Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, BoazB11 כתב:

ש בעייה כשתו חוקי מושג בדרכים לא כשרות, עם חוות דעת רפואית שנקנתה בכסף

מרופא מושחת שיודע איך לכתוב מסמך בצורה שקשה יהיה להפריך אותו.

תמיד יש "בעיה" לבסס תרמית מסוג זה. בשביל זה יש מקצוענים לעניין.

לפני 38 דקות, BoazB11 כתב:

מרופא מושחת שיודע איך לכתוב מסמך בצורה שקשה יהיה להפריך אותו.

למשל, בודקים כמה חוו"ד הרופא כותב, משווים מול התוצאות, מצליבים מול רופאים אחרים, מחפשים כספים שקיבל... לא חסר. לא שונה מכל חקירה כלכלית אחרת.

לפני 39 דקות, BoazB11 כתב:

והתחמנים מביניהם ישכרו ייצוג מקצועי שיתיש את המערכת, לעומת נכים אמיתיים וזכאים

גם זה לא שונה מכל עבירת שוחד/כלכלית אחרת. 

אתה חושב שלהרשיע בהרצת מניות זה יותר קל?!

זו העבודה, אין פה משהו חריג. 

לפני 40 דקות, BoazB11 כתב:

נכים אמיתיים וזכאים

שייגררו להוכיח שוב את נכותם, לא יהיו מיוצגים מקצועית מחוסר משאבים/ידע/כוחות נפשיים

קודם כל, מה שכוונתי הייתה היא שייתלבשו על המעכרים, לא על המיוצגים.

אבל בהחלט יכול להיות שמיוצגים תמימים ייסבלו.

אבל, כאמור, זו העבודה...

לפני 41 דקות, BoazB11 כתב:

לפי הכתבות תמורת 8 עד 10 אלף ₪ אפשר להוציא תו לצמיתות.

נפוץ, בטח. בגלל זה כל הדיון הזה...

והוא שאני אמור, זה נעשה נוהג כ"כ זול ונפוץ, שזה לא עניין של בעלי ממון שמסדרים את עצמם.

ומכיוון שזה נעשה כבר בכמות כ"כ גדולה, לא אמור להיות קשה להתלבש על מי שעוסק בזה, כי לא מדובר יותר בסוגה עילית של עבריינות מקצועית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב צריך גם להתחשב בנכה שאינו בעל טלפון חכם, למשל ממגזרים מסויימים.

נכה הוא נכה. צריך אופציה של אימות טלפוני 

[קולי]

משתדל לעזור

פורסם

שימו לב למה שהולך כאן - ואתם אולי תשאלו את עצמכם איך זה קשור לשרשור הזה אבל הקשר הוא ישיר:

מה שאתם רואים למעלה - זה ילדים! נערים. 

איפה ההורים?! איפה הם? 

התשובה היא כנראה מנסים לסגור חודש, כנראה חושבים שתפקיד מערכת החינוך לחנך את ילדיהם או שזאת לא אשמתם שהילד יצא ככה - באמת, אין סוף לתירוצים לחוסר אחריות - המחלה הכי גדולה וארורה של המדינה. 

והשוטרים - הם לא יכולים לאכוף חקיקה - הם אוכפים את החקיקה במידת היכולת שלהם - והיא מועטה ביחס לכמות העבירות שנעשית. 

אין אכיפה - על הגופים שאמורים לחוקק את מה שימנע בכלל את הצורך ממערכת האכיפה - לאכוף ולהעניש. 

המערכת המשפטית כאן בקריסה מצד אחד ובהכחדה מצד שני. 

כישלון מוחלט.

כשאתם לוקחים ילדים שחיים בתודעה כזו - הורים שגידלו אותם מתוך תודעה כזו. 

מה זה כבר להוציא תג נכה? 

צ'ופר - בונוס. 

אין חינוך מבית, אין אחריות ציבורית ומוסדית וממשלתית, אין אכיפה, אין הענשה - אין משילות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 35 דקות, PASHUT כתב:

זה יוצר בעיה לשוטר, לפי חוק הגנת הפרטיות אסור לו לשאול אדם שנראה בריא וחונה בנכה 'האם אתה הנכה' כי זה נחשב פוגעני

מי שמנצל את זה אלו זייפני התגים.

אין שום קשר לחוק הגנת פרטיות. על פי חוק חניית נכים, הנכה חייב להיות ברכב על מנת לאפשר שימוש בתג נכה. לכן מבקשים להציג תעודת נכה באם יש מחלוקת כלשהיא.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

זה לא מדוייק - אם אתה מלווה ואתה בדרכך לאסוף את הנכה ממקום ציבורי שהוא מקבל בו שירות למשל - איך תציג את התג אם הוא לא ברכב. 

והמטרה של הנסיעה שלך היא ליווי ואתה חונה בחניית נכים מתוך הצורך של הנכה לא שלך. 

