Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היכן ההיגיון?

נכנסתי לאתר משומשת וראיתי שבעמוד הראשי יש מידע על פרארי שעברה תאונה. סתם הסתקרנתי ונכנסתי לעמוד עצמו ואז ראיתי את סכום האגרת רישוי שהוא פחות מ-2500 ש"ח והוא שווה ערך לסכום אגרת רישוי של משפחתית ממוצעת (לצורך הדוגמא אני במסע חיפוש אחרי CX30 עם מנוע 2.5 ליטר והאגרת רישוי דיי זהה). איך זה ייתכן?

86-810-52 / 8681052 פרארי 488 - משומשת

יש לזה הסבר הגיוני?

אגב. יש לא מעט פרארי שנהרסו, מרגיש לי שרק בישראל מצליחים לאבד כאן מכוניות אקזוטיות בזמני שיא.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

יש 7 קבוצות רישוי, שהאחרונה היא לרכב ממחיר של 314 אלף ש"ח והלאה.

גם אם הרכב עולה 400 אלף וגם אם 3 מיליון - האגרה תהיה אותו דבר.

• אהבתי 2
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

אם מדובר בפרארי מהשנים 2015-2018 שאכן כך מדובר, הגיוני

הדרגות רישוי לא לוקחות בחשבון רכבים יקרים בפער משמעותי

שם לב לטבלה עם השנות ייצור והקבוצה הכי גבוהה.

תעריפי אגרות הרישוי לרכב ושירותי משרד התחבורה מזנקים ב-1 באפריל - TheCar  חדשות רכב ותחבורה

אז כמדומני אם אתה לוקח פרארי מ2018 ומשווה אותה למזדה חדשה באיזור ה200 אש"ח, אכן אותה אגרת רישוי.

עריכה אחרונה על ידי Balthazar
  • מעניין 1
פורסם

עוד עיוות מטומטם שמיטיב עם העשירים.

מי שמסוגל לרכוש רכב מעלה 330,000, מסוגל לשלם עוד כמה אלפי שקלים למדינה כל שנה, הרי לא מדובר כאן על מס מטורף וזה כסף ממש קטן עבורם.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

העיוות שיותר מרגיז, שאני משלם במשך שנים אגרת רישוי של קבוצה 7 על מכוניות ישנות, שעלו לי פחות ממשפחתית ממוצעת.

מעדיף רכב יקר ישן על זול וחדש.

לפני כשעה, Shmulik_Miata כתב:

אגב. יש לא מעט פרארי שנהרסו, מרגיש לי שרק בישראל מצליחים לאבד כאן מכוניות אקזוטיות בזמני שיא.

ממש לא ייחודי לישראל, תחפש supercar accident ביוטיוב ותראה.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, Shmulik_Miata כתב:

אותו אחד שרכש פרארי חדשה כבר שילם מעל למיליון שקל מס למדינה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Shmulik_Miata כתב:

יש לא מעט פרארי שנהרסו, מרגיש לי שרק בישראל מצליחים לאבד כאן מכוניות אקזוטיות בזמני שיא.

אופייני למזרח התיכון באופן כללי, כך שישראל משתלבת היטב בנוף.

פורסם

לא מצאתי את שיעורי תאונות במכוניות אקזוטיות לפי מדינה, אבל כנראה שריבוי תאונות זו תכונה אינטרסנטית שלהן גם במערב המתקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Supertigre כתב:

אותו אחד שרכש פרארי חדשה כבר שילם מעל למיליון שקל מס למדינה. 

פות"ש - התשובה המצוטטת היא הפתרון.

מה שאתה מתלונן עליו אינו הגיוני בעיני במיוחד שלא ברור מה אתה מציע. האם שאגרת הרישוי תהיה לפי שווי רכב משומש? ברור שזו תסבוכת מסוג אחר.

על רכב שצורך יותר דלק, מן הסתם יש מיסוי בדמות בלו.

אגרת הרישוי אינה מיסוי רכוש/עושר. 

עמוס לעומת זאת נתן דוגמא מעניינת. ייתכן ולאחר גיל מסויים של רכב כן יש הגיון להשוות את האגרה לכל סוגי הרכב. למשל לאחר 5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, Shmulik_Miata כתב:

מי שמסוגל לרכוש רכב מעלה 330,000, מסוגל לשלם עוד כמה אלפי שקלים למדינה כל שנה, הרי לא מדובר כאן על מס מטורף וזה כסף ממש קטן עבורם.

כל הסיפור של אגרת רישוי זה עיוות מטומטם.

אם כבר, זה צריך להיות מחיר אחיד לכל הקבוצות, למעט אולי משאיות או רכבי הסעות שעושים להם בדיקות נוספות במבחן השנתי ואת המס משלמים על שימוש (בדלק) וברכישת הרכב לפי המחיר שלו.

מי שקונה רכב במליון שקל משלם למדינה מס בפעם אחת יותר ממי שמשלם אגרת רישוי על רכב עממי במשך 50 שנה...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
בתאריך 25.1.2025 בשעה 18:37, Shmulik_Miata כתב:

סלח לי אבל זו חשיבה עקומה.
אגרת רישוי היא לא מס עשירים, היא בכלל לא מס היא אגרה! העשירים פה משלמים מספיק מיסים, אף אחד לא מיטיב איתם.

איך שאני רואה את זה אגרת רישוי היא ההשתתפות של בעל הרכב בתחזוקה, שיפור ובניה של כל מה שמאפשר לו לנסוע ברכב כמו סלילת כבישים למשל ובנוסף תשלום על נזקים שהוא גורם כמו זיהום אוויר למשל.
מבחינתי בנאדם שקנה פרארי ב-3 מיליון ונוסע איתה 500 ק"מ בשנה צריך לשלם פחות מאחד שקנה דאצ'יה דיזל משומשת ועושה איתה 30K בשנה.
אני לא רואה שום קשר הגיוני בין מחיר הרכב לגובה אגרת הרישוי פרט לזה שהמדינה עוד פעם מכניסה את היד לכיס והופכת אגרה למס לכל דבר ועניין.

דברים שלדעתי צריכים להשפיע על אגרת הרישוי: נסועה, משקל הרכב (משפיע על הבלאי בכבישים), רמת הבטיחות של הרכב (פחות הרוגים פצועים=יותר כסף למדינה), רמת זיהום האוויר של הרכב (עולה לנו בכיס ובבריאות) וכו'.
מחיר הרכב? לא מעניין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה ממן את "התאגיד" על שלל הפקותיו והתוכן שלו. הערוץ היחיד דובר עברית שניתן לצפיה. משלם את האגרה הזו בכיף.

• אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...