פורסם
לפני 27 דקות, bijos כתב:

אני מניח שכאן בישראל יהיו כאלו שישמחו להחליף ראש בראש את הצמיג 24 ב18

קרא שוב את שכתבתי. 

הנתונים של החישוקים, ספציפית בסיירה על דגמיה שלא EV (וכנראה נכון גם לסילברדו בהתאמה), שונים לחלוטין לכאורה ולכן לא מתאימים לרכבך. 

פורסם
בתאריך 7.3.2025 בשעה 19:29, Tom_22 כתב:

קרא שוב את שכתבתי. 

הנתונים של החישוקים, ספציפית בסיירה על דגמיה שלא EV (וכנראה נכון גם לסילברדו בהתאמה), שונים לחלוטין לכאורה ולכן לא מתאימים לרכבך. 

לא זה מה ששאלתי. הרכב שהזמנתי ה gmc ev הוא אח תאום של הסילבראדו-אים למיניהם. חלקם מגיעים ב 24 וחלקם ב 18. אז אני מניח שלהחליף זו לא הבעיה.  מה שכן הבעיה - איך משנים את הרישום ברישוי כך שאוכל לשים גם 18 וגם 24 או לחילופין רק 18 במקום רק 24. העזרה שאני צריך היא בתהליך הרישוי, לא במציאת גלגל מתאים. 

מה התהליך הטכני שנדרש לבצע. לדוגמא - האם הכרח לקבל מסמך רישוי מקורי על הצמיג שיוחלף או שניתן לבצע הליך כזה ישירות כאן בישראל

פורסם

הליך בארץ למיטב ידיעתי זה רק דרך הימצאות המידע במערכות של מכון הרישוי (קארדאטה/אוטודאטה ודומיהם) או אישור מטעם המחלקה הטכנית של היבואן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כפי שכתבתי: היבואן צריך להוסיף בהוראת הרישום את מידת הצמיגים הנוספת, ולבקש מהדילר ממנו הוא רכש את הרכב אסמכתא לכך שהמידה הנוספת מתאימה וחוקית לדגם.

כמו"כ בקש ממנו לספק לך עותק של הוראת הרישוי על מנת שתוכל הציג אותה כשתרצה לרשום שינוי המידה ברישיון הרכב.

• רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...