אני יכול לאמר לך גם שמספרי הרישוי ברגע שהם מוצמדים לתג - חניונים של בתי חולים, מרפאות - מבנים שבהם קיימת רפואה משלימה וכך הלאה - פותחים לך את המחסום מבלי שתצטרך לעשות דבר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 23 דקות, lanosforce כתב:

אני יכול לאמר לך גם שמספרי הרישוי ברגע שהם מוצמדים לתג - חניונים של בתי חולים, מרפאות - מבנים שבהם קיימת רפואה משלימה וכך הלאה - פותחים לך את המחסום מבלי שתצטרך לעשות דבר. 

נכון, אבל בחניונים אחרים זה לא כך. 

אני עובד במוסד רפואי ולא טרחתי להסדיר את החנייה לרכב שלי, כי יש לי תו נכה (בגלל אמא של הזוגה). 

אני גר ליד הפארק ויש אצלנו התפרעות בחנייה בשכונה כשיש הופעה שמתאימה למגזרים מסויימים (נגיד ככה, בנשף הרוק של גפן, זה לא קורה).

מחלקים דוחות גם לבעלי תו נכה, אם הם לא חונים בהתאם לכללים, אבל לא גוררים אותם.

פורסם

במידה ולא עלה, רעיון:

הרי כל ההבדל בין נסיעה לגיטימית לנסיעה לא לגיטימית, היא ההימצאות של הנכה ברכב.

אז אפשר לחייב את הנכה שיצהיר שהוא נמצא במקום החניה, וכך יגברו הסיכויים שזאת נסיעה לגיטימית.

איך זה יתבצע?  מתקינים אפליקציה על הפלאפון של הנכה/מסייע.

כשהרכב מגיע למקום וצריך לחנות בחניית נכה/כחול-לבן וכו', האפליקציה מזהה את הנכה ע"י סריקת פנים חכמה (או אצבע).

במקביל האפליקציה בודקת ורושמת את המיקום שלו ב- GPS.

וככה האפליקציה מקבלת בו-זמנית, גם זיהוי של הנכה וגם את המיקום שלו.

ככה מוודאים שהנכה נמצא במקום החניה.

(אגב, זאת דרך סטייל "האח הגדול" כדי לוודא שמישהו מסויים נמצא בזמן מסויים במקום מסויים.אני מניח שזה כבר קיים ביישומים אחרים).

אז זה יקשה את החיים של הנכים במקרים כאלה.

הם יצטרכו לסרוק את הפנים (או אמצעי אחר) לפני כל חניה מיוחדת.

אבל זה יוריד את מגוון מקרי הרמאות (למשל, הנכה נמצא בבית, ומי שמנצל את זה בכלל חונה בעיר אחרת).

זה גם יפתור את בעיית הכפילות.

תקנו אותי אם אחרת.

פורסם

תקרא אחורה, זה כבר דוסקס.

לא לכולם יש אפליקציה או יודעים להשתמש

לא תמיד הנכה ברכב בזמן החנייה.

למסור מיקום זו בעיה של פרטיות

זה לא פתרון. 

זו גם לא הבעיה.

הבעיה היא שחילקו תווי נכה לכל דיכפין.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

זה לא מדוייק - אם אתה מלווה ואתה בדרכך לאסוף את הנכה ממקום ציבורי שהוא מקבל בו שירות למשל - איך תציג את התג אם הוא לא ברכב. 

והמטרה של הנסיעה שלך היא ליווי ואתה חונה בחניית נכים מתוך הצורך של הנכה לא שלך. 

אין בעיה בליווי נכה. חוקי למהדרין. אבל כל מקרה לגופו: האם הנכה הלך להסתובב שעתיים בקניון? אז אין כל מניעה לחנות גם רחוק יותר, אם אין תו בהישג יד. האם נכה מרותק לכג, אז מישהו מלווה אותו קבוע. אם כך, הבאה על ידי אדם א ואיסוף עי אדם ב, כלל לא רלוונטי. תאמין לי שאחרי עשור וחצי של אכיפה, ראיתי ושמעתי כבר הכל. בחניות נכים בסופר, 95% מהרכבים בעלי תו נכה, הנכה בבית בכלל. גם בחורה שחנתה לפני שבוע בצומת, בשעה 11 בלילה, ואז ככשאלתי למה, הסתבר שסבתא בעלת תו נכה, בבית , בעיר המרוחקת 60 קמ ממקום העבירה

פורסם

הקנס זה לא 10,000 שח על ניצול תו נכה לרעה?

וזה הכי קלאסי, לחכות ליד החניית נכים בצד בשקט, לצלם מי יוצא מהרכב, לבדוק אם הנכה ברכב.

אשכרה להרים כסף מהרצפה.

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, fatboy1340 כתב:

האם הנכה הלך להסתובב שעתיים בקניון? אז אין כל מניעה לחנות גם רחוק יותר, אם אין תו בהישג יד

לא מדוייק, לפעמים הוא צריך ליווי למרפאה או שירות אחר

לפני 55 דקות, fatboy1340 כתב:

תאמין לי שאחרי עשור וחצי של אכיפה, ראיתי ושמעתי כבר הכל

ומתוך מה שראית, כמה בפועל עבר לאכיפה?

למה אין אפשרות לרשום על זה דוח רגיל?

