Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא נכון. הפסיקה מראה שאחריות ביטוחית איננה תמה אוטומטית גם אם הרישיון לא חודש בזמן

מה שכן, סביר שצרות ינסו לעשות

בכל מקרה, הייתי מודע למנהל שלי ולקצין הרכב ומחכה להנחייה.

זו קודם כל מחוייבות המעסיק לעמוד בתנאי ההעסקה ולספק רכב. 

אם זה ליסינג פרטי, שולח מייל מפורט על מה נקבע ומתי ומודיע להם שהם אינם עומדים בתנאי החוזה ומפרים אותו באופן מהותי. 

אם יש מייל של המחלקה המשפטית, לכתב

אז נראה אם זה יזיז משהו  כי אולי הם יבינו מזה שאתה מחפש תירוץ להחזיר את הרכב ולבטל את החוזה ויזדרזו לסדר העניינים

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האחריות הביטוחית קיימת כל עוד זו ברירת קנס.

קנס הרי אומר שאתה עבריין אבל אתה לא מסוכן. אם היתה סכנה היו מורים על השבתת הרכב בנוסף לקנס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה גם מה שאני זוכר, והאבחנה נתנה, למיטב זיכרוני, בפסיקה

(לכל אלו שחושבים שלקרוא את לשון החוק או החוזה מספיק כדי לדעת מה הכלל. 

זה לא

חוק מורכב מחקיקה ותקדימים משפטיים) 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

האחריות הביטוחית קיימת כל עוד זו ברירת קנס.

זה לא המבחן. המבחן המשפטי הוא סיבה ותוצאה. חברת הביטוח צריכה להוכיח שהתאונה נגרמה עקב חובר תקינות, ולהערכתי גם תצטרך להוכיח שמדובר בחוסר שהיה מתגלה בטסט.

"חברת הביטוח טענה כי מטרת ביצוע מבחן הרישוי השנתי היא להבטיח כי הרכב נמצא במצב בטיחותי תקין, וכי העובדה שלא עבר מבחן כזה מעידה כי הרכב אינו כשיר לנוע בדרכים. לכן, לטענתה, פטורה חברת הביטוח מתשלום נזקים שנגרמו בגלל שימוש לא חוקי ברכב. החברה טענה עוד כי אם  תחויב בתשלום הנזק, יהיה בכך משום "התוויית נורמת התנהגות לא ראויה לציבור הנהגים בכביש".
אלא שבית המשפט לא קיבל את טענותיה של חברת הביטוח ופסק כי העובדה שהרכב היה ללא טסט אינה מעידה בהכרח שהוא אינו תקין, חברת הביטוח לא הוכיחה אי-תקינות של הרכב ואי אפשר לייחס את התאונה לאי-התקינות הנטענת. "לא ניתן לקבוע באופן
חד ערכי ומחייב שבכל מקרה בו רכב לא עבר טסט, הרי שנחשב הוא לבלתי תקין ולא ראוי לנסיעה", נפסק. "

https://www.yehikuta.co.il/נהגתי-ברכב-ללא-טסט-והוא-ניזוק-האם-אני-ז/

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה מעניין כשזה אדם פרטי, אבל השאלה היא ההתייחסות לגבי רכב בליסינג.

אני רוצה לראות את חברת הביטוח שתדחה תביעה של חברת ליסינג שמחזיקה 40,000 כלי רכב, ומבטחת רק בביטוח חובה.

יש חברות שגם מבטחות צד ג' בלבד, ויש גם מקיף.

השורה התחתונה היא שאיך שלא הופכים את זה האחריות חלה על חברת הליסינג שמן הסתם חתומה על הסכם מסגרת מול המעסיק, בו רשום במפורש שהספק אחראי לביטוח הרכב. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...