(כמדומני שכבר שאלתי אותך את זה במעלה השרשור)

אני כמובן לא מלין עליך. תעביר את השאלה הלאה

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

אין בעיה בליווי נכה. חוקי למהדרין. אבל כל מקרה לגופו: האם הנכה הלך להסתובב שעתיים בקניון? אז אין כל מניעה לחנות גם רחוק יותר, אם אין תו בהישג יד. האם נכה מרותק לכג, אז מישהו מלווה אותו קבוע. אם כך, הבאה על ידי אדם א ואיסוף עי אדם ב, כלל לא רלוונטי. תאמין לי שאחרי עשור וחצי של אכיפה, ראיתי ושמעתי כבר הכל. בחניות נכים בסופר, 95% מהרכבים בעלי תו נכה, הנכה בבית בכלל. גם בחורה שחנתה לפני שבוע בצומת, בשעה 11 בלילה, ואז ככשאלתי למה, הסתבר שסבתא בעלת תו נכה, בבית , בעיר המרוחקת 60 קמ ממקום העבירה

נראה לי שאתה מרוכז בלפתור את הבעיה מלמטה - דרך אנשי הקצה שאצלם התגים. 

בזמן שצריך לפתור אותה מלמעלה - אלו שמנפיקים אותם שלא כראוי. 

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

כדי למגר את בעיה בישראל 2026, צריך לתקוף אותה מכל הכיוונים.

הנוהל של החנייה של לא נכים עם תו בחניות נכים כחולים עצמם, עם קצת אכיפה עירונית ומשטרתית יכול להיות מטופל.

השימןש בשני רכבים בו זמנית צריך להיפסק, אבל זה בטיפול.

בנוסף צריך להקטין את כמות התווים וזה יכול להיות רק ידי מתן פג תוקף לכללל התווים בעוד שנתיים נניח והוצאת תווים חדשים רק לזכאים אמיתיים עם קריטוריונים קשיחים וועדה לחריגים.

אפשר להוציא רשימות של תוים שנעשו דרך מאעכרים ולהתחיל איתם ולהתחיל לפסול תווים.

כל זה רק כדי לחנות קרוב בחניות כחולות. לא בחינם. חנית ברחוב בכחול לבן? תשלם. נכנסת לחניון? תשלם.

הנחה באגרת רישוי? דרך ביטוח לאומי. שיהיה סל הטבות דרך בטל.

אגב, כמו שאני רואה את זה, מדיניות הרווחה והסעד של הממשלה צריכה שינוי מהותי. כל הכסף מנותב לא נכון.

לא הגיוני שאנשים שיש להם ילד על הרצף בתפקוד גבוה שהולך להתגייס, יהיה להם 2 תוי נכה. מצד שני, חבר עם שני ילדים בתפקוד נמוך, לא מקנא בו ובטוח שלפעמים הוא חייב את זה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

נראה לי שאתה מרוכז בלפתור את הבעיה מלמטה - דרך אנשי הקצה שאצלם התגים. 

בזמן שצריך לפתור אותה מלמעלה - אלו שמנפיקים אותם שלא כראוי. 

בדוגמה שנתתי התו כנראה כשר למהדרין , אבל מנוצל לרעה עי " אנשי קצה " כהגדרתך

לפני שעתיים, אלעדית כתב:

לא מדוייק, לפעמים הוא צריך ליווי למרפאה או שירות אחר

ומתוך מה שראית, כמה בפועל עבר לאכיפה?

למה אין אפשרות לרשום על זה דוח רגיל?

(כמדומני שכבר שאלתי אותך את זה במעלה השרשור)

אני כמובן לא מלין עליך. תעביר את השאלה הלאה

כפי שאמרתי , אני מספיק זמן בתחום, ראיתי ושמעתי הכל. אם מישהו מלווה נכה, קרי הנכה צמוד אליו, אז אין כל בעיה להציג תו. אם הביאו את הנכה להסתובב לבד בקניון, ואז אחרי שעתיים באו לאסוף אותו, אז אין לו כל בעיה ללכת עוד 20-30 מטר

פורסם

זה כבר הרבה יותר קשה לפיקוח ולאכיפה באמת - אבל בוא נרד לרגע חזרה לנושא 

מ90 אלף תווים קפצנו לקרוב לשלושה רבעי מיליון תגים  

הבעיה העיקרית היא בהנפקות הלא חוקיות של התגים.

ביררתי כשקיבלנו את התג והקנס על שימוש לא נאות הוא 14 אלף שקלים - מסכים איתך שיש כאן טריליונים ששוכבים על הרצפה - אין מי שיטפל בזה וזה חוזר לאותה נקודה - משילות. מערכת משפט בקריסה וגם בהכחדה. 

טריליונים - על הרצפה. 

מצלמות מעל צמתים ונתיבי גישה עמוסים שכל הבוקר אלה שעומדים בפקק בזמן שנסיכים מרשים לעצמם גם להדחף לראש הנתיב, גם להפריע לנתיב שנוסעים בו 90-120 קמ"ש 

שים מצלמה - שתצלם בשעות העומס - על זה שים בן אדם שינתח את הסרטונים ויקפיא תמונות של לוחיות רישוי - טריליונים... על הרצפה. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...